Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Właśnie cisne w H4, potwierdzam jest to najładniejsza gra na konsolę M$ i nie tylko ?? czas pokaże.

Na Xboxa napewno najładniejszy FPS. Czy ładniejsza niż graficzne killery na PS3 - nie wiem, bo raczej nie ma tam gier o podobnej stylistyce,. A na PC, jak ktoś ma kombajn za 5 tys. to napewno przebije Halo.

Najbardziej z(pipi)ana rzecz w konsolach - już dawno telewizor F HD to standart, i ni (pipi)a, wszystko w 720.

btw

http://pej.cz/Produkcja-telewizorow-ciagnie-Panasonica-na-dno-a4691

Panasonic zanotował stratę prawie 10 mld dolarów drugi rok pod rząd. Przy tym Sony z 200 mln dolarów straty prezentuje się jak mocarz. Wygląda na to, że czas klasycznego TV odszedł w zapomnienie. Sam już prawie TV nie używam, tylko do meczy Realu czy gry na konsoli ( tak 80 % użytkowania ). Tak samo jak czas telewizji. Ludzie nie chcą czekać na wyznaczoną emisję programu czy oglądać to co ułożył jakiś ważniak na górze.

Edytowane przez aphromo

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

http://pej.cz/Produk...ca-na-dno-a4691

Panasonic zanotował stratę prawie 10 mld dolarów drugi rok pod rząd. Przy tym Sony z 200 mln dolarów straty prezentuje się jak mocarz. Wygląda na to, że czas klasycznego TV odszedł w zapomnienie. Sam już prawie TV nie używam, tylko do meczy Realu czy gry na konsoli ( tak 80 % użytkowania ). Tak samo jak czas telewizji. Ludzie nie chcą czekać na wyznaczoną emisję programu czy oglądać to co ułożył jakiś ważniak na górze.

jeszcze zapomniałeś wspomnieć o (pipi) długich reklamach.... czy ktoś nie ma wrażenia że są coraz to dłuższe ?

Opublikowano

chu.j z Halo4, chu.j z Assasinem, Okami HD bitches

Opublikowano

Jestem w polowie i rzeczywiscie Halo 4 zrobilo ogromny postep. Nie powiedzialbym, ze to najladniejsza gra graficznie na wszystkie konsole, ale na pewno nalezy do scislej czolowki.

Zgadzam sie tez z recka z PSX'a, poki co to najlepsze Halo jakie wyszlo, z najladniejsza oprawa i najbardziej skilowym multi, ale niestety, wszystkie akcje mam wrazenie widzialem juz poniekad w poprzednich czesciach...

Opublikowano

Jestem w polowie i rzeczywiscie Halo 4 zrobilo ogromny postep. Nie powiedzialbym, ze to najladniejsza gra graficznie na wszystkie konsole, ale na pewno nalezy do scislej czolowki.

Zgadzam sie tez z recka z PSX'a, poki co to najlepsze Halo jakie wyszlo, z najladniejsza oprawa i najbardziej skilowym multi, ale niestety, wszystkie akcje mam wrazenie widzialem juz poniekad w poprzednich czesciach...

Według ciebie Gran Turismo 5 jest słabe graficznie? Większej bzdury nie słyszałem. Gra wyglada b. ładnie a na niektórych trasach fenomenalnie.

Opublikowano

no nie to co na plejsztejszona wypasione exy co roku:

Little-Big-Planet-Karting.jpg

:rofl2:

ale jaki system takie gry [*]

Grałeś/slyszałeś o czymś takim jak Crash Team Racing ? LBPK może być godnym następcą tej genialnej gry, która bawi do teraz.

Widać że dla ciebie liczy się tylko to, czy w grze się strzela, dlatego najbardziej uaktywniasz się podczas premiery kolejnego Halo/Gearsów.

Opublikowano

Według ciebie Gran Turismo 5 jest słabe graficznie? Większej bzdury nie słyszałem. Gra wyglada b. ładnie a na niektórych trasach fenomenalnie.

Doxi nie wziales lekow z rana.

