Skocz do zawartości

E3 2011 - temat ogólny

Featured Replies

Opublikowano

Rozumiem, że E3 to wyrocznia do zapowiadania exów?

Bo z tego co pamiętam to np. zapowiedź takiego U3 wcale nie padła na E3. Skreślać 2012 pod względem exów Ps3 bo wczoraj nie padły nowe konkrety, błagam. Po cholerę mają zapowiadać 10 nowych exów skoro 10 mają zapowiedzianych na teraz (te 10 to liczba czysto teoretyczna z czapy).

Nie wiem jak reszta posiadaczy Ps3 ale ja już widzę 2 konkrety interesujące mnie w 2012. Sly 4 i TLG a wiem, że to nie koniec, niech się wypstrykają z tego co mają.

Żeby pozapowiadać nowe, bardziej się martwię czy M$ po wypstrykaniu ze swoich standardów (Forza, Girsy, Halo) zapowie nowe hc gry.

Gdzie AW2?

Boję się, że "Girsy, Forze i Halo" zastąpią "Kinecty"... ale spoko to moje obawy.

Edytowane przez SłupekPL

• Odpowiedzi 803
  • Wyświetleń 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jedna rzecz, nie rozumiem na (pipi) stado sonytrolli nie zainteresowanych ani Xboxem ani tymbardizej Kinectem włazi na czata i trolluje przez całą długość konfy? Srsly to żałosne jest, więcej mi się n

• Za rok prezentacja kabli.

• Gość donsterydo
    Gość donsterydo

Ja czekam na coś takiego czego nikt się nie spodziewał i na ten temat nawet plotek nie było, a ktoś to ogłosi   Dla fanów Top Gear (chyba nie znam się):  

Opublikowano

Ja (pipi)ie, co to ,ma być ?! Człowiek nie śpi do czwartej czekając na zapowiedzi jakichś naprawdę fajnych tytułów a co dostaje ? Gameplay gry która zostaje wydana za szybko, przygody szopa w które nie miał okazji grać i zapowiedz gry która wychodzi dziś. WOW.

NO i jeszcze PS Vita. Zamiast dać jakiś gameplay z nowej gry na PS3 która była by absolutnym shockerem, mówiąc że to wynagrodzenie za brak PSN to Sony skupia się na konsoli która i tak w naszym kraju, jak i w masie innych biedniejszych krajów, będzie kosztować krocie. No ja (pipi)ie, ja rozumiem pokazać gameplay Uncharted/Killzone'a/jakieś platformówki i tak żeby to trwało z 30 minut + 10 na gadanie o sprzęcie i pokazanie możliwości konsoli. Ale potem powinni wrócić do możliwości PS3 !

Przydała by się chociaż jedna zapowiedz gry której nikt się niepodziewany jak np. nowy MGS/GoW 4/Star Wars na Move(moja największa nadzieja).

Chociaż i tak było lepiej niż na konfie M$

EDIT:

Znacie stronę z której można ściągnąć trailery nowych gier ? Bo na gametrailers chyba tylko w SD można.

Edytowane przez Kalel

Opublikowano

Don - w zeszłym roku Sony po E3 zapowiedziało 3 exy, które wyjdą w 2011 roku: Resistance 3, nowy Ratchet i Uncharted 3. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby w tym roku zrobić tak samo.

Opublikowano

Dlatego liczę jeszcze, że coś z God of War pokażą bo exy pokroju Dust, Sly, TLG, Starhawk obchodzą mnie tyle co nic gdy na horyzoncie multiplatformy kalibru Mass Effect 3 i Bioshock: Infinite.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Zapomniałem dopisać jednej rzeczy.

Nigdy nie należałem i nie należę do osób które jarają się tylko exami. Bo jarania się tylko exami kompletnie nie rozumiem... nie licząc Uncharted 3 i Girsów 3 to większość interesujących mnie multiplatform przewyższa exy (Gacek, od wczoraj TR, BIO, Deus Ex i wieleeeeeee innych).

A za takie multiplatformowe GTA oddałbym wszystkie exy Sony i M$ razem wzięte (no dobra błagałbym o zostawienie U3 heh).

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Niestety na konferencji Sony zawiodło jeśli chodzi o PS3. Zostały tylko 2 exy na ten rok Uncharted 3 i Resistance 3. Na szczęście w tym roku wyszła już masa exów : Killzone 3, Motorstorm, Infamous 2, socom , ratchet. Jeśli chodzi o Microsoft to szkoda gadać. Dosłownie 2 exy na cały rok Gears of War 3 i Forza 4 a na koniec konferencji stwierdzenie że w tym roku będą globalnym liderem sprzedaży. Chyba ich posrało. :down:

Opublikowano

The Last Guardian to dopiero pokażą na TGS, widocznie uznali, że mało kogo ta gra obchodzi. :teehee:

Jest jeszcze gamescom, kiedyś Sony tez olało np Heavy Rain i dopiero na gamescom pokazali.

