August 15, 201114 yr 2 10 14 4 Brąz: All Beam Walks Completed – Finish all beam walks Man Overboard – Defend the Shores of Attica Big Spender – Upgrade any weapon Srebro: Eye for an Eye – Collect all Gorgon Eyes For the Birds – Collect all the Phoenix Feathers You Complete Me – Completely upgrade all weapons and magic Hit Me Baby – Execute a 200-hit combo Mutton for Punishment – Slit 50 Satyr throats Rejected! – Parry 50 attacks Złoto: Piece of Cake – Beat the Challenge of the Gods Heavy Hitter – Execute a 1000-hit combo Cosplayer – Play the game with an unlocked costume It’s Over Already? – Beat the game Getting Your Money’s Worth – Beat the game (Hard Mode) Platyna: Above and Beyond – Collect all of the trophies Brąz: The Makings of a God – Upgrade any weapon Srebro: Eye Can’t Believe It! – Collect all the Gorgon Eyes Bird Flu – Collect all the Phoenix Feathers Mess with the Bull… – Collect all the Minotaur Horns Burning Sensation – Incinerate 500 enemies Master of Arms – Completely upgrade all weapons and magic I’d Hit That – Execute a 200-Hit Combo Collisions – Throw 10 enemies into other enemies Heartless – Rip out 10 Keres Wraith enemy hearts Złoto: God Amongst Men – Beat the Challenge of the Gods Treasure Hunter – Collect all of the Godly Possessions Greatest Hits – Execute a 1000-Hit Combo Only One Remains – Finish the game Zeus May Cry – Finish the game (Hard Mode) Platyna: The Ghost with the Most – Collect all of the trophies
August 15, 201114 yr Nie wiem jak wygląda Hard w GoW-ach z PsP ale trofea wydają się banalne. Zresztą jak w poprzednich częściach.
August 15, 201114 yr Author Uwierz że są banalne Standardowo najtruniejsze jest trophy za wyzwania (ale i tak łatwe).
August 18, 201114 yr trylogia pękła w platynie, a z takim panem jak Kratos chętnie spędzę jeszcze trochę czasu, przy okazji wbijając komplety;
August 19, 201114 yr Zaznaczyłem "średnie", ale po przemyśleniu sprawy jednak uważam, że są łatwe. Potrzeba tylko taktyki na każde starcie i pozamiatane. Mam wszystko zatem do zdobycia oby platyn :blum1: .
August 20, 201114 yr Author W obu tytułach są jeszcze ukryte trofea, 22 w Chains of Olympus i 21 w Ghost of Sparta. Nie oczekiwałbym czegoś trudniejszego.
August 22, 201114 yr Fajnie że obydwie platyny można wtłuc raz przechodząc daną grę, no chyba że play the game oznacza przejdź grę w przypadku Chains of Olympus. Edited August 22, 201114 yr by mashter
August 22, 201114 yr Author Cosplayer – Play the game with an unlocked costume Wystarczy odpalić grę w bonusowym stroju. Tak samo było w GoW2 tyle że z urnami.
November 14, 201114 yr Ghost of Sparta - żałuję, że nie przeczytałem poradnika, zanim zabrałem się za grę; ominąłem trofik z otwieraniem złotej skrzyni i krzykiem Tery; myślałem, że tak jak z GoW3 trzeba będzie grę 2x przejść dla platyny i że braki dorobię za drugim razem, więc grałem bez stresu, nie patrząc nawet na listę trofików; skończyło się tak: very easy, infinite magic i mashowanie biczu erynie... około 3h i dotarłem do rzeki lamentu, gdzie stoi rzeczona skrzynia... przy chainsach nie popełniłem tego błędu i zanim wybrałem nową grę przeczytałem poradnik BTW: imoho GoS jest jedną z trudniejszych części cyklu, ze względu na ciekawy sposób prowadzenia walk - praktycznie brak bossów, za to raz na jakiś czas pojawiają się tak dobrani przeciwnicy, że w kupie stanowią większy problem niż bossowie pokroju wielkiego skorpiona z trójeczki; dobrze się przy tym bawiłem aha - tylko wyzwania bzdurnie łatwe... jedyne "trudności" (tak na 10-15 minut) były w zadaniach 10 sekund w powietrzu (brakowało mi pomysłu) i przejść falę wrogów bez przyjęcia hita... pozostałych 11 wyzwań pękało za 1-2 razem... :] Edited November 14, 201114 yr by mr_pepeush
December 11, 201114 yr A jak jest z hardem w tych czesciach? Nigdy fanem Kratosa nie bylem ale korzystajac z promki w ultimie kupilem i ta kolekcje i ta z PS2. Wiem ze tam nawet do platyny hard potrzebny nie jest. A tu jest trudny? W sensie taki jak w GOW3? W GoW3 sie wkrecilem ale platyne z glowy wybil mi trofik za hard bo zwyczajnie nie mam takich zdolnosci, no nie daje rady... Licze ze tu jest troche latwiej z tym hardem
December 11, 201114 yr Hard jest prosty, używaj często bloku i będzie ok. Czasami zwykłe hordy dają tylko popalić bardziej niż bossowie.
December 11, 201114 yr Author Swego czasu przeszedłem obie części na PSP i wydaje mi się że hard jest zbliżony do tego z trójki. Najlepiej zacząć od razu na nim grać.
December 11, 201114 yr Należy dodać, że na PS3 gra się znacznie łatwiej. Głównie ze względu na unik pod prawą gałą i sterowanie lewym analogiem, a nie tym megaujowym na PSP. Trofea są proste jak yebanie natomiast na niektóre ciężko wpaść. Jestem aktualnie w trakcie platynowania GoS. Przednia zabawa. Edited December 11, 201114 yr by Yap
December 11, 201114 yr dodam tylko od siebie, ze zdobywajac platyne w chainsach czulem sie jak trophywhore...
December 25, 201114 yr Author Dokładnie takie samo uczucie miałem. Wczoraj odpaliłem, niby tylko tylko na chwilę, a skończyłem całą grę z wynikiem 33 pucharków, mój rekord. Dzisiaj powinna wpaść platynka w łańcuchach. No i wpadła platyna. Od razu zacząłem Ghost of Sparta więc jutro powinna wpaść i w tej części platyna. Edited December 25, 201114 yr by Square
January 7, 201214 yr Kto pocisnął GHOSTA? Jaki macie sposób na 4:00 minute z tego linka ??Za cholerę nie mogę przejść Dobra poszło. Przez chwilę zapomniałem, że łysolem trzeba cisnąć tych lamusów a nie czekać Edited January 7, 201214 yr by Square
January 7, 201214 yr Ten moment jest prosty jak świński ogon. Stajesz w lewym dolnym rogu uprzednio zwabiając cyklopa. Skaczesz i ciśniesz trójkąt. Po kilku takich próbach kolo nie ma zbroi, ty robisz to samo do skutku, wychodzi kolejny przyjemniaczek, powtarzasz procedurę i na tym koniec. Wrzeszczałki są proste więc zostawia się je na koniec.
February 2, 201214 yr Author Wczoraj po dłuższej przerwie wróciłem do Ducha Sparty i wpadła platynka. Początkowo myślałem że wystarczy raz przejść grę, ale okazało się że nie. Wyzwania bardzo łatwe, te od Ateny zrobiłem w około 5 minut. Ogólnie zestaw wymaga tyle ile w każdej innej części. Na liście mam 5x 100% w Godach
February 3, 201214 yr Ja też. Nie mieć kompletów tej sagi to grzech. Druga sprawa, że są niesamowicie proste.