Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Magik racja, nie liczac jednego - Judgement wychodzi w przyszlym roku.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Donsterydo: Grą roku został Skyrim, więc znowu kłamiesz.

Co tym bardziej potwierdza to co Don napisal.

Skoro GOTY jest dostepny na danej platformie to powinien byc rowniez najlepsza gra tym sprzecie.

Don napisał że żeby grać w najlepsze gry trzeba kupić X360. To było nieprawdą, co wypunktowałem w jednym ze swoich poprzednich postów. Nie zamierzam się powtarzać, jeśli nie rozumiesz logiki tego co napisałem, to już tu chyba nic nie można poradzić.

Wybranie Skyrima najlepsza gra roku i jednoczesny wybor U3 i Bantama na PS3 i X360 jest troche nielogiczny.

Logiczny. Jeśli weźmie się pod uwagę tylko tytuły exclusive na daną konsolę i spośród nich dokona wyboru. Fakt, jest nielogiczne że na X360 nominowana była multiplatforma, ale gala rządzi się swoimi prawami że nominacji musi być określona ilość, jednakże ilość dobrych ex'ów w poprzednim roku na X360 była tak biedna, że żeby zapełnić tą podstawową liczbę nominacji, trzeba było posiłkować się multiplatformami, i paradoksalnie jedna z nich okazała się lepsza od tych wszystkich ex'ów z X360.

Do tego fakt ze jak napisales, od 2008 roku nagrody za najlepsza grafe otrzymuje exy na PS3 podczas gdy pecety juz pare lat temu dawno odskoczyly konsolom w kwestii oprawy, pokazuje ile tak naprawde te nagrody sa warte;)

Ah, jak ja "kocham" tą argumentację z piaskownicy - jeśli kolega ma zabawkę, której ty nie masz to trzeba mu powiedzieć że zabawka jest do kitu.

Co do braku gier na X360.

No tak...pod koniec zeszlego roku wyszly Gears3 i FM4, w tym roku wyszedl 1 za(pipi)isty tytul AAA, ktorego brakuje u konkurencji (Wiesiek) a beda jeszcze GeoW:Judgement, F:Horizon i Halo 4. Nie sa to jakies po(pipi)ki tylko gry przez wielu uznawane za topowe serie w swoim gatuku. Badzmy obiektywni...gdyby w tym roku wyszedl Uncharted 4, GT6 i KZ4 to nie wierze by jakikolwiek fan PS3 narzekal jakaz to posucha...

Jak już pisałem, po przesileniu potężnych ex'ów na PS3 w 2011 (i jednoczesnej biedzie na X360), trudno spodziewać się że w rok Sucker Punch czy Guerilla Games wypluje kolejną grę, to nie Acti że może sobie zmieniać teamy od CoD-ów,czy EA które może sobie wypuszczać bety produktów w wersjach pudełkowych. A dodać należy zbliżającą się nową generację, i Sony musi rozsądnie dysponować swoimi studiami, by PS4 nie cierpiało na to co PS3 po premierze - czyli brak gier. I tak nie jest źle, wymieniłem wszystkie dobre ex'y w jednym z moich poprzednich postów, ich nie dostrzeganie jest objawem ignorancji.

Opublikowano

No ale jak cos to napisze - patrzac na tytuly na XBLA to takie gry jak LBPK czy to Smash Sony moglyby spokojnie wyjsc na PSN. Czego tutaj nie rozumiec ?

Nie rozumiem oceniania gier po paru screenach i urywkach gameplayu. W ogóle wytłumacz mi czemu ci to przy Nintendo nie przeszkadza (że np. takie MarioKart, które dodatkowo nie ma tak rozbudowanego edytora jak będzie miało LBPK, wyszło normalnie za pełną cenę)?

@Magik - do was mówi się jak do ściany - w kategoriach najlepszej gry na daną grę wybiera się najlepszego ex'a, więc raczej Skyrim nie może wygrać w tych kategoriach, skoro nie jestem ex'em. I dlatego w kategorii najlepsza gra na PS3 były nominowane same exy (wygrało u3), a przy wii - exy na tą konsolę (i wygrała zelda), a przy x360 musieli zrobić wyjątek bo nawet nie znaleźli tych 4 ex'ów do nominacji, więc dorzucili mutliplatformy (i "niestety" batman okazał się lepszy - choć fakt, że i tak powinni wybrać spośród tych dwóch exów na 360 czyli gow3 albo forza). A tak w ogóle nie mówmy już o tym VGA, bo sugerowanie się tymi nagrodami w grach, to tak jakby przy oglądaniu seriali/filmów sugerować się nagrodami z telekamer ;) .

