Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

No jednak przypadek MGS-a jest odosobniony. Ja i tak wolę taki styl ładowania pada, mam mega długi kabel, a ładuje się szybko.

I my jesteśmy świadomi tych słabszych punktów PS3, widać, że hardware jest niedopracowany, no ale cóż. Mnie bardziej kręci software.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

era stony się skończyła a nastała raven_raven... jeden kij i ten i ten napinacz z poznania

Edytowane przez dApo

Opublikowano

Wbudowany akumulatorek ma swoje plusy (zawsze możemy dokupić dłuższy kabel, ew. ładowarkę pod USB i to w sumie jedyny koszt, chociaż wcale nie konieczny) i minusy (mimo wszystko krótszy czas pracy na jednym ładowaniu i jeszcze spada z wiekiem). Tak samo jest z wymianą bateryjek./akumulatorków w padzie od Xa. Dla mnie to jest jałowa dyskusja w tym wypadku, bo z oboma rozwiązaniami sobie radziłem równie dobrze.

Instalki to trochę inna sprawa. Jak mi się gra instaluje na PS3 nieraz i 4-5 h to mnie szlag trafia. Najlepsze, że długość instalacji nie jest równoznaczna z wielkością ściągniętego pliku. Czasami 500MB instaluje się w tempie jaki zwykle potrzeba na 3-4 GB grę. Na Xa 5GB na to jakieś 15 minut wzmożonej pracy turbo-kombajnu

Opublikowano

era stony się skończyła a nastała raven_raven... jeden kij i ten i ten napinacz z poznania

no to, że raven będzie ciągle krytykował i wytykał błędy tej konsoli po zakupie to było bardziej oczywiste od... od oczywistości xF

Opublikowano

Problem w tym, Figaro, że i ten software nie jest jakiś mega. Ja to w tej generacji widzę w ten sposób:

Exy na Wii > multiplatformy >>>>>>> exy na PS3 > exy na 360

Opublikowano

Konsola musi być włączona, by pad się ładował.

No ja pier... dole, co za debil. Pewnie myślałeś, że kąsola ma w sobie akumulator z Ursusa?

Taki problem kupić dłuższy kabel?

Opublikowano

Problem w tym, Figaro, że i ten software nie jest jakiś mega. Ja to w tej generacji widzę w ten sposób:

Exy na Wii > multiplatformy >>>>>>> exy na PS3 > exy na 360

Nie jest jakiś mega... dla Ciebie :) Ja już zagrałem w sporo PS3ójkowych exów i wiele z nich mi się bardzo podobało (i to nie dlatego, że są tylko na PS3, lul) I wiadomo, exy Ninny są najlepsze, to nawet nie podchodzi pod dyskusję.

Jakie są najlepsze exy na X-a? Girsy - strzelanka. Halo - strzelanka. Alan Wake - strzelanka. Forza - samochodziki. A na PS3 mam większą różnorodność, nie tylko gry gdzie ciągle pustoszeje magazynek. I to mi bardziej pasuje. Mi.

I żadne szybsze instalki czy cross chat nie przekonają mnie do zmiany decyzji.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Konsola jest w trybie czuwania, co za problem żeby pad się w tym czasie ładował? Do ładowania pada jest potrzebna moc 56 rdzeni?

Taki sam problem kupić kabel jak zmienić płytę, czy wymienić akumulatorki. Żaden. Zajmuje to kilka sekund. Loadingi zajmują znacznie więcej czasu, granie na kablu jest upierdliwe

Figaro, no właśnie te exy na Xboxa jakieś mega nie są. Jest PGR4, czyli najlepsza samochodówka obecnej generacji. Jest Alan, który jest świetny, ale tylko dlatego, że nie ma konkurencji. Przy takim Fatal Frame 2 wymięka po całości. Są Gearsy, ale to jedna z miliona strzelanek, gdyby ich nie było to świat by nie zbiedniał. Jest Mass Effect i jest Wiedźmin 2. I dla tych dwóch ostatnich tytułów warto mieć X360. Tyle? Na PS3 jest tego więcej i bardziej różnorodne. Ale na PS3 nie lubię grać w multiplatformy. Pomijając już to, że są gorsze czasami, irytują mnie ogromne patche, updaty systemu, pad z PS3 też mi mniej pasuje niż ten Xboxowy. Dodatkowo na X360 grę sobie zainstaluję i cieszę się krótkimi loadingami (w głupim Rayman Origins różnica jest jakieś 20 sekund na loadingu, sprawdzane osobiście). Gdyby nie ogólna szrotowatość konsoli od Sony (abstra(pipi)ąc od gier) to pewnie Xboxa bym wcale nie używał (z exów grałem na nim ostatnio w kwietniu w Wiedźmina i Gearsy 3 też po premierze). Niestety, PS3 zmusza mnie do trzymania trzech konsol pod TV zamiast dwóch i kupowania multiplatform na kloca

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

No ja pier... dole, co za debil. Pewnie myślałeś, że kąsola ma w sobie akumulator z Ursusa?

