Opublikowano 16 marca 201114 l Shankor dokładnie niby czasem żałośnie wyskakują z góry budynków ale często się pojawiają też z dupy. Co to ma być ? Mam 15 h na koncie póki co i jest to gra sztampowa z paroma przebłyskami. Wszystko jest sztampowe, rzemieślnicza robota. Po Bioware można było się spodziewać czegoś lepszego a tak to chyba faktycznie jak głosi większość opinii najgorsza gra Bioware zasługująca co najwyżej na ocenę 8. Chciałbym dodać od siebie jeszcze klika lip : - sterowanie nie jest mega precyzyjne , na trudnym gdzie każdy błąd ma znaczenie wychodzi to bardziej - hordy przeciwników pojawiających się w mieście w nocy, wyskakujący z budynków czy z dupy, istne tabuny - drzwi powinny być z daleka widoczne czy są interaktywne, a tak wszystkie wyglądają identycznie a tylko niektóre można otworzyć - ogromne uproszczenia, liniowe sekcje poza miastem , zabawne questy bonusowe, gdzie po znalezieniu jakiegoś przedmiotu, od razu bez dialogu wiemy komu to oddać, chociaż nigdy tej osoby na oczy nie widzieliśmy - zakładam pasy, pierścienie na palce a na postaci nic nie widać - nie mogę zmienić zbroi kompanom? jaja sobie robicie ? - każda broń w sklepach to kupa, raz na jakiś czas pojawi się 1-2 sztuki dobre do kupienia, sztuczne ograniczenie - mega sztampowe questy przerabiane w innych grach po 1000 razy Po 15 h gry fabuły prawie nie ma, ot toczy się życie, muszę zebrać kasę , odzyskać dom. Ma to swoje zalety bo nie lecimy sztucznie ratować świat a musimy zadbać o rodzinę. To są moje odczucia po 15 h gry, gra się dobrze, ale o jakiejś rewelacji nie ma mowy. Zobaczymy co będzie dalej. Wszystko sztampowe i gow,niane ale gra i tak na 8?
Opublikowano 16 marca 201114 l Spokojnie, czytaj między wierszami np : "Mam 15 h na koncie PÓKI CO jest to gra SZTAMPOWA Z PAROMA PRZEBŁYSKAMI." "Wszystko jest sztampowe, rzemieślnicza robota. PO BIOWARE można było się spodziewać czegoś lepszego a tak to chyba faktycznie jak głosi większość opinii najgorsza gra Bioware zasługująca co NAJWYŻEJ na ocenę 8." Wiec jeszcze się zobaczy czy to gra na 8, jedno jest pewne sztampa w wykonaniu Bioware nie można ocenić niżej niż 7. Bioware podlega trochę innym ocenom bo ich prawie wszystkie gry były wprost "dziełami sztuki z duszą" i oni nie robią gier gorszych niż dobre ba gorszych niz bardzo dobre / rewelacyjne. DA2 PÓKI CO odstaję. Może popełniłem błąd,że piszę pierwsze opinie nie skończywszy jeszcze gry. Nie widzę tez ,że pisałem,że coś jest gówniane a co najwyżej,że sztampowe i rzemieślnicze czyli dobre. 16 h na koncie i nadal to jest gra na 7 lub max 8, ale lepiej będzie jak już nie będę pisał wrażeń na raty ; ) Dopiero po ukończeniu. Edytowane 16 marca 201114 l przez Sebastian Ś.
Opublikowano 17 marca 201114 l Jest jak w ME - jedna zbroja + delikatna zmiana po skończeniu wszystkich questów towarzysza. Zbroje da się zmienić także kompanom - wystarczy drobna zmiana w kilku plikach .GDA. Oczywiście tę modyfikację da się zrobić jedynie w wersji PC. Grę ukończyłam i... twist fabularny na końcu jest masakryczny. Ale to sobie sami zobaczycie.
Opublikowano 17 marca 201114 l Bioware podlega trochę innym ocenom bo ich prawie wszystkie gry były g. prawda. gre ocenia sie za to czym ona jest a nie przez pryzmat co jej tworcy kiedystam zrobili
Opublikowano 7 grudnia 201212 l http://social.biowar...da2/dlc_bundle/ -- BioWare daje za free mase DLC do Dragon Age: Origins i Dragon Age II. Edytowane 7 grudnia 201212 l przez kubicz