Opublikowano 28 kwietnia 201410 l Ah! No jasne. Znam ludzi, co grają w Soulsy z jasnością ustawioną na maxa i codziennie im wypominam, jak bardzo nimi gardzę. Codziennie. Nawet w dni święte. Figaro ja też sobie chyba rozjaśniałem, haha ale chyba tylko Demon's Souls, Dark Souls chyba już nie ; )
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l nie ma ktos z was misiaczki steamowej wersji Dark Soulsa na sprzedaz po taniosci? pogralbym na laptopie :potter:
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l 3 dychy na allegro za cdkey to chyba nie majątek. czy jednak za wysoka cena?
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l biorac pod uwage, ze na wyprzedarzy na muve byl po 16 zl, to wysoka :< szkoda mi wydawac 3 dychy na cyfrowke gry ktora i tak mam
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l odezwij sie na pm to podeślę ci kod na prepare to die, który był dodawany za free przy zakupie ds2 z muve'a
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l biorac pod uwage, ze na wyprzedarzy na muve byl po 16 zl, to wysoka :< szkoda mi wydawac 3 dychy na cyfrowke gry ktora i tak mam cebula 100%
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l a zreszta, nevermind Tak wracajac do tematu, zapewne juz nie zostalo duzo gry, jak sie dostalo lordvessel? Zabilem juz Nito, wiec wnioskuje ze jeszcze te 3 inne bossy i pewnie final boss? @CheeseOfTheDay KOCHAM CIE :* :* :* Edytowane 28 kwietnia 201410 l przez Rayos
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l tak naprawde z tym lod vessel to zależy od kolejności w jakiej robiłeś lokacje, myśle że można ją zdobyć już ok w 40-50% gry, a można też bardzo blisko końca jeśli sie zostawi właśnie na koniec ja jestem pod koniec anor lando i niedługo bede miał rolrd vessel, ale została mi masa rzeczy - wszystkie cmentarne, ruiny londo, archiwa, kryształy, "piekło" i jeszcze rzeczy o których nawet nie wiem swoją drogą chce iść do ruin lando jak zrobie anor lando, zależy mi na zdobyciu very large ember, ale zarazem wiem że duchy tam wymagają broni z curse, pamiętam że poprzednią postacią miałem farta i przy pierwszym użyciu "przenośnej klątwy" zabiłem pare duchów i wydropił mi jeden ten sztylet który ma wbudowaną klątwę, ale w sumie on nie jest zbyt mocny i nie wiem cz teraz go zdobęde... kurde ta lokacja zapewne jest dosyć wkurzająca, nie dość że duchy wymagające curse to jeszcze pogmatwana i zalana wodą, ale przecież fajnie zdobyć ember i ulepszyć broń na +15
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l No wiadomo, ze skoro tamte bossy mi zostaly to i jeszcze lokacje zwiazane z dojsciem do nich rowniez pewnie jeszcze z 10-15h mi zajmie na PS3, ciekawe jak bardzo bede sie irytowal grajac na lapku (uzywajac pada oczywiscie) i czy mi sie przeje Dark Souls . Co do New Londo Ruins, to uzywaj tego Transient Curse, po co sie meczyc z slabym mieczem, skoro mozna walczyc normalnym swoim? Tylko trzeba uwazac, zeby dzialanie sie nie skonczylo, jak Cie goni cala wataha duchow.... ja tak zginalem -_- EDIT male pytanie, uzywanie DSFixa nadal jest wymagane do optymalnej gry czy nie? Edytowane 28 kwietnia 201410 l przez Rayos
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l w ogole całkiem spoko mi sie gra dex buildem, zaraz skoncze anor lando i bede mógł iść do archiwów (chociaż może najpierw obczaje te ruiny żeby zdobyć ember) , ale mam naraze 13 godzin gry, a tymczasem moja stara postać (pyromancer) którą doszedłem właśnie do archiwów czyli tylko troche dalej niż teraz jestem ma nabite 50 godzin , dexem robie wszystko nieporówywalnie szybciej w dodatku jako że pakuje w dex (mam juz 40) to zrobiłem sobie tez long bow+10 i sie fajnie sprawdza, nie tylko do odciągania wgorów ale też do zabijania, sentiele w anor lando padają na ok 6-8 strzał w głowe, mimo ze używam zwykle tych najtańszych nagorszych
