Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

na xboxie działają napisy do filmów? z plików oczywiście, nie z oryginalnej płyty

Edytowane przez mate5

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Powrót do klasycznego trollingu? Przynajmniej taką opcję ma, nie to co X360. Kiedyś według MS przeglądarka też nie była potrzebna.

mate5@ Jak wgrasz napisy w obraz i zestrimujesz film z PC na X360, to tak.

Opublikowano

lajonel - na pendrive trójkąt -> wyświetl wszystko

Ewentualnie wrzucaj filmy do folderu VIDEO

właśnie. jedna z tych wkurzających pierdół w ps3. trzeba rzeźbić jakieś foldery by odpalić muzyke/film/aktualizacje z pena/dysku zew. bzdura totalna nie załatana od kilku lat ;/

Czyli jednak widziałeś PS3 tylko w sklepie na półce, tak? Bo z tego co napisałeś prawdą jest jedynie to o aktualizacji. Cała reszta może być powrzucana luzem lub w dowolne foldery.

Opublikowano

Jest taki programik PS3 Media Server, instalujesz go na PC, konsola widzi to jako nowe urządzenie i może odtwarzać filmy z napisami. I 360 i PS3

Opublikowano

Wiadomo co Big N planuje pokazać na TGS ? Przymierzam się do wzięcia WiiU na premierę (kusi mnie rodzinne ogrywanie NSMBU w święta) ale po za tym nic więcej mnie na razie nie interesuje (niby jest jeszcze zombiU ale ...) dla tego liczę na jakieś konkretne zapowiedzi gier.

Opublikowano

ciekawe kiedy w końcu nintendo powie cenę WiiU

Opublikowano

Karas, zostaje jeszcze Rayman Legend. A cenę WiiU widzę na poziomie 299$. Będę megazaskoczony ceną 250$ za pełnoprawny zestaw

Opublikowano

Wiadomo, że nie w rublach.

Opublikowano

jak za 1200 zł to okey, bo nawet teraz za tyle próbują nam wcisnąć te stare trupy z kinect/move.

Opublikowano

a nie lepiej zamiast na chu.jowych konsolach podłączyć lapka pod plazme 50 kablem hdmi i oglądać tak filmy zajmujące 50 gb ? Może jestem po.(pipi)any jakiś ale jeszcze nigdy nie oglądałem filmu na ps3 :unknown:

Opublikowano

Karas, zostaje jeszcze Rayman Legend. A cenę WiiU widzę na poziomie 299$. Będę megazaskoczony ceną 250$ za pełnoprawny zestaw

Wiesz bardziej chodziło mi o dowód czy też motywacje do zakupu pokazującą że w krotce (max rok od premiery) będzie coś ciekawego na WiiU (mulltiplatformy mnie nie interesują). Dlatego liczę że oprócz konkretów dotyczących startu Big N sypnie też jakimiś zapowiedziami na przyszłość podczas TGS.
Opublikowano

Ja wolałem kupić 3DSa na którego już teraz coś jest. Na WiiU konkrety będą najwcześniej za rok. Chyba, że bawi Cię Pikmin i NSMB część pindziesiąta

Opublikowano

NSMB na Wii sprawiło mi sporo przyjemności więc chętnie ogram wersje na WiiU (zwłaszcza że nie mam już WIi). Pikmin i gry pikmino podobne mnie nie kręcą. Jednak jeśli nic nie zapowiedzą to się wstrzymam z zakupem proste. Popraw mnie jeśli się mylę ale po za line-up'em startowym nic chyba nie zapowiedzieli ?

Opublikowano

Jak nie znoszę gearsów to beast mode na splicie rządzi, napier,dalanie tym stworkiem co ma słaby wzrok jest niesamowite <3

Opublikowano

Nic nie zapowiedzieli. IMO nie warto teraz kupować WiiU, chyba, że strasznie zależy Ci na nowym sprzęcie. Ale skoro taki fanboj Nintendo jak ja olewa ich nową konsolę ciepłym sikiem to nie-fanboje tym bardziej powinni ^_^

Opublikowano

Ps3 podbija rozdzielczość filmów na dvd do 720p, więc mając do wyboru ps3, a koj odtwarzacz, wybieram konsole.

Opublikowano

dobra a powiedzta czy ripa z blureja na pendrajwie obejrze se na ps3 z napisami normalnie ? czy jakieś kombinacje alpejskie są wymagane.

Opublikowano

Pisałem na poprzedniej stronie. Musisz mieć program PS3 Media Server, odpalić go na PC. Wtedy PS3 widzi nowe urządzenie, wybierasz je i odpalasz. Tylko nie z pendrive a z dysku twardego kompa leci film. No i napisy musisz mieć w sub i tak samo nazwane jak film. Pierwsze uruchomienie i konfiguracja zajmuje z 5-10 min, a potem każde następne to kilka sekund. Bardzo fajny i przydatny programik, działa tak samo z X360

Opublikowano

mi sie przez media server filmy ciely :/ szczegolnie jakies wieksze rozmiary. a napisy to chyba musisz w srt dodawac program AviAddXSub - przynajmniej ja tak robilem. Ogolnie strasznie mnie to wkurzalo az wkoncu podlaczylem kompa pod telewizor i ogladam wszystko bez stresu :P

Opublikowano

Faktycznie srt :) W 99% wypadkach trzeba zmienić rozszerzenie pliku napisów do srt i wystarczy. Mi się filmy cięły przez wifi, kablem działają idealnie i na 360 i na PS3

Opublikowano

mi sie przez media server filmy ciely :confused: szczegolnie jakies wieksze rozmiary. a napisy to chyba musisz w srt dodawac program AviAddXSub - przynajmniej ja tak robilem. Ogolnie strasznie mnie to wkurzalo az wkoncu podlaczylem kompa pod telewizor i ogladam wszystko bez stresu :P

Zależy jaką masz kartę wifi w konsoli. PS3 ma standardową, to może Ci ciąć przy filmach w wysokiej rozdzielczości. Do X360 Fat można kupić dwa rodzaje kart, jedna standardowa jak w PS3 (z jedną antenką), a druga w technologi N - na tej nic nie powinno się ciąć. Wifi w technologii N mają wszystkie X360 Slim i tam też nie powinno być problemu. Przynajmniej teoretycznie.

Opublikowano

Pisałem na poprzedniej stronie. Musisz mieć program PS3 Media Server, odpalić go na PC. Wtedy PS3 widzi nowe urządzenie, wybierasz je i odpalasz. Tylko nie z pendrive a z dysku twardego kompa leci film. No i napisy musisz mieć w sub i tak samo nazwane jak film. Pierwsze uruchomienie i konfiguracja zajmuje z 5-10 min, a potem każde następne to kilka sekund. Bardzo fajny i przydatny programik, działa tak samo z X360

Po (pipi) ma chodzić i komp i konsola jednocześnie ? Jak masz film powiedzmy w .avi to dodajesz sobie napisy programem AVIAddXSubs, proces trwa góra 3 minuty (zalezy od wielkości pliku i procka w kompie). Jak chcesz oglądać .mkv to korzystasz z mkv2vob gdzie masz możliwość wypalenia filmu na pytce bądź wrzucenia na pena (czas całego procesu zalezy od rozdziałki filmu i szybkości procka), ale efekt jak najbardziej zadowalający. No i oczywiście możesz sobie oglądać filmy na BD.

Opublikowano

Mark of The Ninja kolejny ex który potwierdza, że to X w tym roku ma najlepszy line up ;]

Edytowane przez Soul

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.