MaiorZero 1400 Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 (edited) Na PS3 wraca Ace Combat. To druga gra na konsolach obecnej generacji po Ace Combat 6: Fires of Liberation wydanym w 2007 roku na X360. Gra wyjdzie na 360 i PS3 w przyszłym roku. http://www.youtube.com/watch?v=-SP1aLhmx1U Jaram się. Edited August 9, 2010 by MajorZero64 1 Quote Link to comment
sprite 1770 Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 (edited) No nieźle nieźle. Na zwiastunie widać, że nie tylko samolotami będziemy sterować (helikoptery rlz). Starcia wyglądają bardzo efektownie, a do tego jeszcze efekt slow-mo. Rozpadające się helikoptery, wieżowce, strzelanie z działka... Będzie się działo . Edited August 9, 2010 by sprite 1 Quote Link to comment
CoATI 1050 Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 jedno slowo: wreszcie. pamietam jak katowalem demko pierwszej czesci na psx ;] licze na onlie i mam nadzieje, ze gra nie bedzie zbyt arcade'owa [na taka wyglada] wiodaca platforma to ps3? rzadko się zdarza żeby trailer pultiplatformowej produkcji był z ps3 :> Quote Link to comment
Guest kufir Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Zapowiada się super, kolejny tytuł który trzeba mieć Quote Link to comment
MaiorZero 1400 Posted August 9, 2010 Author Share Posted August 9, 2010 Muzyka jak zwykle rozwala. Quote Link to comment
Guest donsterydo Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 jedno slowo: wreszcie. pamietam jak katowalem demko pierwszej czesci na psx ;] licze na onlie i mam nadzieje, ze gra nie bedzie zbyt arcade'owa [na taka wyglada] wiodaca platforma to ps3? rzadko się zdarza żeby trailer pultiplatformowej produkcji był z ps3 :> Trailer podobno jest z PSN więc trudno by reklamowali X360. Quote Link to comment
MaiorZero 1400 Posted August 9, 2010 Author Share Posted August 9, 2010 W sieci jest taki i taki co cieszy, może obie wersje będą takie same. Quote Link to comment
Paliodor 1761 Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 (edited) Oh yeah ! Na taką zapowiedź czekałem od chwili gdy okazało się, że AC z X360 nie wyląduje na maszynce Sony. Nie pozostaje mi więc teraz nic tylko olać zainteresowanie HAVX 2 ( pewnie i tak byłby to crap jak jedynka), a skupić się na czekaniu na Assault Horizon. Sam trailer bardzo fajny, grafika niezła, świetna muzyczka i ładnie wyglądające zniszczenia oj będzie na co czekać. Tej właśnie gry najbardziej brakowało mi na nowej maszynce Sony, widać ludki z Namco nie zapomnieli o jej posiadaczach. Jedno z lepszych growych info tego roku jak dla mnie. Nadlatuje arcadowy król przestworzy! Edited August 10, 2010 by Paliodor Quote Link to comment
MaiorZero 1400 Posted August 10, 2010 Author Share Posted August 10, 2010 (edited) Cieszy fakt iż stoi za tym Project Aces czyli Japończycy i nie sprzedali tego zachodnim devom. IMO takie postępowanie Capcomu na dłuższą metę do niczego dobrego nie doprowadzi. Edited August 10, 2010 by MajorZero64 Quote Link to comment
Paliodor 1761 Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 (edited) Cieszy fakt iż stoi za tym Project Aces czyli Japończycy i sprzedali tego zachodnim devom. IMO takie postępowanie Capcomu na dłuższą metę do niczego dobrego nie doprowadzi. Tu się muszę z tobą zgodzić, imo dawanie znanych i zasłużonych serii w ręce nowych, tym bardziej zachodnich developerów nie uważam za zbytnio dobry pomysł. Jednak Japońce najlepiej "czują" specyficzny klimat tych pozycji. Dobrze, że Project Aces zajęło się nowym AC przynajmniej mogę być spokojnym o to, co zobaczę po włożeniu płytki do napędu. Edited August 10, 2010 by Paliodor Quote Link to comment
genjuro 81 Posted August 10, 2010 Share Posted August 10, 2010 OMG po prostu miazga !!! nie gralem w zadna czesc AC ale ten krotki filmik zrobil na mnie wrazenie Quote Link to comment
MaiorZero 1400 Posted August 10, 2010 Author Share Posted August 10, 2010 (edited) http://www.acecombatassaulthorizon.com http://acecombatassaulthorizon.namcobandaigames.eu/ Strony otwarte. Screeny http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=22761874&postcount=22 Edited August 10, 2010 by MajorZero64 Quote Link to comment
Paliodor 1761 Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Screeny konkretne, cieszy mnie świetne odwzorowanie kokpitu. Oby tylko wszystkie zegary i inne urządzenia pokładowe były animowane. Jedno co mnie troszkę zmartwiło to fakt, że tym razem akcja gry będzie dziać się w w rzeczywistych państwach i zapewne będzie coś w stylu USA vs ci źli. Wolałem fikcyjne realia bo dawały większą swobodę w tworzeniu fabuły i samej otoczki gry, cóż może jednak nie będzie tak źle. Quote Link to comment