Dziwi mnie najbardziej brak GOW, bo przed E3 wszystko wskazywało, że Sony to pokaże. Może będzie na VGA...

Ogólnie ciężko stwierdzić, czy to Sony nie miało w tym momencie żadnych nowych materiałów, czy po prostu nie chcieli się ze wszystkim wypstrykać już teraz.

Opublikowano
Rozumiem, że E3 to wyrocznia do zapowiadania exów?

Jeszcze wczoraj wchodząc do tematu E3 działu Sony widziałem, że sporo osób tak myśli :P

WYpstrykanie się ze standardów, ok, tylko nie mówcię że Sony nie robi inaczej...

Od 2005 roku wyszły już 3 God of Wary na stacjonarne konsole, 2 na PSP, do tego HD wersje pierwszych dwóch części, teraz wersje HD wersji z PSP, a niektózy jeszcze liczą na God of War 4. To by było razem 8 gier tylko z tej serii. Lekka przesada IMO.

Dodatkowo na Vita znowu schemat czyli Killzone, Uncharted, LBP i Resistance, zatem jak widać Sony również jedzie ostro na swych markach. A taki Last Guardian czy Agent (IMO gra widmo która nigdy nie wyjdzie) nadal daleko od premiery.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Śmieszne jest też że co roku fanboye sony robią listę gier która wyjdzie. Jednak połowa tych gier nie wychodzi: The Last Gaurdian, Sorcery, The Agency, Final Fantasy XIV, Agent, Final Fantasy Versus XIII.

Opublikowano

Faktycznie trochę tych GoW-ów się narobiło heh.

A ja dzisiaj sobie myślałem, "kurde ile tych Halo nawychodziło drugi CoD się robi" (jeżeli chodzi o liczebność) ;p;p;p

A tu GoW wygrywa heh choć remaki to trochę inna para kaloszy.

Exy nowe IP powstają chyba tylko na początku generacji potem zaczyna się walenie sequelami, standardami. Nie licząc jakiś tam wyjątków, crapów czy spóźnialskich, tak to wygląda w tej generacji.

Ale szczerze mówiąc, nie za bardzo mi to przeszkadza. Tym bardziej jak sequele okazują się lepsze niż pierwsze części.

Btw <wyciąga szklany nocnik>

Dzisiaj konfa N, prezentacja Wii2, konsola jak najbardziej ok. Graficznie już robi wrażenie, do tego N ogłasza ścisłą współpracę z zachodem w tym z Rockstar.

I zapowiadają między innymi GTAV i RE6....... prawdopodobne?

:turned:

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

I zapowiadają między innymi GTAV i RE6....... prawdopodobne?

:turned:

Może Resident, ale na GTA V już nie mam nadzieji ;/

Opublikowano

Słupek, jeśli GTA wyjdzie w tej generacji, to na 99% będzie też na następcę Wii i to w najładniejszej wersji. Jeśli jeszcze ta szybko zacznie się sprzedawać. Do tej pory R* ograniczone było możliwościami Wii, a wcześniej za czasów Gamecube'a to Sony jako pierwsze dostawało GTA, reszta musiała czekać, GCN w ogóle się nie doczekał, ale tutaj nie wiem, może uznali, że nie będą wypuszczać GTA na "konsolę dla dzieci". Teraz byłoby inaczej, a możliwość wypuszczenia gry na 3 konsolach jednocześnie, to szansa na upchnięcie jeszcze większej ilości kopii. Dodatkowym atutem byłby argument "u nas będzie najładniejsza".

Opublikowano

Witam, dopiero wstalem. Ta konferencja mnie wykonczyla. Jak spedziliscie noc po konferencji drodzy forumowicze? :P

Do rzeczy, teraz jak sobie to wszystko ukladam, to nie jestem juz taki zly na Sony jak po konfie w nocy... Slusznie paru z was napisalo, ze to moze byc juz zapowiedz nowej generacji. Bo Kinect i Move to juz w zasadzie ostatni bastion, aby utrzymac to wszystko przy zyciu, ostatnie czesci trylogii jak Uncharted, Killzone czy Resistance etc. tez. Tu zdziwil mnie Microsoft z Halo 4 na 360. Wolalbym Halo na nowej generacji.

