Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Stona nie pjerdol juz. Spisali sie lepiej niz w przypadku C1 na PC. Ne jest sztuka zrobic piekna oprawe, ktorej zaden sprzet nie moze dobrze pociagnac w dniu premiery. Sztuka jest zrobic taka oprawe jak w C2 na szescioletniej konsoli.

PS. To korytko jest wieksze niz 90% dzisiejszych FPS'ow.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Stona pro-tip: "kĄsola" była śmieszna jakieś 20 stron temu.

Serious dude ;)

Opublikowano

Gdyby ta dzungla w C1 cokolwiek dawala to jeszcze byloby ok. Ale ona kompletnie nic nie wnosi do gry, absolutnie nic.

PS. Mazzeo nie przesadzaj, Crysis jest bardzo dobry, chodzi tylko o fakt, ze gdyby zrobli z niego korytarz to gra nic by nie tracila na tym.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Jak widać w odpowiednim temacie opinie co do C2 są tak samo podzielone, jak w przypadku jedynki.

Opublikowano

Mam nadzieje że na płytce od razu będzie Crysis1 + Warhead bo za 4 letnią grę 200zł nie dam.

Opublikowano

Nie obrazilbym sie gdyby C1 wygladal tak jak na pierwszych pokazach silnika:

Dzungla jest od 54 sekundy.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

No mnie się to nie podoba, bo przez to Crysis 1 to zmuła straszna, nie oczekuje wybuchów i akcji non stop jak w Call of Duty, no ale w Crysis 1 przez 90% czasu nic się nie dzieje.

Opublikowano
  • Autor

Crysis ma bardzo dużą zalete - Psycho, który brzmi jak Jason Statham.

I w ogóle, Stona, że chce Ci się za każdym razem wciskać tego shifta z altem jak piszesz o konsolach. Mnie na przykład już to wku.rwia, więc proszę Cię, przestań tak pisać.

Opublikowano

Okładka konkurencji z najnowszego nr, a w PE dalej wrzucają żołnierzyki i samochodziki.

08_cov.jpg

Opublikowano

O jest wywiad o Uprising 44. Jest już w salonikach prasowych ?

Opublikowano

Nie wiem po co te ta tekstura na napisach,ale i tak okładka świetna :)

O jest wywiad o Uprising 44. Jest już w salonikach prasowych ?

od 4 lipca

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Crysis ma bardzo dużą zalete - Psycho, który brzmi jak Jason Statham.

I w ogóle, Stona, że chce Ci się za każdym razem wciskać tego shifta z altem jak piszesz o konsolach. Mnie na przykład już to wku.rwia, więc proszę Cię, przestań tak pisać.

No widzisz, chce mi się.

Mi w C1 własnie bardzo podobało się to, że można sobie przykampić, obejść obóz czy kombinować z atakami z różnej strony. To mi się w tej grze podobało, a to zabrano w 2 :/

Opublikowano

Mozna to robic tylko na mniejsza skale. Problemem jest glupie AI i tyle. W C2 mozna sobie przykampic, mozna po cichu zabijac, mozna calkowice unikac walki i mozna tez z piesnia na ustach isc przed siebie niszczac wszystko. Zabrano ci ta smieszna dzungle, ktora byla tylko i wylacznie benchmarkiem.

PS. Przechodzac C1 o wiele mniej kombinowalem niz przechodzac C2.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

W Wipeout HD jedyne co jest "skillowe" to ogarnięcie mechaniki skrętu, ale pierwsze słyszę by ułomne sterowanie było zaletą. To tak jakbyś w FPS'a ciągle grał strefami.

Podejrzewam, że nawet z tym "jedynym co jest skillowe" nie byłeś sobie w stanie poradzić - stąd takie brednie o ułomnym sterowaniu. Taki właśnie SS odróżnia leszczy od kozaków, którzy wykorzystują go nie tylko przy zakrętach, ale również przy beczkach. Swojego czasu dużo latałem z najlepszymi Polakami w wipka, ale nie przypominam sobie żebym Cię kiedyś widział w tym gronie. Nie wiem jak dla reszty, ale dla mnie Twoja wypowiedź wygląda na opinię frustrata, który nie potrafiąc poradzić sobie z jakimś elementem gry, głosi jakieś głupoty na forum.