Mendrek (co do postu poniżej): nie zrozumiałeś, mi chodzi o sugerowanie się samymi zwycięzcami w danych kategoriach, a nie oto, która gala jest bardziej znana czy która jest zrobiona z większą pompą.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Spike VGA jest chyba jedyną tak oficjalną galą z takim przepychem, skoro nawet Samuel "powiedz jeszcze raz co" L. Jackson będzie ją prowadził, więc porównanie do telekamer ekhm "nieco" chybione.

Opublikowano

Ale to szopka dla hamburegrów jest to cale spike vga.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Ale to szopka dla hamburegrów jest co cale spike vga.

Niektórym widocznie ta szopka wystarczy skoro tak się jarają tym szoł. Bo gwiazdy, bo wielki pinądź, srututu na Twitach i niby wielkie zapowiedzi gier, tjaa VGA :rofl2:

Opublikowano

Czemu zawsze jak chcecie cos pohejtowac, to od razu wyzywacie amerykanow od hamburgerow? Strasznie to przyziemne.

Opublikowano

Japończycy to dzieci miski ryżu ;]

Opublikowano

Don napisał że żeby grać w najlepsze gry trzeba kupić X360. To było nieprawdą, co wypunktowałem w jednym ze swoich poprzednich postów. Nie zamierzam się powtarzać, jeśli nie rozumiesz logiki tego co napisałem, to już tu chyba nic nie można poradzić.

Tyle ze odnioslem sie do zupelnie innego zdania Dona. ("Wybranie Uncharted 3 najlepszą grą na PS3 było sprzeczne z logiką skoro najlepsza gra danego roku jest dostępna na danej konsoli, to jest najlepszą grą na tej konsoli dostępną.")

Podobnie bylo w 2010 tym gdzie w kategorii PS3 RDR przegralo z GOW3 a w kategorii GOTY RDR wygral z GOW3 :D

Logiczny. Jeśli weźmie się pod uwagę tylko tytuły exclusive na daną konsolę i spośród nich dokona wyboru.

Tyle ze kategoria nazywa sie "best game", nie "best exclusive".

Ah, jak ja "kocham" tą argumentację z piaskownicy - jeśli kolega ma zabawkę, której ty nie masz to trzeba mu powiedzieć że zabawka jest do kitu.

O czym ty wogole mowisz? :S

W VGA sa brane pod uwage wszystkie platformy z PC wlacznie. I faktem jest za na PC wychodza najladniejsze gry....a te nawet nie byly nominowane do "best graphics" co jest po prostu smieszne.

Jak już pisałem, po przesileniu potężnych ex'ów na PS3 w 2011 (i jednoczesnej biedzie na X360), trudno spodziewać się że w rok Sucker Punch czy Guerilla Games wypluje kolejną grę, to nie Acti że może sobie zmieniać teamy od CoD-ów,czy EA które może sobie wypuszczać bety produktów w wersjach pudełkowych. A dodać należy zbliżającą się nową generację, i Sony musi rozsądnie dysponować swoimi studiami, by PS4 nie cierpiało na to co PS3 po premierze - czyli brak gier. I tak nie jest źle, wymieniłem wszystkie dobre ex'y w jednym z moich poprzednich postów, ich nie dostrzeganie jest objawem ignorancji.

A czy ja gdzies napisalem ze na PS3 nier ma gier? Napisalem tylko ze na X360 nie jest tak czarno jak to niektorzy przedstawiaja.

Opublikowano

Jako, ze dostalem w ramach P+ MS:A, postanowilem dac szanse temu racerowi.

Majac w pamieci dwie kompletnie nieudane (IMO) poprzednie czesci z beznadziejnym modelem jazdy ala poduszkowiec, Apokalipsa niesamowicie mnie zaskoczyla! Pozytywnie. Gra jest szybka, emocjonujaca, trasy fajnie sie wala, poszczegolne pojazdy wreszcie bardzo roznia sie od siebie modelem jazdy, tak, ze kazdy znajdzie cos dla siebie, a na online od razu trafilem na Polakow.

Jest dobrze.

A Yeti to niech sie puknie w leb z ta kaszanka pacific rift.

Gra ktos?

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Yaczes chciałem ci powiedzieć, że... nie znasz się na dobrych grach.

