- (17 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Gry region-free temat od pytań nt. zakupów za granicą --> Pchli Targ
- (17 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 23 styczeń 2008 - 20:07
Jak donoszą szpiedzy z krainy deszczowców, azjatycka wersja Lost Odyssey która wyjdzie jutro ma otwarty region NTSC-J i PAL, nie śmiga tylko na NTSC-U. Miejcie tego linka na uwadze:
Play-Asia.com - Your One-Stop-Shop for Asian Entertainment
już jutro można kupić a znając życie szybko zejdzie.
Play-Asia.com - Your One-Stop-Shop for Asian Entertainment
już jutro można kupić a znając życie szybko zejdzie.
Napisano 25 styczeń 2008 - 00:09
Witajcie. Mam pytanie dot. zakupu X360 ze stanów.
Chciałbym kupić konkretnie taką edycję...
http://www.amazon.co...B...3542&sr=8-1
Jak to się ma z przesyłką, wiem wszystko co do NTSC itd. Ile wynosi cło, czy jest ono pewne, proszę o jakieś porady, gdzie najlepiej kupić...
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
Chciałbym kupić konkretnie taką edycję...
http://www.amazon.co...B...3542&sr=8-1
Jak to się ma z przesyłką, wiem wszystko co do NTSC itd. Ile wynosi cło, czy jest ono pewne, proszę o jakieś porady, gdzie najlepiej kupić...
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
Napisano 25 styczeń 2008 - 03:01
Paczki otwierają czasami na cle. Jak będziesz miał szczęści to nie otworzą, albo pomyślą że to kalkulator czy wentylator, ale jak ktoś będzie wiedział co to, to płacisz cło. Z używanymi może jest inaczje i cła nie naliczają. Co do wartości cła to trzeba sprawdzić, zadzwoń do użędu celnego(albo gdzie indziej) o cło od elektroniki albo szukaj w internecie. Konsola trochę waży więc za przesyłke zapłacisz troszeczkę, zalezy jeszcze jaka wysyłka, kurierem czy sal, ale przy konsoli lepiej brać kurierem, szybciej i ubezpieczona(i to robi inne problemy).
Możliwe że za wystawienie cła użą celny zażyczy sobie zapłaty, więc uważaj. Sam nie wiem jak to dokładnie wygląda.
Jak obniżą wartość to w razie zaginięcia dostaniesz tylko te 45$, bo na tyle będzie ubezpieczenie, no chyba że będziesz brał bez ubezpieczania...
Sprawdz jeszcz czy amazon wyśle do Polski, w co wątpię, ale nie wiadomo, no chyba ze ten link to tylko przykład.
Możliwe że za wystawienie cła użą celny zażyczy sobie zapłaty, więc uważaj. Sam nie wiem jak to dokładnie wygląda.
Jak obniżą wartość to w razie zaginięcia dostaniesz tylko te 45$, bo na tyle będzie ubezpieczenie, no chyba że będziesz brał bez ubezpieczania...
Sprawdz jeszcz czy amazon wyśle do Polski, w co wątpię, ale nie wiadomo, no chyba ze ten link to tylko przykład.
Użytkownik mario87 edytował ten post 25 styczeń 2008 - 03:02
Napisano 28 styczeń 2008 - 00:57
Mam takie pytanko. Wiem, że pewnie jest to wałkowane przez cały wątek, więc wybaczcie, ale muszę się upewnić. Kupiłem sobie Beowulfa w wersji NTSC. Podobno nie posiada blokady regionalnej, tzn. że bez problemów odpali mi się na klocku?
Jesli tego beowulfa bedziesz mial z play asia, to mozesz nawet dostac wersje PAL
Napisano 01 luty 2008 - 07:24
Napisano 12 luty 2008 - 12:25
Nowe gierki na Play-Asia, każda po 49,90$
Dark Messiah Might & Magic Elements
Conflict: Denied Ops
I tu jeden taki szybki calak na oczepnego za 44,90$
The Spiderwick Chronicles
Dark Messiah Might & Magic Elements
Conflict: Denied Ops
I tu jeden taki szybki calak na oczepnego za 44,90$
The Spiderwick Chronicles
- (17 strony)