Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

207624-lollipopheader.jpg

Nowa gra od:
Sudy 51
i
Grasshopper Manufacture

Strona:

Tworzona na:
PS3
i
X360

Grę wydaje:
WB Games
16623.2.jpg

Za
niezgrani.pl

W Lollipop Chainsaw wcielimy się w osiemnastoletnią cheerleaderkę imieniem
Juliet Starling
, która zapragnęła odwiedzić swego chłopaka uczącego się w San Romero High School. Miejsce okazuje się jednak opanowane przez zombie (znowu te zombie!), więc nasza bohaterka musi wykazać się zręcznością w obsługiwaniu… piły łańcuchowej. Pomyślelibyście, że będzie brutalnie i krwawo, ale to by było zbyt proste. Zamiast tego Suda wymyślił, że zamiast flaków z zombiaków wylewać się będzie… różowe światło. Jak tłumaczy
Suda
:

"Chciałem zrobić grę akcji z elementami horroru z akcją osadzoną w szkole już od jakiegoś czasu. Coś, gdzie klasy, korytarze, sale gimnastyczne nagle zamienią się w coś zupełnie innego. Pracowałem też nad pomysłem zrobienia z piły łańcuchowej głównej broni, a gdy pomysł na Juliet zaczął się formować, byłem przekonany, że będzie to do siebie pasować idealnie. Jedak zamiast rozprysków krwi nasze zombie emitują rozbłyski różowego światła. Moglibyśmy iść w kierunku gore, ale chcieliśmy nadać grze bardziej popowego wrażenia.
"

Walka nie będzie jednak polegać tylko na wycinaniu kolejny fal nieumarłych, w końcu Juliet jest cheerleaderką. Jak dodaje
Yoshimi Yasuda
:

"Będą oczywiście ruchy, które będą wykorzystywały gimnastyczne umiejętności Juliet. Można walczyć innymi sposobami niż tylko piłą i dobrą zabawą będzie zrozumienie, kiedy użyć danego ataku.
"

Suda powiedział też parę słów o powstawaniu ścieżki dźwiękowej:

"Zdecydowanie wkładamy wiele wysiłku w dobre udźwiękowianie gry. Jednym z powodów, dla których założyliśmy Grasshopper był fakt, że mogliśmy zająć się wszystkim na miejscu, a dźwięk ma u nas zapewnione specjalne traktowanie. Zespół dźwiękowców prowadzony jest przez
Akirę Yamaokę
, obecnie pracują nad całym szeregiem popowych utworów. Dźwięk może być częścią rozgrywki, ale na razie nie chcemy mówić, w jaki dokładnie sposób miałoby się to odbywać.
"

lollipop_chainsaw_02.jpg

lollipop_chainsaw_01.jpg

Na koniec na prawdę świetny
trailer
:

Po filmiku jestem na prawdę pozytywnie nastrojony. To takie NMH z laską jako główną bohaterką. Gra pewnie będzie wporzo bo to w końcu Suda
;)

Edytowane przez the_m

• Odpowiedzi 40
  • Wyświetleń 9,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Orzeszek87
    Gość Orzeszek87

to co wszyscy reżyserzy kina klasy c i d.

• Co jak co ale trailery ta gra ma świetne      

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

Dead Rising to przypomina, tylko z bardziej rozbudowaną walką. Shadows of the Damned bardzo mi się podobało, to też raczej sprawdzę, ale jak stanieje.

Opublikowano

to co wszyscy reżyserzy kina klasy c i d.

Opublikowano

Typowa gra dla amerykancow. Hamburgery beda wniebowziete. Swoja droga co-op w multi samymi laseczkami moglby byc ciekawy :)

Opublikowano

Pewnie będzie z tego coś jak Onechanbara ale Suda ma mój pełny kredyt zaufania. Mam tylko nadzieję, że tym razem sprzeda się dobrze i ekipa zabierze się za Killer9.

