Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Ja nie mówię że nie mogło by być lepiej.

Tylko nie pasuje mi nazywanie tego padaczką skoro w grach na PC też szału nie ma.

No BF3, Crysis2 na DX11 i Wiedźmin2 na najwyższych detalach wyglądają świetnie ale w zestawieniu z U3 i GeoW3 nie robią aż tak dużego wrażenia...

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

jak to jest że Cod jednym trailerem kasuje Bf3 (na razie konsolowo :D)

Powiem szczerze, ze jezeli chodzi o kampanie to bardziej czekam na MW3 niz BF3. Dopiero przed chwila przeszedlem po raz pierwszy Bad Company 2 i moge powiedziec, ze niezla zenada. Tak samo krotka jak w MW2, ale nie dosc, ze brzydsza to i tylko w 30 klatkach. Fabularnie ten sam motyw z ruskami wiec nie wiem czemu sa najazdy tylko na COD'a. No i ogolnie gameplayowo tez sporo gorzej od znienawidzonej serii.

Troche jestem zaskoczony bo nie przypominam sobie pojazdow po Battlefieldzie, a BC2 zasluguje na nie bardziej niz MW2 (oczywiscie mowa tylko o singlu).

Edytowane przez Ins

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=AdKgDVruHfo&feature=youtu.be

najlepsze jest to że jak dodasz komenta pod tym filmikiem to czeka on na akceptację więc nie wyrazisz sie krytycznie o tym trailerze bo go nie opublikują, tylko lizanie du,py activision wchodzi w gre co widać pod 2 komentarzem " po oglądnięciu tego trailera odwołałem preordera BF3 i złożyłem na to!" co za żenua :lol:

Opublikowano

Trochę zdębiałem jak zobaczyłem te porównanie.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Za to Battlefield 3 na piecu poraża szczegółami, typu postrzelony manekin na którym nie widać nawet śladów krwi. 3:10 najlepiej to widać.

http://www.youtube.com/watch?v=7Mdvxq4rk90&feature=relmfu

Nie ma to jak przyj.ebać się do jednej rzeczy w 13 minutowym filmiku, brawo.

@ don, tekstury w rage na konsolach to jakaś niesamowita padaka x_X

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

No w końcu dobry trailer, składam preordera, bo zapowiada się najlepsza gra wszechczasów ;)

Ja już czekam z wywieszonym jęzorem na nowe konsole. Jak nie zapowiedzą ich na najbliższym E3 to kupuję PieCa, bo różnica technologiczna już jest jak na moje oko za duża.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Jesli dla Ciebie miedzy geow 1 a 3 jest wielki postep graficzny, ue 3,5 "wyszedl" kilka miesiecy temu, a na dodatek wkladasz mi w usta slowa i przekonania, ktorych nie wyglosilem, to nie mamy synku o czym rozmawiac. Idz delektuj sie nowoczesnym bf3 na ps3 :sorcerer: Na peceta jakos dalo sie zrobic go w niesamowitej oprawie, a na dodatek bardziej rozbudowanego i dopracowanego, co totalnie burzy i miazdzy Twoje teorie odnosnie merytorycznej biedy przy super grafice <facepalm>. Co mamy na konsolach? Brzydkie, zabugowane, niegrywalne, poobcinane gowno i obekt drwin Stony. Slusznie zreszta.

Ja wiem, ze czesc z Was to nastolatki, ktorzy ciagle ucza sie w szkole i na nowa konsole ciezko bedzie im odlozyc z kieszonkowego, ale to co wygadujecie jest po prostu smieszne. Waszym glownym i w zasadzie jedynym argumentem jest: "SA SLABSZE, A WIEC SA LEPSZE" xD Przeciez to jest idiotyzm. W przyrodzie nie ma czegos takiego i nigdy nie bedzie.

Jeszcze powybieral najbrzydsze screeny jakie sie dalo do gow 1 i u1; ile Ty masz lat? xD

Reszty nawet nie skomentuje, nie masz zielonego pojecia o czym piszesz.