qraq_pk 371 Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 ajpierw: "osz fak! nowy ac!". Po trailerze "wtf?" Oj nie podoba mi się to. Mam wrażenie że zobaczyłem trailer Ace Combat: Modern Warfare Prawdziwe kraje, migawki z "satelity", USA vs Rosja, jakieś QTE w czasie walki, sama walka jakby po szynach prowadzona... ja wiem że to tylko wczesny trailer, ale mam poważne obawy... <_< Quote Link to comment
sprite 1770 Posted August 19, 2010 Share Posted August 19, 2010 Nowe screeny: http://www.joystiq.com/2010/08/19/ace-combat-assault-horizon-and-joint-assault-media-does-a-flyby/ 1 Quote Link to comment
genjuro 81 Posted August 19, 2010 Share Posted August 19, 2010 Oj, widze ze niektorym Modern Warfare spaczyl mozg, bo jak widzi troche wartkiej akcji i skryptow to od razu krzyczy : MODERN WARFARE, MODERN WARFARE, ACE COMBAT MODERN WARFARE, MEDAL OF MODERN WARFARE !!! Ludzie ogarnijcie sie... Quote Link to comment
qraq_pk 371 Posted August 19, 2010 Share Posted August 19, 2010 rozumiem, ze do mnie pijesz Ja tu widze w tym trailerze zapowiedź bardzo poważnych zmian w serii. Przejście do prawdziwego świata zamiast fikcyjnego bazującego na naszym. Jakieś arcadowe sekwencje z unikaniem przeciwnika i lotami między budynkami. Wszystko nastawione na mega efekt. Widzę duży wpływ sukcesu modern warfare. Możesz się nie zgadzać, ale ten megahit wpłynął na kierunek rozwoju niektórych gier (i nie dziwi to). Boję się, że to mogą być bardzo złe zmiany. Wolę ewolucję zamiast rewolucji. Poprzednia mechanika miała jeszcze wiele do zaoferowania, a tu wygląda na to, że zmiany są bardzo poważne. nic, czekajmy na jakies gameplaye czy więcej info Quote Link to comment
Paliodor 1761 Posted August 19, 2010 Share Posted August 19, 2010 Też mam pewne obawy co do tych zmian ale myślę, że w ostateczności wyjdzie z Assault Horizon świetny Ace Combat. Robią go Project Aces więc chyba dobrze wiedzą za co fani polubili gry z tej serii. Quote Link to comment
sprite 1770 Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 Dziennik developera: http://www.thesixthaxis.com/2010/09/14/ace-combat-assault-horizon-developer-diary/ Quote Link to comment
bart-blank 10 Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 premiera dopiero w przyszłym roku ? eh zajarałem się po obejrzeniu filmiku z psn... Quote Link to comment
Guest kufir Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 http://www.ps3site.pl/pokazowka-ace-combat-wielkie-wow/63379/ CZAD!!! Jeśli będzie grywalne multi, chyba zwolnią mnie z pracy Quote Link to comment
sprite 1770 Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Story Mode Trailer Quote Link to comment
Deadliar 0 Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Sory ale dla mnie ta gra to będzie klapa ale na wszelki wypadek zagram w demo jeśli takowe będzie. Wyjaśnię co jest źle odrazu: - Brak bossów, tak oficjalnie potwierdzono że nie będzie takich epickich pojedynków. - Zrezygnowanie z uniwersum Strangereal - Uproszczenie rozgrywki (z tego co widziałem to bardzo to zrobili) Dla mnie, jako fana od drugiej części. Jak narazie Assault horizon jest najbardziej zapowiadającym się rozczarowaniem roku. Quote Link to comment
qraq_pk 371 Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Też się tego obawiam. Wg mnie ewidentnie poszli w efekciarstwo (mega dynamiczne walki na ultra bliski dystans między walącymi się budynkami... za co?) i ta częśc może kompletnie zatracić charakter serii. 1 Quote Link to comment
Paliodor 1761 Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Mam coraz bardziej mieszane uczucia co do tej odsłony serii. Oby nie zrobili z tego takiego CoD MW2 z samolotami bo się załamię. Po co umieszczali akcję gry w realnym świecie i te akcje z tanim efekciarstwem. Przecież taki Squadron Leader, miał fikcyjne państwa, co nie przeszkodziło temu tytułowi być genialną grą z jak na swój gatunek całkiem fajnie poprowadzoną fabułą. Widać echa, kiczowatego MW jeszcze nadal krążą i infekują co niektórych developerów. Tyle czekania na nową odsłonę i w ostateczności może się okazać, że gra będzie czymś zupełnie innym niż stare AC, obym się mylił. 1 Quote Link to comment
Recommended Posts