Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

z całego serialu najbsardziej podobała mi się końcówka :)

ale w sumie źle nie jest

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Kto nie patrzy w ogóle na recenzje/zapowiedzi kiedy gry kosztują po 200zł?

I czym przejawia się to skorumpowanie wszystkiego i wszystkich? Bo jak miałbym tak podchodzić do każdego portalu, to nie odwiedzałbym żadnego.

Ja po prostu nie biorę pod uwagę opinii graczy którzy nie zapłacili za grę, patrzę / słucham opinii osób którzy wydali na nią swoje pieniądze, ponieważ też szukam odpowiedzi czy warto czy nie warto wydać 200 zł na nową grę. Jak można patrzeć poważnie np. na recenzję gościa który jest zapraszany na kilkudniowy event, na którym bawi się w żołnierza a potem gra i recenzuje Call of Duty.

Opublikowano

Jak ktoś myśli w taki sposób, że nie kupi gry na premierę bo będzie w plusie, to może się bardzo zawieść na tej usłudze. Jeżeli coś Sony wrzuca wraz z premierą, to gry arcade, nie ma co liczyć, że miesiąc - dwa po premierze, nagle tytuł ujrzymy w plusie. Do tego nie można mieć pewności czy ( totalnie przykładowo ) nowy NFS kiedykolwiek będzie w Plusie, nawet pomimo, że Shift 2 się znalazł.

Dlatego grom premierowym to raczej nie zaszkodzi, bo niby można poczekać, ale czekanie może się nie skończyć nigdy.

Plusa należy traktować jako dopełnienie do tego co posiadamy. Trzeba zgadzać się na to, że zagramy w to, co zechce Sony. Sam osobiście uwielbiam grać, ale z moim życiem, gdzie pracuję bardzo dużo, nie jestem w stanie ograć wszystkiego, dlatego wiele premier po prostu omijam. Ale ostatnio chciałem kupic Bulletstorma i oto BS się pojawił. Jak wpadnie mi gra, którą już posiadam, no cóż, trudno się mówi, ale dalej wiem, że za miesiąc czekają kolejne tytuły.

IMO PS+ to najlepsza rzecz, jaką wymyślono, nie mam żadnych wątpliwości, że płacę za coś, co mi się po prostu opłaca.

Co do Sony i rzekomego olewania HC graczy, to cóż, za rok dostaną oni kolejne bardzo dobre tytuły. Po prostu ten im nie do końca wyszedł, poświęcili się Vicie, a i pewnie niektóre firmy dłubią już coś przy grach na PS4 ( mam qrna taką nadzieję :) )

+

Sony za dużo gier wypuściło w ubiegłym roku (m.in. LBP2, Infamous2, Motorstorm Apokalipsa, Twisted Metal, Uncharted 3 , Killzone 3, Resistance 3) i na ten nic nie zostawili z dużych premier poza The Last Guardian, gdzie jak się okazało, produkcja ciągle się dłuży i może wyjdzie za 2 lata.

Dwa chyba najbardziej inteligentne i podkreślające dobitnie pewne oczywistości posty, które przeczytałem w tym temacie ostatnimi czasy (no i jeszcze posty Emeta). Powinno się je oprawić w ramkę i wrzucić jako pierwszego posta, by każdy kto tu wchodzi przeczytał wpierw co jest tam napisane i nie powtarzał wytartych hejtów plusa i line up'u Sony w 2012. Dodałbym od siebie przypomnienie, że to nie pierwszy rok w którym MS wypuszcza dwa w miarę silne ex'y na rok, gdyż 2011 miał się podobnie. Z tym, że 2011 to był rok ex'owej dominacji Sony, a teraz jest pewien okres stagnacji i niespełnionych nadziei (na szczęście 2013 znowu zapowiada się mocno).

I nie rozumiem podejścia MS-u. W jednym z wywiadów jakiś oficjel (jak sobie przypomnę, to go tu wkleję) MS-u sam wyznał, że tytuły na wyłączność tracą swoją dawną moc (jak np. kiedyś Sonic vs. Mario), i obecnie należy wspierać multiplatformy (dlatego np. MS robi czasowe ex'y z map do CoD i tak ich promuje). Dla mnie ex'y to wciąż czynnik mocno decydujący, i tu wystarczy prosta matematyka - jeśli lubię owoce i w jednym koszyku mam banany, a w drugiej banany i pomarańcze, to wolę wybrać koszyk numer dwa. I żeby daleko nie szukać - to przecież Nintendo w dużej mierze poza zwrotem ku casualom, to jedzie na ex'ach, bo nikt nie podważa siły marek takich jak Zelda czy Mario, które nie wiem co by musiało się stać, by wyszły na coś innego kiedykolwiek poza konsolą Nintendo.