Pisze o Halo a Ty z GT wyskakujesz. Jasne wyglada fenomenalnie, szczegolnie na trasach przeniesionych rodem z psxa gdzie nawet chlopakom nie chcialo sie tekstur podmieniac. Samochody tylko premium wygladaja dobrze, reszty takze przeniesiona bezposrednio z PS2. Sorry, jezeli gra w jednych momentach wyglada przeslicznie, po to by za chwile (pipi)nac mnie po oczach archaizmami z zeszlej generacji, to dla mnie topem to nie jest.

Edytowane przez easye

Opublikowano

GT5 jest tragicznie nie równe i nie ma to żadnych usprawiedliwień. Jeśli mam 200 super wyglądających aut, kilka pięknych tras, a taki Nurb do tego ma zmienny cykl dnia i zmienną pogodę to świadczy o tym,że engine gra ma przepotężny i potrafi generować cuda na ekranie. I nagle do tego dodają trasy i auta rodem z ps2...no jakim trzeba być po.(pipi)em by to zrobić....jeszcze jak słyszę tłumaczenia, że ps3 nie jest z gumy (jakoś potrafi wygenerować 16 aut premium na nurbie więc konsola nie jest wytłumaczeniem) albo,że fajnie, że dodali te 800 aut z ps2 bo jest czym jeździć...ja to bym wolał 300 aut premium, z 10 tras na całą grę ale każdą z zmienną pogodą, dniem i fajnie wyglądających. I wydaje mi się że nie oczekuję cudów...engine to potrafi, a grę robili tyle lat....

Z cudownej serii wyścigowej stworzyli GT5 grę którą jarają się tylko Ci co mają kierownicę lub/i jeżdżą timetriale albo w różnych ligach ze sobą przez neta. Tylko wtedy ta gra jest przepotężna, dla każdego innego kowalskiego to najgorsze GT ever - najbardziej nierówne technicznie, mające najmniej eventów na płycie, z najgorzej skonstruowaną karierą w serii i najbardziej niewykorzystanymi licencjami (nascar,wrc itp) jakie widziałem kiedykolwiek w racerach

Opublikowano

Nie spałem cała noc, ale na moj rozumek, izi mówi o Halo, nie nazywajac tej gry najladniejsza gra na konsole, a ten .. o Gran Turismo 5, ze brzydkie ? To tak jak na imprach do upadłego, kiedy mówisz do kolegi ,, idź po wodkę " a ten ,, po lodowkę ? "

http://pej.cz/Produk...ca-na-dno-a4691

jeszcze zapomniałeś wspomnieć o (pipi) długich reklamach.... czy ktoś nie ma wrażenia że są coraz to dłuższe ?

Akurat reklamy mogą niedługo zawitać do gier, choć dla mnie jeśli spowodowałoby to wyraźny spadek cen gier to ok.

Z innej beczki, może mi ktos wytłumaczyc dlaczego na vgchartz PS3 sprzedaje się tygodniowo lepiej niz Xbox 360, a Xbox w klasyfikacji ogolnej ucieka ?

I kolejna sprawa, czy tylko mi się wydaje, że next geny bedą miały bebechy średnich kompów ? No bez jaj...

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Z innej beczki, może mi ktos wytłumaczyc dlaczego na vgchartz PS3 sprzedaje się tygodniowo lepiej niz Xbox 360, a Xbox w klasyfikacji ogolnej ucieka ?

Bo to nie jest tak, że cały czas PS3 się lepiej sprzedaje. Potrafi być tak, że lepiej będzie się sprzedawać przez 10 miesięcy, a potem przychodzi okres świąteczny i w 2 miesiące schodzi 1.5 mln więcej X360 i różnica się zmniejsza. Tak jest co roku. W tamtym roku Microsoft pod koniec tyle X360 sprzedał, że odrobili stratę z całego roku i jeszcze PS3 przebili.

A jeżeli chodzi o samo PS3, to ostatnio wypuścili rewizję, a nawet jak za tym nie idzie obniżka ceny, to zawsze podbija sprzedaż.

Opublikowano

ważne ze multi najbardziej skillowe ever.

Najlepsze jak jako minusy daja za malo skryptow, QTE, brak celowania ze szczerbinki (autoaimu:P) i....backtracking (ktorego w grze nie ma lol).

Opublikowano

Forza Horizon długo się nie nacieszyła tytułem najładniejszej ścigałki tej generacji. MW w full detalach na 50' plazmie wypaliło mi gałki oczne.

