Opublikowano 17 listopada 201113 l No, ale jeśli powiedzmy jest jakaś różnica, to deweloperem roku zdecydowanie jest Valve - nie dość, że umożliwili wspólne granie między posiadaczami PS3 a PC, to jeszcze za DARMO udostępnili CAŁY soundtrack i do tego jeszcze ciągle wspierają Portal 2 DARMOWYMI dodatkami (jedno już wyszło, drugie z edytorem poziomów już w drodze) oraz oczywiście nie można zapominać, że P2 jest po prostu świetną grą. Valve powinno przez najbliższe 5 lat w ogóle nie nominowane za to co robią z marką Half-life i jej fanami.
Opublikowano 17 listopada 201113 l Autor Uncharted 2 było grą roku, a deweloperem roku Rocksteady za postępy od Urban Chaos do najlepszej gry na licencji. Ok, tu się zgodzę, ale w tym roku - zostały nominowane te same studia, które zostały nominowane do goty (no o dziwo nie wzięli pod uwagę twórców Zeldy). Jak już to powinni być nominowane mało znane studia, które np. zrobiły świetną grę. Na przykład Eidos Montreal za Deus Ex'a, bo o ile się nie mylę to była ich pierwsza gra AAA i jak pokazały oceny podołali zadaniu. No ale jak już miałbym wybierać spośród nominowanych, to tak jak pisałem wcześniej, nagroda ta (studio roku) należy się tylko Valve. @Mazzeo, jak już to nie "co robią z marką HL", tylko czego właśnie nie robią . Kto wie co będzie za rok? Po wydaniu Doty2 i nowego CS, w końcu muszą zapowiedź jakiś następny projekt (i miejmy nadzieję, że nie będzie to L4D3 czy TF3) - przyszłoroczne E3 wydaje mi się do tego dobrą okazją. Edytowane 17 listopada 201113 l przez MBeniek
Opublikowano 17 listopada 201113 l Ja się w ogóle zastanawiam czemu w nominacjach do GOTY nie ma Deusa
Opublikowano 17 listopada 201113 l Ja się w ogóle zastanawiam czemu w nominacjach do GOTY nie ma Deusa Bo nie ma super-hiper oczoje.bnej true next gen grafiki... Developer roku? W tym roku głosuję na Rocksteady, zrobili sequel prawie idealny który nie zawiódł. Zrobili po raz kolejny świetną grę na licencji. Jeszcze jedna tak dobre gra jak 2 Gacki i wskakują do moich ToP Devów. Edytowane 17 listopada 201113 l przez SłupekPL
Opublikowano 17 listopada 201113 l Ja bym jednak wybrał Rocksteady przy okazji waląc z liścia za głupie zabawy z DLC (Catwoman, czy najgorsze - rozdzielanie skinów i Robina dla różnych sklepów). Za co w takim razie wyróżnienie? Nie podążają tą śmieszną drogą, że multiplayer musi być w każdej grze, bo się nie sprzeda. Zamiast tego rozbudowali ładnie singla względem poprzedniej części (dłuższy czas gry, większy teren działania, sporo zadań pobocznych, usprawniona mechanika poruszania). Jeśli nadal będą tak ambitnie podchodzić do rozbudowywania tego uniwersum, to strach się bać co będzie w kolejnej części. ;] Co do Deusa zgadzam się, gra powinna być wyróżniona. Ile dzisiaj gier daje nam jakikolwiek wybór w drodze do celu? Btw jak ktoś wspomniał, te wyróżnienia śmierdzą na kilometr, czego najlepszym przykładem są nominacje do GOTY dla Zeldy i Skyrim na jakiś czas przed premierą tych gier, kiedy jeszcze nie posypały się pierwsze oceny.
