Skocz do zawartości

Wii U - temat główny

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Wyświetleń 326,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Od lat czochram na Playstation i nigdy nie rozumiałem świata Nintendo  - aż do czasu, jak Mikołaj podrzucił mi pod choinkę WiiU wraz z pro kontrolerem oraz Bayonetta 1,2 + Mario 3D i DonkeyKongiem. W

• No chyba Cię popier,doliło jeśli myślisz, że będziesz mi mówić co jest dla mnie, co nie i co może mi się podobać, a co nie. Nie jestem fanem sterowania Wiilotami i chuy Ci do tego. Machanie wiilotem f

Opublikowano

Czy oprocz toada bedzie cos wychodzilo w najblizszym czasie???

W lutym chyba Kirby wychodzi w USA - może zapowiedzą w końcu dla UE, ale to gdybanie na chwilę obecną.

Opublikowano

Wlasnie robie nalesniki i slysze jak zonka pyka Peach w Mario 3D World w celu uwolnienia wrozek :) nice, od czasow montezumasbrevenge innej grze sie nie udalo :)

Edytowane przez KoBik

Opublikowano

Do mnie wpadl szwagier ze szwagierka. Najpierw gralismy w Nintendoland i Animals Crossing mini gre, znudzilo sie po 30 minutach. Nastepnie zainwestowalem w mario and sonic sochi olympic games. Pierwsze wrazenie mieszane, problemy z wii motem zwlaszcza w biathlonie, ale mini gry ciekawe. Dobrze sie bawilismy przez okolo 2h, szczegolnie przy skokach, bobsleju, jezdzie figurowej w parach i czyms tam jeszcze. Dodatkowo byla kupa smiechu.

Nastepnie uznalismy ze 15 minut zagramy w Mario Kart 8. Po kazdym "Grand Prix" bylo "to co ostatni raz jeszcze?" i z 15 minut zrobily sie kolejne dwie godziny. Oni w ogole nie graja w gry wiec spedzic 4h przed TV to dla nich byl nie lada wyczyn i zdarzenie. Mario Kart 8 okazal sie najwieksza bomba i ta gra to mega kozak.

Coraz bardziej kocham Wii U. Dodatkowym atutem jest odwyk od trofeaow/achievementow i moze wkoncu sie z tego wyrwe. Chcialem kolege namowic do Mario Kart i Wii U bo ma cheć na cos fajnego a ma PS3 i PS4, ale szybko uznal ze granie bez trofeów lub achievementów mija sie z celem bo nikt mu nie daje nagród za to ze gra (?????) i pewnie kupi X1, bo tam chociaz "caly swiat" widzi ze on skonczyl gierke jakas i moze sie tym pochwalic. :reggie:

Opublikowano

To slabe to. Gra sie dla gier czy pucharkow ktore nic nie wnosza? Podziwiam ludzi ktorzy wyciskaja z gry cos co jest nikomu nie potrzebne i kiedys pewnie i tak zostanie olane bo tak.. Jak stare gry ktore mialy online ale juz nie maja bo.. Sa stare.

Edytowane przez KoBik

Opublikowano

. Chcialem kolege namowic do Mario Kart i Wii U bo ma cheć na cos fajnego a ma PS3 i PS4, ale szybko uznal ze granie bez trofeów lub achievementów mija sie z celem bo nikt mu nie daje nagród za to ze gra (?????) i pewnie kupi X1, bo tam chociaz "caly swiat" widzi ze on skonczyl gierke jakas i moze sie tym pochwalic. 

Powiedz koledze nie do końca brak jest achivmentów, że taka Bayonetta1,2 ma od pyty pucharków i statuetek w samej grze - srebrne, złote, platynowe. Niech wyczesze przejście gry na platyny, to dostanie itemy, kostiumy. Aby to wszystko zdobyć to naprawdę trzeba się postarać i poświęcić czas. Nagród jest masa, tylko trzeba chcieć i ma szanse pokazać, jaki z niego kozak chociażby na miiverse w community. Może też odblokować wszystkie karty w tag'ach coopowych.

Trofea/achivmenty powoli odchodzą do lamusa - nastała era youtube'a, facebooka i innych portali społecznościowych, gdzie tam zaczynają się chwalić postępami i osiągnięciami w grach.

Bardziej wolałbym zobaczyć jak kolega robi max combo i dobry czas na wysokim poziomie trudności, niż jakieś tam pucharki, że ukończył jako tako gre i coś tam mu wpadło za przejście jej.

Edytowane przez dzialkowiec

Opublikowano

Nie wiem co ludzie widzą w tych wszystkich osiągnieciach, które i tak nie pokazują czy jesteś dobrym graczem - że wytrwałym i zaciętym, to tak, ale dobrym, świetnym, miszczem, w żadnym wypadku. Pokazuje natomiast tępe wykonywanie - często monotonnych sekwencji, aby zaliczyć trofika, którego developer przygotował tak, aby wydłużyć za jego pomocą często nudnawe hity. Devek myśli sobie tak. Naszpikujmy grę monotonnymi trofikami i w ten sposób chociaż, wydłużmy rozgrywkę,.... i o zgrozo, to działa. Ludzie często-gęsto zamiast cieszyć się daną produkcją, wykonują zadania jak maszyna, aby tylko zaliczyć calaka. Takie acziwmentowanie przeradza się w nałóg i niema już nic wspólnego  z beztroskim, radosnym szpilaniem. Nintendo natomiast w swojej mądrości, nie poszło za stadem ("kto podąza za stadem, ten ma coś z barana") i nie zaimplementowało w swoich grach tego ogłupiającego graczy szajsu. U nich liczy się satysfakcja z samego grania. A że gry od nich to w większości produkcje, z których chce się wycisnąć siódme soki - od tak, bo są po prostu mega grywalne, to tylko dziękować i życzyć im miliona lat.

