Mikes 65 Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 (edited) Zrobił się ostatnio jakiś boom na to i słusznie. Co to? Zaczynamy na losowo generowanej wyspie i naszym celem jest przeżycie. Zaczynamy z pięścią, tworzymy sobie toporki, coraz lepsze, od drewnianych po diamentowe, łuki, ciuchy, skrzynie i tak dalej i tak dalej. W dzień eksplorujemy, w nocy próbujemy przezyć. Gdy zniszczymy jakąś część terenu, bierzemy ją do inventory, i możemy nią potem budować, tworzyć całe struktury Grafika jest paskudna, ale ma klimat. Możliwosci - własciwie nieograniczone, to jest dosłownie gra na lata, na youtube są godziny filmów z róznych wypraw w tej grze a to dopiero alfa. Społeczność jest niesamowita, a gra już teraz a multiplayer, niekóre twory miażdzą. Gra kosztuje na razie 10 euro, w becie 20, potem jeszcze więcej więc poleca brać teraz, aktualizacje co tydzień http://www.minecraft.net/ http://i.imgur.com/96EA1.jpg http://i.imgur.com/RWSOS.png http://i.imgur.com/cy2pO.jpg Edited June 13, 2011 by Mikes Quote Link to comment
gork 19 Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Nie dalo sie zrobic gorszej grafiki? 10/20 euro Quote Link to comment
Guest Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Całkiem przyjemne, grafa nie jest taka zła ale za tak wczesną wersję raczej płacić nie będę ;/ Jest multi?Bo z Twojego posta ciężko rozczytać :F Quote Link to comment
Guest ako Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 (edited) Nie dalo sie zrobic gorszej grafiki? 10/20 euro Nie o grafę w tej grze chodzi, a między innymi dlatego ze świat jest zbudowany z klocków, można go w całości modyfikować/niszczyć. Polecam na YT wklepać X's Advantures in Minecraft, gość zrobił już 45 odcinków kapitalnego playthrough z gry. Ja jestem kupiony i niedługo pewnie zainwestuję w grę. @Stona: multi jest, póki co chyba tylko tryb Creative, czyli generalnie wspólne budowanie rzeczy. W przyszłości mają dojść inne tryby gry, np. Survival z singla. Edited September 26, 2010 by ako Quote Link to comment
Guest ako Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Moja pierwsza miejscówka Quote Link to comment
Mikes 65 Posted September 26, 2010 Author Share Posted September 26, 2010 Całkiem przyjemne, grafa nie jest taka zła ale za tak wczesną wersję raczej płacić nie będę ;/ Jest multi?Bo z Twojego posta ciężko rozczytać :F Aktualizacje masz na bieżąco, potem bedzie drozej. Nie placisz za alfe tylko za ciagle rozwijana gre anyway, moje: Quote Link to comment
Sandking 47 Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 (edited) Nie ma co, autor zarabia niezle pieniadze Kasa, kasa Edited September 30, 2010 by Sandking Quote Link to comment
Guest ako Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 (edited) Z tego co wiem, to autor nawet zakłada własne studio, zatrudnił już dwie osoby i pewnie developing gry nabierze rozpędu. Cieszy mnie to bardzo, bo dawno nie grałem w tak świetną grę Niby pomysł prosty, a wciąga okrutnie. Edited September 30, 2010 by ako Quote Link to comment
molly 311 Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 Zacząłem grać o 19, właśnie skończyłem. To znaczy przerwałem na chwilę. Jutro muszę być o 8 na uczelni, ale... ta gra odciągnęła mnie od Dead Rising 2, także to chyba mówi samo za siebie. Creative mode mnie nie jara, ale InfDev - OGIEN Z DU'PY. A budowa domu to już w ogóle wypas... tak przytulnie posadzić w nim swojego 'heroesa'. ;] Quote Link to comment
Obsolete 973 Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Grafika jak z ps3, ale jak wszyscy zachwalaja to chyba sprawdze. Tylko ciezko zarywac noce przy kilku "zarywaczach" naraz, bo jeszcze w Civa lupie;/ Quote Link to comment
Guest Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Dobra, to ja tego nie kupię, skoro to coś w stylu pożeracza czasu, to ja podziękuję Quote Link to comment
raven_raven 12012 Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Ja pierdzielę, nie macie co z czasem robić? A tak naprawdę - ogień z du,py, chwilkę na stronie pograłem, klimat jest mega, a jak jeszcze się gra z jakimś ekwipunkiem, walka, eskploracja to mega jest. W takich chwilach chciałoby się być nerdem i nie mieć życia ;/. Quote Link to comment
Mikes 65 Posted October 4, 2010 Author Share Posted October 4, 2010 Ogólnie zaczyna się mania tego, wszędzie o tym gadają, wszędzie są artykuly a to dopiero ALFA, duzo przedmiotow jeszcze nawet nie działa. Obstawiam, ze do swiat będzie 2x lepsza i większa Quote Link to comment
Guest Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Szkoda że nie ma tego na stimie :< Quote Link to comment