MS>PR>A

Nasza konferencja prasowa mogła być dwa razy dłuższa, ponieważ mamy Wam do pokazania zdecydowanie zbyt dużo rzeczy, przy zbyt małej ilości czasu. To wszystko innowacje, których inne firmy z pewnością by się bały. Jeśli potrafilibyście znaleźć innego wydawcę, który byłby gotów sfinansować Beyond, chciałbym go spotkać. Wydaje mi się, że Beyond jest grą daleką od określenia "bezpieczna". A kiedy myślisz o tym co robi Naughty Dog i usłyszysz "bezpieczny", masz przed oczyma Uncharted 4, Uncharted 5, Uncharted 6, Uncharted 7. Dla dewelopera tego kalibru, w końcowym okresie życia tej generacji konsol, przedstawienie całkowicie nowego IP dla zupełnie nowego odbiorcy, na pewno nie jest to bezpieczny ruch. Z tymi dwoma tytułami naprawdę sporo ryzykujemy.

http://www.ps3site.pl/sony-sporo-ryzykuje-z-beyond-i-the-last-of-us/114796#more-114796

Za to cenie Sony.

Opublikowano
  • Autor

TLOU sobie poradzi, bo prezentuje się świetnie, Beyond, no cóż, rozumiem Quantic Dream że lubią opowiadać historie, ale niech spjerdalają z tej branży z tymi swoimi pseudogrami i pobawią się w filmy.

Opublikowano

MaZZeo co ty rozumiesz pod pojęciem "gra" i dlaczego gry od QD w twoim uznaniu są pseudogrami?(chyba jesteś nieliczny co tak uważa)

Czy wszystkie gry muszą być takie same i zrobione na jedno kopyto?

Gry pokroju Heavy Rain,Journey czy Beyond są wyjątkowe bo odbiegaja od wyznaczonych trendów i standardow

Opublikowano
  • Autor

szprota, dla ciebie napis "only on playstation" wystarczy żebyś jarał się byle gównem.

i nie nie jestem nieliczny, gdybym był to by cały meme "press x to jason" nie miałby miejsca.

nie będę ci więc odpowiadał ;)

Opublikowano

Press x to jason rzadzi :) Pamietam jak gralem w Heavy Rain i myslalem, ze sie posikam ze smiechu jak byla ta akcja xD Nagralem to, ale okazalo sie ze caly internet juz sie z tego smieje i nie ma sensu zamieszczac nigdzie tego :P

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Jason? JAAAAAAASSSSOOOOOONNNNNNN

Opublikowano

No ja pjerdole taka retardowa scena to byla, ze nie mam pytan :rofl2:

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Dramatyczna scena, chwytajaca za serce! chyba nie jestesmy zbyt dojrzali zeby to czuć!

Opublikowano

Żenada xbotów sięga zenitu, ale co im się dziwić skoro przez całą generacje ich najlepsze exc. to kolejna cześć Halo i GeoW. Jakże zróżnicowana tematyka gier, jakże duży wybór. Zapomniałem o Fable, które z części na część jest coraz gorsze, w sumie można już tą serie pochować.

Opublikowano
Gry pokroju Heavy Rain,Journey czy Beyond są wyjątkowe bo odbiegaja od wyznaczonych trendów i standardow
Co możesz wiedzieć o wyjątkowych przygodówkach jak w ich złotych czasach, kiedy wychodziły gry pokroju Sanitarium, Gabriel Knight 3 czy The longest Journey, Ty jadłeś kredki świecowe?

Myślisz, że gdyby to były gry odbiegające od standardów to ludzie by płacili w ciemno Shaferowi w nadziei, że wskrzesi gatunek?

Standardy lata temu wyznaczyły inne pozycje ale to wszystko zaczęło tonąć i to co widzisz obecnie to nie "nowe standardy" tylko powrót do korzeni.

Opublikowano

2cdcnqc.jpg

sorry musialem xD

Opublikowano

bo nowe IP w tej generacji = fail.

ludzie chcą klonów starych gier, większej liczby fps'ów, dlc i innego szajsu. no ale o gustach sie nie dyskutuje c'nie?

Opublikowano

bo nowe IP w tej generacji = fail.

Bioshock, Uncharted, GeoW, Heavy Rain, RDR, Resistance, LBP, ME, DS. Ta generacja przyniosła nam mnóstwo świetnych, nowych IP, które zazwyczaj sprzedawały się bardzo dobrze.

bartiz, złamałeś najważniejszą zasadę forum, zdjęcie ze spartakusa zostają w spartakusie. Ręka sprawiedliwości niebawem cię dosięgnie (zaraz dzwonie do Masy tylko zaznaczę żeby dobrze pojadł).

Edytowane przez YETI

Opublikowano

RDR

fix,RDR nie jest nowym ip tej generacji

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.