Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Jak myślicie, będzie popyt na Minecraft'a na X360 ? Właśnie sobie zdałem sprawę, że twórca zarobił już na tej gierce ponad 100 mln zł i ciągle zarabia ok. 500 tys. zł dziennie :teehee:

Na czym w ogóle ta gra polega? Widziałem tylko screeny, gdzie oprawa to nawet nie poziom NES-a.

Edytowane przez Zwyrodnialec

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Ktoś ostatnio odkopał na forum VGC śmieszny temat z przed ponad 3 lat, można się pośmiać :)

http://gamrconnect.v...id=24567&page=1

Niektóre wypowiedzi przypominają mi to:

Luty 2010

egozlutego2010.jpg

:potter:

trzymasz na dysku 3 letnie zrzuty z ekranu ? :potter:

gg i jego wypociny :teehee: jak to kinect nie miał szans a ps move miał sprzedać się kilka razy lepiej, nawet chciał założyć się o skrzynkę wódki czy bro (nie pamiętam).

Opublikowano

jak zapowiedzą nowe konsole znowu zaczną się WOJENKI i dojdzie masa rodzynów

już się nie mogę doczekać :)

a PSV zje na śniadanie 3DS, DSa, gameboya, a nawet Wii!!11

Opublikowano

Ktoś ostatnio odkopał na forum VGC śmieszny temat z przed ponad 3 lat, można się pośmiać :)

http://gamrconnect.v...id=24567&page=1

Niektóre wypowiedzi przypominają mi to:

Luty 2010

egozlutego2010.jpg

:potter:

trzymasz na dysku 3 letnie zrzuty z ekranu ? :potter:

gg i jego wypociny :teehee: jak to kinect nie miał szans a ps move miał sprzedać się kilka razy lepiej, nawet chciał założyć się o skrzynkę wódki czy bro (nie pamiętam).

17 miesięcy to nie 3 lata to raz :) A dwa to fakt, że mam laptopa jakieś 3 lata i ani razu formatu dysku nie robiłem więc różne dziwne rzeczy mogę mieć na HDD :)

Jak myślicie, będzie popyt na Minecraft'a na X360 ? Właśnie sobie zdałem sprawę, że twórca zarobił już na tej gierce ponad 100 mln zł i ciągle zarabia ok. 500 tys. zł dziennie :teehee:

Na czym w ogóle ta gra polega? Widziałem tylko screeny, gdzie oprawa to nawet nie poziom NES-a.

Chyba chodzi o budowanie własnego świata na wyspie.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Obecnie będzie ciężko cokolwiek wyrokować, kto zdominuje następną generację. Nawet Nintendo nie jest pewniakiem, co pokazuje na rynku handheldów słabiutka forma 3DS'a. Sony w tej generacji wyraźnie straciło mocne wsparcie w USA i dlatego cały czas są na końcu stawki.

Opublikowano

chyba nie czytałeś tematu wiiu, można się dowiedzieć że x360 jest martwy a ps3 ledwie kilka miesięcy wytrzyma, plusem grania na wiiu będzie to że 6' kontroler nie ogrzewa pokoju tak jak inne duże TV

wszystko na to wskazuje że PSV zje 3DSa no ale tak samo wskazywało kilka lat temu z DS i PSP, kiedy premiera PSV ?

Opublikowano

Ostatnio sprawdziłem na VGC jaka jest różnica w sprzedaży X360 i PS3 w Japonii. Można powiedzieć, że gdyby nie JP to ta generacja dla Sony pod względem suchych liczb wyglądałaby na prawdę śmiesznie na tle X360.

Pewnie zaraz ktoś powie, że to samo dotyczy X360 i USA. Nie, bo w USA jest "zaledwie" 1.5 x tyle X360 co PS3, natomiast w JP jest aż ponad 4x tyle PS3 co X360.

Jakby stosunek sprzedaży X360/PS3 był taki sam w JP jak w USA (oczywiście dalej na rzecz PS3 tylko takim stosunkiem jak X360 wygrywa w USA) to PS3 by dostawało w dupę nawet teraz ok. 7 mln.

Sony ma fart, że X360 praktycznie nie istnieje w JP.

