Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Tak (pipi) X360 mocniejszy od PS3, rodzyn miesiąca :D

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 262,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Juz ktos o tym pisal, to nie jest dokladnie ta sama technologia, co kosci pamieci w PC. Gdyby tak bylo, to jak oni zrobili Gearsy, Forze na kosci 512 MB ? :)

Tak, nie jest. Wcale. To takie specjalne, produkowane na księżycach Jowisza kości z ości.

Wszyscy wiedzą że w kĄsolkach od eonów montuje się ZA MAŁO RAMU. Jest go w sam raz na premierę. A po 3-4 latach zaczyna się zabawa w kisiel zamiast tekstur, bo nie ma ich gdzie mieścić. No ale spoko, udawajmy że teraz tekstury są ostre jak żyleta, a RAMu jest idealnie tyle ile powinno i 2x większa ilość by nie rozwiązała problemu podnosząc cenę samego sprzętu o 1-2%

Opublikowano

360tka ma lepsza grafike i pamiec, PS3 ma lepszego procka. Ogolnie 360tka jest przynajmniej tak samo mocna jak PS3 - to ze exy na PS3 sa tak piekne jest tylko i wylacznie zasluga zaj.ebiscie zdolnych wewnetrznych studiow Sony, a nie tego ze PS3 jest mocniejsza (LOL) od X360.

Jak dziecku trzeba tlumaczyc :P

PS. Mam nadzieje, ze ta plota o 2GB RAMu sie nie potwierdzi. Taka ilosc nie starczy na tak dlugo jak 512MB w przypadku 360tki.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Moim zdaniem niezależnie od zastosowanej technologii 2 GB to wciąż 2GB. Mogą być szybsze, wydajniejsze od pecetowych itp pierdoły ale faktu to nie zmieni że 2GB<4,8 GB. Już bym wolał "starą" technologie a wiecej ramu. Po co developerzy po 2,3 latach znowu mają płakać na temat konsol. Moim zdaniem MS wsadzi z 4GB.

Opublikowano

2 GB Ram to byłaby jakaś kpina. Przeciez te układy sa dzis tak tanie, ze nie widze opcji poniżej 4 a i przydałoby sie wiecej

Opublikowano

Spieracie się na temat specyfikacji wyssanej z palca :P Jeszcze tak pół roku będziecie dmuchać ten balon ? :)

Opublikowano

360tka ma lepsza grafike i pamiec, PS3 ma lepszego procka. Ogolnie 360tka jest przynajmniej tak samo mocna jak PS3 - to ze exy na PS3 sa tak piekne jest tylko i wylacznie zasluga zaj.ebiscie zdolnych wewnetrznych studiow Sony, a nie tego ze PS3 jest mocniejsza (LOL) od X360.

Jak dziecku trzeba tlumaczyc :P

PS. Mam nadzieje, ze ta plota o 2GB RAMu sie nie potwierdzi. Taka ilosc nie starczy na tak dlugo jak 512MB w przypadku 360tki.

Ins nic nowego nie napisałeś i szczerze (pipi) mnie obchodzi co widnieje na papierze liczą się dowody które to potwierdzają a takowych brak.

Mam obie konsole i to PS3 z roku na roku udowadnia mi, że ma więcej do zaoferowania pod kątem grafiki niż X360, takie są fakty.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Jedno jest pewne,każdy system będzie potężniejszy od obecnych teraz ,a to który będzie najlepszy się zobaczy,to dopiero przyszłość,nie ma o co się spierać.

Opublikowano

co do tego ramu to należy też pamiętać, że tym razem nie będzie też takiego przeskoku jak był z SD do HD i dalej standardem będzie raczej 720p i 30 FPS. Może większe środki będą szły na efekty i fizykę.

Opublikowano

co do tego ramu to należy też pamiętać, że tym razem nie będzie też takiego przeskoku jak był z SD do HD i dalej standardem będzie raczej 720p i 30 FPS. Może większe środki będą szły na efekty i fizykę.

Skąd te info?

Opublikowano

Ja je.be Soul nie umiesz czytac czy po prostu mozgu nie masz ? PS3 nic ci nie udowadnia, udowadniaja studia first party, ze sa cholernie zdolne. Mocniejszy to byl Xbox od PS2.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Logika - z 80% graczy nie widzi różnicy miedzy 720p a 1080p i 30 a 60 fps dlatego devi będą tak robili żeby podobało się tej większości.

Opublikowano

Jeśli nowy Xbox dostanie jedynie 2GB ramu to kicha trochę, już teraz to wydaje się mało (PCty domowe mają po 8...), a co dopiero za rok albo dwa? Otwarte światy znowu będą zamglone, a kilka metrów dalej będzie nam rosła trawa. W sumie to tylko plotki, ale nie napawa optymistycznie.

