Opublikowano 15 maja 201212 l wchodzisz na ah. patrzysz na ile wycenila konkurencja itemy podobnego poziomu i zgapiasz albo nie.
Opublikowano 8 czerwca 201212 l Może mi brać Diablo-forumowska pomoże w dylemacie. Wypadła mi Natalya's Gaze (set dla DH, hełm). Z całkiem za(pipi)istymi statami (wg przegladarki itemow na stronie Blizza). Screen: http://img14.imageshack.us/img14/3167/nataob.jpg I teraz pytanie. Sprzedać za golda, jak tak to za ile? Za ile wy byście wystawili taki item. Czy może poczekać i sprzedać na RMAH. Za ile tam by mogło zejść?
Opublikowano 8 czerwca 201212 l Ja bym powiedział, że mega przeciętny hełm, ale dla kolekcjonerów to nie lada gratka. Jeżeli ci się chce czekać do RMAH to z garść euraków będzie warty, przynajmniej na początku.
Opublikowano 8 czerwca 201212 l No własnie... to takie całkiem łądne combo Dexa, Resistów, + fakt że kolekcjoner chętnie wyrwie taki item nawet jeżeli nie jest mega-imba. @kaz_ Garść euraków to wg Ciebie?
Opublikowano 8 czerwca 201212 l niestety helm jest bardzo slaby. armor? ressist all? martwe staty na helmie dla dh i imo nikt tego nie wezmie za wiecej niz 400k (choc wiadomo nooby z kasa sie trafiaja) jedyny dobry stat na natalya gaze to crit chance(ponad 4%) i wysoki chance to fear (w okolicach 7%) to byla moja realna subiektywna ocena jako kogos z main dh. (wszyscy co streamuja i maja ponad 100k dps tez olali vit/armor/resistance. mi wystarcza 15k hp i resisty ponizej 20) obiektywna ocena: podobna wersja tego itemu jest na ah za 9kk bid i 10kk bo wiec mozesz go podciac na 8kk (jego ma wiekszy armor i strenght twoja ma 20 wiecej dexu) co do rmah to jest to niestety nadal zagadka bo nie wiadomo niczego i rynek przezyje niezle trzesienie ziemi. kluczowe bedzie po ile ludzie zaczna tam sprzedawac gold i po ile bedzie wtedy na allegro/ebay itp kazda cena jest wiec zgadywaniem i wrozeniem z fusow
Opublikowano 8 czerwca 201212 l i wysoki chance to fear (w okolicach 7%) Wg strony Blizza najwyższy możliwy Chance to Fear wynosi 5,1% (przedział to 1% do 5,1%)... to jak możesz mieć 7%? O.o A dwa, mówisz o pure opłacalności statów (na której się nie znam, nie gram DH aż tak, więc wierzę na słowo) - a trza wliczyć chyba tez jakiś "pociąg" ludzi do setów. Sentyment, zamiłowanie kolekcjonerskie etc, nie? Edytowane 8 czerwca 201212 l przez Kazuun
Opublikowano 8 czerwca 201212 l faktycznie z fear podalem za duzy. na ah widze ze jest tez z 5.1 fear i 18% mf i dex czyli imo lepszy zestaw niz twoj za 1kk co do skladania seta to zwykle ludzie sie decyduja na niego tylko jesli pierwsza czesc dostali z dropa bo set jest ogolnie rzecz biorac gdzies tak mid++ gdy zlote itemy plus ewentualny bardzo dobry legendary to juz high end pelna geba. sentyment i zamilowanie kolekcjonerskie to mozna z czesci po 400k zlozyc
Opublikowano 8 czerwca 201212 l sentyment i zamilowanie kolekcjonerskie to mozna z czesci po 400k zlozyc I hate You xD Ja sam chce sobie złożyć (wydropić/kupić) Zunimasse kiedyś... ot po prostu by ją mieć. Nawet nie do używania (ofc staty musza być ok, a nie że kupie z STR i Dex ;p)
Opublikowano 8 czerwca 201212 l Wystaw za bida i już, jak nie wiesz za ile i nie chcesz sprzedać za tanio. Z jednej strony wystawianie za samego bida jest nieopłacalne, bo niektórzy bidować nie chcą, bo wtapiają kasę bez pewności na zakup, ale z drugiej jest to najlepsza opcja, jeśli sprzedajesz coś z super statami, bo jak ludzie zobaczą, to przez następne półtora dnia będą farmić, żeby wygrać. Tak jak ja dziś wstałem o 7 rano, żeby przypilnować bida na zbroje, taką, której od tygodnia nie widziałem lepszej. 12.6 miliona w plecy. xD Choć akurat to była rarka, z legendarami jest trochę inaczej, bo ludzie znają perfect staty, to raz. A dwa, to fakt, że legendary dropią non stop, więc nikt nie ma ciśnienia, że na podobny item trzeba będzie czekać kolejny tydzień.
