Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Jakie to urocze, fani X360 i PS3 jednoczą się w obronie konsol :)

Faktem jest, że na PC pamięć pożera system, ale MaZZeo, przesadziłeś z tą połową :P No i nie dotyczy karty graficznej ;)

Jednak, Stona daj sobie powiedzieć, że to co DZISIAJ jest niedoborem, 5 lat temu takie nie było, kuerwa. Poza tym, dałbym sobię rękę uciąć, że wtedy mając w kompie 256MB vRAM byłem kozakiem :P

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Z tego co wiem to konsola dzieli RAM z kartą graficzną, więc właśnie tak jest

ps3 ma chyba 256 system ram + 256 na grafice?

Opublikowano

Okej, przykład który od razu mi się nasuwa- X360.

Pierwsze pomysły: W(pipi)my 256MB RAMu, będzie kul , myśli sobie bil gejtz. Wbijają goście od GoW i pokazują kod gry, po czym mówią: niga łooooooooot? 256? Chyba Cię oczy szczypią, ma być 512. Okej okej, mówi bill, dam wam 512, tylko zróbcie tę grę.

[tak, wiem że bil tam nie miał nic do gadania]. Nie wiem czy historia z wyssana z palca, czy na faktach. Czytałem o tym w PE i na jakichś stronkach o gierkach. IMHO wielce prawdopodobna.

I cały czas powtarzam, że dla mnie głupotą jest wrzucanie 2x mniejszej ilości RAM do nowo projektowanych kĄsol. To jest norma. Sprawdź sobie specyfikację każdej kĄsolki począwszy od PSXa. Zawsze RAMu jest za mało. Nie pod koniec życia kĄsoli, ale już po roku.

@mazzeo, jaki raban? Bo gra nie wspiera 11 letniego systemu? Ja o tym rabanie słyszę od Ciebie, więc chyba jakiś słaby ten raban ;p

WG. statsów STEAM, XP ma mniej niż 19% graczy.

Z tego co wiem to konsola dzieli RAM z kartą graficzną, więc właśnie tak jest

ps3 ma chyba 256 system ram + 256 na grafice?

Tak.

Opublikowano

34ss47d.jpg

Mam W7, świeży system, odpalony w tej chwili tylko Firefox i GG w sumie, i widzisz już prawie połowę ramu zżera. Dobrze że teraz ten jest tani, jak wrócę z melanżu nad morzem to jeśli mi hajs zostanie to łyknę kolejne 4GB.

szpic mi się wydaję że właśnie tylko 256mb ram ma PS3 i to współdzielone, klocek ma 512MB, ale PS3 nadrabia lepszym prockiem.

Nie wiem czy historia z wyssana z palca, czy na faktach. Czytałem o tym w PE i na jakichś stronkach o gierkach. IMHO wielce prawdopodobna.

Ta historia to prawda, pamiętam że w którymś wywiadzie o tym CliffyB mówił.

EDIT:

http://www.qj.net/xbox-360/interviews/gears-of-war-is-responsible-for-360s-512mb-ram.html

I cały czas powtarzam, że dla mnie głupotą jest wrzucanie 2x mniejszej ilości RAM do nowo projektowanych kĄsol.

Głupotą nie głupotą, widzisz ile to kosztuje? Równie dobrze możesz narzekać, że w nowym Golfie za 50tys zł nie masz w standardzie 250KM -_-

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Wszyscy się tak znają i wiedzą o co chodzi...ale nikt nie wie, że 512 MB Ram w konsoli to więcej niż 512 Ram w Pjececie....whistling.gif

Widocznie tylko ja Ciebie rozumiem :)

Opublikowano

34ss47d.jpg

Ile ramu zjada FF+pluginy? 0,5GB XD

Serio tego nie zauważasz? Czy tylko udajesz takiego ignoranta?

PS3 ma 256MB ram i 256vRAM

Opublikowano

i tak odejmujac juz ten nieszczesny ff i plugin :P

to i tak ma zjedzone ponad 1gb

btw odpal :

gg10 + steam + goly ff = dziekuje na konsoli skonczyl sie ram xD

Edytowane przez szpic

Opublikowano

Bo Win7 przydziela sobie tyle ramu ile aktualnie jest potrzebne.

