Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

za korzystanie z tego steama coś się płaci ( jakiś abonament) i czy można powiedzmy zostawić sobie te gierki na dysku na stałe nie płacąc dalej nic ?

jest nawet lepszy motyw, gry są przypisane do Twojego konta i możesz je sciągać z serwera kiedy tylko chcesz i to wszystko za free.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

czy multiplatformowość zaszkodzi mgsowi ? czy będzięmy męczeni tymi tekścikami o samograjach ? czy xboty go docenią ? może jak zabulą za niego dodatkowy abonament , to docenią !!!

Opublikowano

Skoncz (pipi)c. MGSy sa genialne, nie liczac czworki, ktora jest fabularnym lajnem. Naprawde nie moge zrozumiec jak ta czesc moze komukolwiek podobac sie bardziej niz poprzednie czesci.

Opublikowano

mnie nie pytaj, bo tylko w tą część nie grałem.

Opublikowano

To nie graj i nie psuj sobie opinii o tej serii. Nastepne czesci na 99% nie beda dziac sie po czworce wiec mozna ja totalnie olac i nie zaliczac do serii.

Opublikowano

nie no muszę . to duży mgs. do tego kodżi sypnął się pucharkami po 5 latach. wiem, że zagorzali fani dzielą się na tych , co czwórki nienawidzą i tych co uwielbiają (tych 4, 5 jest gdzieś pomiędzy). dla tych co nienawidzą , głównym powodem jest zdaje się bajzel fabularny i kończenie kluczowych dla serii wątków w jakiś absurdalny (podobno) sposób. moją pierwszą opinią o mgs4 była recenzja kosa w pe , płakał z zachwytu (10-), no a ja kosa szanuje jako recenzenta (chodź nie zawszę się zgadzam). z drugiej strony 8- dla mgs2 hiva , a dla mnie ocena poniżej 9 jest tu krzywdząca. spojlerów zczwórki nie znam, poza chyba najważniejszym (finalny twist) , bo zachciało mi się wchodzić do nieodpowiedniego tematu (główny temat mgs4 w dziale ps3). to chyba jasne, że nie mogę w to nie zagrać.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

W pelni rozumiem. Sam bym siebie nie posluchal w takiej sytuacji :) Tak czy inaczej ja sie zaliczam do grona, ktore nienawdzi MGS4 za bzdury i chec wyjasnienia "racjonalnie" kazdego watku, co zwykle konczylo sie jednym ale nie bede tutaj pisac jakie slowo sponsoruje cala czwarta czesc. No i zaliczam sie rowniez do osob, dla ktorych MGS1 i 2 to najlepsze czesci :)

Kolejna sprawa jest to, ze Kosa jako recenzenta w ogole nie szanuje. Mialem kiedys okazje porozmawiac z typem poprzez Live'a i koles w trakcie dyskusji "na zywo" kompletnie sie gubi i sam nie wie co (pipi). W przeciwienstwie do HIVa, z ktorym cisnalem kiedys po sieci (i bym powiesil za 8- dla MGS2 :P), facet jest po prostu ogarniety, ale oczywiscie mozna sie z nim nie zgadzac.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

ja miał bym kłopoty ze sklasyfikowaniem trzech pierwszych części . jedynkę za to że pierwsza (w pewnym sensie), za świrującego grey foxa, mantisa (hu.joza widział moje sejvy ) i końcowe starcie, dwójkę za vampa, lalulilelo, to że przy końcówce siedziałem jak wryty próbując się dowiedzieć jak najwięcej o patriotach z zalewu mindfucków , no i ten niszczący motyw przewodni williamsa , wąż na moście w deszczu........trójkę za dżunglę, zimną wojnę, the boss , ostatnia grywalna lokacja (potem w tekkenie ją skopiowali), cycki evy (blondyny rzondzom,do tego dziewczyna zktórą wtedy chodziłem też była ewa), the end, sorrow, zakończenie chyba wszystko naraz. a co do peace walkera , to mimo , iż bossowie byli hejtowani, to dla mnie zayebiści, wiadomo, tylko roboty , ale ten ich " śpiew ", klimat ducha w maszynie , no i ostatnia potyczka wiadomo z czym/kim - mistrz (pipi)a mózg gdzieś w piwnicy błądzę myślami. lajonel chłopaku mówie ci pie.rdol kolofdiuti i fife, ogarnij mgsy, bedziesz lepszym człowiekiem, znajdziesz super dziewuchę zarobisz miliony. co do kosa to sam zamieniłem z nim raptem kilka niewiele znaczących zdań na ep6 (gimbaza i iście randomowe klimaty, szkoda ze nie bylem w szymocicach) , gość wydał się sympatyczny,a tak to opieram zdanie na tekstach z gazety. co do hiva, mój nr 1 ze zgredów pomimo wszystko i handlu promkami, od szóstego numeru gdzie wyglądał jak jezus z nazaretu. słuchałem kilku konsolidacji i facet jest naprawdę poukładany.no, tak że ten.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Tekstury na PCta są dużo lepsze niż ich odpoiwedniki na konsolach i o dziwo mieszczą się na DVD.

