Opublikowano 10 marca 201510 l Uwazam ze mogli to lepiej rozwiazac. Rick jako szeryf moglby wytlumaczyc babie ze bezpueczniej jest miec bron itp a nie potajmnie wykradac kilka gownianych pistolecikow ktore i tak nic spejclanie nie zmieniają i w razie realnego zagrożenia niewiele pomogą. za to ich wykradanie i zastraszanie dzieciaka powoduje ryzyko wielkiej wpadki. w obecnej sytuacji może sie okazac że dzieciak doniesie, szefowa sie o tym dowie, i starzy mieszkańcy dobrze przygotowani i uzbrojeni zaprosza nowych na pogawędke która sie skonczy ich zabiciem albo wywaleniem z miasta, oczywiście akurat tak sie pewnie nie stanie bo znając scenarzystów nie spodziewam sie takiej akcji, ale jakieś inne gówno może łatwo wypłynąć Edytowane 10 marca 201510 l przez Yano
Opublikowano 10 marca 201510 l MEGA spoiler z dzisiejszego odcinka umyta Maggie i Rosita 10/10 to trzeba zobaczyć
Opublikowano 16 marca 201510 l Potwierdzam, ciekawe jak sie potoczy ich pobyt tam, ksiazulek mocno namieszal w tym momencie.
Opublikowano 16 marca 201510 l widzicie, odcinek może być ciekawy bez konieczności urządzania jakichś wielkich rebelii zawsze mowiłem żeby nie ufać księżom, co on odwala? nie wiem czemu carol zmieniła się w taką suke czuje że znowu chcą przygotować jakiś shitstorm na koniec sezonu... i btw kolejny raz potwierdza się schemat - jeśli nagle z dupy pokazują bardziej szczegółowo losy jakiejś postaci drugoplanowej, albo jakieś jej emocje itp to wiadomo że zaraz ona umrze, dokładnie to samo było z bobem Edytowane 16 marca 201510 l przez Yano
Opublikowano 16 marca 201510 l Ciekawy odcinek, a ksiądz zaczyna mieszać. Coś czuję, że w następnym będzie już wyjaśnione co z rajem
Opublikowano 16 marca 201510 l Niestety, ale serial z sezonu na sezon coraz gorszy, nudny, nieinteresujący. Dokończę ten 5 sezon bo zostały 2 odcinki i odpuszczam sobie po całości. Szkoda czasu jednak. @edit Widzę wywołałem niezły ból tyłka u niektórych. Nawet opinii nie można wyrazić o słabym serialu. Edytowane 17 marca 201510 l przez suteq
Opublikowano 16 marca 201510 l co ta carol to ja nawet nie xD. je.bany puppet master. ogólnie nie podobało mi się co robili z nią przez większość serialu. a drastyczne zmiany doprowadziły do pominięcia kilka fajnych wątków, ale jednak melissa mcbride to dobra aktorka jest i starucha wyrsta powoli na jedną z moich ulubionych postaci. odcinek ogólnie pierwsza klasa. w ogóle finał ma być wydłuzony do 90 minut (czyli pełna godzina samego odcinka). Edytowane 16 marca 201510 l przez tk___tk
Opublikowano 16 marca 201510 l Świetny odcinek, postacie drugoplanowe dostały trochę czasu antenowego i nareszcie coś zaczyna się dziać. Dlaczego odnoszę wrażenie że to Jesse znęca się na mężem a nie na odwrót? Edytowane 17 marca 201510 l przez Timmy
Opublikowano 16 marca 201510 l no i tak to właśnie się powinno kręcić, te interakcje między nowo poznawanymi ludźmi w obliczu apokalipsy są najciekawsze, a nie same zombiaki. Jak dla mnie to nawet za dużo tego gryzienia nie raz. No będzie pierdyknięcie na koniec sezonu i dobrze.
Opublikowano 16 marca 201510 l Ta siła zombiaków też jest dziwnie pokazywana. Normalnie są na jedno popchniecie i się obalają, ale jak niby złapią to momentalnie rozszarpują flaki i wyrywają kawałki ciała, dziwne.
Opublikowano 17 marca 201510 l Galaretka. W sumie jak przetnie się skórę to flaki same wyłażą więc...
Opublikowano 17 marca 201510 l Ta siła zombiaków też jest dziwnie pokazywana. Normalnie są na jedno popchniecie i się obalają, ale jak niby złapią to momentalnie rozszarpują flaki i wyrywają kawałki ciała, dziwne. Zawsze można to wytłumaczyć tym, że te co się rozpadają to są stare przygniłe zombiaki pamiętające jeszcze czasy początku apokalipsy, a te silne to jeszcze świeżynki, nie długo po transformacji.