Opublikowano

I czym przejawia się to skorumpowanie wszystkiego i wszystkich? Bo jak miałbym tak podchodzić do każdego portalu, to nie odwiedzałbym żadnego.

Ja po prostu nie biorę pod uwagę opinii graczy którzy nie zapłacili za grę, patrzę / słucham opinii osób którzy wydali na nią swoje pieniądze, ponieważ też szukam odpowiedzi czy warto czy nie warto wydać 200 zł na nową grę. Jak można patrzeć poważnie np. na recenzję gościa który jest zapraszany na kilkudniowy event, na którym bawi się w żołnierza a potem gra i recenzuje Call of Duty.

Nie każdy portal tak funkcjonuje.

Np. Giant Bomb - albo nie jeżdżą na takie rzeczy wcale, albo recenzuje ktoś inny.

Rozumiem, że recenzji filmów, muzyki też nie czytasz?

Opublikowano

Zacytuję i odniosę się tylko do fragmentu Twojej wypowiedzi:

Dodałbym od siebie przypomnienie, że to nie pierwszy rok w którym MS wypuszcza dwa w miarę silne ex'y na rok, gdyż 2011 miał się podobnie. Z tym, że 2011 to był rok ex'owej dominacji Sony, a teraz jest pewien okres stagnacji i niespełnionych nadziei (na szczęście 2013 znowu zapowiada się mocno).

W miarę silne... Zobaczmy więc:

2011:

Forza 4 - 90.50%

Gears of War 3 - 91.32%

2012:

Forza Horizon - 86.69%

za gametrailers

Takie oceny określasz mianem "w miarę silnych"? Serio? :mellow:

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Kiedy beda piewrsze recenzje HALO 4 ?

Opublikowano

Embargo mija 1 listopada.

Opublikowano

Zacytuję i odniosę się tylko do fragmentu Twojej wypowiedzi:

Dodałbym od siebie przypomnienie, że to nie pierwszy rok w którym MS wypuszcza dwa w miarę silne ex'y na rok, gdyż 2011 miał się podobnie. Z tym, że 2011 to był rok ex'owej dominacji Sony, a teraz jest pewien okres stagnacji i niespełnionych nadziei (na szczęście 2013 znowu zapowiada się mocno).

W miarę silne... Zobaczmy więc:

Forza 4 - 90.50%

Gears of War 3 - 91.32%

Forza Horizon - 86.69%

za gametrailers

Takie oceny określasz mianem "w miarę silnych"? Serio? :mellow:

A od kiedy FH wyszła w 2011? No no, już nie rób sztucznego tłoku wśród ex'ów na X360.

No dobra, masz rację. To silne ex'y, na miarę tych z PS3.

Opublikowano

Nie każdy portal tak funkcjonuje.

Np. Giant Bomb - albo nie jeżdżą na takie rzeczy wcale, albo recenzuje ktoś inny.

Rozumiem, że recenzji filmów, muzyki też nie czytasz?

Oczywiście, że nie. Mam znajomych, e-znajomych którzy polecą jakiś film / serial to obejrzę. Muzykę i tak zawsze ściągnę przed premierą z internetu, jak mi się spodoba idę kupić płytkę. Same recenzję często są tak zmanierowane, że wręcz odrzuca od ich czytania. Wiesz jaka jest obiegowa opinia o recenzentach? Taka, że są niedorobionymi muzykami / filmowcami. Naprawdę nie liczy się dla mnie to, że wiedzą jakich metod montażu czy filtrów użyto przy kręceniu filmu lub w jakiej tonacji nagrano gitary na płycie. Jestem w tych tematach ignorantem i nie przeszkadza mi to odbieraniu sztuki na swój własny sposób. Z filmami nigdy tak nie miałem, ale z muzyką było kiedyś tak, że było kilku recenzentów z którymi gust muzyczny bardzo się pokrywał, oni przestali pisać lub poszli ze swoimi zainteresowaniami w inną stronę, kolejnych takich nie znalazłem. Z resztą nastukało mi już kilka lat, mniej więcej, raczej więcej, wiem co mi się podoba.