Tak tylko są cholernie mocno skompresowane i wymagają instalacji w całości na HDD , jaka kol wiek gra na Ps3 (na Blu-ray) wymaga do uruchomienia instalacji w całości na HDD ? nie i to jest ta różnica na konsoli wkładasz płytę (ewentualna instalacja części danych) i grasz na PC musisz ją najpierw zainstalować w całości i nagle z 8gb robi się powiedzmy 16 i co to nadal ma się mieścić na jednym DVD bez pełnej instalacji na HDD ?

Tak jak napisałem, ładowanie kasy w drogi nośnik się nie opłaca, lepiej wsadzić do konsoli dużego twardziela(ew. umożliwić podłączenie jakiejś innej pojemnej pamięci masowej), bo ten przyda się bardziej. Niech popracują nad czasem instalacji gier ściąganych z sieci, bo PS3 mieli 15 GB na HDD z prędkością żółwia, czyli jakieś dwie godziny wyjęte z życia (nie doliczam do tego czasu ściągania takiej gierki, kiedy nie jest wykorzystywana pełna prędkość łącza). Na X360 masz pełną instalkę z płyty w 20 minut, tragedia. No i co za różnica czy pełna czy częściowa, skoro instaluje się choćby po to, żeby przyśpieszyć ładowanie się gry, bo doczytywanie danych z płyty trwa dłużej?

Opublikowano

za korzystanie z tego steama coś się płaci ( jakiś abonament) i czy można powiedzmy zostawić sobie te gierki na dysku na stałe nie płacąc dalej nic ?

jest nawet lepszy motyw, gry są przypisane do Twojego konta i możesz je sciągać z serwera kiedy tylko chcesz i to wszystko za free.

można je nawet odpalić będąc offline

ten MGS wyjdzie też na PC? chętnie bym pograł z taką grafą jak na filmiku :whistling:

Opublikowano

nie wyjdzie na pc

Opublikowano

Szkoda, że nowy MGS wychodzi na X360 - nie będziemy mogli słuchać jak to szitbox by tego nie pociągnął :(

Opublikowano

No szkoda... bo nie posłuchamy też tekstów jaki to samograj z tego MGSa :/

Opublikowano

Niektórzy nadal wierzą, że 360tka nie pociągnęłaby MGS4 zD

Opublikowano

Emet: Co jest samograjem to jest samograjem i multiplatformwość tego nie zmienia. MGS to chyba normalna gra, nigdy nie grałem i dlatego dalej mnie ryra.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Udało mi się zginąć na najwyższym (od razu dostępnym) poziomie trudności gdzieś tak w połowie gry, więc nie taki znowu samograj

Opublikowano

Lol, pijarowczyki MS Polska są nudni niczym spin doctorzy PiS-u .

Nieco inny MGS na PS3 - kaszanka, samograj, crap.

Bardzo inny MGS na X'a też - ZAYEBIOZA, Kojima wraca do formy, olejcie czwórkę!

Żal...

Ps. Chyba nie dacie się nabrać na ich propagandę? Niech im nie zapłacą!

Ps. Koso to dla mnie jeden z najbardziej obiektywnych dziennikarzy.

Opublikowano

Lol, pijarowczyki MS Polska są nudni niczym spin doctorzy PiS-u .

Nieco inny MGS na PS3 - kaszanka, samograj, crap.

Bardzo inny MGS na X'a też - ZAYEBIOZA, Kojima wraca do formy, olejcie czwórkę!

Żal...

Ps. Chyba nie dacie się nabrać na ich propagandę? Niech im nie zapłacą!