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l swoją drogą chce iść do ruin lando jak zrobie anor lando, zależy mi na zdobyciu very large ember, Jeśli masz łuk to możesz go zdobyć w parę minut beż żadnej walki z duchami czy darkwraithami już na samym początku gry. Zabijasz ingwarda z dołu z łuku, opuszczasz wodę i potem lecisz jak w tym filmiku:
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l zabiłem pare duchów i wydropił mi jeden ten sztylet który ma wbudowaną klątwę, ale w sumie on nie jest zbyt mocny i nie wiem cz teraz go zdobęde... Nie baw się w żadne mieczyki do ubijania duchów. Tak jak Rayos pisze. Transient Curse kupisz od female merchant. 2 takie starcza ci na przynajmniej połowę lokacji z duchami. Reszta albo ci dropnie z duchów albo kupisz je po taniości u npc'a w czerwonym kapturku na dachu w new londo. @Rayos Spoko ;] Edytowane 28 kwietnia 201410 l przez CheeseOfTheDay
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l kurfa mać kot mi sie położył na klawiaturze i jakimś sposobem nacisną alt+f4 i zamkną mi zakładke przeglądarki w krtórej pisałem posta >_> kurna a dłużo już napisałem... eh w s krócie co mam zrobić łukiem w ruinach? ogoladalem pare filmików to spuszczanie wody i dochodzenie do embera było zawsze dosyć długą zabawą... a z innej beczki po napakowaniu 40 dex zainwestowałem sporo w endurance i z havel ringiem mam 100kg udźwigu, dzięki lekkiej broni (kosa) moge nosić czapke i zbroje havela + black iron rękawice + crimson sukienke (najlepsza część setu, bardzo lekka a ma większy defens niż wiele ciężkich spodni), oczywiście mówie o opcji bez przekroczenia 50% udźwigu żebym mógł sie ładnie turlać z taką zbroją niby jest całkiem bezpiecznie chociaż to nadal DS i silver knighty zabierają mi ok 1/5 hp na jeden cios (hp mam chyba 20) , ale pewnie jak bym latał w jakiejś nędznej zbroi to by zabierały 1/2 za każdym razem)
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l Osom, udalo mi sie w koncu uruchomic Dark Soulsa (fuck you GFWL na windows 8.1), stworzylem postac i bez najmniejszego problemu zabilem 1 bossa, czuje sie jakis taki over powered :< Ponownie gram warriorem, mam tylko nadzieje, ze nie znudzi mi sie Dark Souls ze wzgledu na intensywnosc grania w ten tytul W koncu, jak wroce do domu na weekend, to bede gral dalej na PS3 a jak wroce znowu do KRK to na laptopie ^^'
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l no jacha, ale z powrownaniu do tego ze na 1 razem musialem sie troche "pomeczyc" to tak jakos teraz dziwnie ;P wiem ze gra i tak mi da w kosc
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l ja też sie męczyłem z taurusem chyba z 5 razy jak grałem pierwszą postacią, ale gdy ostatnio rozpocząłem gre na nowo 3 postaciami to każdą zabiłem go za pierwszym razem - mag - strzelił kilka czarów i po sprawie - dex - zrobił drop i zabrał prawie połowe życia a reszte dowalił w kilka chwil - rekord - STR build - miałem już wtedy large club +kilka, i jak zrobiłem drop atak to zabrałem mu ponad 70% życia, tak że potem wystarczyło dowalić 1 cios i koniec a pomyśleć że starą postacią rok temu męczyłem sie znim tyle czasu.. eh EDIT w ogole unikam grania w multi, caly czas biegam jako hollow, a jak raz chciałem nasycić ognisko i sie ożywiłem (przed sen fortress) to aż wyjąłem kabel internetowy z konsoli bo nie chciałem żeby w tej trudnej miejscówce najechał mnie jakiś fantom), jako że gram jako trup nie wzywam też nikogo na bossów tylko przechodze sam... w ogole trudno mi sobie wyobrazić gre jako żywy z ciągłymi najazdami ale mam pytanie- jak bym chciał zdobyć fog ring to wystarczy że założe pierścień i będe przyzywany do obrony darkroot garden i zabije kilku graczy? (oczywiście zdaje sobie sprawe że zabicie ich wcale nie bedzie proste) Edytowane 28 kwietnia 201410 l przez Yano
