Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Na stronie Bink pojawiła się lista zmian w ostatniej wersji oprogramowania. Niby nic gdyby nie fakt, że w dwóch pozycjach wymieniane są zmiany wprowadzone pod Durango :P

• Cleaned up the multiple definitions problem on Linux, and fixed some stuff to allow the static library can be linked into a shared object.
  • Fixed a semaphore problem on Durango.
  • Fixed a problem where the center channel volume could leak into the DRC output on Wii-U.
  • Switched to the 2.07.03 SDK on Wii-U.
  • Switched to the September SDK on Durango.
  • Fixed a bug with certain PNGs that overwrote the JPEG decode tables in the RAD Video Tools.
  • Smaller libs on Xenon is due to not including D3D stuff from xtl.h - they will be the same size linked.

Źródło: http://www.radgametools.com/bnkhist.htm

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 299,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

http://www.niezgrani...l-stars-battle/

Najpopularniejsze postaci z konsoli Sony zmierzą się ze sobą w PlayStation All-Stars Battle, to już wiemy. Teraz okazuje się, że to będzie BITWA NA GŁOSY!

O PlayStation All-Stars Battle Royale pisaliśmy już przy niejednej okazji. Tym razem jednak bardzo dobra wiadomość dla wszystkich fanów polonizacji gier. Sony – w związku z tytułem All-Stars zapewne – zaprzęgło do pracy największe nazwiska polskiego dubbingu.

All-Stars, to w końcu All-Stars, stara prawda wychodzi na jaw. oto kogo przyjdzie nam posłuchać. Bogusław Linda wystąpi w roli Kratosa, Cezary Pazura jako Daxter, Wojciech Malajkat podłoży głos za Ratcheta, Pan Jerzy Kryszak wystąpi jako Clank, słynny ze swoich głosowych występów Jarosław Boberek podłoży głos za Nathana Drake’a, Mirosław Zbrojewicz wystąpi jako Sweet Tooth, zaś jako Cole’a McGratha usłyszymy Krzysztofa Banaszyka.

Będzie się działo jednym słowem. Premiera PlayStation All Stars Battle Royale przewidziana jest na listopad bieżącego roku i ma obsługiwać wszystkie ciekawe funkcjonalności PS3, czyli Cross-Buy (kupujemy na PS3 mamy też na Vitę, albo dostajemy potężną zniżkę na “przenośkę” Sony), Cross-Play (gramy z innymi z PS3 albo Vity niezależnie od tego na czym oni grają) oraz Cross-Save (czyli zapisujemy grę na Vicie i mamy zapamiętane na PS3, albo odwrotnie).

Całkiem fajnie się Sony stara. Już żałuję, że kupiłem kiedyś Xboxa 360 zamiast konsoli reklamowanej filmem poniżej…

http://www.youtube.com/watch?v=mdWkKKSckNk

Cóż, autor żałuje, my współczujemy, a reklama faktycznie miazga - jedna z najlepszych w tej generacji. Ja też dzięki Playstation CZUJĘ SIĘ graczem.

Opublikowano

Graczem to może jeszcze tak, bo na pewno nie konsolowcem.

Tak w ogóle redaktor w newsie ironizuje. Tak więc FAIL.

Opublikowano

Dobrze, że się tak czujesz. Bo z pewnością nie jesteś

Opublikowano

Dobrze, że się tak czujesz. Bo z pewnością nie jesteś

To dziwne, skoro mam pod strzechą najlepszą konsolę current gen dla core gamera, oraz stały dostęp do bardzo dobrych konsol konkurencyjnych. To dziwne skoro gram od najmłodszych lat, w życiu wygrałem nawet kilka turniejów, gram godzinami, pisałem teksty do znanych serwisów, itd. Jeśli to nie czyni mnie graczem... To przykro mi Albercie, ale ty nie wiesz co to pasja zwana graniem w gry elektroniczne.

I już jako gracz mogę rzec, że z Playstation jest mi bardzo po drodze. Od dawien dawna. Po wynikach w Europie i Polsce, sądzę że nie tylko mi.

Mazz, nie wiem czy wiesz, ale porównując coś do SSB bardzo temu komplementujesz.

Opublikowano

O ja pj.erdolę, tak bzdetnego końcowego zdania w newsach nie widziałem od dawna.

Tak w ogóle to tytuł gry jest trochę za długi, nie mogli wymyślić już czegoś krótszego? Odnośnie Halo 4 to fajnie wyglądają ci przeciwnicy, zupełnie jakbym widział Metroid Prime 2: Echoes, jednak widać rękę ludzi z Retro Studios.

@Mendrek, to pisałeś do Game Informera? Bo nie wiem czym tutaj się chwalić, bo dzisiaj byle frajer może sobie do "znanego" serwisu napisać, więc...

