Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Crytek UK, a nie Crytek GbmH, różnica jest spora.

Co nie zmienia faktu, że w oficjalnej notce prasowej nie ma mowy o premierze "na ps3 i x360" tylko na "bliżej nieokreślone konsole", a chyba każdy wie co to oznacza...

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 240,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Nie wiesz o czym mówisz. Technologicznie WiiU nie będzie się prawdopodobnie zbytnio różnić od PS3 i X360. Prawdopodobnie jedyną istotną różnicą będzie ilość pamięci RAM. Nowy X i PS4 zjedzą WiiU mocą nawet jak będą miały komponenty na poziomie dzisiejszego peceta kupionego w sklepie za 3 klocki.

Prawdopodobnie

Opublikowano

A patrząc co Nina zrobiła z Wii i 3DS można założyć, że te "prawdopodobnie" oznacza "na pewno" :)

Sam kontroler będzie drogi co już opiernicza budżet na bebechy.

Opublikowano
  • Autor

Beka beką, ale niestety dostaną najlepszy port, tak jak było z Arkham Asylum :(

Opublikowano

A co ? Arkham Asylum czegoś brakowało na konsolach ?

Opublikowano

na pc byla lepsza animacja pelerynki i chyba z physX ladniej gazety z ziemi lataly :P

Opublikowano
  • Autor

Szpic ma rację. Physix w AA dodawał fajnego klimatu jak Batman np. przechodził przez mgłę tudzież gaz i zostawał po nim ślad, albo kafelki się rozwalały od bataranga, gazety latały i takie tam inne szczegóły.

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

na pc byla lepsza animacja pelerynki i chyba z physX ladniej gazety z ziemi lataly :P

DramaticChipmunk.gif

Opublikowano

W Mirror's Edge na PC też jest PhysX i nawet fajne efekty daje, ale posiadacze blaszaków będą musieli czekać.

Wracając do WiiU. Jeszcze żaden dev nie chwalił się potężną mocą konsoli, w jakimś stopniu jest mocniejsza, ale to nie poziom nextgen.

Opublikowano

WiiU jest mocniejsze od obecnych konsol tylko hardwareowo - jest nowszy procesor, lepszy układ graficzny, więcej ramu, itd, bo to pewne, ale ta konsola i tak nie ma szans dogonić tego co jest teraz na ps360, bo kazdy sprzet trzeba "masterować". programiści tak od razu nie ogarną wszystkich aspektów nowego urządzenia... przy czym piszę tutaj o zewnętrznych studiach, bo te od BigN biorą udział w tworzeniu nowego sprzętu.

czarno to widzę... jesli ludzie nie zlapią się na "za(pipi)isty i modny gadżet do twojego nowoczesnego pokoju" to może być słabo z sprzedażą. takim 3DS'em ludzie przynajmniej się jarali, od chwili ogłoszenia, ze powstaje, a to?

Opublikowano

Śmieszna będzie sytuacja jak za rok na E3, N dokładnie zaprezentuje Wii-U. Które będzie ciut/bardziej lepszą wersją Ps3/XO a w tym samym czasie Sony i M$ pokażą "true" next-geny.

Będzie fight, ciekawie za rok na E3, no chyba, że Sony i Microsft nic nie pokażą.

Opublikowano

Oby jak najszybciej ogłosili next geny, bo ja ju zmęczony jestem powoli tą generacją. Zakończenia Gersów , Uncharted to najlepszy sygnał żeby zwijać manaty...

Opublikowano

ja mam tylko nadzieję, że Sony sporo się nauczyło w tej generacji i rozwiąże troszkę lepiej działanie swoich uslug sieciowych i kilku mankamentów softu konsoli w ps4. jesli obiorą dodatkowo tą samą"filozofię" tworzenia hardware'u co przy vita to może być na prawdę dobrze. o microsoft się nie martwię, bo wyrobił sobie za(pipi)ista pozycje na rynku konsolowym.

Opublikowano

Oby jak najszybciej ogłosili next geny, bo ja ju zmęczony jestem powoli tą generacją. Zakończenia Gersów , Uncharted to najlepszy sygnał żeby zwijać manaty...

Jeszcze ND zgodnie z tradycją musi wydać "Uncharted Racing" czy coś w tym stylu :thumbsup:

Opublikowano

Sony odzyskuje prawa do Crasha B. (czy to w ogóle możliwe ciekawe ile by sobie liczyli obecnie właściciele za tą markę) i już wiem jaką konsolę pierwszą kupię...

Opublikowano

Niech cie będzie :)

edit: jak to nie do mnie to sora hhee :)

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

Chyba Gearsy nie podeszły jak masz czas na CW ? :)

Opublikowano

Sony odzyskuje prawa do Crasha B. (czy to w ogóle możliwe ciekawe ile by sobie liczyli obecnie właściciele za tą markę) i już wiem jaką konsolę pierwszą kupię...

a już myślałem, że rzeczywiście coś jest na rzeczy;[

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.