Opublikowano

ringps3site tak ambitnych porównań próżno szukać w całym enternecie,dali wersję moh w bez textur hd dla xa i ps3 wszyscy się podniecają że na ps3 lepiej hłehłe,a myślałem że szczytem było porównanie trailera uncharted 2 do pierwszego trailera Uncharted 3 hahaha.

Opublikowano
  • Autor

Według metacritic najsilniejszym exem tego roku na PS3 jest Unfinished Swan z 78%, SROTFL, więc niech lepiej mendruś szczymryja odnośnie Forzy Horizon i przestań trywializować te 86%, bo to komedia jest ;D

Opublikowano

Według metacritic najsilniejszym exem tego roku na PS3 jest Unfinished Swan z 78%, SROTFL, więc niech lepiej mendruś szczymryja odnośnie Forzy Horizon i przestań trywializować te 86%, bo to komedia jest ;D

Nie, to będzie Journey.

Tak na marginesie: najwyżej oceniana gra z cyfrowej dystrybucji ;)

Opublikowano

a co to :)?

dobra już wiem

Edytowane przez typfon

Opublikowano

8+ to przecież dobra ocena, więc nie chodzi o deprecjonowanie coś z tą oceną. Chodzi mi o to, że jak już posiadacze X360 czekają ten rok na dwa ex'y, to niech mają te 9 minimum, ba nawet 9- , na zasadzie "raz ale zaje.biście". Pewnie Halo 4 złapie wysokie noty, ale sorry - to taka perła na pustyni (w dodatku nie każdemu się taka podoba).

Zresztą już od samego początku 2013 Sony znowu zaczyna ofensywę ex'ową dla core graczy, więc jestem ciekaw co będziecie wtedy pisać.

Opublikowano

104.jpg

KOLEJNA GRA, KTÓRA LEPIEJ WYGLĄDA NA PS3. EHHH.

No trzeba było nie wgrać paczki tekstur żeby jakaś gra wypadła lepiej na PS3 heh.

Opublikowano

8+ to przecież dobra ocena, więc nie chodzi o deprecjonowanie coś z tą oceną. Chodzi mi o to, że jak już posiadacze X360 czekają ten rok na dwa ex'y, to niech mają te 9 minimum, ba nawet 9- , na zasadzie "raz ale zaje.biście". Pewnie Halo 4 złapie wysokie noty, ale sorry - to taka perła na pustyni (w dodatku nie każdemu się taka podoba).

Zresztą już od samego początku 2013 Sony znowu zaczyna ofensywę ex'ową dla core graczy, więc jestem ciekaw co będziecie wtedy pisać.

czyli jak 2011 to spadek w obozie x0 po dość dobrym 2010 to to syf i tragedia i olanie graczy

za to jak 2012 to spadek po dość dobrym 2011 w przypadku Sony to to przemyślana strategia i mądre działanie korporacji z KKW

Opublikowano
  • Autor

<mendrek logic>

Exy na PS3 powyżej 90% - must have, sprzedaj matkęi kupuj

Exy na X360 powyżej 90% - no wiesz, gra dobra ale nie każdemu się spodoba :/

</mendrek logic>

Opublikowano

<mendrek logic>

Exy na X360 powyżej 90% - no wiesz, gra dobra ale nie każdemu się spodoba :confused:

</mendrek logic>

Nie, pisałem w kontekście samego Halo.

Zamiast robić prywatne wycieczki w stylu sucho-xbockim, lepiej zajrzyj w temat:

http://www.psxextrem...e__hl__fenomeny

I zobacz sobie jak wielu ludzi wpisuje tam "Halo".

Opublikowano

<mendrek logic>

Exy na X360 powyżej 90% - no wiesz, gra dobra ale nie każdemu się spodoba :confused:

</mendrek logic>

Nie, pisałem w kontekście samego Halo.

Zamiast robić prywatne wycieczki w stylu sucho-xbockim, lepiej zajrzyj w temat:

http://www.psxextrem...e__hl__fenomeny

I zobacz sobie jak wielu ludzi wpisuje tam "Halo".

jednoczesnie jest to jeden z najlepiej sprzedających się exów - więc LOL

może się kuzynowi nie podobało?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.