Ktos napisal, ze dlaczego niektorzy uwazaja exy za takie istotne, skoro jest pelno multiplatformowcow - bo (pipi) dlatego sie kupuje rozne konsole. Jakby byly same multiplatformy to rownie dobrze moglbym zostac przy PC. Lepsza grafika, pada podlaczam, PC pod TV i jedziemy. Ale nie, konsole sie zawsze wyroznialy masa exow i dzieki temu jest konkurencja. Bo konkurencja jest najlepsza. My na tym najwiecej korzystamy. Kiedys Microsoft na rynku konsol rozsmieszal wszystkich. Dzisiaj ida ramie w ramie z Sony. Bez Nintendo nie powstalby Move ani Kinect. Tak, wiem, ja tez srednio to lubie. Ale tylko dlatego, ze sa duze lagi, a gry to po(pipi)ki, ktore sie same przechodza. Ale poczekajmy 5 lat. Predzej czy pozniej i tak bedziemy grac bez padow.

Takie GTA V chcialbym jako ex na PS3 albo w nowej generacji, bo smieszne DVD w 360 stanowczo bedzie ograniczac nowa czesc. Ale z drugiej strony, obie konsole maja za malu RAMu, wiec juz bym wolal nowe GTA na nowej generacji.

Dla mnie Microsoft i Sony mieli najgorsze konfy. Potem EA, a potem Ubisoft. Czekamy na Nintendo.

Opublikowano

Słupek, jeśli GTA wyjdzie w tej generacji, to na 99% będzie też na następcę Wii i to w najładniejszej wersji. Jeśli jeszcze ta szybko zacznie się sprzedawać. Do tej pory R* ograniczone było możliwościami Wii, a wcześniej za czasów Gamecube'a to Sony jako pierwsze dostawało GTA, reszta musiała czekać, GCN w ogóle się nie doczekał, ale tutaj nie wiem, może uznali, że nie będą wypuszczać GTA na "konsolę dla dzieci". Teraz byłoby inaczej, a możliwość wypuszczenia gry na 3 konsolach jednocześnie, to szansa na upchnięcie jeszcze większej ilości kopii. Dodatkowym atutem byłby argument "u nas będzie najładniejsza".

I szczerze mówiąc niech zapowiadają. Od wczoraj w zasadzie to od dzisiaj bardzo tego chcę.

Skoro Sony i M$ milczą (chyba, że padnie dzisiaj zapowiedź na Wii2 od razu wraz z Ps3 i XO) to niechaj tak będzie.

IMO

Pierwszy raz czekam na konfę N i liczę na Wii2.

Cuda się zdarzają może się skuszę na konsolę N heh. A jak zapowiedzą GTAV to mogę dzisiaj składać zamówienie.

Opublikowano

Jacobss konfa Sony nie była słaba. Ty jak widze bierzesz pod uwage tylko PS3 (ja tez zresztą) ale tzeba patrzec na całokształt a oni mają jeszcze PSP Vita czy jak mu tam;-) i sporo pokazali nawet na to

Opublikowano

Dziwne że Microsoft i Sony nie zapowiedzieli obniżki cen swoich konsol. Świadczyć może to tylko o tym że nieprędko zobaczymy nextgeny. Póki xbox i ps3 nie będą poniżej 200$ nie ma szans na konsole nowej generacji.

Opublikowano

Poniewaz ja patrze tylko pod katem PS3. Handheldy mnie kompletnie nie grzeja. Mialem kiedys PSP i sprzedalem, bo to po prostu nie dla mnie. Nie lubie grac na malym urzadzeniu. Nawet poza domem.

Nie ma to jak wielki ekran, porzadny dzwiek przestrzenny i wygodny pad. :)

Opublikowano

Half Life 3 i GTA V tylko na Wii 2

takie pier.dolnięcie i nikt by juz nie wstał

Opublikowano

Patrząc na konferencje, to E3 strasznie słabe w tym roku.

Najlepiej wypadło UBI pokazując prawie tylko same mięsko dla GRACZY (FC3, ACR, GR:FS, BiA4, Driver, Rayman). A jeszcze pamiętając co pokazywali rok temu, platstikowe pistoleciki czy tą nakładkę na palec, to aż nie chce się wierzyć. Szkoda tylko, że nie było nic o I am alive (miejmy nadzieję, że podczas samych targów wyłoni się jakieś info) oraz BG&E2 (a co najgorsze, że przełożyli tą grę na next-geny).

A pozostała trójka (EA, Sony i M$) po prostu słabo, moim zdaniem.

Konferencja EA - żadnych niespodzianek, pokaz BF3 niczym nie zaskoczył (na plus może jedynie otwarta beta, ale gdzie wersja konsolowa), zawiódł mnie NFS Run (WTF z tym bieganiem, a tak w ogóle to jak chodzimy tym gostkiem to nim faktycznie sterujemy czy tylko wciskamy co jakiś czas trójkąt?), pokaz Hot Pursuit, rok temu, zdecydowanie lepszy. A od Insomniac liczyłem na coś innego, choć ich nową markę trzeba mieć na oku.

