Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

i co z tego, że sporo osób woli grać na konsoli i płacić za byle co jak jakiś frajer? to jest argument co ma kogoś przekonać o wyższości kąsolek? :ph34r:

My nikogo nie musimy przekonywać, dziesiątki milionów z nas ma w głębokim poważaniu pc. Skończcie z robieniem syfu na naszych portalach i zajmijcie się swoim sprzętem.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

up: lol?

//

taka ciekawostka... nowy Most Wanted, porównanie kilku wersji:

PS Vita:

Most_Wanted_PS_Vita_VS_Xbox_360_PS3_05.jpg

PS3/X360

Most_Wanted_PS_Vita_VS_Xbox_360_PS3_04.jpg

PC:

mw-pc2.png

ostatni screen sam zrobiłem.

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

greah

Rozumiem dokladnie o co ci chodzi, ale te przyklady, ktore dales kompletnie do mnie nie przemawiaja bo Skyrim i inne Eldery mnie nie interesuja, Wiedzmina kupilem na 360tke, ale wole oryginal na PC, a dodatkow kupuje tyle co kot naplakal (Halo i Gearsy) :P

Ogolnie chodzi o to, ze nie jara mnie placenie developerom za taki wysilek jak podbiecie rozdzialki. Jakby chociaz chwile spedzili czasu nad PCtowa wersja i wykorzystali zalety tego sprzetu to sprawa by zupelnie inaczej wygladala.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

trafne porównanie nie ma co, inne auto i inna pora dnia, ale wiadomo że wersja ta na pc jest dużo ładniejsza

Opublikowano

nie chciało mi się czekać na dzień, sorry.

Ogolnie chodzi o to, ze nie jara mnie placenie developerom za taki wysilek jak podbiecie rozdzialki. Jakby chociaz chwile spedzili czasu nad PCtowa wersja i wykorzystali zalety tego sprzetu to sprawa by zupelnie inaczej wygladala.

to nie tylko podbita rozdziałka, ale też dużo lepsze tekstury i AA. No ale masz 'super' argument żeby płacić 2x więcej za gry "bez podbitej rozdziałki", gdzie swoją drogą spora część z tej kasy idzie do Sony/M$, a nie do samych twórców.

Opublikowano

No wlasnie chodzilo mi o to, ze nawet nie chca robic lepszych tekstur tylko ida po najmniejszej linii oporu. Czekam na multiplatformy z tego roku z lepszymi teksturami. Zaznaczam, ze jedna gra z lepszymi teksturami to zaden argument.

PS. AA nie rusza mnie bardzo. Mam 46 cali i siedze 4 metry od TV i migotanie to dla mnie minimalny problem. Gra musi byc wyjatkowo zje.bana, zebym widzial wku.rwiajace krawedzie. Dlatego wlasnie nie widze kolosalnych roznic w IQ, bo nie siedze pol metra od monitora/telewizora/

Edytowane przez Ins

Opublikowano

@lns

Tak przewrotnie - a jara Cię płacenie dwa razy więcej tylko za to, że gra ma osiągnięcia? Ok, rozumiem argument z grami multi - ludzie mają znajomych na konsoli i z tymi znajomymi grają; nie rozumiem za to kupowania gry bez multi (nie wiem jakiej, wpisz sobie tutaj to co do Ciebie przemówi żeby nie pisać, że mój przykład jest nieklarowny, bo Ty akurat w ten tytuł nie grasz) i wybierania wersji droższej.

Piszesz, że gdyby dev przeznaczył więcej czasu na dopracowanie gry to by sprawa inaczej wyglądała a w Twoim profilu widzę Battlefield 3 na X360. Dev przeznaczył więcej czasu i lepiej dopracował grę więc gdzie tutaj ta "lepiej wyglądająca sprawa"?

Edytowane przez greah

Opublikowano

BF3 pozyczone bo chcialem sprawdzic jak to sie prezentuje i przy okazji kilka achievementow wpadlo :) Nigdy bym tej gry nie kupil na konsole :P

Opublikowano

Jak na PC działa Forza Horizon? Halo 4 ma lepsze tekstury na PC? The Legend of Zelda: Skyward Sword kosztuje połowę taniej na PC? Możesz wstawić screeny porównawcze z pecetowej i konsolowej wersji Uncharted 2? Albo Heavy Rain? No bo jeżeli faktycznie te gry są lepsze w wersji pecetowej to sprzedam konsole i kupię peceta

Opublikowano

Jak na PC działa Forza Horizon? Halo 4 ma lepsze tekstury na PC? The Legend of Zelda: Skyward Sword kosztuje połowę taniej na PC? Możesz wstawić screeny porównawcze z pecetowej i konsolowej wersji Uncharted 2? Albo Heavy Rain? No bo jeżeli faktycznie te gry są lepsze w wersji pecetowej to sprzedam konsole i kupię peceta

My tu gadamy o multiplatformach... bo widzę że nie zaczaiłeś.

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

Granie na konsoli ma ten specyficzny feeling :wub:

żaden pececiarz tego nie zrozumie

Opublikowano

obecnie mam ps3 oraz xboxa, jednej konsoli muszę sie pozbyć ? tylko pytanie której ? pomocy !