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Nie, tylko mnie ogółem bawi tekst jak ktoś mi napisze w swoich osiągnięciach jako gracz, że "pisał teksty do znanych serwisów". Wszyscy dobrze wiemy jak to dzisiaj wygląda, dosłownie każdy może tak zrobić, bez większego problemu, więc to dla mnie taki sam sukces jakbym wpisał, że zaliczyłem MW3. Czyż nie?

@Kto kasuje posty?

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Mendrek, mając dostęp tylko do Playstation nie grałeś w więcej niż 60% najlepiej ocenianych gier wszechczasów. Samo z siebie nie jest to jakieś złe. Ale twierdzenie, że jest Ci to niepotrzebne, albo wręcz deprecjonowanie tych tytułów, czyni z Ciebie nie gracza, a plejslejwa

Opublikowano

To teraz ten mój będący odpowiedzią dla Dona też już tutaj nie pasuje (włącznie z tym napisanym teraz).

Opublikowano

mendrek jet graczej ale słabszych portów=gorszy produkt za tą sama cenę,ale pograć można bo kilka exów fajnych potem powrót do sieciowych rozgrywek na xbl.

Opublikowano

Jak Colin to pewnie zaraz dostanę 4 warna i bana :P

To inaczej. Jeśli ktoś twierdzi, że oglądanie reklam sprawia, że czuje się graczem, to coś tu jest nie tak.

Quiz: Kto tak wygląda siedząc przed PS3?

mFCnw.gif

Opublikowano

HAHA, Don, teraz to mnie dopiero rozbawiłeś tym pytaniem (i gifem zwłaszcza). Sądzę, że wszyscy znają tę odpowiedź, więc pytanie uznajmy za retoryczne.

Anyway, będzie sequel Sleeping Dogs? Dobrze się sprzedaje?

Opublikowano

Anyway, będzie sequel Sleeping Dogs? Dobrze się sprzedaje?

Chyba nie za bardzo, w ostatnim NPD było coś ok. 300 tys. chyba. Na rynku jest gigantyczny przesyt, brak nowych konsol ewidentnie dobija nowe inicjatywy.

Opublikowano

Typfon, za prywaty.

//

gameboy01.jpg

• brak instalacji,
  • brak patchy,
  • brak kolejnych instalacji,
  • gry zawsze płynne,
  • gry to nie ułomnie porty z innych platform,
  • producent nie ściemnia co do możliwości konsoli,
  • KONSOLA.

Nawet Gameboy jest lepszy niż PokazSlajdów 3. :music:

Opublikowano

genialny gif :P szkoda,że mi się limit dzienny plusów akurat wyczerpał :D

btw. Wii U przykozaczyło, jeśli faktycznie w ciągu najbliższych dwóch lat nie wyjdzie ps4/x720 to mogą zjeść naprawdę mocny kawał rynku - każda multiplatforma powinna chodzić najpłynniej i w full hd + jak zawsze genialne gry Nintendo + ekskluzywy od innych (Rayman,Bayonetta), a to wszystko w obecnej cenie dużo słabszych ps3/x360 = i like it

Opublikowano

Jak Colin to pewnie zaraz dostanę 4 warna i bana :P

To inaczej. Jeśli ktoś twierdzi, że oglądanie reklam sprawia, że czuje się graczem, to coś tu jest nie tak.

Quiz: Kto tak wygląda siedząc przed PS3?

mFCnw.gif

Podaję poprawną odpowiedź. Michelangelo z TNMT.

To był mój ulubiony żółwik. :ph34r:

Opublikowano

genialny gif :P szkoda,że mi się limit dzienny plusów akurat wyczerpał :D

btw. Wii U przykozaczyło, jeśli faktycznie w ciągu najbliższych dwóch lat nie wyjdzie ps4/x720 to mogą zjeść naprawdę mocny kawał rynku - każda multiplatforma powinna chodzić najpłynniej i w full hd + jak zawsze genialne gry Nintendo + ekskluzywy od innych (Rayman,Bayonetta), a to wszystko w obecnej cenie dużo słabszych ps3/x360 = i like it

WiiU ma chyba tylko ramu więcej od PS3/X360. Dokładnie to dwa razy więcej (tego dodatkowego 1Gb nie ma co liczyć bo to na system - swoją drogą cholernie dużo O_o). CPU i GPU to chyba okolice currentgenów, więc nie jest dużo mocniejsze od obecnych sprzętów. W jednym z tematów ktoś pisał, że grał na WiiU w Arkham City i gra była nędznie zoptymalizowana.

Cena WiiU u nas, tego "słusznego" zestawu to jakieś 1700 zł z propadem, którego zwyczajnie trzeba dokupić. Nowy Xbox, jestem praktycznie już pewny, że wyjdzie w przyszłym roku, nie będzie raczej kosztował więcej niż 400$ (tak jak X360 na premierze), więc z WiiU lepiej się wstrzymać.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

gameboy01.jpg

• brak instalacji,
  • brak patchy,
  • brak kolejnych instalacji,
  • gry zawsze płynne,
  • gry to nie ułomnie porty z innych platform,
  • producent nie ściemnia co do możliwości konsoli,
  • wychodziły na to gry!!
  • PRZENOŚNA KONSOLA.