Taki problem kupić dłuższy kabel?

...

nie wiedziales ze normalne urzadzenia jak pc moga ladowac przez usb jak są wylaczone?

co za problem zrobic to z ps3 skoro

Opublikowano

Oj, już nie róbcie ze mnie potwora, nie objeżdżam PS3 po całej linii, bo w pewnych kwestiach jest wporzo. Śmieję się z tego, z czego Wy się śmialiście kilka(set) stron temu. MGS4 jest świetną gierką jak na razie, Motorstorm kosi dupę grafiką do dzisiaj, a KZ2 w pewnych momentach powoduje opady szczeny. Nie jest tak źle, ale nie jest też tak uber-hiper-super-dobrze i 1000x lepiej od X360, jak to niektórzy próbowali obwieścić. O TO MI CHODZI WŁAŚNIE.

No i serio Homer S, taki mądry niby jesteś, a jaki problem, by konsola podłączona do prądu ładowała pada? Mój laptop potrafi być wyłączony i zasilać porty USB, a rozumiem w PS3 8 rdzeni nie wystarczyło by taką technologię ogarnąć? Ja tylko wyłączam konsolę, nie odłączam jej od prądu całkowicie, więc dla mnie to jest dziwne, że nie ładuje mi pada jak jest wyłączona. Ładować przy PC? No, to już lepsza opcja, bo PC przynajmniej potrafi zasilać porty USB :).

EDIT:

@Albert_Wesker

No właśnie te exy na Xboksa, przynajmniej według mnie, są świetne. Jest Halo, które chociaż mi nie pasuje, to wiem, że jest niesamowite w MT. Są Gearsy, które no właśnie, nie są jak każda inna strzelanina, bo to każdy inny FPS jest jak GoW, to są TE GEARSY, które właśnie w pewnym momencie wywróciły branżę do góry nogami. Jest Forza, która moim zdaniem już od drugiej odsłony jest ponad Gran Turismo. PGR4 jest też wporzo. Prawda, PS3 ma dużo więcej unikalnych ekskluziwów, ale jak już Xbox coś ma, to jest to cholernie dobre.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

możesz też kupić stacje ladujaca dla padow :)

Opublikowano

Ja sobie też ładuję pada przez PC. Właśnie takie irytujące pierdoły psują wrażenia z użytkowania PS3. Jasne, małe ma to znaczenie jak włączyłem dzisiaj Wipeout Fury żeby przejechać kilka eventów (pomijając kolejny patch lecący jak krew z nosa), ale X360 jest o wiele bardziej przyjazne użytkownikowi i wszystkie oczywiste rzeczy są tam gdzie być powinny.

Opublikowano

co do wad ps3 masz rację ale dziwie się Raven ,że akurat takie gry wybrałeś do ogrywania...to kwestia preferencji czy już inne ograłeś? Bo K2 graficznie jest o wiele gorszy od K3, MGS4 technicznie już jest archaiczny a najładniejszy motorstorm to pacific rift.

na własnej skórze przekonujesz się jakie bzdury często pisze tu o przewadze ps3 np taki Mendrek ale mimo wszystko wg mnie ładniejszych gier niż God of War3, Uncharted2/3 i Killzone3 u konkurencji nie zobaczymy. Choć wg mnie to bardziej zasługa developerów niż mitycznej mocy tej konsoli.

Opublikowano

Czemu takie gry? Pierwsze jakie mi przyszły na myśl, były też dość tanie :). Dodatkowo jak ogrywam nieznane mi serie, to zaczynam od najstarszych części, dlatego KZ2 a nie 3, Motorstorm 1. MGS4 od dawna jest na mojej liście "muszę zagrać" i tak ;). Następny do ogrania jest Uncharted i God of War 3.

No ja pier... dole, co za debil.

Aha synuś, nie wiem jakie zasady panowały na neogejo czy skąd Cię przywiało, ale obrażać to sobie możesz psa, nie innych użytkowników.

Opublikowano

Najlepsze ( i jednocześnie przykre) w tym jest to, że osoba nie interesująca się na co dzień branżą gier po zobaczeniu niektórych multiplatformowych tytułów na obu konsolach potwierdzi, że technicznie przoduje X360.

I raczej w takiej sytuacji przeciętnego konsumenta mało interesuje, że to developer spartolił sprawę, i oczywiście architekci PS3 odpowiedzialni za egzotyczne wnętrza dla programistów.

