Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

oby tylko dostała flasha w kolejnych aktualizacjach.

Na neogaf czytałem, że flasha raczej nie będzie z uwagi na to, że może być furtką do niepożądanego syfu. Zamiast tego jest obsługa HTML5, ale to mniej stron obsługuje.

Tak zrozumiałem, nie bijcie, nie znam się na tym ;)

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Flasha i tak zastąpi całkowicie HTML5 prędzej czy później.

PS. sprzedałem PS3...

Opublikowano

PS. sprzedałem PS3...

Tak, wiemy już wszyscy po Twoich ostatnich trzydziestu postach. Nie lubisz już Sony, jesteś kąputerowcem.

Opublikowano

Ale jeszcze mam żydboksa!

Sony kiedyś bardzo lubiłem, nie moja wina że tak dali ciała w tej generacji.

• miała być mocniejsza konsola od Xboxa, a jest słabsza,
  • miało być 120 fps, wyciąga ledwie 30,
  • miało być full hd w każdej grze, jest ledwie 720p,
  • miał być poprawiony, lepszy pad, dostaliśmy najgorszą wersję ze wszystkich (PSX, PS2),
  • rzucili się na online, którego nie ogarniają,
  • konsola niby do multimediów, a nie mogę nawet posłuchać muzyki podczas gry z HDD,
  • nadaje się tylko do exów,
  • większość multiplatform lepiej sobie darować na tej konsoli, na Xboxie chociaż mogę być pewny że będzie w miarę płynniej i mniej rozmazane,
  • exy Sony wcale nie tak koszą jak sądzą co niektórzy, i daleko im jakościowo do Halo, Gearsów, Forzy, PGR, Fable... (porównując gatunkowo),
  • instalki i patchowanie... a to podobno pierwszy Xbox miał być PC, jakie to wtedy narzekania były... hipokryci.

Edytowane przez LeszeK-

Opublikowano

instalki i patchowanie... a to podobno pierwszy Xbox miał być PC, jakie to wtedy narzekania były... hipokryci.

tak samo było z kolockiem bez dysku albo z 4 gb, kupa smiechu i nabijanie się ... jak poszła plota że nowa superslimka ma mieć hdd 16 to jest to już git innowacyjne rozwiązanie :P

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Flasha i tak zastąpi całkowicie HTML5 prędzej czy później.

Czyli nic nie popierniczyłem? :P

Opublikowano

jak poszła plota że nowa superslimka ma mieć hdd 16 to jest to już git innowacyjne rozwiązanie :P

Dla osób/casuali, które kupią PS3 głównie dla gier 'rodzinnych' typu Buzz, Singstary i Move oraz dla nadchodzącego wonderbook (w którym Sony pokłada wielkie nadzieję - choć obawiam się, że będzie to lekki niewypał), to PS3 z 16GB będzie idealnym rozwiązaniem (tym bardziej jeśli z mniejszym dyskiem będzie mniejsza cena). Dla całej reszty taki model zdecydowanie odpada (ja się męczy przy 40GB i jest to dla mnie absolutnie za mało, a co dopiero przy 16GB).

Opublikowano

Dla mnie 320 giga to za malo.

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

Eeeee tam. Daję radę z 60Gb na X360, a mam ze 20 gier arcade na HDD, jakieś dodatki i zawsze się ta instalka 2x-3x DVD zmieści :P Grunt to właściwe dysponowanie gigabajtami ;)

Opublikowano

jak poszła plota że nowa superslimka ma mieć hdd 16 to jest to już git innowacyjne rozwiązanie :P

Dla osób/casuali, które kupią PS3 głównie dla gier 'rodzinnych' typu Buzz, Singstary i Move oraz dla nadchodzącego wonderbook (w którym Sony pokłada wielkie nadzieję - choć obawiam się, że będzie to lekki niewypał), to PS3 z 16GB będzie idealnym rozwiązaniem (tym bardziej jeśli z mniejszym dyskiem będzie mniejsza cena). Dla całej reszty taki model zdecydowanie odpada (ja się męczy przy 40GB i jest to dla mnie absolutnie za mało, a co dopiero przy 16GB).

ale ja nie twierdze że samo wypuszczenie modelu z malym dyskiem jest złe (oby miał tylko możliwość podpięcia czegoś większego) - nabijam się z hipokryzji co poniektórych wielbiących Sony

Opublikowano

lol ile było narzekania że konsole coraz bardziej upodabniają się do PC ... teraz zabierają celtyfikację, deweloperzy mogą bez opamiętania trzaskać 10-30 patchy i sonybotom to nie przeszkadza? że tak ja na PC będą zassysać łatki w nieskończoność :P

mogli oraniczyczyć ilość darmowych łat do 3... no ale w ten sposób by nic nie ugrali, a to typowy ruch na zwiększenie zainteresowania deweloperów psn