Opublikowano 8 czerwca 201212 l z bidem jest raczej ten problem ze cwaniaczki nie biduja bo wola poczekac do tej ostatniej minuty aukcji i snipowac aukcje.
Opublikowano 8 czerwca 201212 l w wowie jak ktos przebijal twojego bida to dostawalem zwrot kasy na maila. tutaj sie ja traci? o_o
Opublikowano 8 czerwca 201212 l dostajesz ja w swojej zakladce "completed" co przy wojnie na bidy tuz przed koncem aukcji denerwuje
Opublikowano 9 czerwca 201212 l Pewnie nie jest to mega osiągnięcie ale Natalia opuściła me progi w zamian za 6 baniek. Zawsze coś
Opublikowano 9 czerwca 201212 l Wpadło mi oko umysłu chyba nawet całkiem dobre staty http://imageshack.us/f/716/legenadry.jpg/ ile golda jest to warte
Opublikowano 9 czerwca 201212 l To jest nic niewarte. Może parę groszy dla kolekcjonera legendarnych śmieci. Monkowie szukają raczej Spojrzenia Tzo Krina http://eu.battle.net/d3/pl/item/tzo-krins-gaze z dużym dexem i socketem.
Opublikowano 9 czerwca 201212 l Hmm, leveling item. Legendary na leveling kosztują czasem nawet śmieszne 20k. Kasy się nie zbije. Widząc ile masz kasy, co CI dropi etc wnioskuję, że robisz NM. Czemu więc biegać z tarczą? NM i Hell spokojnie możesz z dualem
Opublikowano 9 czerwca 201212 l Ja uważam, że dual jest cienki i całą grę biegałem 2h a teraz dopiero w 3 akcie nightmare założyłem tarczę. Druga broń tylko trochę zwiększa nam dps i oczywiście daje jakieś magiczne właściwości, ale tarcza daje nam o wiele lepszego defa i też daje swoje bardzo dobre magiczne właściwości.
Opublikowano 10 czerwca 201212 l Ale NM jest tak samo mindless jak Normal. Po co tam def? Na żadnym charze nie budowałem defa wcześniej niż na A4 Hell i nigdy surv nie był dla mnie problemem.
Opublikowano 10 czerwca 201212 l No nie wiem. Szczerze powiedziawszy to potrafią sieknąć. Ile masz hp na nightmare act 3? Ja np. 12k i potwory walą po 1-2k, no to chyba nie jest już jakoś mocno komfortowo?
Opublikowano 11 czerwca 201212 l Nic nie warte. Chociaż nie zauważyłem, że to bracersy, tam roll statsów jest niższy niż na innych częściach. Polecam poszukanie odpowiedników w AH, przecież można szybko znaleźć po statystykach. Edytowane 11 czerwca 201212 l przez kaz_
Opublikowano 11 czerwca 201212 l no właśnie w tym problem, że nie ma takich. Są to prawdopodobnie najlepsze bracersy dla barba na ten lvl xD