Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Stona nie pjerdol juz. Spisali sie lepiej niz w przypadku C1 na PC. Ne jest sztuka zrobic piekna oprawe, ktorej zaden sprzet nie moze dobrze pociagnac w dniu premiery. Sztuka jest zrobic taka oprawe jak w C2 na szescioletniej konsoli.

PS. To korytko jest wieksze niz 90% dzisiejszych FPS'ow.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 274,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Stona pro-tip: "kĄsola" była śmieszna jakieś 20 stron temu.

Serious dude ;)

Opublikowano

Gdyby ta dzungla w C1 cokolwiek dawala to jeszcze byloby ok. Ale ona kompletnie nic nie wnosi do gry, absolutnie nic.

PS. Mazzeo nie przesadzaj, Crysis jest bardzo dobry, chodzi tylko o fakt, ze gdyby zrobli z niego korytarz to gra nic by nie tracila na tym.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Jak widać w odpowiednim temacie opinie co do C2 są tak samo podzielone, jak w przypadku jedynki.

Opublikowano

Mam nadzieje że na płytce od razu będzie Crysis1 + Warhead bo za 4 letnią grę 200zł nie dam.

Opublikowano

Nie obrazilbym sie gdyby C1 wygladal tak jak na pierwszych pokazach silnika:

Dzungla jest od 54 sekundy.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

No mnie się to nie podoba, bo przez to Crysis 1 to zmuła straszna, nie oczekuje wybuchów i akcji non stop jak w Call of Duty, no ale w Crysis 1 przez 90% czasu nic się nie dzieje.

Opublikowano
  • Autor

Crysis ma bardzo dużą zalete - Psycho, który brzmi jak Jason Statham.

I w ogóle, Stona, że chce Ci się za każdym razem wciskać tego shifta z altem jak piszesz o konsolach. Mnie na przykład już to wku.rwia, więc proszę Cię, przestań tak pisać.

Opublikowano

Okładka konkurencji z najnowszego nr, a w PE dalej wrzucają żołnierzyki i samochodziki.

08_cov.jpg

Opublikowano

O jest wywiad o Uprising 44. Jest już w salonikach prasowych ?

Opublikowano

Nie wiem po co te ta tekstura na napisach,ale i tak okładka świetna :)

O jest wywiad o Uprising 44. Jest już w salonikach prasowych ?

od 4 lipca

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Crysis ma bardzo dużą zalete - Psycho, który brzmi jak Jason Statham.

I w ogóle, Stona, że chce Ci się za każdym razem wciskać tego shifta z altem jak piszesz o konsolach. Mnie na przykład już to wku.rwia, więc proszę Cię, przestań tak pisać.

No widzisz, chce mi się.

Mi w C1 własnie bardzo podobało się to, że można sobie przykampić, obejść obóz czy kombinować z atakami z różnej strony. To mi się w tej grze podobało, a to zabrano w 2 :/

Opublikowano

Mozna to robic tylko na mniejsza skale. Problemem jest glupie AI i tyle. W C2 mozna sobie przykampic, mozna po cichu zabijac, mozna calkowice unikac walki i mozna tez z piesnia na ustach isc przed siebie niszczac wszystko. Zabrano ci ta smieszna dzungle, ktora byla tylko i wylacznie benchmarkiem.

PS. Przechodzac C1 o wiele mniej kombinowalem niz przechodzac C2.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

W Wipeout HD jedyne co jest "skillowe" to ogarnięcie mechaniki skrętu, ale pierwsze słyszę by ułomne sterowanie było zaletą. To tak jakbyś w FPS'a ciągle grał strefami.

Podejrzewam, że nawet z tym "jedynym co jest skillowe" nie byłeś sobie w stanie poradzić - stąd takie brednie o ułomnym sterowaniu. Taki właśnie SS odróżnia leszczy od kozaków, którzy wykorzystują go nie tylko przy zakrętach, ale również przy beczkach. Swojego czasu dużo latałem z najlepszymi Polakami w wipka, ale nie przypominam sobie żebym Cię kiedyś widział w tym gronie. Nie wiem jak dla reszty, ale dla mnie Twoja wypowiedź wygląda na opinię frustrata, który nie potrafiąc poradzić sobie z jakimś elementem gry, głosi jakieś głupoty na forum.