W pecetach standardem ledwo się zrobił 4GB, a nie 8GB. Na dodatek mało która gra korzysta z takiej ilości pamięci - jeden Battlefield 3 i może Wiedźmin 2. I to głównie dzięku temu, że sam Windows 7 mocno obciąża pamięć, podczas gdy Windows 8 ma mniej zżerać.

:lol: don weź się ocknij. Już Wii U ma mieć 1080p w standardzie.

Opublikowano

To w takim razie czemu robią TV 1080p jak mało kto widzi różnice... durne tłumaczenie.

Opublikowano

W standardzie ? Mowili tylko, ze Wii U moze spokojnie miec gry w 1080p .. 360tka i PS3 tez moze :P Mam nadzieje, ze bedzie "nakaz" robienia gier w 1080p, ale obawiam sie niestety, ze po 2 latach developerzy stwierdza po co sie pieprzyc z 1080p, skoro moga dac 720p i sporo lepsza oprawe a i tak wiekszosc nie zauwazy roznicy w rozdzialce.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Wiesz, dla niektórych gry z Wii puszczone na dużej plazmie też wyglądają super, co nie znaczy że można pójść dalej.

Pozdrawiam tych którym 720p wystarczy w takim 2015 roku.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Teraz lekko obniżają z 720p i widać różnice gołym okiem, a co dopiero jakby obniżali 2x, nie przeszło by to.

Opublikowano

Ja i ty widzimy roznicy, ale jestesmy w sporej mniejszosci. Myslisz, ze beda sie kierowac malym odsetkiem graczy, ktorzy zwracaja na cos takiego uwage ?

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ja je.be Soul nie umiesz czytac czy po prostu mozgu nie masz ? PS3 nic ci nie udowadnia, udowadniaja studia first party, ze sa cholernie zdolne. Mocniejszy to byl Xbox od PS2.

jemu nie wytłumaczysz

:lol:

standardem będzie 1080p przy czym niektóre gry będą w niższej rozdzielczości tak jak teraz jest z 720p, co do różnic to widzę je wyraźne w gow3 czy fm4 pomiędzy 720p i 1080p mimo że te gry są tylko ''upscalowane'' do 1080p.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Ja to lubię argument w stylu "nie widzę różnicy". No pewnie że nie widzisz jak od 7 lat kisisz się na 720p, a 1080p widzisz tylko na screenshotach w internecie :)

Opublikowano

Widać niektórzy nie mają styczyności z "normalnymi" graczami :) Przeciętny gracz nie jest nawet do końca zorientowany kiedy wychodzą jego ulubione gry, a co tu dopiero mówić o kwestiach technicznych. Mazz ty sam twierdzisz, że nie widzisz screen tearingu więc o czym tu mówić. Girsy 3 też mogły być w 1080p tylko jak by wtedy wyglądały, to samo będzie z kolejnymi konsolami bo gra w 720p zawsze będzie ładniejsza niż jakby ją zrobić na tej samej konsoli w 1080p

Opublikowano

To czemu teraz nie robią w 480p, przecież byłyby jeszcze ładniejsze, no i FPSów byłoby więcej, lol. :rolleyes:

Edytowane przez LeszeK-

Opublikowano

Nawet jeśli, to taki tablet będzie dużo droższy w produkcji od zwykłego pada, a budżet na sprzęt jest jeden. Do tego dochodzi też fakt, że N będzie chciało zachować w miarę niską startową cenę i też samo za dużo dopłacać nie będzie chciało, jeśli w ogóle. Nie ma co się oszukiwać, tobędzie WiiHD, ktoś kto obecnie ma PS3 czy X360 i będzie chciał tradycyjnego przeskoku pomiędzy generacjami nawet nie spojrzy na WiiU.

WiiHD? Serio?

Dzieki, ze nam to powiedziales. Mysle, ze nikt na internecie, tfu, co ja gadam na internecie! W calej branzy nikt nie mial o tym pojecia.

Opublikowano

To czemu teraz nie robią w 480p, przecież byłyby jeszcze ładniejsze, no i FPSów byłoby więcej, lol. :rolleyes:

W takim przypadku roznice zobaczy kazdy bo jest kolosalna, nawet dla przecietnego Kowalskiego.

Chociaz i z tym moze byc roznie, nawet nie zdajesz sobie sprawy ile osob znam ktore graly na 360tce lub PS3 w 480p na swoich nowiutkich plaskich ekranach (chyba taka jest defaultowa rozdzielczosc gdy sie konsole ze sklepu bierze).

Edytowane przez Ins

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.