Edytowane przez kazuyoshi

Opublikowano

Ten Pro Controller jest niesamowity - 30h na nim ograłem i ciągle jedzie na pierwszym ładowaniu :D

Opublikowano

Pro Controller hajp trejn za 3....2...1 :facepalmz:

reverse-400sw7yu27yu5.gif

Opublikowano

iluminatów w to nie mieszaj :dog:  ciuuuu ciuuuu :oh_you:

Edytowane przez kazuyoshi

Opublikowano

Ultima narazie nie ma pro controllerów, dostarcza je dopiero pod koniec stycznia wiec caly czas czekać musze.

Nie wiem co ludzie widzą w tych wszystkich osiągnieciach, które i tak nie pokazują czy jesteś dobrym graczem - że wytrwałym i zaciętym, to tak, ale dobrym, świetnym, miszczem, w żadnym wypadku. Pokazuje natomiast tępe wykonywanie - często monotonnych sekwencji, aby zaliczyć trofika, którego developer przygotował, aby wydłużyć w taki sposób często nudnawą hity. Devek myśli sobie tak. Naszpikujmy grę chociaż trofikami i w ten sposób wydłużmy rozgrywkę i o zgroza, to działa. Ludzie często-gęsto zamiast cieszyć się daną produkcją, wykonują zadania jak maszyna, aby tylko zaliczyć calaka. Takie aciwmentowanie przeradza się w nałóg i niema już nic wspólnego  z beztroskim, radosnym szpilaniem. Nintendo natomiast w swojej mądroći nie poszło za stadem ("kto podąza za stadem, ten ma coś z barana") i nie zaimplementowało w swoich grach tego ogłupiającego graczy szajsu. U nich liczy się satysfakcja z samego grania. A że gry od nich to w większości produkcje, z których chce się wycisnąć siódme soki, bo są tak grywalne, to tylko dziękować i życzyć im miliona lat.

Sa wyjatki, obczaj sobie np Battle Fantasia na PS3, tam jest taki trofek zeby na najtrudniejszym poziomie trudnosci pokonac ostatniego bossa na perfect i przezyc jego super specjalny atak ktory sklada sie z 20+ ciosów, trzeba w odpowiednim momencie wciskac parry i nie dac sie trafic. Trofek dla wytrwalych albo mistrzów w bijatyki 2D. Ale w wiekszosci sie zgadzam bo sam sie dalem wciagnac w to bagno, coraz wiecj gier ma trofki typu "Launch Menu", "Start Game" itp. Ewentualnie jakis mega grind zabij 100,000 przeciwnikow, przejedzkoniem (Darksiders) iles tam tysiecy kilometrow i ludzie bez sensu puszczaja trubo controllery i to robia.

Opublikowano

Trofiki powinny być dodatkiem do miodnych gier, a często są jedynym powodem, aby zagrać w daną grę - nie wróży to dobrze dla branży. Grywalność coraz częściej opiera się na zadowoleniu innych, oprócz najbardziej zainteresowanej osoby, czyli siebie samego. Dobrze, że nie wpadłem w to bagno - choć nie potępiam ludzi, którzy ulegli temu głupiemu trendowi. Takie czasy, gdzie tandeta idzie p(t)rzodem.

@Velius, oczywiście zdarzają się wyjątki, które jednak w większości nie przekładają się na rzeczywistość.   

Opublikowano

Teraz wystarczy odpalić prawie każdą grę i wpadają za użycie buttona. Druga sprawa - fajniejsi są Ci, co zanim kupią to sprawdzają listę osiągnięć. Brawo. 

Opublikowano

A jest możliwość usunięcia trofików? Chyba niestety nie....

Mi zamiast trofików brakuje statystyk ile spędziłem z grą czas - to co jasno i czytelnie mam na PC. Program wyszukuje gry, dodaje do listy i zlicza czas w grze. IMO to jest wyznacznik grywalności i zaangażowania w grę....

Ale pomału widzę że na PC - steam to samo się dzieje i w innych programach. Jakieś karty kolekcjonerskie itp... Co to jest. Ja już za tym nie nadążam.

Z czystej ciekawości zrobiłem raz w historii trofika na PS4, był łatwy przyjemny i się za bardzo nie namęczyłem. Zrobiłem go tylko dlatego że mi się gra super podobała - jej mechanika i moce bohatera => inFamouse:SS.

Za resztę podziękuje i nie będę się więcej katował ;P.

Opublikowano

Ultima narazie nie ma pro controllerów, dostarcza je dopiero pod koniec stycznia wiec caly czas czekać musze.

Ale po co czekać miesiąc czasu jak można kupić gdzie indziej :P Już kiedyś pisałem, że w Menago mają w dobrej cenie.

Opublikowano

Zdziwię się jeśli te transakcję dojdą do skutku :P swoją drogą nie wiedziałem że w ogóle polski ebay jeszcze działa :P