Opublikowano 17 marca 201510 l To mnie właśnie najbardziej draźni w tym serialu, że sam musze sobie tłumaczyć większośc sytuacji bo inaczej czuje, że reżyser ma mnie za idiotę, Bardzo niekonsekwentny i niespójny mimo to wciąga ale pare odcinków było taich, że miałem ochotę wyłączyć. Edytowane 17 marca 201510 l przez GoltaR
Opublikowano 23 marca 201510 l ale odcinek znowu niezły, finał zapowiada się ciekawie, po raz pierwszy można mieć nawet wątpliwości co się w nim wydarzy
Opublikowano 23 marca 201510 l Ten serial jest tak słaby, że podczas oglądania człowiek się zastanawia po co w ogóle na to patrzy, ale...ogląda dalej. Mimo przemyśleń egzystencjalnych i dialogów z dupy, koszmarnej gry aktorskiej i zupełnie nielogicznych zachowań i wydarzeń, to jednak serial do obiadu jak znalazł.
Opublikowano 23 marca 201510 l dziwne rzeczy sie podziały.. nastepny odcinek to finał, tak? no to napisze przemyślenia i przewidywania, sa to zwykłe domysły ale daje w spoiler po pierwsze czuje, co jest dosyć oczywiste, że będzie mocna spina miedzy rickiem a szefową, i być może micichone weźmie strone mieszkańców bo chce żyć w spokoju. jednak czuje że sprawa sie dosyć mocno zagęści z udziałem tego zdradliwego typa który wyciągnął broń z lasu, pewnie wyskoczy z nią w najgłupszym momencie. to już troche na wyrost i zbyt duże szczegóły jak na zgadywanke, ale czuje że może sie coś takiego zrobić - że nadal w scenie jaką widzieliśmy na końcu będzie trwała kłótnia, i ten dupek będzie próbował zastrzlić ricka, i zobaczy to murzynka z wieży i sama go zastrzeli snajperką. no a wtedy wybuchnie shitstorm drugi wątek - daryl. caly czas pokazywali dziś W na czołach zombiaków, pewnie daryl z tym drugim znajdą grupę jakichś psycholi którzy torturują ludzi i zombie. prawdopodobnie dadzą sie złapać albo będą śledzeni, i mimo zamieszania z "wojną domową" w miasteczku odcinek skończy się tym że nagle wjazd na chate zrobi ta gupa psycholi... z innej beczki pare głupot - po co rick wykradał broń skoro obie murzynki na luzie poszły z bronią do lasu? znaczy że oni ta broń wydają i tak na lewo i prawo - czemu rick szasta nielegalnym pistolecikiem skoro i tak nosi swój duży rewolwer? - jeśli serio znajdzie sie grupa psycholi, a wszystko na to wskazuje - to jakim cudem ta grupa tyle czasu zwylekała z atakiem na miasto? czy nie wiedzieli o tym? to całkiem spora miejscówka, raczej ciężko na nią nie wpaść. czy tacy porąbani ludzie (patrząc po efektach ich zabaw) mieli by jakiś powód żeby zabawia się w zwyroli pare metrów od dużej osady i ją olewać? patrząc po znajdowanych zombiakach i scenach z wcześniejszych odcinków ci zwyrole robią te rzeczy już pewnie kilka tygodni, co nimi kieruje że siedzą tuż obok wioski ale nie zaczynają z nią interakcji? czekają poprostu na finał sezonu? no moje zgadywanki i jeszcze marudzenie na to co sam zgaduje a odcinek nie był nawet taki zły, romans carla spoko sprawa xD
Opublikowano 23 marca 201510 l broń wydają na wyjściu przecież, rick podpie.rdolił żeby mieć gnata przy sobie cały czas. mihonne jak pewnie pamiętasz odmówiła bo ma zamiar próbować ułożyć sobie życię w aleksandrii na ich zasadach co symbolizowało powieszenie miecza na ścianie. a w metodach tych psycholi jest logika, mocno pier.dolnięta, ale logika .
Opublikowano 24 marca 201510 l o_O oby się nie potwierdziło... Edytowane 24 marca 201510 l przez Timmy
Opublikowano 24 marca 201510 l Przydałby się w ekipie, tym bardziej że nie wiadomo ile osób przeżyje finałowy odcinek za tydzień.