Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

...a jesli nigdy nie mialem Xboxa...?

1232550297_Dramatic%20chipmunk.gif

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 316 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Szprotawa proszona jest o ograniczenie liczby wypowiedzi w tym temacie.

Dejw co z tobą :( po smierci stony z kim Sonyboty beda sie kłócić na poziomie.

Opublikowano

Jak twierdzi jeden informator, który posiada podobno sprawdzone informacje (tia) z forum Beyond3D, podstawowa specyfikacja konsoli będzie wyglądała następująco:

Procesor: AMD CPU 4-ro rdzeniowy x86

Karta graficzna: AMD GPU 1150 SPU, 1.8 teraflopów, taktowana 800 mHz

Pamięć RAM: 2GB (raczej nie ma szans na 4GB)

Oczywiście są to wstępne specyfikacje, ale informator donosi, że najpewniejsze na ten moment. Trzeba przyznać, że pokrywają się z innymi plotkami, ale ile w tym prawdy, dowiemy się dopiero gdy Sony oficjalnie pokaże nam PS4.

http://www.ps3site.pl/kolejna-garsc-informacji-na-temat-specyfikacji-playstation-4/115174

Opublikowano

"To mi bardziej wygląda na specyfikację nadchodzącego x-klocka, czyli tanio i bez sensacji"

Opublikowano

pomysł chociaż lekko odgrzewany (patrz: asus transformer) to i całkiem fajny, kafelki całkiem sympatycznie się prezentują, bebechy toto (są dwie wersje: z tegrą/windows RT/ i intelem/win 8 pro/) ma fajniutkie; ważne żeby z ceną nie przesadzili, a klienci się znajdą.

Zakładam z miejsca wsparcie dla wszelakich kontrolerów do gier :)

zainteresowanych odsyłam na engadget

Opublikowano

No ciekawe jak się będzie prezentować ta edycja. Pewnie tak jak zwykle pójdą na łatwiznę i tylko wyższa rozdziałka i AA. Mam Okami na PS2 i nie wiem czy skusiłbym się na taką reedycję, jakby naprawdę ją do porządku odświeżyli to pewnie tak. No ale mój kumpel na pewno to kupi więc, z pewnością i tak zagram :D

Opublikowano

Nic tam nie dławiło.

Akurat w przypadku tej konkretnie gry HD nie jest potrzebne.

Na większych przestrzeniach typu Shinsu Field, czy Ryoshima Coast animacja czasem się dławiła. Był też pop-up, choć w przypadku tej stylowej oprawy to akurat nie przeszkadzało.

Mam nadzieję, że w końcu ktoś to kupi i Capcom wyłoży kiedyś kasę na kolejną część. Okamiden było ok, ale w przypadku tej gry oprawa ma duże znaczenie.

Opublikowano
Disclaimer: Everything isn't final, but the general range of these system are more or less set in stone.

Durango:

AMD CPU, 6-8 cores

Ram 3-4 GB

AMD GPU

Total processing power 1-1.2 teraflops

Note: I've heard of 8GB ram from reliable people on this form, but a certain, well respected, insider on B3D is certain that 3-4 and 1 teraflops is near final. His information is the most up to date that I've got.

Unreal 4 needing 1 TP is pretty indicative.

It seems that the IGN's 6x more than 360 article isn't that far off, but it's more like 4x 360.

Orbis:

AMD CPU 4 cores x-86

AMD GPU 1150 SPU, 1.8 teraflops, 800 mhz

2GB GDDR5 (unlikely this will be bumped to 4GB)

Opublikowano

może wklejcie to co jest na gafie i po problemie ...

Opublikowano

nie mało coś tych teraflops i tu i tu?

Opublikowano

Ciężko ocenić. Tutaj nikt nie podaje tego jako pewnika, tylko jakieś tam informacje które udało się uzyskać na ten moment. To zwykłe wróżenie z fusów i dopóki żadna z firm nie pokaże specyfikacji, można tylko gdybać.

Opublikowano

no ja się śerdnio na tym znam ... ale jaki to progres jak PS3 ma niby teoretyczną wydolność układu 2 a w specyfikacji next gena jest ze będzie 1,8...

Opublikowano

Tylko, że PS3 ma mocny Raw Power, który nijak nie przeklada się na gry. Jeśli chodzi o tworzenie superkomputerów do obliczeń, to jasne, ale gry? Nie tędy droga.

Opublikowano

... to nie rozumiem po co sie gracze pocierali tymi 2 teraflopami ;)

Opublikowano

pomysł chociaż lekko odgrzewany (patrz: asus transformer) to i całkiem fajny, kafelki całkiem sympatycznie się prezentują, bebechy toto (są dwie wersje: z tegrą/windows RT/ i intelem/win 8 pro/) ma fajniutkie; ważne żeby z ceną nie przesadzili, a klienci się znajdą.

Lubie ms ale momentami zastanawiam sie czy ktos w tej firmie mysli. Daja windows 8 mobile. Na windows mobile niema wsparcia applikacjami w 0,000000001% takim jak na Ios i Androidzie i oni mysla ze to sie sprzeda. najpierw musza zmusic firmy do robienia appkow na ich system a pozniej dawac tablet

Opublikowano

Jezeli nie przesadza z cena i bateria bedzie dobra to Surface w wersji Pro moze byc strzalem w dziesiatke, Fajnie bylo patrzec jak podczas konferencji wszyscy na NeoGafie mowili "meh, kolejny tablet", a po jej zakonczeniu jednoglosnie "shut up and take my money".

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Lubie ms ale momentami zastanawiam sie czy ktos w tej firmie mysli. Daja windows 8 mobile. Na windows mobile niema wsparcia applikacjami w 0,000000001% takim jak na Ios i Androidzie i oni mysla ze to sie sprzeda. najpierw musza zmusic firmy do robienia appkow na ich system a pozniej dawac tablet

ja popieram zaqa - jak będzie nawet za 400 dolarów PRO ale nie będzie apków które pozwolą rozwinąć sprzętowi skrzydła o padnie na łeb tak samo inne systemy które próbowałem (łacznie z nokiowym). niestety nie tędzy pobuja się apple, nie sprzętem, nie specką, nie ceną.

Opublikowano

chwila, chwila, ale jedna z wersji będzie śmigać ma Win 8 Pro, czyli systemie (wyrażę się) ogólnym, nie sądzę więc by były jakiekolwiek problemy z aplikacjami, bo powinny pójść te znane ze starych łindołsów. Co do RT nie wypowiem się, bo nic nie wiem :(

I właściwie to nie tablet, a nowe wersja MIDa

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

to by oznaczało jeszcze ch.ujowszą drogę bo brak aplikacji dedykowanych ścisłe pod tablet (brak perełek typu Flipboard i innych)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.