A gdzie jest napisane, że nie będzie certyfikacji? Weź Ty się naucz czytać a nie bawić się w twórcze zmyślanie, bo z wywiadu (przeczytaj oryginał) wynika, że Sony idzie na rękę zaufanym, małym studiom, które zaczynały wydawać minisy i teraz chcą przejść do normalnych gier z PSN. Jakbyś nie wiedział, to minis są odpowiednikiem Indie i wiele studiów osiągnęło sukces wydając tam gry.
Opublikowano

czytam to co jest dostępne w temacie ... i do tego się odnoszę, pełnej traści wywiadu w orginale do tematu nikt nie wrzucił - a ja nie szukałem bo mnie to nie interwesuję ;) jak $$ony łasi się do deweloperów

a gdzie jest w orginale http://venturebeat.com/2012/07/31/sonys-adam-boyes-chases-developers-on-new-platforms/view-all/ że łatki wydają teraz za darmo?

Edytowane przez typfon

Opublikowano
  • exy Sony wcale nie tak koszą jak sądzą co niektórzy, i daleko im jakościowo do Halo, Gearsów, Forzy, PGR, Fable... (porównując gatunkowo),

Że co??? XD

Opublikowano

Ciekawe kiedy Leszek znów kupi PS3. Przed premierą nowego GoW, Beyond czy może TLoU. Drugi Ins :lol:

Opublikowano

Kupię dla TLoU, będzie to już 4 raz. xD

Polidor, swego czasu Fable 2 było super.

Opublikowano

Wydawanie patch'ów nie jest opłacalne, bo dziś wieść o zabugowanych grach może popsuć okres po-premierowy. Poza tym studio zamiast zająć się nowym projektem, musi męczyć się z łataniem dziur. To może być jedynie wygodne dla dużych molochów, którzy skąpią grosza na opłaty serwowane przez MS (np. Valve). Dla małych studiów to jest wspaniała wiadomość. Przynajmniej nie będzie sytuacji jak na Xbox Live! że gra kasuje save'y i nie zostaje naprawiona, bo nie stać twórców na patch'a.

Bo serio, wolę mieć 3-4 patch'e niż skasowany zapis.

Darksiders jest męczące, to co się dzieje w Dark Throne to jakiś ku.rwa dramat z tymi puzzlami. Zresztą to nic w porównaniu z tym co się dzieje niebawem po misji ze Stragą, gdzie musimy robić super-backtrack'ing. To nic że podczas gry wielokrotnie przemierzaliśmy te same tereny (przynajmniej częściowo), i tak trzeba je praktycznie znowu odwiedzić. Chciałem wymaksować grę, ale teraz chcę ją po prostu ukończyć, żeby wyje.bać z dysku.

EDIT: A jeszcze, gra ogólnie jest źle zbalansowana w kwestii zagadek, bo nie daje żadnych podpowiedzi w tym sensie, że sami musimy zgadnąć o co twórcy chodziło. I czasami wychodzi rozwiązanie z du.py. Raz mi się nawet zdarzyło, że myślałem dobrze, ale nie udawało mi się tylko dlatego, że klocek który miałem pchnąć przemieszczał się na drugą stronę przepaści tylko w określonym miejscu, mimo że normalnie brzegi przepaści były w długiej linii równoległej względem siebie. I jak się tu nie wku.rwić na tą grę? ;/

Opublikowano

w 3 nie grałem jeszcze, właśnie pobieram na PC :P

Imo szkoda czasu na ściaganie tego, lepiej poświęcić już ten czas na jakiś dobry tytuł.

Opublikowano

Sony na równi pochyłej. Jakieś 2h temu podali wyniki za pierwszy kwartał nowego roku fiskalnego - ponad 300 mln $ w plecy. Obcięli przewidywania odnośnie sprzedaży PSP+Vita z 16 mln do 12 mln (jak zwykle brali swoje szacunki z czarnej dziury). Najwidoczniej pobiją dzisiaj swój rekord najniższej ceny akcji od 30 lat.

Opublikowano

Nie - 45 mln $ na minusie.

Opublikowano

Mój wewnętrzny xbot się złamał. Po ponad 3 tygodniach skutecznego oporu postanowiłem zrobić użytek z tego PS3 leżącego pod telewizorem i kupiłem sobie Sonyboy Starter Kit:

- Killzone 2

- Motorstorm

- Metal Gear Solid 4

GT5 mam i odpaliłem już trzeciego dnia pobytu, ta gra idealnie symbolizuje sytuację Sony i marki PS. Oni cały czas mysleli, że jak 5 raz dadzą GT2 z ładniejszą grafiką to pobiją Forzę 3 :-/. Chciałem sobie kupić jeszcze Uncharted, ale kogoś posrało z cenami i gierka zamiast góra £7 kosztuje £20...

Dobra! Zobaczymy tą tajemniczą moc ośmiu rdzeni! PRESS X TO SONYBOY!!1

Opublikowano

Khem, ostatnio probowalem - jeszcze bardziej sie zrazilem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.