Wg. Waszego rozumowania, tego systemu nie da się odpalić na kompie z 1GB ramu, tak? Bo win7 zje wszystko? No więc nie, bo wtedy sys zje sobie te 400MB. Fakt że będzie działał gorzej, ale bez jakichś wielkich problemów. Więc teza o tym, że sysop zjada cały RAM bierze się właśnie z takich screenów jak MaZZeo wrzuca. Ktoś zobaczy 50% i podnosi larum, w ogóle nie zastanawiając się skąd się to wzięło.

Opublikowano

Nie mam pojęcia po co się wdawać w taką dyskusję...

I tak PC-owcom się nie przetłumaczy, bo oni tylko widzą jak po kilku latach trwania generacji konsole zaczynają objawiać swoje ograniczenia a PC idą dalej. To raczej logiczne bo co jakiś czas na rynku ukazują się nowe podzespoły, tak? I to śmieszne lansowanie się, że PC są lepsze. Dobra, ok i co z tego?

Co z tego, że ceny gier są dużo niskie w porównaniu z produkcjami na konsole skoro przed kupnem muszę pomyśleć czy gra mi pójdzie. Mam gdzieś takie granie i ładowanie cyklicznie co roku kilkuset złotych na nowe karty graficzne, żeby sobie pograć w Crysisa 2 czy innego BF3 :lol: . Wolę zapłacić za grę więcej i wrzucić ją na luzie do konsoli i po prostu grać.

Stona, jeśli dla Ciebie w grze najważniejszy jest szczegółowy wygląd kostki brukowej( :lol:) czy super wypasiona grafika to nie mamy o czym gadać.

Opublikowano

Jak był temat w CW2.0 to miauczeliście, że gadam tam o PC.

I Orson, nie myl poziomu trudności z mechaniką gry. Na poziomie HARD będziesz musiał po prostu wcisnąć tego X'a razem z L1.

ok, obalmy więc kolejny mit....

gry tanie w produkcji nie są , ba bywają cholernie drogie , dość wspomnieć o GTA IV i 100 melonach

a to dlatego , że są ładne i rozbudowane

a skoro ktoś wkłada 100 mln usd to nie ma zamiaru tego stracic a pomnożyc kilkukrotnie. A jak to zrobić?

proste: trzeba sprzedać miliony kopii , trzeba uderzyć do mas

a masy wiadomo, lubią szybko , łatwo i przyjemnie, dlatego powstają gry "press x to win" . Uoraszczam ale załóżmy

WNIOSEK: sobie wyobraź gry na pc , które zarzynają high endowe bebechy, bebech z mega szybkimi prockami, z kartami 2gb, 8 gb ramu i nie wiem co tam jeszcze:-)

widzisz oczyma wyobraźni te cuda graficzne? no i FINALNA KONKLUZJA: pomyśl ile developing takiej gry pożarłby kabony. Mase, zgodzisz sie

I właśnie to o czym pisałem wyżej: by zarobić trzeba by takie wodotryski graficzne sprzedac masom. A jak ustaliliśmy, masy lubią łatwo , szybko i przyjemnie

No i sobie wyobraź jakie hiper ultra każualowe gry trzaskano by na pc, gdyby to blaszaki dominowały w A.d 2011

miałbys "auto press x button pc edition"

winisz konsole bo to one wiodą prym, to one dyktują trendy. A tak gdybyś zechciał spojrzeć szerzej to ipso facto powiniennes winić koncepcje współczesnego marketingu, durne konsumenckie masy

a co do mocy obecnych konsol, nie ma co się po jajkach głaskać- pora na next geny . Sześcioletni cykl życia konsol jest ok ale tak się składa że już dobiegł konca

Opublikowano

Słabe prowo, temat wydawania kasy na nowe podzespoły już był omawiany. Niektórzy kĄsolomaniacy podobno znają ludzi którzy przeznaczają na to co rok 5kPLN XD

No nie lubię gier, w których zamiast chodnika jest kisiel, strzela się do 3 pikseli [bo nie ma AA] , a z wyborów to mam PLAY NOW albo EXIT [pozdro dla fana BF:BC2 ;d ].