Horizon nigdy nie byla najladniejsza scigalka tej generacji. Jest jedna z najladniejszych na konsolach.....ale do PC nie ma nawet co porownywac.

To zachacza juz o nowa generacje :P

ib1C5HjCfKi82R.gif

shjeat co to za gra most wanted 2 ?

Robi wrażenie. Co to jest ?

Opublikowano

Najlepsze jak jako minusy daja za malo skryptow, QTE, brak celowania ze szczerbinki (autoaimu:P) i....backtracking (ktorego w grze nie ma lol).

Serio? :P To tylko potwierdza w jak zrypanym kierunku podąża gaming. Dobrze, że ostatnie części Halo i Gears of War ostały się bez tego syfu przez który 50% czasu się grę ogląda, a nie się w nią gra.

Opublikowano

Serio... Autor recki EGM.

Capture-3.png

Za malo skryptow, za duze przestrzenie, brack celowania ze szczerbinki :D

"Tons of backtracking" - LOL w grze nie ma praktycznie wcale backtackingu...co rodzi pytanie czy koles wogole gral w H4 czy pisal recke na podstawie H1 :P

Edytowane przez Magik

Opublikowano

Z tym bactrakingiem to pojechal. 3 misje do konca i wszystkie levele mega zroznicowan...

Opublikowano

Serio? :P To tylko potwierdza w jak zrypanym kierunku podąża gaming. Dobrze, że ostatnie części Halo i Gears of War ostały się bez tego syfu przez który 50% czasu się grę ogląda, a nie się w nią gra.

Yyy, a jakieś liczne przykłady gdzie 50 % (czyli POŁOWĘ) gry się ogląda, i jest to zarazem wyznacznikiem drogi gaming'u?

Opublikowano
Yyy, a jakieś liczne przykłady gdzie 50 % (czyli POŁOWĘ) gry się ogląda, i jest to zarazem wyznacznikiem drogi gaming'u?
Przykłady? Pierwszy z brzegu - press X to Jason. Czy jest to wyznacznikiem drogi gamingu? Mam nadzieję, że nie.

A ten redaktor z 17letnim stażem pisze jakby przygodę z grami zaczął od MW1. Byłbym w stanie zrozumieć gdyby pisał to jakiś 20latek ale człowiek, który wychował się na erze UT/Quake i podobnych fps, gdzie backtracking, zero skryptów i zagadki polegające na wyszukiwaniu kolorowych kluczy uważa, że takie hołdowanie przeszłości jest złe? Ludzie, ja już nie pamiętam kiedy, walcząc z końcowym bossem*, miałem taki przypływ adrenaliny jak przy walce z Nihilanthem.

*teraz to już nawet nie ma czegoś takiego jak boss końcowy; gra albo kończy się jakimś głupawym festiwalem QTE albo kończy jak MoH gdzie człowiek siedzi, czeka na resztę akcji a tu nagle pojawiają się creditsy i wielkie WTF na twarzy gracza.

Opublikowano

Jak w Rage - końcówka gry to chyba największy zonk jakiego miałem w tej generacji :P Ale przynajmniej gameplay był bardzo dobry.

A co do tych recenzji, to pamiętam jak w tym roku Wiesiek 2 wyszedł na X360 i trafiła się taka jedna recka rodzyn, gdzie gościu dał 4/10 bo gra była za trudna i fabuła była zbyt skomplikowana :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

*teraz to już nawet nie ma czegoś takiego jak boss końcowy; gra albo kończy się jakimś głupawym festiwalem QTE albo kończy jak MoH gdzie człowiek siedzi, czeka na resztę akcji a tu nagle pojawiają się creditsy i wielkie WTF na twarzy gracza.

Zależy jakie gry bierzesz pod uwagę, w takim GOW, czy innym Batmanie masz normalne walki, a QTE jeśli już się pojawiają to zazwyczaj jako zwieńczenie normalnego pojedynku. W sumie to mnie dziwi, że ten patent poza GOW rzadko jest wykorzystywany. Już wolę klepać jakąś tam kombinację przycisków i przynajmniej mieć złudzenie, że mam jakiś wpływ na przebieg walki, niż oglądać zwykły filmik na którym boss pada.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.