Opublikowano

W Europie to początek 2012, w USA i w Japonii ma wyjść już w tym (przynajmniej w Japonii)

do sterowania PSV wykorzystuje zwykłe przyciski, dwa analogi, sensory ruchu, mikrofon, dwie kamery, wyświetlacz dotykowy i tylny dotykowy panel

a PSP? zwykłe przyciski + analog

Vita z PSP ma wspólne tylko kształt, to będzie całkiem inna konsola, z innowacyjnym sterowaniem, którego nie doznamy nigdzie indiej z za(pipi)istą grafiką, online... czego jeszcze braknie? gry też będą :)

chyba nie czytałeś tematu wiiu, można się dowiedzieć że x360 jest martwy a ps3 ledwie kilka miesięcy wytrzyma, plusem grania na wiiu będzie to że 6' kontroler nie ogrzewa pokoju tak jak inne duże TV

a fani nintendo żyją w jakies alternatywnej rzeczywistości, nie wiem co oni ćpają

Opublikowano

wszystko na to wskazuje że PSV zje 3DSa no ale tak samo wskazywało kilka lat temu z DS i PSP, kiedy premiera PSV ?

Nie ma chyba dokładnie sprecyzowanej, podobno do końca tego roku ma wystartować na wszędzie. PSV na start ma dobre gry Uncharted i Wipeout, dalej będzie Bioshock, a co później? Jak Sony będzie okresowo olewać PSV tak jak PSP, to 3DS znowu wygra.

Opublikowano
  • Autor

a fani nintendo żyją w jakies alternatywnej rzeczywistości, nie wiem co oni ćpają

Te same halucyny, którymi całe życie rozkoszuje się Marian i wciągają chmury Kirbiego.

Opublikowano

To ja chcę żyć w tej słodkiej rzeczywistości :)

Opublikowano

Jakie to słodkie.

Opublikowano

Ja nie mogę co to się dzieje. Najpierw premiera Duke Nukem Forever, a teraz ogłoszono start bety Ghost Recoon Future Soldier na styczeń 2012, zaledwie 20 miesięcy po pierwotnym terminie :P

Opublikowano

Pfff równie dobrze można napisać: Microsoft ma farta, że amerykanie wolą swój produkt, a nie JP.

Opublikowano

Pfff równie dobrze można napisać: Microsoft ma farta, że amerykanie wolą swój produkt, a nie JP.

Jakbyś przeczytał całego mojego posta to byś wiedział, że "your argument is invalid".

W USA na jedno PS3 przypada 1.5 X360.

W JP na jednego X360 przypadają 4 PS3 (i ten stosunek będzie się jeszcze pogarszał bo od startu PS3 Slim na jednego sprzedanego X360 przypada 7 do 10 PS3).

Amerykanie kupują PS3 i nie olali japońskiej konsoli jak Japończycy X360, który sprzedaje się w JP tygodniowo 7 do 10 RAZY mniej od PS3, np. X360 - 2 tys. a PS3 - 20 tys.

Opublikowano

Nope, nie trafiles. X360 w Japonii praktycznie nie istnieje tylko przez to, ze nie jest to japonski produkt. Tak wiec Sony ma pod tym wzgledem szczescie.

Opublikowano
  • Autor

GameTrailers się zakochało w Uncharted 3. Dali im nawet nagrodę najlepszego multi na E3 :D

Opublikowano
  • Autor

Hmm, multi w Uncharted 2 jest zaje.biste, w U3 zapowiada sie na jeszcze lepsze, ale szczerze to nie sadziłem, że wygra z Battlefieldem 3 i trzecimi Gearsami. ;]

Opublikowano

za multi? Nieźle :lol:

a co w tym smiesznego?

Opublikowano

No właśnie, co w tym dziwnego? Zapewne grał ktoś bardziej rozgarnięty niż redaktor gry-online, który wini grę, bo grać nie potrafi (nie wchodzą headshoty, a celuje po nogach).

Opublikowano

bo nie ma pił mechanicznych i ludzi gdzie by każdy biegał z shotgunem pewnie

Opublikowano

i przez 90 % meczu sie turlał;-)

Opublikowano

Widać, że macie zerowe pojęcie o Gearsach 3 :)

Opublikowano
  • Autor

Nom, heh. Ale prawda jest taka, że multi w Uncharted wcale nie jest słabe. Ba! Powiem więcej. W U2 to najlepsze dostępne multi TPP na PS3. :)

Ale dziwie się, że Girsy nie wygrały. Battlefield chociażby :P

Tak czy siak, GT jest zachwycone Uncharted. Na razie przyznali im nagrody:

Best Graphics

Best 3D Graphics

Best PS Vita Game

Best Multiplayer

Tak gdzie Uncharted kandyduje, na razie wygrywa :)

Edytowane przez Voytec

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.