Opublikowano

I uważasz, że kupno peceta za 2 tysie do grania w ładniejsze wersje niektórych multiplatform jest uzasadnione?

Opublikowano

obecnie mam ps3 oraz xboxa, jednej konsoli muszę sie pozbyć ? tylko pytanie której ? pomocy !

Xbox 360

Ograj Halo 4 i Forze i sprzedaj

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

I uważasz, że kupno peceta za 2 tysie do grania w ładniejsze wersje niektórych multiplatform jest uzasadnione?

Myślę, że większość ludzi ma peceta za około 2 tysiące w domu, który nie był kupiony do grania.

Opublikowano

Greah chyba też zaczął trollować, bo innego wytłumaczenia dla jego postów nie widzę.

Płacić 2x więcej za osiągnięcia i achievementy? Ostatni raz tym cholerstwem jarałem się 3 lata temu, teraz najchętniej bym po prostu wyłączył. Zresztą gry na PC też mają osiągnięcia, o co Ci chodzi?

Nie wpadłeś na to, że my lubimy raz na 6 lat kupić konsolę, a potem płacić trochę więcej za gry, które po prostu działają? Wkładam płytę i gram. Nic się nie wywala, żadnych dodatkowych programów, Originów, połączenia z siecią do DRM itd. Simply as that.

Nie mówiąc już o tym, co napisali mate5 i Albert_Wesker. Tak, granie na konsoli ma swój niepowtarzalny feeling i są dziesiątki gier, których na PC nie ogarniesz. Dziesiątki ŚWIETNYCH gier.

Opublikowano

tak, to jest dobry argument bo mam te gry 2x tańsze i dużo ładniejsze, nawet płynniejsze... a że niby PC nie ma exów według Ciebie? :ph34r: same exy to już kwestia gustu, tutaj nie ma co dyskutować o wyższości danej platformy.

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

Są exy, ale nie takie. Wybacz, ale gier pokroju Zeldy, Super Mario Galaxy, Heavy Rain, Uncharted, Halo itd. itp. po prostu nie ma na PC.

Zresztą, o czym my tutaj rozmawiamy. GTA V nie będzie na PC w momencie premiery tej gry, więc PC nikogo ;/.

Opublikowano

A jak wyjdzie to bedzie tak świetnie z optymalizowane jak GTA IV

Opublikowano

Najlepiej mieć wszystkie sprzęty do grania. Mocny PC do multiplatform singlowych, xbox do sieciowych a PS3...... ps3 do oglądania filmów blu ray.

Opublikowano

Najlepiej mieć wszystkie sprzęty do grania. Mocny PC do multiplatform singlowych, xbox do sieciowych a PS3...... ps3 do świetnych singlowych exów

Mała edyta plus Wii do najlepszych gier platfomowych i się w pełni zgadzam ;).

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

no nie to co na plejsztejszona wypasione exy co roku:

Little-Big-Planet-Karting.jpg

:rofl2:

ale jaki system takie gry [*]

Zapomniałeś dodać screena z Battle Royale.

a ps3:

playstation-all-stars-battle-royale.jpg

2b08f72f7af1c44805b5b2f4e05058f320100427191057_20790.nphd.jpg

niestety [*]

a na ps3:

playstation-all-stars-battle-royale.jpg

2b08f72f7af1c44805b5b2f4e05058f320100427191057_20790.nphd.jpg

[*]

Opublikowano

bez przesady ps3 ma na 2013 2 bardzo mocne exy a te na xboxie sa tak fajne że ja grałem tylko w GOW, gow 2,3 niawet nie ruszyłem a co dopiero halo i forze haha, tylko przez siec gram i głupotą jest posiadanie 2 konsol

Edytowane przez BoroBoro

Opublikowano

Dla mnie kupno PC do grania to jakaś abstrakcja. Zwłaszcza, że nie wyobrażam sobie nie zagrać w Uncharted, Halo i Zeldę. Więc i tak wszystkie konsole muszę mieć. Z pecetowych exów interesuje mnie tylko Diablo 3. Nie dam 2k za kompa, żeby pograć w Diablo 3. Nie przy tylu grach na konsole. Tym bardziej, że ładniejsza grafika mnie ryra, a na gry mnie stać

Opublikowano

biedny Boro nie wie którą konsolę już woleć i głupieje w tym trolowaniu. :P

Są exy, ale nie takie. Wybacz, ale gier pokroju Zeldy, Super Mario Galaxy, Heavy Rain, Uncharted, Halo itd. itp. po prostu nie ma na PC.

Zresztą, o czym my tutaj rozmawiamy. GTA V nie będzie na PC w momencie premiery tej gry, więc PC nikogo ;/.

na PC masz za to gry Blizzarda, równie mocarne co te od Rockstar, tyle że większość gier R* i tak trafia na PC.

A jak wyjdzie to bedzie tak świetnie z optymalizowane jak GTA IV

jeśli tak, to niech lepiej już oleją wersję na kompy, bo czwórkę to chyba studenci na praktykach u nich przenosili.

btw. wersja w dzień:

mw-pc-dzien.png

Edytowane przez Fenikz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.