Opublikowano

No nie zobaczymy. Trylogia Uncharted to najpiękniejsze gry obecnej generacji i nie ma nic co nawet by się zbliżyło. Gdyby Naughty Dog robiło gry na X360 to na tą konsolę byłby najpiękniejsze, prosta sprawa. Bo to chyba najlepszy developerski team w branży i w zasadzie tylko Retro Studios stawiałbym na równi (chociaż oni nie błysnęli żadnym nowym IP, (pipi)e Nintendo).

Raven, mam to samo, też zaczynam od poprzednich części jak mam możliwość, a nie od najnowszych :) MGS4 jest świetne tak btw. Co do Homera to na neogo takiego nie ma, nie było, a gdyby się pojawił to osobiście ode mnie dostałby bana za takie wypowiedzi. Więc wypraszam sobie

Opublikowano

raven wylacz prad i narzekaj ze Ci sie telefon nie laduje.

Opublikowano

Kolejny...

Dlaczego w trybie czuwania konsola potrafi pobrać aktualizacje, a nie potrafi naładować pada? Jesteś w stanie to logicznie wytumaczyć?

Opublikowano

Nie, ale czepianie sie takich pier.dól i pisanie o nich jak o technologicznym bublu XXI wieku mi sie nie podoba

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Bo właśnie takie bullshity są oznaką bubla i nieprzemyślanej konstrukcji. To tak jakby w Bentleyu za 200.000$ trzeszczały Ci plastiki, albo wstawić korbki do otwierania szyb. Bubel i tyle. To nie jest czepianie. To jest wytykanie rzeczy, które są megaoczywiste, a których nie ma

Opublikowano

tak samo można się czepiać (i się czepiamy) baterii w padzie x.... w XXI wieku takie rozwiązanie.... albo tego że w nowych smartfonach bateria trzyma 1 dzień.... XXI wiek

Opublikowano

Tak, to jest czepianie się, od tego jest ten temat O_o. Wkur,wia mnie, że mój laptop potrafi mi naładować coś pod USB mimo, że jest wyłączony, a hiper-super PS3 nie. To prawie takie same gów,no, jak Xbox 360, który traci datę i godzinę po odłączeniu od prądu, bo konstrukcja nie zakłada jakiegoś malutkiego źródła zasilania do podtrzymania tych danych. Będę się czepiać i jak coś się nie podoba, to nie czytaj, nie komentuj. Co mam się cieszyć z takich pierdół :-/?

Opublikowano

Akurat z bateriami jest inna sprawa, zasilanie urządzeń po prostu nie nadąża za postępem technologicznym, stąd bateria w mojej wypasionej Nokia Lumia trzyma jeden dzień. A jak jadę w pracy cały dzień na nawigacji to nawet tego jednego dnia nie wytrzymuje i muszę ładować przez gniazdo zapalniczek. Sprawa zasilania to raczej wybór mniejszego zła niż lepszego rozwiązania. Tylko, że już wybierając te mniejsze zło trzeba je jakoś złagodzić. MS złagodził to jakoś poprzez wypuszczenia Play`n`Charge jak ktoś nie chce się bawić bateryjkami. Sony wybierając akumulator dodatkowo utrudniło życie ludziom poprzez dodanie do konsoli kabelka o długości metra (ale to już mniejsza sprawa) i pozbawiając ich możliwości ładowania pada przy konsoli ustawionej na czuwaniu. Serio musi mi konsola buczeć przy ładowaniu pada całą noc? Albo kilka godzin w dzień jak sobie zapomnę o tym, że zostawiłem pada do ładowania? To jest po prostu niewytłumaczalne. Ludzie w Sony są oderwani od rzeczywistości, albo rzeczywistość ich przerasta.

Opublikowano

PS3 nie jest idealne, to wiadomo. Sony promowało system jako multimedialnego potwora ustalając bajońskie ceny na premierę. Spora w tym też zasługa wchodzącego wówczas w życie Blu-Ray, więc tę wysoką cenę da się poniekąd zrozumieć.

Masowe hejtowanie PS3 na tym forum to nic nowego. Teraz po tych 5 latach od premiery ludzie wytykają konsoli wszystkie wady i niespełnione obietnice. Mimo wszystko nie jest mi jakoś ciężko z tym, bo

gram i wyebane mam

Opublikowano

Mnie tylko martwi, że za jakiś czas akumulatorek w padzie się tak zużyje, że trzeba będzie codziennie po 2 razy ładować, wtedy już lepszym rozwiązaniem wydają się zwykłe baterie, zawsze będą trzymać tyle samo. Wszystko ma plusy i minusy.

Serio musi mi konsola buczeć przy ładowaniu pada całą noc?

PS3 to nie X żeby buczało

Edytowane przez rajnerGT

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.