Jump to content

Community

Mq

Recommended Posts

communitytvshow.jpg

Nie znalazlem tematu o tym serialu i trza naprawic to niedopatrzenie, bo szczerze mowiac, to jak dla mnie jeden z najlepszych sitcomow, jakie obecnie mozna ogladac w tv. Wlasnie skonczyl sie pierwszy sezon i zostal potwierdzony nastepny. Czemu uwazam, ze warto go obejrzec?

To, ze uwazam Community za przesmieszne jest chyba oczywiste - inaczej bym nie rekomendowal serialu komediowego. To co szczegolnie cenie, to ze serial wysmiewa utarte konwencje sitcomowe. Taki powiew swiezosci. Community jest generalnie blyskotliwe, ale ze humor jest rzecza subiektywna, polecam przekonac sie samemu.

No i obsada rzadzi. Glownych bohaterow stanowi grupa ludzi , ktorzy z powodu swoich chu,jowych wyborow zyciowych uczeszczaja na zajecia w dupowatym amerykanskim college'u - od wypalonego prawnika, gospodyni domowej, autystyka opetanego telewizja, do rasistowkiego i seksistowskiego starucha. Ten ostatni grany przez Chevy Chase'a, ktory jakos udowadnia, ze jednak potrafi byc smieszny. I ze najwyrazniej jeszcze zyje.

Jest pozno i jestem dosyc pijany wiec zapraszam tych, co serial znaja do dyskusji, a tych co jeszcze nie mieli przyjemnosci go obejrzec, do jego obejrzenia.

• Replies 35
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 year later...

o kur.wa, odcinek "o pulp fiction" - mistrzostwo świata. z resztą, w którym innym sit-comie scenarzyści wyśmiewają się z twórczości charliego kaufmana? czuję, że za parę lat serial obrośnie kultem jak "arrested development".

Edited by tk___tk

o kur.wa, odcinek "o pulp fiction" - mistrzostwo świata. z resztą, w którym innym sit-comie scenarzyści wyśmiewają się z twórczości charliego kaufmana? czuję, że za parę lat serial obrośnie kultem jak "arrested development".

Już jakby obrósł, choć może niekoniecznie w Polsce. Ale często widzę, jak ktoś cytuje.

"Make your money whore!".

"Odcinek o Pulp Fiction" masz na myśli odcinek o "Kolacji z Andre"? Wypaśny, wypaśny. A to nie koniec zaskakujących pomysłów w drugim sezonie, który jest ogólnie fantastyczny. Od czasu finału pierwszego sezonu twórcy nagle kapnęli się, ile wspaniałych pomysłów da się zrealizować w serialu komediowym. Trzeciego nie oglądałem jeszcze. Mam nadzieję, że nie jest tak źle, jak mówicie.

• 4 months later...

No ale przynajmniej bedzie polowa czwartego sezonu :/

Podobno maja przyjsc ludzie z Happy Endings, wiec moze nie bedzie zbyt tragicznie (to zabawny serial, choc mniej ambitny i wyrafinowany od Community)

• 4 months later...

Zdaje się, że na ComicConie nowi showrunnerzy mówili, że nie będzie. Mają tylko 13 odcinków, z czego spoilery odkryły z 4 i nic na animacje nie wskazuje, ale kto wie.

Ten filmik pokazuje, że chyba się nie ma co bać o sezon, chociaż przez to, że nagrywali to z różnymi członkami ekipy na raty, odczuwa się to inaczej i klimat umyka.

• 3 months later...
  • 2 weeks later...

Ważne, że nadal niezłe.

Do tego Harmon pisze obecnie dwa nowe seriale - jeden dla Foxa, jeden dla CBS (albo TBS, nie pamiętam) i jego pilot dla adult swim też doczeka się pełnej serii.

To "niezłe", to tak na wyrost napisałem, bo po obejrzeniu nie jestem zachwycony. Średniak.

Edited by Hela