Jump to content

Mortal Kombat Vita

Guest Orzeszek87

Recommended Posts

• Replies 31
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest Orzeszek87

okej, jednak nabyłem nowego mortala dzisiaj: na szybko graficznie to chyba nawet nie jest ps2... to raczej dopasione psp w grafice 0_0 nie spodziewałem się aż tak kiepskiej grafiki, masakra, tak to reszta idealny port z dużej konsoli, od groma pierdół do odblokowania sprawdze tylko wieczorem czy jednak da rade grac przez 3g :P

e51733336bfd9cc1gen.jpg

zrobiłem screena:

0_0

2012-05-01-154338.jpg

Edited by Orzeszek87

Swoja kupilem w Saturnie w Magnolii. Pierwsze wrazenie? Gra jest brzydka. Tekstury postaci wolaja o pomste do nieba. Po cudownym Raymanie, ktory jest 1/1 jak wersja na stacjonarki, spodziewalem sie czegos innego. Druga sprawa to problem ze wsadzaniem kombosow, ktore o niebo lepiej wchodza na padzie. Reszta to miodzio.

Przeklejam z ppe.pl:

"..należy wejść do trybu Training/Practice, a następnie na ekranie wyboru wojownika wcisnąć trójkąt (wybór areny). Teraz należy przytrzymać oba triggery jednocześnie (jeśli wykonamy to prawidłowo to usłyszymy śmiech Shao Kahna) i wybrać dowolne postaci do walki. Dzięki temu będziemy mogli toczyć walkę na tle lokacji, w której obecnie przebywamy."

Link do newsa tutaj:

http://www.ppe.pl/news-15611-Ukryta_arena_w_Mortal_Kombat_na_PS_Vita.html

• 6 months later...

No i dzięki PPlus można pograć w Mortala więc w końcu to uczyniłem. Mortal jak mortal > gra się jak na dużych konsolach z tym, że rzeczywiście grafa dostała po gębie dość mocno... ale za to jest stałe 60fps. Jednak postacie wyglądają naprawdę średnio.... dobrze, że areny trzymają poziom. Bardzo fajnie wykorzystano patenty Vity jak dotyk itd.

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Odpaliłem Mortala z plusa, fakt, że postacie są mega brzydkie w porównaniu do wersji z ps3 ale za to tła, aż tak mocno po głowie nie dostały. To co cieszy jednak najbardziej to super płynne 60fps - dzięki temu i dobremu krzyżakowi Vity gra się na prawdę fajnie. Zresztą myślałem, że po ograniu i odblokowaniu praktycznie wszystkiego w wersji na duże konsole MK Vita będzie mnie szybko nudził ale nowa bonusowa wieża wyzwań nie pozwala mi odejść od konsoli. Fantastyczne połączenie zalet starej wieży z unikalnymi funcjami Vity

Odpaliłem Mortala z plusa, fakt, że postacie są mega brzydkie w porównaniu do wersji z ps3 ale za to tła, aż tak mocno po głowie nie dostały. To co cieszy jednak najbardziej to super płynne 60fps - dzięki temu i dobremu krzyżakowi Vity gra się na prawdę fajnie. Zresztą myślałem, że po ograniu i odblokowaniu praktycznie wszystkiego w wersji na duże konsole MK Vita będzie mnie szybko nudził ale nowa bonusowa wieża wyzwań nie pozwala mi odejść od konsoli. Fantastyczne połączenie zalet starej wieży z unikalnymi funcjami Vity

To MK był w plusie? No to spieprzyłem ;/ Chętnie sprawdziłbym vitowy krzyżak w akcji. 

Ehh... ja kupiłem MK (cyfrówke) jakoś chwile po premierze i szczerze żałuję wydanych pieniędzy. Raz że w grudniu rzucili ją w plusie, dwa że gra mi specjalnie nie podeszła. Szczerze mówiąc to chyba najsłabsza spośród bijatyk na Vite w które grałem - o wiele bardziej podeszły mi DoA5+ i SFxT