Konferencja M$ - plus za TR i chyba tylko za to (fani Halo pewnie cieszą się jeszcze dwiema nowymi grami z ich ulubionej serii, choć to dziwne, że tylko Sony zarzuca się jechanie na starych markach i HDrimejkach). Dziwne, że niektórzy jarą się pokazem GoW3, skoro ta gra miała wyjść przed E3 (i z niewiadomych względów została przełożona), a podobny pokaz był rok temu (to tak jakby posiadacze PS3 jarali się trailerem iF2). A reszta to jak dla mnie nic ciekawego i dziwi mnie dlaczego M$ robi z siebie takie pośmiewisko, pokazując niektóre gry na Kinecta. Na plus też trzeba zaliczyć implementacje Kinecta do niektórych HC tytułów, choć zastanawiam się ile osób będzie faktycznie to wykorzystywało przez całą grę??

I konferencja Sony - prawie tak słaba jak konferencja M$ (chociaż na konfie M przynajmniej było można się pośmiać, a przy Sony to się zasypiało). I choć pokaz i trailer U3 był świetny, to nie uratował nudnej konferencji Sony. Oprócz U3, na plus jeszcze Sly4 i data premiery GoW HD i ICO (choć o tych rzeczach wiedzieliśmy już od jakiegoś czasu) oraz Move w Bioshock Infinite. Dodatki do gier od EA w tym roku słabe i wręcz nie potrzebne (ale jak to mówią "darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby"). Cieszy również cena NG... PS Vita oraz ilość niezłych tytułów na tą konsolkę (zdecydowanie lepiej niż na 3DSa). A to co na prawdę boli to brak nowego projektu od David Cage (ale to pewnie na GC) i TLG (przy tym tytule pewnie poczekamy na TGS).

A wniosek z tego taki, że Nintendo znowu może wygrać te E3, jeśli chodzi o konferencje. Wystarczy, że zapowiedzą, że taki BF3 będzie wyglądał na Project Cafe tak jak na tych trailerach i gameplay'ach z PC (co w sumie nie byłoby takie trudne do zrobienia). A do tego dochodzą jeszcze wszystkie Zeldy, Maria i tym podobne rzeczy.

Czyli jak dla mnie (jak na razie), jeśli chodzi o konferencje: 1. UBI | 2. EA/Sony | 3.M$, a jeśli chodzi o gry: 1. U3 | 2. TR | 3. Batman/AC:R

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Jak dadza na launch nowe mario kart, to biore w dniu premiery.

Na razie e3 mnie ogromnie zawiodlo (jak rok temu) i pokazalo, ze to juz zdecydowanke koniec current genow.

Czekam na Nin.

Opublikowano

Capcom ma własną konferencje ? dawać RE6

Opublikowano

e ram, przesadzacie...będzie w co grać w tym/ przyszłym roku...

Opublikowano

Generalnie rano jak sie obudzilem to bylem zly ze zasnalem rpzed konf sony (za duzo browarkow jednak ;p) Jednak jak troche poczytalem to jednak nie zaluje :) Biedy nie bylo, ale spodziewalem sie jakiegos pier.dolniecia ktorego nie bylo. Naturalnie u3 nie mozna niczego ujac ale czekalem na jakas niespodzienke typu darmowe dlc do gt5 z 200 furami premium :D

Dzisiaj jeszcze beda jakies pokazy wieczorkiem oprocz nintendo? Tzn chodzi mi czy te pokazy np z me3 i b3 beda puszczane live?

Opublikowano

Naturalnie u3 nie mozna niczego ujac ale czekalem na jakas niespodzienke typu darmowe dlc do gt5 z 200 furami premium :D

To byłoby coś, ale gwarantuje Ci, ze pierwsze odzewy byłyby: "CO? DLC do gry, która była produkowana 6 lat i powinna to mieć wszystko na płycie w dniu premiery? LIPA!"

Opublikowano

Dziwne że Microsoft i Sony nie zapowiedzieli obniżki cen swoich konsol. Świadczyć może to tylko o tym że nieprędko zobaczymy nextgeny. Póki xbox i ps3 nie będą poniżej 200$ nie ma szans na konsole nowej generacji.

Mattrick powiedział na koniec, że X360 w tym roku nie będzie już tylko najlepiej sprzedającą się konsolą w USA, ale na świecie. To można potraktować jako zapowiedź obniżki ceny moim zdaniem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.