Zreszta po co ja w ogole to pisze? Przy okazji kazdej konczacej sie generacji byly placzace typy slepo zakochane w swojej kochanej konsolce :cray: W koncu tyle wzruszajacych chwil razem przezyli :sorcerer:

Żal z tobą pisać, bo nawet nie umiesz uargumentować swoich odpowiedzi, więc musisz się ratować tekstem, że niby jestem biedny i nie będzie mnie stać na nową konsolę, choć tak naprawdę gówno wiesz.

I sorry, jak dla ciebie "niemały" znaczy to samo co "wielki" to idź sobie lepiej poczytać słownik zamiast ciąglę gapić się tego BF3 na PC. Każdy ślepy zauważy postęp graficzny między kolejnymi częściami GeoW'a czy Uncharted, no chyba, że jest się hejterem konsol i wierzy się we wszystko co stona pisze, to wtedy faktycznie ma się klapki na oczach.

I cytowałem twój post, więc jak sądzisz, że to nie są twoje przekonania i wypowiedzi to masz chyba jakieś rozdwojenie jaźni, bo inaczej tego wytłumaczyć nie idzie.

I ty ciągle wracasz do tego przykładu BF3. Po pierwsze, gdzie ja napisałem, że BF3 zajebiście wygląda na konsolach? Jasne, że pod względem oprawy pecetowa wersja miażdży konsolową. Ale nie pieprz, że na konsolach jest "zabugowany, niegrywalny", bo beta konsolowa jest tak samo zabugowana jak pecetowa i tak samo jak da się grać na PC, tak samo da się w betę grać na konsolach. Po drugie, odnośnie tej merytorycznej biedy, sorry, ale jak się pominie super oprawę audiowizualną BF3 (i powiedzmy włożyło w silnik UE3) to ta gra byłaby kolejnym dobrym, liniowym fps'em jakich wiele na rynku, bo nie wiem czym się jeszcze wyróżnia od pozostałych dobrych fps'ów albo w czym jest tak strasznie rozbudowany. I jakim twoim zdaniem BF3 jest podobnie rozbudowaną produkcją jak np. Skyrim to nie mam więcej pytań.

I też nie wiem, gdzie i u kogo ty wyczytałeś argument, że konsole są słabsze, więc są lepsze, bo nikt takiego nie podawał. Sam chyba nie wiesz co piszesz (albo sam sobie wymyślasz argumenty na które potrafisz odpowiedzieć).

A na koniec mi się już nawet nie chce trzeci raz powtarzać tego co wcześniej pisałem, więc jeśli ciągle myślisz, że jestem "ślepo zakochany w mojej konsoli" i hejtuje nadejście nowych konsol, to podszkol swoje czytanie ze zrozumieniem i jeszcze raz przeczytaj mój poprzedni post.

I tak poza tym to serio nie wiem czemu w ogóle interesujesz się konsolami, skoro PeCet jest taki zajebisty i next-genowy, jeśli dla ciebie najważniejsza jest tylko grafika, to graj sobie na pc, rób sobie nawet co roku następne generacje (kupując coraz to nowsze karty graficzne i procki) i będziesz mógł sobie odpalać Crysis w tym modzie Photoreal (co podawałeś na poprzedniej stronie) i nie będziesz musiał się przejmować, że next-geny zaś będą przestarzałe względem pecetów czy tam będą miały za mało ramu.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Don ale to tak jest naprawdę :) mam wersje ps3 i x360 no i są takie kwiaty.

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=AdKgDVruHfo&feature=youtu.be

Trailery to oni robią dobre, nic poza tym.

