Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Z Vitą dość mi się udało trafić w cenę (1199zł), więc obstawiam, że za konsole kolejnej generacji (uwzględniając inflację) zapłacimy nie mniej jak 2399zł (mam na myśli najtańszą opcję, w cenach na zachód będzie to pewnie jakieś 600$). No niestety, takie są realia. Kiedyś 2400zł to była bardzo duża kwota, dzisiaj pieniądz okropnie stracił na wartości i ta ilość pieniędzy na nikim już nie robi wrażenia, więc z ekonomicznego punktu widzenia 2,5k zł to jeszcze nie jest majątek i wcale bym się takiej ceny na premierę nie zdziwił.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

też bym stawiał gdzieś w granicach 2400 zł na premierę

Stona ale z ceną PS2 to z kolei nasz oddział Sony odje.bał manianę, Niemcy mieli po (w przeliczeniu po ówczesnym kursie) za 1700 bodajże.

Teraz taka lipa by nie przeszła (mam taka nadzieję przynajmniej)

Opublikowano

No ale mieszkamy gdzie mieszkamy:D I pamiętam kto stał za ceną PS2 ;)

Widzieliście ceny za gierki na PSV? XD SROGO

Opublikowano

bo to nowość jest to drogo, pewnie z czasem zejdą trochę z ceny (gierki na X360 były po 239 zł swego czasu)

Opublikowano

Ale bez przesady, żeby sępić za gierkę więcej niż za wersję na stacjonarną kĄsolę o.O

Opublikowano

bo to nowość jest to drogo, pewnie z czasem zejdą trochę z ceny (gierki na X360 były po 239 zł swego czasu)

w Realu dalej są :P

Opublikowano

przekonamy sie w przyszłym roku, PS3 nie miało z tym problemów a też się nie da praktycznie przerobić

Opublikowano

MaZZ: No co ty, nie wszystkie gry ludzie piracą... gry na Kinecta schodzą na allegro jak woda :D

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ta giera z Xa jest z 2005, tak?

Opublikowano

premierowe gry, tak jest najbardziej sprawiedliwie

Edytowane przez LeszeK-

Opublikowano

W sumie racja, niech ktoś zarzuci premierowymi tytułami z psxa i PS2, też sprawiedliwie będzie ;)

Opublikowano

Leszek weź wrzuć porównanie z Resistance 1...

Ty tak na serio czy głowę wsadziłeś pod starą prasę drukarską ?

Opublikowano

Ale co nam chciałeś przez to porównanie ukazać? Że technologia idzie do przodu, czy że 360 jest (pipi).owa?

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Nie no, kolo troluje przecież XD

A tak serio, to (pipi)owe te kamyszki w wodzie. Wyglądają na wczesne PS2 :<

Opublikowano

leszek dostanie darmowy xbox live na vita, dajcie mu spokój.

Mnie już bardziej 3DS interesuje a i cena o połowę niższa. Vita średnio sobie radzi, sprzedaż nie zachwyca, problemami z softem i wyświetlaczami, jedno konto na konsole (lol), wałek z kartami pamięci, no i gierki po 200zl :hi:

Opublikowano

A, w sumie to fakt, premiera już była. A zauważyliście że już nie ma takiego szału na premiery sprzętu jak kiedyś? Pamiętam premierę DC i jaranie się tym. Wyloty do dżepen i stanie w kolejkach. Tak samo z PS2. A teraz? Gdyby nie ten wpis, to bym nie wiedział ze Vita już miała premierę XD

<nie czytam portali "growych">

Opublikowano

w mediach było głośnej o premierze nowego iphona niż vita xD

szału nie ma bo przenośne konsolki nie wzbudzają tylu emocji co stacjonarne.

Do tego dzisiaj większości wystarczy smartphone do pogrania a nie druga cegła vita w kieszeni z gierkami po 200zl, chociaż dedykowane gry to moc przenośnych konsol, tak jak ten RE :woot:

Opublikowano

Stona- Dziwnym nie jest, zwłaszcza, że to konsole przenośne. Jedyny hype na taki sprzęt w naszym kraju towarzyszył premierze PSP, bo konsolka nosiła znamiona swojego rodzaju rewolcji (PS2 w kieszeni). Jak SONY i M$ zapowiedzą nowe, mocarne(takie, które bedą dawały nadzieję na kolejny skok graficzny) konsole stacjonarne, to pewnie zaczniesz czytać portale growe ;)

Opublikowano
Ja rozumiem że z kĄsolami masz do czynienia od czasu PS3? Bo gdyby było inaczej to pamiętałbyś start PS2 z ceną 2999pln na starcie. Ofkoz nie pamiętasz, bo Ci wygodniej rzucić banałem o PC który nie ma tutaj nic do rzeczy.

W takim razie zwracam honor, jeśli faktycznie i kiedyś tak wysokie ceny na starcie występowały, ale IMO teraz ani M$ ani Sony takiej chały nie odstawi. I nie wiem o co Ci chodzi z tym pctowym banałem, nie od dziś wiadomo, że koszt kupionej konsoli jest praktycznie zawsze niższy niż w przypadku "next-genowego" pcta. Za to gry na kompa są tańsze i wychodzi "mniej więcej" po równo ;)

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

Przecież Vita sprzedała się dwa razy lepiej niż PSP w analogicznym czasie, a sprzedaż PSP, mimo naprawdę ciężkiej pierwszej połówki żywota, po tych wszystkich latach dobiła do blisko 19 milionów (PS2 - 21). Polemizowałbym więc czy jest średnio, a tym bardziej słabo.

Edytowane przez Enkidou

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.