Opublikowano

WTF? Blondynka, cycki, tyłek, zombie i piła mechaniczna? Co oni sobie myśleli jak robili tą grę?

To samo co przy Bayonetta, chociaż w tej grze widzę więcej sensu. Takie zestawie kompletnie dwóch różnych światów może być ciekawe.

Opublikowano

Suda i spółka to jednak mają głowę pełną pomysłów, czasem dosyć mocno odjechanych. No ale grunt, że nie popadają w schematy jak większość obecnych developerów. Aż strach pomyśleć, co jeszcze tkwi w ich głowach ^^

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Co jak co ale trailery ta gra ma świetne :D

Edytowane przez the_m

Opublikowano

Halloween trailer wyszedł im świetnie. Jak tylko cena gry spadnie poniżej 100zł to z pewnością się zaopatrzę. Fajnie będzie kasować piłą te zombiaki.

• 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Do premiery jakieś 3 tygodnie. Ktoś kupuję czy to tylko ja czekam na słodką Juliet? :* Gameplay

Edytowane przez zalef88

Opublikowano

Kupię na pewno ale raczej w późniejszym okresie bo budżet mam napięty i niektóre gierki muszą poczekać. Ale na pewno zabawa będzie przednia i pokręcona co widać po trailerach.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Dead Rising to przypomina, tylko z bardziej rozbudowaną walką. Shadows of the Damned bardzo mi się podobało, to też raczej sprawdzę, ale jak stanieje.

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem co jest w tej grze ale ciągnie mnie żeby ją kupić zaraz po premierze. Już od pierwszego i drugiego trailera jestem mocno zaciekawiony.

Swoją drogą Grasshopperzy się nieźle "rozskakali" w tej generacji jako jedni z nielicznych japońskich devsów , zaraz obok Platinum, wypluwają gry jedna po drugiej i to dobre gry.

Opublikowano

Gra ma taki zwariowany klimat, że z pewnością będzie się przy niej fajnie bawiło.Oby tylko system walki był dość rozwinięty, a będzie spoko. Plejada bad guy'ów również jest niczego sobie. Będzie ubaw przy graniu to pewne.

Opublikowano

Wczoraj zacząłem grać. Lekko zwariowana pozycja, choć przyjemna. Na początku używam w sumie tylko jednego przycisku (piły) i skoku, ale lista zablokowanych kombosów jest długa, więc pewnie się rozkręci. Podoba mi się poczucie humoru, a bohaterka... ma fajne cycuszki i ogólnie nieźle ją wykreowano - taki połączenie przesłodzonej cheerleaderki z bezwzględnym łowcą nieumarłych ;-D

Opublikowano

Jak ktoś lubi klimaty Sudy, to kupować, to jego najlepsza i najbardziej poryta gra. Pastisz popkultury, kicz wylewa się hektolitrami, a walki z bossami i oni sami niszczą kompletnie.

Opublikowano

Ogólnie gra wygląda ciekawie, jednak wydaje mi się, że na dłuższą metę może się znudzić. Jakieś demo jest?

Edytowane przez Bojan_Zaw

Opublikowano
  • Autor

Trailer jak zwykle fajny :) Szkoda tylko, że gra niby wystarcza tylko na 4h, a replayability jest ponoć żadne. Nawet jeżeli te 4h to przesada to i tak gra na mniej niż 10h to trochę słabo...

Opublikowano

Gram na hardzie i jak na razie nie jest łatwo. Nie raz zginąłem ale na szczęście checkpointy są dobrze "rozstawione" więc nie trzeba powtarzać za dużo w razie śmierci. Jestem aktualnie przed drugim bossem (w sumie chyba 6), a na liczniku mam jakieś 3 godziny także komentarze typu "gra na 4h" to NIE PRAWDA. Co do samej gry to jestem pozytywnie zaskoczony, fajnie się w to gra i należy się twórcom WIELKI + za pomysły, humor i świetną muzykę. Jak przejdę to napiszę coś więcej ;)