PS. Wdajecie się w dyskusję, bo mi się nudzi w pracy i wykorzystuję Was do przyśpieszenia upływu czasu :sweat:

Opublikowano

Czyli po prostu przyznajesz sie do tego, ze trollujesz i w niczym nie masz racji ? ;]

Opublikowano

Broń boRZe, ja zawsze mam rację :)

I nie troluję, lubię się z Wami posprzeczać i poczytać różne dyrdymały nt. PC

Opublikowano

Masz tyle czasu w tej pracy, to lepiej byś nad ortografią popracował.

Opublikowano

No nie lubię gier, w których zamiast chodnika jest kisiel, strzela się do 3 pikseli [bo nie ma AA] , a z wyborów to mam PLAY NOW albo EXIT [pozdro dla fana BF:BC2 ;d ].

troll harder w bc2 nie ma exit ;)

btw patrzac na Stone nie dziwie sie ze tp slabo przedzie.

Wy(pipi)ac polowe pracowników beda pracowac rownie wydajnie :D

Edytowane przez szpic

Opublikowano

Masz tyle czasu w tej pracy, to lepiej byś nad ortografią popracował.

Po czym wnosisz?

Chopaki, schodzicie ostro z tematu.

Co do TP, to korporacja, tutaj nie ma znaczenia ile osób pracuje, ważne że "słupki" na wykresach się zgadzają :potter:

Opublikowano

Stona, podejrzewam, że mając 1GB ramu w kompie większość gier zapewne sporo gorzej by chodziła na W7 niż XP.

Z resztą nie o to chodzi, chciałem tylko pokazać że mimo wszystko nie potrzeba konsolom takiej ilości ramu ile jest aktualnie na pecetach.

Opublikowano

Po czym wnosisz?

Głównie po Twoich "kĄsolach". Albo jesteś takim ciulem, że nie potrafisz tego napisać poprawnie, albo co gorsza - wydaje Ci się, że używając tego słowa jesteś zabawny. Tak czy siak fail "chopaku" z Poznania.

<po reklamach>

Opublikowano

PS. Wdajecie się w dyskusję, bo mi się nudzi w pracy i wykorzystuję Was do przyśpieszenia upływu czasu :sweat:

no kur.wa a co ja tam dzwoniłem to musiałem czekac w kolejce i słuchac muzyczki bo "wszyscy konsultanci są zajęci" :rolleyes:

Opublikowano

Po czym wnosisz?

Głównie po Twoich "kĄsolach". Albo jesteś takim ciulem, że nie potrafisz tego napisać poprawnie, albo co gorsza - wydaje Ci się, że używając tego słowa jesteś zabawny. Tak czy siak fail "chopaku" z Poznania.

<po reklamach>

Specjalnie dla takich bystrzaków jak Ty, wrzucam WIELKIE litery w miejscach, gdzie drwię z czegoś. Następnym razem dodam jeszcze wpis po " * " , bo widzę że kĄsolomaniaki* jednak nie wszystko ogarniają jak trzeba.

*poprawna pisownia dla kĄsolomaniaków - konsolomaniaki.

no kur.wa a co ja tam dzwoniłem to musiałem czekac w kolejce i słuchac muzyczki bo "wszyscy konsultanci są zajęci" :rolleyes:

Właśnie skończyłem grać w piłkarzyki w socjalnym, wybacz, bym wiedział że dzwonisz, to bym łaskawie odebrał :D

Opublikowano

Prawda jest taka że gdyby nie porty z konsol to nie byłoby w co grać na pc :potter:

(poza fejsbukiem i kurnikiem)

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Kurnik jest dobry, szczególnie w Pana.

Ale w sumie to nie ex bo na przeglądarce w ps3 można pograć :/

Opublikowano

Prawda jest taka że gdyby nie porty z konsol to nie byłoby w co grać na pc :potter:

(poza fejsbukiem i kurnikiem)

Tak se mów. Ważne że w coś mocno wierzysz ;)

PS. Na kĄsolach można odpalać Kurniki itp. strony? Pytam serio, bom ciekaw.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.