Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gran Turismo 5

Featured Replies

Opublikowano
wow na listę zmian...Kaz jest świadom bety jaką wydał w listopadzie ale wręcz wzorcowo dla innych developerów słucha społeczności graczy
Nie wiem co w tym wzorcowego, online nadal jest tragiczny, zaś offline nadal nie ma rankingów.

Co do zmian to najważniejsze:

-PO (Platforma Obywatelska :)) punkty osiągów - to sugeruje, że w następnym patchu powinny się pojawić rankingi (takie jak w Forza)

-mniej kasy (np. zamiast 108 tys tylko 82 tys), ale dużo więcej doświadczenia 33 tys, a nie 9.x, więc się dzisiaj biorę za dobicie do poziomu 30 (jeszcze wczoraj potrzebowałem 90 zwycięstw na Indy, teraz już "tylko" 24)

-"Można teraz zmienić przełożenie każdego biegu, ograniczenia mocy i modyfikacji masy" - nie testowałem, ale może teraz da się zejść np. z 306 koni na wymagane 300

-w online są nowe reguły, więc można dołączać do "wyścigu na serio", a nie takich pipipi co nie mają ochoty się ścigać (choć zapewne będzie dużo idiotów wybierających wyścig serio, a mimo to jeżdżących Free Run lub pod prąd), może wreszcie da się trochę pograć.

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Wyświetleń 248,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Idź stąd grać w Forze. :potter: zamiast zaśmiecać dobry dział głupimi komentarzami.

• Świetna wiadomość !! http://ppe.pl/news-4313-Black_Ops_zrzucilo_z_tronu_Gran_Turismo_5.html Może w koncu ktos w Sony przejrzy na oczy i zabierze sie za tych leserow z PD. Zamiast skupic sie przez t

• Jesteś za słaby i tyle. Granie na padzie jest dziecinne, ktoś tu napisał że większość dzieci na tym forum nie stać na kierownice wiec grają na padach i im łatwiej a jak sie zabiorą za granie na kierow

Opublikowano

IMO świetna sprawa z tymi małymi usprawnieniami, ale mi naprawdę pomagają i ułatwiają sprawę np. kupowanie samochodów na giełdzie - teraz już wiem, których nie kupywać po 10 raz z rzędu bo jest "fajka" jeżeli samochód już stoi w naszym garażu, punkty PO, niby mało przydatne, ale fajny bajer, no i zwiększyli dwukrotnie ilość samochodów w salonie kolekcjonerskim co też mnie cieszy.

Oprócz tego oczywiście zwiększenie expa też bardzo mnie cieszy :) teraz to już migiem dobiję do 40lvl (mam 38 i jakieś 90% paska).

Opublikowano

Po to zeby nie trzeba było filtrować setek w szukaniu ulubionego.

A teraz zagwostka: czy komus tez zmieniło kolor kombinezonu? Miałem szary/ czarny, teraz mam niebieski. Kask i rękawice ostały się zielone...

Opublikowano

Wydaje mi się czy poprawili rozdzielczość tekstur kibiców i samochodów standardowych? W każdym bądź razie zauważyłem że na standardach nie ma już prawie tych badziewnych ząbków do okoła okien.

Opublikowano

jak to jest, iz kumpel z mojej 'listy znajomych' wbil platynke, przy 98% postepu gry?

czyzby, nie zaliczyl wyscigow wytrzymalosciowych trybu A-spec?

tak mi sie wydaje... nie moge go o to osobiscie spytac, poniewaz jest nieobecny od momentu jej uzyskania :/

Edytowane przez mevek

Opublikowano

Wydaje mi się czy poprawili rozdzielczość tekstur kibiców i samochodów standardowych? W każdym bądź razie zauważyłem że na standardach nie ma już prawie tych badziewnych ząbków do okoła okien.

Potwierdzam zabkow jest mniej , cienie tez mniej zabkuja, niestety sa i minusy nowego patchu , gra zaliczyla mi zwieche ,testowalem dzisiaj 8 godzin i bylo 3 freezy , z tym zwiekszeniem exp 3X to jakas bujda. Moze to ktos potwierdzic na 100%?

mevek tak jak mowisz do platyny wystarczy miec wszystkie wyscigi w B-spec i trophy za wszystkie zlota zaliczone

PS. Zapraszam do listy znajomych wszystkich ktorzy chca sie scigac w trybie remote B-spec

Edytowane przez AbraHAM

Opublikowano

U mnie nie było zwiech, a gra chodzi 24/7.

