Guest Kyo Posted May 10, 2010 Share Posted May 10, 2010 (edited) Brąz: Viva la Resistenza! Ukończ rozdział 1. Home Sweet Home Ukończ rozdział 2. Back in Business Wykonaj pierwszą robotę dla Mike'a Bruskiego. Big Brother Ochroń Francescę. A Real Gentleman Pomóż kobiecie naprawić samochód w Home Sweet Home. The Price of Oil Ukończ rozdział 3. The Professional Zdobądź kartki bez zrobinia alarmu. Mail Man Sprzedaj wszystkie kartki na paliwo zanim skończy się czas. Night Shift Ukończ rozdział 4. Good Spirits Ukończ rozdział 5. Time Well Spent Ukończ rozdział 6. Last Respects Ukończ rozdział 7. The Wild Ones Ukończ rozdział 8. Man of Honor Ukończ rozdział 9. Checking Out Ukończ rozdział 10. Our Good Friend Ukończ rozdział 11. Wake Up Call Pomóż Leo wydostać się z trudnej sytuacji i nie daj się złapać. Chasing the Dragon Ukończ rozdział 12. Chop Chop! Ukończ rozdział 13. Get Rich or Die Flyin' Unieś się samochodem na 20m a następnie wyląduj. Pedal to the Metal Jedź z prędkością 125mph. One Careful Owner Przejedź ponad 50 mil w jednym samochodzie. Proper Scapper Sprzedaj 5 samochodów Mike'owi Bruskiemu na składowisku złomu. Exporter Sprzedaj 5 samochodów Derekowi w dokach. Cruise Control Utrzymaj prędkości 30mph lub wyższą w dowolnym środku lokomocji przez 5 lub więcej minut. Hairdresser Zabij 5 przeciwników w krótkim czasie strzałami w głowę. Knucklehead Zabij w sumie 30 przeciwników w walce wręcz. Stuck Up Obrabuj 5 sklepów poniżej 5 minut. The Enforcer Zabij 50 przeciwników. Sharp Suiter Kup pierwszy luksusowy garnitur. Tuned Ride Ulepsz jeden ze swoich samochodów o jeden poziom. Dream Handling Ulepsz jeden ze swoich samochodów do maksymalnego poziomu. Hard to Kill Policja chce cię martwego. Wytrzymaj przez 10 minut! Collector's Item Znajdź przynajmniej jeden przedmiot możliwy do zebrania w grze. Srebro: Met at Work Ukończ rozdział 14. Finish Him Skończ co zacząłeś. Ladies' Man Znajdź wszystkie magazyny Playboy. Card Sharp Znajdź wszystkie listy gończe. He Who Pays the Barber Ulepsz fryzury pracownika doków. A Lesson in Manners Pokaż, że wiesz jak traktować kobiety. Hey Joe Posprzątaj po Joe. End of the Rainbow Wyrównaj rachunki z Irlandczykiem raz na zawsze. The Mafia Never Forgets Złóż wizytę staremu przyjacielowi. Złoto: Made Man Ukończ historię na poziomie trudności Medium lub wyższym. Platyna: Platinum Trophy Odblokuj wszystkie inne trofea. Edited July 21, 2010 by Kyo Quote Link to comment
Guest Kyo Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 (edited) Mafia 2 PS3 exclusive DLC - 'Jimmy's Vendetta' Brąz: First Step Complete your first mission in 'Jimmy's Vendetta.' Faster than Light Achieve a 10x point multiplier in 'Jimmy's Vendetta.' Explorer Drive a total of 1,000 miles in vehicles in 'Jimmy's Vendetta.' Armament King Kill your enemies in 'Jimmy's Vendetta' with every weapon available in the game. Firebug Destroy 100 vehicles in 'Jimmy's Vendetta.' Sharpshooter Kill 100 enemies by headshots in 'Jimmy's Vendetta.' Carnapper Finish all Car Dealer missions in 'Jimmy's Vendetta.' Massacre Kill 1,000 enemies in 'Jimmy's Vendetta.' Srebro: Revenged Finish 'Jimmy's Vendetta' on any difficulty level. Millionaire Earn 1,000,000 points in 'Jimmy's Vendetta.' Edited July 21, 2010 by Kyo ... Quote Link to comment
froncz piotrewski 1732 Posted July 18, 2010 Share Posted July 18, 2010 Wyglądają na łatwe, chyba wszystkie albo prawie związane z fabułą. Żadnego zbieractwa? Nie wierzę. Quote Link to comment
Zwyrodnialec 1709 Posted July 18, 2010 Share Posted July 18, 2010 Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć, np to, że będzie 14 rozdziałów. Oby tylko gra była dłuższa od jedynki. Quote Link to comment
froncz piotrewski 1732 Posted July 18, 2010 Share Posted July 18, 2010 A Playboy? A jednak zbieractwo. Nie zauważyłem, czytałem pobieżnie żeby się nie nadziać na jakieś spoilery. Quote Link to comment
Lamkers 20 Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Chciałem się upewnić czy wszystkie plakaty ze ściganymi są widoczne w dowolnie wybranej misji, czy pojawiają się wraz z rozwojem fabuły no i najważniejsze czy są one dostępne w każdym momencie gry czy są porozwieszane w miejscach, do których mamy tylko czasowy dostęp w którymś z rozdziałów ? Dotyczy trophy o nazwie Card Sharp Find all of the Wanted posters. Z góry dzięki za pomoc Quote Link to comment
Fernando_PT 0 Posted September 27, 2010 Share Posted September 27, 2010 Z tego co zauważyłem te plakaty są zawsze dostępne niezależnie w którym momencie jesteśmy w fabule. Można je zbierać w trakcie wykonywania kampanii jak i po jej ukończeniu wybierając dowolny rozdział. Swoją drogą dziwi mnie brak trybu Swobodnej Jazdy, który idealnie sprawdziłby się do wykonywania wszelkich tego typu zadań. Bo skoro stworzyło się tak rozbudowane miasto to aż prosi się dać taką opcję. Ja sam mam na razie około 20 plakatów, więc jeszcze dużo przede mną. Pozdrawiam. Quote Link to comment