CoATI 1016 Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 http://kotaku.com/5654471/left-4-dead-meets-minecraft Quote Link to comment
Mq 73 Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 (edited) Mimo grafiki niezwykle wciagajace gowienko. Jak ktos lubi sandboxy i lubil Lego jak byl mlody to nie ma nic lepszego. Moj domek. Poczatkowo mial byc wieza, ktora miala wskazywac droge do mojego domku z miejsca gdzie sie respawnuje. Zaczalem dobudowywac rzeczy i wyszedl ten potworek architektoniczny. Domek z drugiej strony. Dziwne uksztaltowanie terenu spowodowane tymi zielonymi fiutami kamikaze. Na dole jest moj domek 1.0, obecnie coraz glebiej siegajaca kopalnia. I tak, mam drzewo na dachu. Tabliczka przed wejsciem do domku. Zaczalem rowniez budowac cos w rodzaju wielkiego muru wokol moich posiadlosci. Edited October 5, 2010 by Mq Quote Link to comment
Guest ako Posted October 9, 2010 Share Posted October 9, 2010 Epicki trailer, lepszy niż do niejednej 'wielkiej' produkcji Quote Link to comment
Guest Oran Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Jak mam skraftować tą siekierę czy coś? W ogóle zrobiłem se to coś niby co miało mi crafta powiększyć (te okienko) i nic, du.pa. Quote Link to comment
Guest Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Na jutubie są tutki. Ja tam w to nie grałem ale kilka filmików oblookałem i wiem jak ją zrobić Szejm on ju Quote Link to comment
molly 311 Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Jak mam skraftować tą siekierę czy coś? W ogóle zrobiłem se to coś niby co miało mi crafta powiększyć (te okienko) i nic, du.pa. to coś to jest stół taki co mają majstrzy w warsztatach ignorancie! przecież w grze grafika doskonale to obrazuje! no crafcisz go i ustawiasz w podręcznym invie i wtedy ppm stawiasz, najlepiej w swoim domku, gdzieś obok piecyków i szafek. a w necie masz przepis na każdą rzecz, po kilkunastu minutach gry będziesz znać wszystko na pamięć. Quote Link to comment
Guest Oran Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 A tak się zapytam, te zombiaki potem to się tłucze normalnie? Bo mnie na hita teraz ma dziad, i czai mi się pod oknami po nocy... Spać nie można spokojnie bo tupie debil próbując się do środka wbić. A co do stołu no to postawiłem go - bo też myślałem, że to do tego niby jest, klikam by mi inventory się otworzyło a tam craft wciąż do dupy, bo małe okienko. Ale idę tutków na oglądać się. Quote Link to comment
Pikol 336 Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 tez miałem z tym craftem problem. Kładziesz ten stół (nie wyrzucasz) prawym gdzieś na ziemi, i klikasz już na ten kwadrat, znowu prawym, i masz nowe okienko 3x3 Quote Link to comment
Guest Oran Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 (edited) Wkurza mnie ta noc, nie mogę ani węgla zebrać ani skał takich. Szybko mi się noc zrobiła i musiałem dziurę w ziemii kopać by mnie te zombiaki nie prześladowały i teraz czekam, aż znowu się jasno zrobi. Bo drzwi eleganckie se sprawiłem, ale nie mam gdzie ich wsadzić, moja ziemianka nie ma miejsca na drzwi, tylko zasuwam wejście ziemią i co chwila patrze czy już jasno xD edit: ale to (pipi)a ma moc, ta gra, autentycznie sie boje czy mi jakies cus do lepianki nie wlazło, bo mi syczy. A po ciemku budowałem już xDDDDDDDDDDDDDDDDDD Edited October 11, 2010 by Oran Quote Link to comment
Pikol 336 Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 No ja nie wiem, jakoś sie wkręcić nie mogłem, ale widać ignorancja moja wielka, bo myślałem że gra ogranicza sie do robienia kilofów, kopaniu w ziemi, zbieraniu drewna itd. i to wszystko. Drzwi ??? wtf czeba by obczaic jeszcze raz, i w ogole tutki zobaczyc. Quote Link to comment
molly 311 Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 No ja nie wiem, jakoś sie wkręcić nie mogłem, ale widać ignorancja moja wielka, bo myślałem że gra ogranicza sie do robienia kilofów, kopaniu w ziemi, zbieraniu drewna itd. i to wszystko. Drzwi ??? wtf czeba by obczaic jeszcze raz, i w ogole tutki zobaczyc. ja zrobiłem 3 domy, kamienice, zameczek, port, latarnię, kilka domków na drzewie, 2 zjeżdżalnie wodne (z cieczami fajna zabawa jest nawet), kilka mostów i... gram dalej. wkręcisz się to ciężko się oderwać, tutaj sprawdź kombinacje http://www.minecraftwiki.net/wiki/Crafting drewniane drzwi to początek, fajna zabawa z ustawianiem metalowych i robieniem "kabli" z redstone łączących je z wajchą albo przyciskiem, albo pułapki albo... ile tego jest!! lecę grać. Quote Link to comment
Recommended Posts