Nawet Gameboy jest lepszy niż PSVITA. :music:

FIXED

Opublikowano

+ Dodał MODERATOR
Bardzo proszę o nie stosowanie tu prywaty. To nie jest temat "opinie o użytkownikach" lecz "Console wars", a więc wymaga się tutaj pisania w większości na tematy związane z branżą gier. Za prywaty i obrażanie użytkowników są środki wychowawcze w postaci punktów ostrzeżeń i blokad

Nie, tylko mnie ogółem bawi tekst jak ktoś mi napisze w swoich osiągnięciach jako gracz, że "pisał teksty do znanych serwisów". Wszyscy dobrze wiemy jak to dzisiaj wygląda, dosłownie każdy może tak zrobić, bez większego problemu, więc to dla mnie taki sam sukces jakbym wpisał, że zaliczyłem MW3. Czyż nie?

Nie zgodzę się. Do większych serwisów nie przyjmują byle kogo, a w dodatku dają mu promki. A ja pisałem m. in. do Miasta Gier, a więc ścisła czołówka jeśli chodzi o liczbę czytelników. Jak jesteś taki cwaniak, to śmiało - napisz tam, z chęcią zobaczę Twój tekst na ich łamach i Ciebie w stopce redakcyjnej. Polska to już nie jest zaścianek branży recenzenckiej.

Mendrek, mając dostęp tylko do Playstation nie grałeś w więcej niż 60% najlepiej ocenianych gier wszechczasów. Samo z siebie nie jest to jakieś złe. Ale twierdzenie, że jest Ci to niepotrzebne, albo wręcz deprecjonowanie tych tytułów, czyni z Ciebie nie gracza, a plejslejwa

Jak pisałem mam dostęp do wszystkich current genów i prawie wszystkich konsol poprzedniej generacji. Na podstawie tych możliwości dokonałem wyboru. I paradoksalnie kiedyś zaryzykowałem i wybrałem PS3, bo w pierwszej kolejności chciałem X360. Dziś bym zapewne żałował, patrząc na line up po obu stronach. Tak jak autor z Niezgranych. Nie mówię że X360 czy Wii są słabe, wręcz przeciwnie to bardzo dobre konsole, i ich obecność obok PS3 to samo dobro. Oczywiście dla tutejszego stada xbotów, to i tak za mało. Gracze to w ich mniemaniu osoby, które uważają że X360 to najlepsza konsola w historii, a PS3 to szrot. To dla nich jest GRACZ :) :) :)

A że wypominam co nieco Halo? Nah, po prostu do mnie nie trafia ten klimat, i nie wiem nawet czy powinno się go porównywać do Metroida, bo akurat Metroid też jest bardzo specyficzny i jakoś te dziwne stworki da się przeboleć (zwłaszcza, że seria ma swoje korzenie w latach 80, gdzie takie coś było w porządku). Mimo to bardzo jestem wdzięczny np. Halo 1, że kiedyś otworzyło nowy epizod w konsolowym fps-owym graniu po sieci :)

Tak czy owak, bardzo krzywdzące i mylne jest tutaj twierdzenie, że jak ktoś świadomie wybiera jedną platformę, to już nie jest graczem. To kim niby jest?

Opublikowano

Ja dostaję promki cały czas, też jestem pro?

Opublikowano

Moim zdaniem WiiU jest co najmniej 2 razy mocniejsze od od current genów. Taki black ops 2 chodzi 60fps w 1080p i dodatkowo moc idzie na tablet.

Opublikowano

ten tablet mnie zastanawia, dla HC graczy będzie pewnie tylko dodatkiem, ale ogólnie zastosowanie może być bardzo ciekawe, jak N się postara

PS. prywatą jest stwierdzenie że moderacja kasuje posty... komedia

Opublikowano

Moim zdaniem WiiU jest co najmniej 2 razy mocniejsze od od current genów. Taki black ops 2 chodzi 60fps w 1080p i dodatkowo moc idzie na tablet.

Pełna ramka jest zasługą większej ilości ramu. No i co to za osiągnięcie 2x mocniejsza skoro najtańsze WiiU jest o 50% droższe od najtańszego currentgena :P

Opublikowano

A i jeszcze co do premiery WiiU/Nintendo to mam nadzieję, że Sony weźmie z nich przykład i uda im się w końcu zrobić równoczesną światową premierę swojej nowej konsoli, a nie że japońce znowu dostaną parę miesięcy wcześniej niż my (tym bardziej, że ps3 znacznie lepiej się sprzedało w eu niż w jp, więc jak już to niech startują z premierą od starego kontynentu).

@Ficuś, ty na prawdę sądzisz, że nawet na "x720" poczekamy jeszcze dwa lata??!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.