Bez urazy ;)

Edytowane przez triboy17@o2.pl

Opublikowano

Okładka konkurencji z najnowszego nr, a w PE dalej wrzucają żołnierzyki i samochodziki.

08_cov.jpg

Art kozacki, ale te napisy wokół psują ogólny efekt.

Opublikowano
  • Autor

Jaka jest najlepsza strona, na ktorej przejrzyście są rozpisane premiery nadchodzących gier? Musze sobie poukładać kalendarz i zaplanować co w tym roku będę brał w premiere, a co odpuszczam.

Opublikowano

W Wipeout HD jedyne co jest "skillowe" to ogarnięcie mechaniki skrętu, ale pierwsze słyszę by ułomne sterowanie było zaletą. To tak jakbyś w FPS'a ciągle grał strefami.

Podejrzewam, że nawet z tym "jedynym co jest skillowe" nie byłeś sobie w stanie poradzić - stąd takie brednie o ułomnym sterowaniu. Taki właśnie SS odróżnia leszczy od kozaków, którzy wykorzystują go nie tylko przy zakrętach, ale również przy beczkach. Swojego czasu dużo latałem z najlepszymi Polakami w wipka, ale nie przypominam sobie żebym Cię kiedyś widział w tym gronie. Nie wiem jak dla reszty, ale dla mnie Twoja wypowiedź wygląda na opinię frustrata, który nie potrafiąc poradzić sobie z jakimś elementem gry, głosi jakieś głupoty na forum.

Bez urazy ;)

troll_face___high_definition_by_animeburner-d3dcbnr.jpg

Jaka jest najlepsza strona, na ktorej przejrzyście są rozpisane premiery nadchodzących gier? Musze sobie poukładać kalendarz i zaplanować co w tym roku będę brał w premiere, a co odpuszczam.

Na VGC jest coś takiego:

http://gamrreview.vgchartz.com/releases.php

Opublikowano

Crysis 2 był/jest dla mnie świetną grą. Spasował mi klimat, świat przedstawiony, oprawa, no w sumie wszystko. Na PS3 ta gra wygląda bardzo dobrze, żeby nie powiedzieć - fenomenalnie. Przechodząc kampanię, wcale nie czułem się jakbym grał na 5-letnim już hardware, nawet znajomy wpadł kiedyś jak grałem i powiedział coś w stylu: "łoł, zaje.bista grafa w tym nowym krajzisie" (dodam iż ma styczność z nowymi grami na PC). Ogólnie rzecz biorąc, bardzo bym się ucieszył jakby Crysis (wraz z Warhead) ukazał się na konsolkach, na pewno chętnie bym zagrał. Dla mnie C2 kompletnie zdetronizował Killzone 3 (chłopaki z GG chyba złapali lekką zadyszkę bo Killzone 2 był o wiele fajniejszy i "świeższy") i śmiało mogę mu wystawić notę w okolicach 9-9,5/10.

Opublikowano

:wub:

Jeśli to nie wyjdzie na PC, to rozważam zakup jakiegoś używanego klocka tylko dla tej giery.

Opublikowano

Dobrze, że nie przesunęli na kolejny rok. 4 lata developerki powinny styknąć :P

insanelytwistedpostcard_400wtd.jpg

Opublikowano

Jeśli to będzie kolejna, po Limbo, gra którą x0 ukradnie PeCetom, to będę bardzo niepocieszony :(

Opublikowano

Jeśli to będzie kolejna, po Limbo, gra którą x0 ukradnie PeCetom, to będę bardzo niepocieszony :(

Limbo wychodzi w tym roku na PS3 i Steam więc będziesz mógł sobie kupić.

A co do ITSP to na 100% przez rok będzie tylko na XBLA, a później to nie wiadomo. W przypadku cyfrowej dystrybucji kto wydaje grę jest bez znaczenia liczy się tylko kto jest właścicielem znaku towarowego i czy z wydawcą była podpisana dodatkowa umowa na wyłączność, a tego ostatniego raczej nikt z zewnątrz się nigdy nie dowie.

Edytowane przez DonSterydo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.