Bez urazy ;)

Edytowane przez triboy17@o2.pl

Opublikowano

Okładka konkurencji z najnowszego nr, a w PE dalej wrzucają żołnierzyki i samochodziki.

08_cov.jpg

Art kozacki, ale te napisy wokół psują ogólny efekt.

Opublikowano
  • Autor

Jaka jest najlepsza strona, na ktorej przejrzyście są rozpisane premiery nadchodzących gier? Musze sobie poukładać kalendarz i zaplanować co w tym roku będę brał w premiere, a co odpuszczam.

Opublikowano

W Wipeout HD jedyne co jest "skillowe" to ogarnięcie mechaniki skrętu, ale pierwsze słyszę by ułomne sterowanie było zaletą. To tak jakbyś w FPS'a ciągle grał strefami.

Podejrzewam, że nawet z tym "jedynym co jest skillowe" nie byłeś sobie w stanie poradzić - stąd takie brednie o ułomnym sterowaniu. Taki właśnie SS odróżnia leszczy od kozaków, którzy wykorzystują go nie tylko przy zakrętach, ale również przy beczkach. Swojego czasu dużo latałem z najlepszymi Polakami w wipka, ale nie przypominam sobie żebym Cię kiedyś widział w tym gronie. Nie wiem jak dla reszty, ale dla mnie Twoja wypowiedź wygląda na opinię frustrata, który nie potrafiąc poradzić sobie z jakimś elementem gry, głosi jakieś głupoty na forum.

Bez urazy ;)

troll_face___high_definition_by_animeburner-d3dcbnr.jpg

Jaka jest najlepsza strona, na ktorej przejrzyście są rozpisane premiery nadchodzących gier? Musze sobie poukładać kalendarz i zaplanować co w tym roku będę brał w premiere, a co odpuszczam.

Na VGC jest coś takiego:

http://gamrreview.vgchartz.com/releases.php

Opublikowano

Crysis 2 był/jest dla mnie świetną grą. Spasował mi klimat, świat przedstawiony, oprawa, no w sumie wszystko. Na PS3 ta gra wygląda bardzo dobrze, żeby nie powiedzieć - fenomenalnie. Przechodząc kampanię, wcale nie czułem się jakbym grał na 5-letnim już hardware, nawet znajomy wpadł kiedyś jak grałem i powiedział coś w stylu: "łoł, zaje.bista grafa w tym nowym krajzisie" (dodam iż ma styczność z nowymi grami na PC). Ogólnie rzecz biorąc, bardzo bym się ucieszył jakby Crysis (wraz z Warhead) ukazał się na konsolkach, na pewno chętnie bym zagrał. Dla mnie C2 kompletnie zdetronizował Killzone 3 (chłopaki z GG chyba złapali lekką zadyszkę bo Killzone 2 był o wiele fajniejszy i "świeższy") i śmiało mogę mu wystawić notę w okolicach 9-9,5/10.

Opublikowano

:wub:

Jeśli to nie wyjdzie na PC, to rozważam zakup jakiegoś używanego klocka tylko dla tej giery.

Opublikowano

Dobrze, że nie przesunęli na kolejny rok. 4 lata developerki powinny styknąć :P

insanelytwistedpostcard_400wtd.jpg

Opublikowano

Jeśli to będzie kolejna, po Limbo, gra którą x0 ukradnie PeCetom, to będę bardzo niepocieszony :(

Opublikowano

Jeśli to będzie kolejna, po Limbo, gra którą x0 ukradnie PeCetom, to będę bardzo niepocieszony :(

Limbo wychodzi w tym roku na PS3 i Steam więc będziesz mógł sobie kupić.

A co do ITSP to na 100% przez rok będzie tylko na XBLA, a później to nie wiadomo. W przypadku cyfrowej dystrybucji kto wydaje grę jest bez znaczenia liczy się tylko kto jest właścicielem znaku towarowego i czy z wydawcą była podpisana dodatkowa umowa na wyłączność, a tego ostatniego raczej nikt z zewnątrz się nigdy nie dowie.

Edytowane przez DonSterydo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.