Opublikowano 17 listopada 201113 l Autor Developer roku? W tym roku głosuję na Rocksteady, zrobili sequel prawie idealny który nie zawiódł. Zrobili po raz kolejny świetną grę na licencji. Jeszcze jedna tak dobre gra jak 2 Gacki i wskakują do moich ToP Devów. Tylko właśnie te Twoje argumenty bardziej są pod grę roku, a nie pod dewelopera roku. Bo mi Rocksteady podpadło m.in. tymi wszystkimi preorder'owymi bonusami (że jedni dostają Robina za darmo, a reszta musi oczywiście za niego dopłacać) czy przede wszystkim - single passem (misje Catwoman) i od teraz pewnie do każdej gry oprócz online passa, będziemy dostawać single passy. Oczywiście, nie chcę tu powiedzieć, że Arkham City jest złą grą (bo jest jedną z najlepszych w tym roku) i Rocksteady jest bardzo utalentowanym studiem, ale po prostu bardziej mi odpowiada polityka firmy Valve (darmowe DLC, darmowy soundtrack i brak single passa ). No, na obronę Rocksteady można jeszcze wziąć pod uwagę to, że są zależni od wydawcy (i to on ma najwięcej do powiedzenia i to pewnie on wymógł np. tego single passa). Edytowane 17 listopada 201113 l przez MBeniek
Opublikowano 17 listopada 201113 l No właśnie, jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności, gry które wydał Warner (Mortal Kombat, Batman AC) miały właśnie powycinaną zawartość rozdawaną różnym punktom sprzedaży.
Opublikowano 17 listopada 201113 l Developer roku? W tym roku głosuję na Rocksteady, zrobili sequel prawie idealny który nie zawiódł. Zrobili po raz kolejny świetną grę na licencji. Jeszcze jedna tak dobre gra jak 2 Gacki i wskakują do moich ToP Devów. Tylko właśnie te Twoje argumenty bardziej są pod grę roku, a nie pod dewelopera roku. Bo mi Rocksteady podpadło m.in. tymi wszystkimi preorder'owymi bonusami (że jedni dostają Robina za darmo, a reszta musi oczywiście za niego dopłacać) czy przede wszystkim - single passem (misje Catwoman) i od teraz pewnie do każdej gry oprócz online passa, będziemy dostawać single passy. Oczywiście, nie chcę tu powiedzieć, że Arkham City jest złą grą (bo jest jedną z najlepszych w tym roku) i Rocksteady jest bardzo utalentowanym studiem, ale po prostu bardziej mi odpowiada polityka firmy Valve (darmowe DLC, darmowy soundtrack i brak single passa ). No, na obronę Rocksteady można jeszcze wziąć pod uwagę to, że są zależni od wydawcy (i to on ma najwięcej do powiedzenia i to pewnie on wymógł np. tego single passa). Nope, bo mimo wszystko Gacka nie uważam za grę roku chociaż raczej za najlepszą w tym roku. Co wcale nie równa się GoTy. Wiem, brzmi to trochę dziwnie ale, ot po prostu podziwiam Rocksteady jak z nołnejmów stali się aktualnie "kozakami". Jak z uniwersum którego nigdy nie lubiłem zrobili gry po których polubiłem Batmana itd. Te gesty o których piszesz o Valve faktycznie "pozytywne" ale w tym sęk, że ja nie lubię gier Valve. Delikatnie pisząc więc na nich głosować nie mogę heh. Edytowane 17 listopada 201113 l przez SłupekPL
Opublikowano 17 listopada 201113 l Niezłe paradoksy na liście. Ktoś może mi wytłumaczyć brak Renegade Ops w grach do ściągnięcia ? Grafika na najwyższym poziomie, to samo gameplay i pozostałe elementy,
Opublikowano 17 listopada 201113 l Lepiej nie wnikaj, całe VGA to farsa zrobiona by wielcy dziennikarze growi mogli pokazać jak bardzo są ważni.