EXPa jest więcej 3 razy, miałem tak we wszystkich wyścigach jakie do tej pory jeździłem.

Teraz auta się szybciej i lepiej kupuje, obecnie w garażu mam 997 bryczek.

Podoba mi się że gra się ekspresowo wczytuje, a kupowanie ulepszeń teraz jest błyskawiczne.

Edytowane przez RejdenForce

Opublikowano

w trybie B-spec z poziomu przeglądarki na kompie mozna wydawać polecenia naszemu kierowcy albo oglądać chociażby ten wyścig? Bo ja po rozpoczęciu wyścigu widzę tylko tabelkę kto aktualnie jest na której pozycji i tyle.

Opublikowano

Poleceń w ogóle nie da się wydawać, ani z przeglądarki ani na konsoli. Nie da się oglądać wyścigu w przeglądarce. Wyścig możesz obejrzeć w TV, podczas gdy w przeglądarce możesz śledzić cyferki i poczynania Twojego kierowcy. Po włączeniu wyścigu z poziomu przeglądarki, automatycznie ładuje się on na konsoli i tam go można oglądać.

Opublikowano

Jakby się ktoś chciał spróbować to jednemu z moich drajwerów (40lvl) zmieniłem status na dostępny :)

Opublikowano

A spróbuję, chociaż szanse znikome :P

EDIT: Co oznaczają kolorowe kropki przy kierowcach?

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano

Mam pewną propozycję :)

Za każde 10 wyścigów z moim kierowcą zakupię dowolny samochód z salonu (do 1mln) lub stuninguję komuś jak będzie chciał jego własny na full. Jeżeli ktoś np. zrobiłby 50 wyścigów to kupię mu auto za 10mln lub podaruję samochód z mojego garażu o podobnej wartości :)

Edytowane przez winner

Opublikowano

kariera tez im leci ? przynajmniej powinna.

Opublikowano

Widze ze teraz trophy za doprowadzenie kierowcy do konca kariery nie powinno stanowic problemu , progres zalezy od ilosci rozegranych wyscigow czy ich dlugosci np wiekszy progres za 24h wyscig ?

Opublikowano

Jako, że jest niedziela to proponuję dzisiaj wieczorkiem zorganizować wyścig b-spec :) co Wy na to, by pościgać się w większym gronie?

Opublikowano

Mam pewną propozycję :)

Za każde 10 wyścigów z moim kierowcą zakupię dowolny samochód z salonu (do 1mln) lub stuninguję komuś jak będzie chciał jego własny na full. Jeżeli ktoś np. zrobiłby 50 wyścigów to kupię mu auto za 10mln lub podaruję samochód z mojego garażu o podobnej wartości :)

Chętnie, tylko z poziomu przeglądarki cały czas mi pokazuje komunikat, że nie masz żadnego kierowcy :/

Jako, że jest niedziela to proponuję dzisiaj wieczorkiem zorganizować wyścig b-spec :) co Wy na to, by pościgać się w większym gronie?

A co za różnica kiedy? I w jakim większym gronie? Przecież te zawody zdalne b-spec są niezależne. Nikt nie widzi zawodów, które Ty organizujesz jak i Ty nie widzisz, tego kto aktualnie jeździ z Twoimi kierowcami. Po prostu trzeba udostępnić jak najwięcej swoich kierowców by znajomi mieli z kim jeździć.

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano

Multi b-spec??, nie wiedziałem że jest taka opcja. Jeżeli tak można to z chęcią sie poscigam.

Opublikowano

Widze ze teraz trophy za doprowadzenie kierowcy do konca kariery nie powinno stanowic problemu , progres zalezy od ilosci rozegranych wyscigow czy ich dlugosci np wiekszy progres za 24h wyscig ?

od ilosci rozegranych wyscigow.

1 race = 1 dzien, a to sie = postep kariery kierowcy.

testowane.

Opublikowano

Multi b-spec??, nie wiedziałem że jest taka opcja. Jeżeli tak można to z chęcią sie poscigam.

Nie ma multi b-spec.

Opublikowano

No to niezłe "jaja" znowu.. <_<

Wczoraj pojeździłem troche w tym online'owym b-specu, miałem też wystawionych 3 swoich kierowców. Przez 2 dni zarobili mi troche kasy, podbili sporo swoje levele i wskoczył mi 25lvl B-spec.

Dzisiaj rano odpalam GT5 a tam.. 24lvl B-spec, kierowcy znowu mają niskie levele, wcięło kase którą zarobili.. i pokazuje mi że nie mam kierowców online :blink:

WTF? :angry: