Skocz do zawartości

gamescom 2011 - temat ogólny

Featured Replies

Opublikowano

Bo to jest DLC

• Odpowiedzi 250
  • Wyświetleń 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Żal mi ciebie.

• nic nie przebije hype-u przed konf. sony na E3 w tym roku, ile to pewnych nowych gier miało być a skończyło się na Kapitanie Spok   na GC obstawiam nowy pokaz i info o fm4, nową grę twórców heavy

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Ktoś musi to powiedzieć: PS3 HAS NO GAMEZZZZ !!!

Opublikowano

Z drugiej strony nawet to z Uncharted to nic nowego, bo dokładnie ten sam fragment opisywał Butcher z E3. Tylko teraz pokazali to wszystkim.

Opublikowano

PS. A ten "nowy" inFamous to gra z PSS - mówili ;)

Czyli pewnie jako DLC ;)

Jako osobna gra.

http://www.eurogamer...lood-a-psn-game

Chociaż będzie trzeba poczekać trochę na oficjalne wieści.

No przecież nie zapowiedzą zwykłego dodatku na konferencji, musieli wrzucić to jako nową gre. Pewnie będzie się dało odpalić bez posiadania podstawki, jak np QfB dla Ratcheta.

Opublikowano

znowu Hype przed GC jakich to gier nie zapowiedzą a teraz rozczarowania

250e ciekawe czy my zauważymy te obniżki

Opublikowano

Teoretycznie u nas powinno kosztować 800-900 zł bo po 1000 zł to już od dawna sklepy sprzedają.

Jeżeli szpic miał rację i cena sugerowana PSP zostanie obcięta o połowę to tę rewizję będą chyba gratis do płatków śniadaniowych wrzucać :P

Jak nie będzie w sklepach po 300 zł to żal bo po 400 zł to nawet w MM stare PSP można było kupić.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Zamiast Reality Fighters, które wygląda słabo mogli pokazać jakiś nowy gameplay z Gravity Daze. Albo najlepiej coś nowego na PS3 -_-

Nie wiem po (pipi) oni te konfy robią, jak w 90% są to trailery gier, które za niedługo wychodzą (jak R3), albo pieprzenie, które nikogo nie obchodzi. A tak nie wiadomo co z Sorcery, Agent pewnie nie istnieje, nic od Santa Monica...

Opublikowano

Santa Monica standardowo na VGA coś zapowie. Zabrakło Quantic Dream na konfie, reszta może być oprócz tych walk na Vitę i tańca na PSM.

Edytowane przez Square

Opublikowano

Po tej konfie tak sobie pomyślanemu, że może Sony postanowiło zmienić strategię zapowiadania gier i zamiast ogłaszać nowe tytuły na lata przed wydaniem (vide Agent, TLG itd.) to czekają aż prace na daną produkcją będą zaawansowane i tak z rok (może mniej) wcześniej dopiero ogłoszą... co oznacza, że pierwsza połowa 2012 będzie marna jeżeli chodzi o exy (bo w TLG dla Europy nie wierzę). Z drugiej strony może szykują się już na nową generację (PS4/PS3U na E3 '12) i dlatego już nic nie zapowiadają.

Cholera ich wie. Mimo to myślę, że VGA przyniesie jakiegoś exa z datą Fall 2012 :)

Opublikowano

Ktoś musi to powiedzieć: PS3 HAS NO GAMEZZZZ !!! ;)

Opublikowano

Startowy line-up dla Vity według mnie kopie twarz. Nie wiem czy jakakolwiek konsola wcześniej miała tyle mocnych gier w zapowiedzi na start (PS2 i PS3 miały potężne exy, ale jak się potem okazało na samą premierę zostało tylko kilka gierek, a reszta wyszła trochę/o wiele później).

Co do Santa Monica - obstawiam, że przynajmniej 1 z tych niezapowiedzianych przez nich tytułów to dzieło na Vitę (zapewne jakiś GoW, ewentualnie Jak). Najbardziej jestem ciekaw co z Gran Turismo i GTA (które oczywiście kiedyś na Vitę będą musiały się ukazać) oraz BF3. Od dawna marzy mi się GTA San Andreas Stories (były ploty, że kiedyś wyjdzie na PSP, ale ponoć jest ono za słabe dla tej gry, więc teraz mając sprzęt porównywalny mocą do PS3 mają konkretne pole do popisu :P ). Jak dla mnie mogą to być nawet konwersje z dużych konsolek, te gry nigdy się nie znudzą.

Opublikowano

Od dawna marzy mi się GTA San Andreas Stories (były ploty, że kiedyś wyjdzie na PSP, ale ponoć jest ono za słabe dla tej gry, więc teraz mając sprzęt porównywalny mocą do PS3 mają konkretne pole do popisu :P ).

Bzdura, wszystko rozbijało się o ograniczoną wielkość dysków UMD. Mapa by się zmieściła, ale już zawartość dodatkowa okalająca fabułę - niekoniecznie. Wraz z Vitą problem dysków znika i jest wysoce prawdopodobne, że kolejne GTA się na nią ukaże ( z dniem kiedy to nastąpi zamawiam preorder + od razu kupuję sprzęt ). Choć na Vita kolejne GTA bez problemu może wyglądać i działać jak GTA IV na PS3. W końcu mówimy tu o podobnej mocy.

Opublikowano

Macie ten teaser Adrift:

http://www.youtube.com/watch?v=08DzSsJVVO0&feature=player_embedded

To nie jest in-game więc się nie napalać, ale koncept dobry.

Platformy PS3 i X360

Opublikowano

Nie pamiętam dokładnie o co chodziło, więc napisałem ogólnikowo. Nośniki były za słabe. Lepiej? ...

Tak czy siak konwersja wielu konkretnych tytułów z PS3 na PSV to tylko kwestia czasu - przecież według twórców proces ten ma być banalny.

Opublikowano

Jeśli to będzie takie banalne to Vita "marnie" skończy. Bez kompatybilności wstecznej i docelowo zalane portami z PS3 :confused:

Opublikowano

Jak dla mnie to to może być kolejne "portstation" jeśli miałbym ujrzeć na nim GTAIV czy V oraz GT5.

Opublikowano

Wiadomo, części osób by się podobał taki obrót sprawy, ale ja jestem przekonany, że większość jednak nie wyda chętnie kolejnych 250-300$ po to by grać głównie w to co mają już na PS3 i X360, a nie długo pewnie i na WiiU :P

Opublikowano

Dam sobie palce odciąć, że na Wii U nigdy nie wyjdzie GTA, więc dla mnie z miejsca to już dyskwalifikuje to coś, jako konsolę.

Opublikowano
  • Autor

Znowu słabo jeśli chodzi o zapowiedzi. Nie żebym się jakoś strasznie napalał, ale żeby ... NIC. To jednak trochę mało . Widać, że jedynie co nie zawodzi jeśli chodzi o duże zapowiedzi to ... GameInformer.

Opublikowano

A po co mają zapowiadać nowe gry na PS3 jak za rok będziemy mieli ogłoszenie światu prac nad PS4? :)

Opublikowano

Zabrakło czegoś od QD, GoW-a 4 i Agenta chociaż w niego i tak nie wierzyłem. Niby i tak zestaw exów nadal wypada więcej i lepiej niż u konkurencji ale przyszło mi do głowy. Że coś od QD czy niby SM (GoW4) może przypadkiem już są robione na Ps4. Cholera wie... wypstrykają się z tego z czego teraz mają i pach - next gen.

No ale trzeba to napisać - U3 szykuje się znowu (again) na najładniejszą grę ;]

Btw z innej beczki ale mam MEGA BEKĘ z EA/Dice. IMO, IMO, IMO hah reklamują te BF3 jako hiper, uber, duper rozpier.dalacza graficznego wszystkiego (szczególnie MW) a w praktyce?

A w praktyce to tak jest tylko i wyłącznie na pc. Bo jak zobaczyłem ten filmik co-op z Ps3 to niezłe jaja przecież taki Crysis 2 czy Killzone 3. Wyglądają o wiele lepiej, nie wspominając o nadchodzącym Rage czy BIO: Infinite (zakładając, że gameplay z E3 był z Ps3 to znaczy ten filmik co później wyszedł). Tym bardziej nie rozumiem podniety tą grą od strony graficznej (na konsolach).

Oczko/półtora wyżej od CoD-a + zniszczenia, phiii... nie ma to jak marketingowa ściema.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Sony Santa Monica na 100% robi grę na PS3.

W USA jest taki program The Tester gdzie do wygrania jest robota w SSM: "The winner of the third season gets a production job at our world-famous Santa Monica Studios, home of the God of War franchise, working on an undisclosed PlayStation 3 exclusive title."

http://blog.us.plays...-3-is-now-open/

Więc jest tylko kwestią czasu aż ją zapowiedzą.

A Agent na 90% będzie multiplatformą po tym co gadał Tretton na E3 :P

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Aaa no to zaje,biście kurde stęskniłem się za Kratosem...

To co wtedy z QD? Śpią...

Agent to był pewniak, że będzie multiplatform co najwyżej czasowy ex ;] Ale to mnie akurat cieszy bo wychodzę z założenie, że gry R* nie powinny być exami ;p

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

QD ma długi cykl produkcyjny swoich gier heh :P

1999 - Omikron

2005 - Fahrenheit

2010 - Heavy Rain

Ale pewnie dużo czasu zajęło im zrobienie silnika itp do Heavy Rain. Teraz już mają wszystko gotowe więc może zdążą jeszcze na PS3 się wyrobić :teehee:

Edytowane przez SzczurekPB

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.