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l EDIT przywale teraz troche z offtopa ale mam ochote coś napisać jaka jest obecnie najtrudniejsza gra? ktoś powie że seria souls (demons i dark) , no i ogolnie to ma racje, ale jest też druga seria która zapoczątkowała się za czasów ps2 i potem przeszła na psp - monster hunter mimo że te 2 gry różnią sie znacznie w sprawie gameplayu (DS - chodzenie po świecie, MH -walka z bossami) i napewno DS jest bardziej chamska i bardziej perfidna bo jest nastawiona na to żeby nieobeznanego gracza zabic przy każdej okazji, i można przy śmierci dużo stracić to mimo to chyba jednak MH jest trudniejszy, obie serie wymagają wymasterowania żeby jako tako sobie w nich radzić ale mimo że w DS można sporo stracić nagle gdy gra cie zaskoczy , to tak naprawde nawet podczas śmierci przy bossie w miare łatwo do niego wrócić i podjąc kolejną próbę, w dodatku jak już sie troche opanuje sprawe to bossa sie rozwala w 2-3 minuty, w skrajnych przypadkach 10 min walki a MH? też wymaga masterowania i uczenia się ataków wroga, ale jest różnica - walka z bossem w MH może trwać 20 a nawet 40 minut, i w dodatku w każdej chwili można zdechnąć, nawet jak się jest obeznanym, jeden fałszywy ruch i zgon a DS przynajmniej pozwala biegać z tarczą i blokować większość ciosów cały czas, a w MH tylko niektóre bronie pozwalają blokować, w innych nie ma takiej opcji i trzeba polegać na unikach i wyczuciu czasu... i oczywiście MH na 3ds jest dosyć uproszczony i początek gry jest znacznie łatwiejszy niż kiedyś w MH1, teraz dopiero na g-ranku (poziom very hard) jest rzeczywiście dosyć trudno, ale jednak - nadal jest to gra która wymaga od gracza wielkiego skupienia i świetnego wyczucia ataków wroga i uników, i naprawde trudno jest toczyć walke 40 minut, gdy każdy atak wroga potrafi zabrać 80% życia, a butelek leczących jest tylko z 10-20, a przecież wrogowie potrafią robić combosy gdzie pierwszy cios zabiera 70% życia i zaraz potem leci kolejny i nie ma czasu sie uleczyć, nie ma czasu nawet wstać z ziemi ogolnie jest hardkorowo, i nie raz miałem sytuacje gdy po 30 minutach walki kończyły mi sie potiony i w końcu zdychałem i trzeba było całość powtarzać od nowa po co to pisze? z dwóch powodów - 1 żeby pokazać że nie tylko DS potrafi dać w kość 2 żeby zachęcić ludzi poszukujących wyzwania do sprawdzenia MH, bo to naprawde świetna seria, która w japonii stoi zawsze na szczycie, ale w europie jest prawie nie znana obie gry są super, ale jako fanboj MH, musze powiedzieć że jednak wole tą serie, ale może dlatego że mam w niej nabite ponad 1000 godzin w różnych odsłonach i porpostu ją uwielbiam, a DS to seria któa lubi zgnoić gracza nie zawsze uczciwie, czasem po chamsku go zabijając. w MH można umrzeć w każdej chwili ale dobry skill pozwala całkiem nieźle powalczyć, i mimo że nadal zdycha sie po 2 ciosach to walka jest uczciwa, nie ma tak że jest sie dobrym ale nagle z dupy wyskakuje wróg i zrzuca nas w przepaść ogolnie pozdro dla fanów trudnych gier i obyśmy przeżyli EDITTT dla osób kompletnie nie znających MH mega szybki tutorial gra wyglądana zupelnie inaczej niż DS, nie biegamy po świecie tylko mieszkamy w wiosce w której dostajemy questy, i pomijając kilka pierwszy questów które polegają na zbieraniu grzybów i innych roślnek, lub zabiciu kilku prostych mobków, większość questów polega na zabiciu jakiegoś dużego potwora i nasza postać nie leveluje, nie rośnie w siłe w trakcie gry, cała jej siła zależy od sprzętu, a