Opublikowano 17 listopada 201113 l Autor Niezłe paradoksy na liście. Ktoś może mi wytłumaczyć brak Renegade Ops w grach do ściągnięcia ? Grafika na najwyższym poziomie, to samo gameplay i pozostałe elementy, A skąd biedna Sega miała wziąć kasę na opłacenie Geoffa i spółki?! A, tak serio, to fakt, brak RO to kolejne wielkie nieporozumienie. Pewnie gdyby nie te zapowiedzi gier gracze nawet nie zawracaliby sobie głowy jakimś tam vga.
Opublikowano 17 listopada 201113 l nominacje jak nominacje, zawsze kontrowersyjne skyrim i zelda nominowane 2tyg. przed premierami, głosowanie graczy na skyrima mimo że jeszcze w niego nie grali xD. Rok temu przez datę premiery odpadło chyba gt5 bo była 1grudnia, w tym roku się nie załapało bo gra z 2010 ? wtf...zresztą i tak mnie nie obchodzą ich nagrody a jedynie pokazanie nowych gier. Znowu mam cichą nadzieję na RE5 ;/
Opublikowano 18 listopada 201113 l Studio roku to na pewno nie Rocksteady z tym ich powalonym passem na singla. Kupujesz nową grę i jak nie masz neta albo akurat masz awarię to nie możesz się w pełni singlem cieszyć. Takich powalonych pomysłów się nie premiuje. Nethrealm mogłoby dostać ten tytuł za wielki comeback Mortal Kombat.
Opublikowano 18 listopada 201113 l Najpierw trzeba być nominowanym. Btw single pass to kupa (który jakby nie było ma ukrócić handel z drugiej ręki), ale bronienie wydawców w temacie o składkach gdzie żądają sobie za gry więcej niż za wersję pudełkową to norma...
Opublikowano 18 listopada 201113 l Autor Mam nadzieję, że wydawcy nie wypieli się na VGA i te dwie zapowiedzi to nie wszystko co nas czeka w tym roku podczas gali (chociaż po nauczce zeszłego roku i tak nie mam zamiaru tego na żywo oglądać - pół godziny samej gali, półtora samych reklam, nie dzięki). W rok temu to o ile pamiętam było coś koło 12 (dobrze pamiętam czy mi się myli już z jakąś inną imprezą?!), a teraz niby tylko dwie?! Edytowane 18 listopada 201113 l przez MBeniek
Opublikowano 20 listopada 201113 l pytanie w zeszlym roku byl gdzies live stream?? czy tylko zostaje stream tekstowy?
Opublikowano 20 listopada 201113 l Z tymi zapowiedziami to będzie pewnie tak jak z Gearsami w zeszłym roku. Miał być spin-off, mówiono nawet o Kinekcie, a okazało się, że będzie beta i premiera pół roku później
Opublikowano 21 listopada 201113 l http://www.spike.com/events/video-game-awards-2011-voting/voting/gametrailers-com-trailer-of-the-year Dla mnie Deus bezkonkurencyjny.
Opublikowano 21 listopada 201113 l Dla mnie Lara niszczy konkurencję w tej kategorii, kapitalny trailer
Opublikowano 21 listopada 201113 l Deus miał rewelacyjny trailer ale nie ten nominowany tylko to http://www.youtube.com/watch?v=kIPrVB12CK4 Dlatego wybieram Batmana. Prawdziwa miazga, nie to co filmy tego na N.
Opublikowano 21 listopada 201113 l Zwyrol też jest świetny, ale ten nominowany wygląda jak zajawka konkretnego cyberpunkowego filmu za grube walizki zielonych. Co jest z tym żydowskim Hollywood, że nie łapią tematu, gdzie ekranizacja Neuromancera?
Opublikowano 21 listopada 201113 l Też był dał na Deus Exa gdyby trailer od zwyrola był nominowany. A tak to dałem na Prey 2
Opublikowano 21 listopada 201113 l Ciekawe jak to jest z tymi głosami, bo widzę że można głosować wielokrotnie, co w ogóle nie będzie miarodajne.