Polecam obejrzeć nowe gt.tv gdzie są urywki z singla BF3. To robi wrażenie, a nie 3 raz to samo.

http://www.gametrailers.com/episode/gametrailers-tv/135?ch=1

Opublikowano

czyli to problem głównie na ps3, na klocku ujdzie :]

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Biwniek nie bede tego czytal :teehee:

Opublikowano

Stona ale wiesz ze trawa sie do ktorej do(pipi)ales nie wygladala na pc w 2007 roku duzo lepiej ;)

Opublikowano

Najbardziej mnie rozwala jak niektórzy przez pryzmat 2 gier (Uncharted 3 i Gearsy 3) rzucają stwierdzeniami że następna generacja jest w ogóle niepotrzebna. Co z tego że reszta gier wygląda co najwyżej dobrze, a większość zwyczajnie przeciętnie, a połowa w sub-hd...

Z resztą co do Uncharted

296421.jpg

296437.jpg

szczegółowość tekstur, cieni, jakość modeli... pewno dla niektórych to jest szczyt możliwości i najlepsza grafika świata :F

Albo spójrzcie na "progres" jaki zaszedł między Oblivionem a Skyrim, 5 lat różnicy.

image_the_elder_scrolls_iv_oblivion-1889-649_0001.jpg

image_the_elder_scrolls_v_skyrim-15881-2190_0001.jpg

Opublikowano
  • Autor

O nie, Uncharted 3 to jednak brzydka gra, noga przenika przez te żółte pasy. :( Rozumiem, że jak gracie to też co chwilę zatrzymujecie obraz by zobaczyć co tam devi znowu zjebali...

Opublikowano

Musisz zatrzymywać grę żeby zobaczyć tekstury zrobione z kisielu owocowego?

Opublikowano

Gdyby bylo tak jak chca niektorzy, to dzisiaj jaralibysmy sie amiga 600 i jej "rozbudowanymi", dopracowanymi grami xD

Opublikowano

Beniek nie bede tego czytal :teehee:

Jakoś to mnie nie dziwi, w końcu poprzedniego raczej też nie przeczytałeś (albo nie przeczytałeś ze zrozumieniem), patrząc na twoją poprzednią odpowiedź.

Opublikowano

przykro mi ale w ruchu to nie wygląda lepiej od tych screenów wyżej, fajne filmowe cut-scenki i skrypty (chociaż coraz bardziej bzdurne) graficznie tylko OK.

Opublikowano

O nie, Uncharted 3 to jednak brzydka gra, noga przenika przez te żółte pasy. :( Rozumiem, że jak gracie to też co chwilę zatrzymujecie obraz by zobaczyć co tam devi znowu zjebali...

Twoje dowalenie się do śladów krwi w najlepszej graficznie grze w historii jest lepsze?

Opublikowano

Jeszcze napiszcie że Gearsy 3 wyglądają lepiej niż U3 :turned:

Opublikowano

Nom faktycznie U3 Oszustwo Drake'a ssie pałe.

lol

Czy Wy na serio musicie się przyczepić do byle pierdoły? Wasze rodziny pracują w Dice, ND czy Epic, że się tak spinacie?

Co do nextgenów. Czekam na nie by móc się fapować przy techdemach i zwiastunach, a ceny obecnych gier spadną i nadrobię zaległości.

Opublikowano
  • Autor

Twoje dowalenie się do śladów krwi w najlepszej graficznie grze w historii jest lepsze?

Dowaliłem się, jak to zrobił Stona czepiając się tekstur podłoża. Poza tym widzę, że fanbojom to wszystko jedno, czy by z tego typa zeszło powietrze jak z balona, no bo w końcu oprawa jest taka piękna. Także strzelajcie sobie do kukiełek nawet w 7680x4320. Niestety potężny PSX już lepiej zaskakiwał w tym temacie, gdzie można było choćby w Residencie odstrzelić zombiakom tułów.

Osobiście od następnej generacji nie oczekuję tylko ładniejszej oprawy, ale liczę przede wszystkim na interakcję o większej skali niż do tej pory. Bo gry ciągle są w tym słabiutkie i nic tutaj nie zmieniają tekstury w ultra hd.

Opublikowano

Jeszcze napiszcie że Gearsy 3 wyglądają lepiej niż U3 :turned:

W singlu gorzej, w multi lepiej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.