froncz piotrewski 1732 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 Możesz wczytać dowolny rozdział i zbierać plakaty, po czym np. wyjść z gry i wczytać inny - nie ma znaczenia, sumują się. Quote Link to comment
sprite 1769 Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Gdzie najlepiej zrobić " Zabij 5 przeciwników w krótkim czasie strzałami w głowę" ? Quote Link to comment
froncz piotrewski 1732 Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Zaraz na początku w 1 rozdziale Obczaj yt/ps3trophies.org Quote Link to comment
sprite 1769 Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Właśnie wbiłem tam wcześniej i sprawdziłem. Poszło trophy Quote Link to comment
danielskii 153 Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 (edited) ja wlasnie calakuje mafie i powiem szczerze ze plakaty to mordega, zeby chociaz to jeszcze bylo rozwiazane w jakis ciekawy sposob np. info o prawdziwych mafiosach imo najlepsze zbierajki mial batman (nie dosc ze ciekawe te kartki to jeszcze trzeba bylo poglowkowac) EDYTA : wlasnie poszedl ostatni plakat i wpadla platyna...ufff po mafii 2 mam dosc wszelkich zbierajek:) Edited December 28, 2010 by danielskii Quote Link to comment
sprite 1769 Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 ja wlasnie calakuje mafie i powiem szczerze ze plakaty to mordega, zeby chociaz to jeszcze bylo rozwiazane w jakis ciekawy sposob np. info o prawdziwych mafiosach imo najlepsze zbierajki mial batman (nie dosc ze ciekawe te kartki to jeszcze trzeba bylo poglowkowac) Wpis. Mi samo zbieranie tych plakatów zajęło około 4h. Teraz tylko playboy'e i platynka bardzo bliziutko Quote Link to comment
Sikor 1 Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 Czy trofeum za przejście na hardzie wpada, jak przejdzie się rozdziały nie po kolei? Quote Link to comment
schabek 5295 Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 Zeby zebrac te playboye to musze te chaptery cale przechodzic po kolei? Gre mam juz ukonczona i srednio drugi raz chce mi sie ja przechodzic zeby pozbierac tylko te playboye. Moze da rade jako w ostatnim chapterze wszystkie lyknac czy cos? Quote Link to comment
darkknight 54 Posted April 19, 2012 Share Posted April 19, 2012 (edited) Na 99% czeka Cie kolejne przejscie. Nie jestem pewien czy po odnalezieniu ostatniego Playboya w danym rozdziale , nie mozesz po prostu wyjsc nie konczac go. Edited April 19, 2012 by darkknight Quote Link to comment
sentryandy 2 Posted April 21, 2012 Share Posted April 21, 2012 Na 99% czeka Cie kolejne przejscie. Nie jestem pewien czy po odnalezieniu ostatniego Playboya w danym rozdziale , nie mozesz po prostu wyjsc nie konczac go. Można wychodzi po zebraniu robi się save. Quote Link to comment
Zwyrodnialec 1709 Posted April 21, 2012 Share Posted April 21, 2012 Zeby zebrac te playboye to musze te chaptery cale przechodzic po kolei? Gre mam juz ukonczona i srednio drugi raz chce mi sie ja przechodzic zeby pozbierac tylko te playboye. Moze da rade jako w ostatnim chapterze wszystkie lyknac czy cos? Nie ma nawet takiej opcji. One pojawiają się w danych misjach w określonych momentach. Przykładowo na starcie w mieszkaniu nie ma playboya, ale jak wracasz po wykonanym zadaniu, to nagle pojawia się w kiblu. Quote Link to comment
Sylvan Wielki 4472 Posted May 9, 2012 Share Posted May 9, 2012 Jest tak jak napisał Zwyrol. Niestety autorzy postąpili nieładnie. Podczas danej misji masz magazyn na biurko, a jak go ominiesz, to w kolejnej inny nr będzie na łóżku, bądź nie będzie żadnego w ogóle. Z drugiej strony jest kilka misji podczas których wchodzimy do danego kompleksu, a później już nie ma możliwości doń wrócić, a tam także znajduje się magazyn. Zatem należy być uważnym, zupełnie jak przy Dragon Age II. Quote Link to comment
Guest Szprota Posted February 7, 2013 Share Posted February 7, 2013 (edited) Mam pytanko co do pucharka Petrol Head W jednym poradniku było napisane: " Postarajcie się przed końcem Rozdziału 6 przejechać przynajmniej 15 różnymi pojazdami ponieważ po tym rozdziale niektóre z nich nie będą dostępne a pojawią się w ich miejsce nowe wozy." Dobra a jak przed końcem 6 rozdziału przejechałem się 13-14 samochodami,a już jest 8 rozdział to trophies wpadnie? Playboye? Teraz chcę skupić sie na fabule i leje na playboye to pewnie będę musiał drugi raz gre przejść? Serio nie da sie pozbierac w danym rozdziale wyjść i nastepny? Edited February 7, 2013 by Lionel Quote Link to comment
Recommended Posts