Ps. Koso to dla mnie jeden z najbardziej obiektywnych dziennikarzy.

Zgadza się, choć recka MGS4 to jak dla mnie spora wpadka. Widać, że jest/był fanbojem MGS i chciał koniecznie dać tą 10 i sprytnie wybrnął z sytuacji opisującej minusy (instalki, więcej oglądania niż grania, spadki animacji, mało interaktywne otoczenie), że jemu to nie przeszkadzało, ale niech każdy oceni sobie sam.

Opublikowano

W tej generacji ps3 jest tylko dodatkiem do prawdziwej konsoli jaką jest xbox 360, ktory ma lepiej rozbudowaną sieć społecznościową=łatwiej znaleźć ludzi go wspólnej gry z mic, a gry są robione własnie na xboxa potem przepisywane na ps3 dlatego ci drudzy dostają produkty gorszej jakości, jak to wspominałem już wcześniej. normalni gracze mogą sobie pozwolić na zakup ps3 jako "dodatku" do xboxa 360 aby przejść kilka naprawdę fajnych gier które wyszło jako exy na ps3. A jak ktoś ciągle płaczę o ten płatny live =100zł na miesiąc to widać że jet to osoba która wysępiła na ps3 od rodziny i teraz nie stać ją na zmianę platformy i utkwił ze sprzętem który jest najprościej ujmując gorszy. xDDDDDDDDDDDDDDD

ps ciekawe czemu wasze hiper mega japońskie son-Y nie powalczyło o tego mgs-a jako ex-a na ps3, pamietętam jak ludzie się podniecali że era xboxa już się skończyła jak zobaczyli mgs 4 hahahah

Opublikowano

W tej generacji ps3 jest tylko dodatkiem do prawdziwej konsoli jaką jest xbox 360, ktory ma lepiej rozbudowaną sieć społecznościową=łatwiej znaleźć ludzi go wspólnej gry z mic, a gry są robione własnie na xboxa potem przepisywane na ps3 dlatego ci drudzy dostają produkty gorszej jakości, jak to wspominałem już wcześniej. normalni gracze mogą sobie pozwolić na zakup ps3 jako "dodatku" do xboxa 360 aby przejść kilka naprawdę fajnych gier które wyszło jako exy na ps3. A jak ktoś ciągle płaczę o ten płatny live =100zł na miesiąc to widać że jet to osoba która wysępiła na ps3 od rodziny i teraz nie stać ją na zmianę platformy i utkwił ze sprzętem który jest najprościej ujmując gorszy. xDDDDDDDDDDDDDDD

ps ciekawe czemu wasze hiper mega japońskie son-Y nie powalczyło o tego mgs-a jako ex-a na ps3, pamietętam jak ludzie się podniecali że era xboxa już się skończyła jak zobaczyli mgs 4 hahahah

ehh... wystarczy już bo przestajecie być kreatywni. Wojny konsolowe już nie są interesujące, the war is over. Musimy czekać na następną generację.

A ci ciągle o tym multi, facebookach i innych bzdetach...

Nom, dopóki gry na PS3 będą miały multi z kumplem obok na kanapie, to narzekać nie będę (choć za dużo ich nie ma, chlip).

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

<brat Albert mode>

W tej generacji X360 jest tylko dodatkiem do prawdziwej konsoli jaką jest PS3, która ma lepiej rozbudowaną sieć społecznościową=łatwiej znaleźć ludzi go wspólnej gry z P+, a gry są robione własnie na X360 potem przepisywane na PS3 dlatego ci drudzy dostają produkty lepszej jakości, jak to wspominałem już wcześniej. normalni gracze mogą sobie pozwolić na zakup X360 jako "dodatku" do PS3 aby przejść kilka naprawdę fajnych gier które wyszło jako exy na X360. A jak ktoś ciągle płaczę o ten płatny live =130zł na rok, to widać że jet to osoba która widzi, lub też ma to za darmo na ps3, i teraz nie ma ochoty na zmianę platformy i utkwił ze sprzętem który jest najprościej ujmując lepszy. xDDDDDDDDDDDDDDD

ps ciekawe czemu BoroBoro płaci 100 PLN za miesiąc.

Opublikowano

i posiadacze Xboxa jako jedyni płacą za grę online :rofl2:

Opublikowano

Zeby nie trafiac na takich typow jak ty?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.