Jump to content

Gorillaz

szaden

Recommended Posts

Posted

Dziwne, że nie ma tu tematu poświęconego tej świetnej grupie. Co prawda ich najnowszy album jest słaby jednak poprzednie wydawnictwa to klasa sama w sobie. Lubicie nie lubicie? Który album według was najlepszy? IMO: Demon Days> Gorillaz>...> Plastic Beach.

Posted

Gorillaz - prawie jak muzyka!

Odnosisz się tu do najnowszej płyty czy do poprzednich? Bo jeśli do poprzednich to chyba jesteś głuchy :mellow:

Posted (edited)

Ogi sam czasem nie wie co pisze, ale chce uchodzić za osobę o wysublimowanym guście. Dlatego jest w stanie napisac cokolwiek, żeby tylko jego opinia była odmienna od pozostałych

A zespól bardzo lubię. Lubie też głos Damona Albarna, ktorego można też posłuchać w innych fajnym, jeszcze bardziej znanym zespole - Blur.

Co do ostatniej płyty. Rozumiem modę narzekania na wszystko co nowsze i ogolne "kiedyś było lepiej", ale ich najnowsza płyta jest najlepsza ze wszystkich. Przynajmniej mi bardzo podeszła.

Edited by gekon
Posted (edited)

Jak dla mnie Plastic Beach jest słabe bo mało na niej Albarna. No i odejście od wcześniejszej mieszanki rocka z hiphopem też mi się nie spodobało. Nie zmienia to faktu, że nadal jest to płyta którą da się słuchać, jednakże nie jest to już Gorillaz.

Edited by szaden
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Za parę lat jak będzie kolejna nowa płyta to będziecie pitolić, że to ona jest najgorsza, zaś "Plastic Beach" było taaaaakieeeeee wybitne :rolleyes: . Dla mnie każdy kawałek Gorillaz trzyma zbliżony, za(pipi)ingowy poziom. Gorillaz w każdym kawałku, albumie próbuje zaprezentować coś zupełnie innego. Może w tym problem?

Co sądzicie o poboczny projekcie Albarna " The Good, The Bad And The Queen"? Warto się z tym zapoznać czy raczej nie?

Ś-W-I-E-T-N-E. Spokojna, oddająca hołd naturze muzyka. Damon Albarn popisuje się w tej płycie swoim zmysłem poetyckim i ujarzmieniem kombosa organki + pianino + gitara akustyczna + perkusja. Jestem w tym albumie naprawdę zakochany.

Ogólnie to zawsze mam tak, że gdy przesłu(pipi)ę sobie "Empire Ants" to myślę sobie "The Good, The Bad and The Queen spotyka Little Dragon" - ot, jeżeli ktoś chce mieć przedsmak. A zresztą:

http://www.youtube.com/watch?v=HYtn7yx8y6I

Edited by DarealRadexHEJOO
  • Upvote 1
Posted

Za parę lat jak będzie kolejna nowa płyta to będziecie pitolić, że to ona jest najgorsza, zaś "Plastic Beach" było taaaaakieeeeee wybitne :rolleyes: . Dla mnie każdy kawałek Gorillaz trzyma zbliżony, za(pipi)ingowy poziom. Gorillaz w każdym kawałku, albumie próbuje zaprezentować coś zupełnie innego. Może w tym problem?

Co sądzicie o poboczny projekcie Albarna " The Good, The Bad And The Queen"? Warto się z tym zapoznać czy raczej nie?

Ś-W-I-E-T-N-E. Spokojna, oddająca hołd naturze muzyka. Damon Albarn popisuje się w tej płycie swoim zmysłem poetyckim i ujarzmieniem kombosa organki + pianino + gitara akustyczna + perkusja. Jestem w tym albumie naprawdę zakochany.

Ogólnie to zawsze mam tak, że gdy przesłu(pipi)ę sobie "Empire Ants" to myślę sobie "The Good, The Bad and The Queen spotyka Little Dragon" - ot, jeżeli ktoś chce mieć przedsmak. A zresztą:

http://www.youtube.com/watch?v=HYtn7yx8y6I

niemozliwe, ze napsiales tak mądrego posta!1 :potter:

no a ten poboczny proejkt spoko ,szkoda, ze tylko `1 plytka

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Widziałem ostatnio koncert Gorillaz na MTV Rokcs, na żywo dają rade, mogliby wpaść w przyszłym roku na jakiegoś openera lub innego cokea.

Byłoby bardzo fajnie, ale kto ich tam wie czy wpadnę. Do niedawna można było glosować na artystów, którzy mają pojawić się na przyszłorocznym openerze.

• 4 weeks later...
Posted

Jest już nowa płytka (na razie za darmo do posłuchania na stronie Gorillaz lub do ściągniecia dla fanclubowiczów) "The Fall" nagrana w czasie ostatniej trasy.