wszystkie zbroje i bronie robi się z przedmiotów zdobytych na wrogach (nie można tak jak w DS zrobić szybkiego suicide-runu i zdoybyć dobrej broni zaraz na początku gry), a po walce zdobywa się zaledwie 4-6 przedmiotów, zbroje (5 części - głowa, korpus, ręce, pas, nogi) wymagają zwykle po 5-6 przedmiotów do stworzenia każdego z 5 elementów, bronie też wymagają zdobycia ok 7-15 przedmiotów, więc trzeba zabić byle wroga kilka razy żeby zrobić z niego sprzęt, a dobre sprzęty często wymagają przedmiotu który ma drop rate na poziomie 1-2%, wiec trzeba sie nieźle namęczyć żeby go zdobyć i ogolnie to zabijamy potwory (wielokrotnie) i robimy z nich sprzęt który pozwala nam porwać się na trudniejszych wrogów a większość questów ma limit czasu 50 minut, i jak sie ma słaby sprzęt to nawet jak się jest dobrym można poprostu sie nie wyrobić w czasie i nie zdążyć zabić danego wroga, co też sie zdarza, i wtedy trzeba zaczynać od nowa ogolnie gra stawia na wyzwanie i na farmienie są ludzie ktorzy "na golasa" potrafią walczyć nawet z najgorszymi wrogami, ale wtedy są na jednego hita, nie musze mówić jak trudna jest walka gdy możemy umrzeć od jednego ciosu, a walka trwa 30 minut, i w każdej chwili możemy przegrać, to jest dopiero wyzwanie :> Edytowane 28 kwietnia 201410 l przez Yano
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l Co do "pulapek" zastawionych an gracza w Dark Souls, to jedyne miejsce gdzie spotkalem sie z czyms takim to felerna waska kladka w Sen's Fortress z kobra czarodziejem po lewej stronie. Akurat w Dark Souls nie ma zadnych perfidnych momentow, gdzie przez "podstep" tworcow mozna zginac ginie sie tylko przez swoja nieuwage. PS nie licze fragmentow, w ktorych np spadamy w kanalach prosto w stado bazyliszkow PPS Dawno nie gralem w MonHuna3U w sumie... hmm EDIT dobra, sialem herezje, przepraszam EDIT 2 A, i chyba sie nie zrozumielismy jak mowilem ze zabilem pierwszego bossa na lajcie, to mowilem o bossie w undead asylum Taurusa wlasnie teraz zabilem, bez najmniejszego problemu, ciagle tylko jeszcze szukam idealnej rozdzielczosci, zeby mi plynnie wsio chodzilo Edytowane 28 kwietnia 201410 l przez Rayos
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l 13h po gargulcach , biegajac po darkroot garden ? Jak mi idzie czasowo ?
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l Ja majac 13h lazilem po the depths, idac najpierw przez Undead Burg, Perish, Kosciol, potem Depths, wiec podobnie czasowo do mnie a ja aktualnie ponownie (wczesniej na PS3) mecze sie z black knightem z greatswordem na wiezy, zaraz za czerwonym smoczkiem :potter: geniusz gra i ciesze sie jak dziecko ze gram na laptopie PRAISE THE CHEESEOFTHEDAY :* :* :* :* :*
Opublikowano 28 kwietnia 201410 l 1. Gram Warriorem , mam 1 attunement slot. Gdzię będę mógł znalezc/kupic jakas magie ? Uwolniłem w dolnym Undead Burgu w sorcerera. 2. Dlaczego nie moge uzywac itemow ktore dodaja czasowe obrazenia od zywiolow na bron ? 3. Do tej pory pakowałem wszystko w VIT/END/STR , co jeszcze warto zainswestowac (w odniesieniu dla warriora rozwijanego do ~30lvl w ta strone) ? 4. Po gargulcach nie dałem rady ubić Capra Demona , poszedlem wiec do darkroota. Jest to typowa kolejnosc czy przekombinowalem (w darkroot ostry w.(pipi) dostaje, podj.ebalem tylko set elite knighta z ziemi poki co) Swoja droga , coz za gra. Nie tak dawno podniecialem sie TLOU i myslalem , ze nic innego mnie za podjara predko , a tu niespodzianka. Podczas grania w to czuje sie czlowiek jakby faktycznie tam byl , czuje sie ciezar ekwipunku, klimat masakra. Od takie VR od FromSoftware, tylko bez gogli X) Do tego bardzo ładnie postarzała się grafika. (nawet na PS3) Edytowane 29 kwietnia 201410 l przez erix