Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Tutaj nawet nie było rozmowy o wyższości jednej konsoli nad drugą tylko o magicznej lokacie, na którą ładujesz 130 zł i wyciągasz 10 zł miesięcznie z procentów :P

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Grid 2 w produkcji :sorcerer:

http://www.computera...-grid-2-report/

strzelam że premiera w pierwszej połowie 2013

Jednak rynek racerów jeszcze nie umarł, Forza Horiozn, nowy Grid i nowy Burnout (ten to już może na next genach).

Mam nadzieje że to będzie Grid jakiego znamy a nie że zrobią z nim to co z Dirt'em ładując zakichaną gymkhanę itp. badziewie :bad:
Opublikowano

Dirt Showdowna zeszło im tylko ok.80.000 na ps3 i x360, więc jest szansa że przestaną robić gry pod hamburgerów.

Opublikowano

Co do padów to od ps2 mam do tej pory a to już 8 lat i nadal czasem używam go do pc za to w padzie od klocka zje'bał mi się lewy trigger więc też takie to genialne urzadzenie nie jest (plus najgorsze gów'no świata czyli d-pad).

Opublikowano

w sumie chodziło mi głównie o jakość tego plastiku, z którego są zrobione

Opublikowano

A rozwiązał ktoś kiedyś zagadkę pocących się smarem analogów od DS2?

Opublikowano

Ja tam smaru nie widzialem, jedynie zauwazylem, ze analogi czasami sie kleja jakby byly tluste.

Podczas grania ta gumka wchlania tluszcz i ogolnie brud z kciukow, a jak sie robi cieplej to analog sie klei. :D Chodzi glownie o pady do Playstation, chociaz te z Gamecube'a tez lekko sie kleja, w analogu z Wii sie nie klei, natomiast w padach od XBOX'a tego nie zauwazlem - tutaj ta guma ma nieco inna strukture.

Edytowane przez saptis

Opublikowano

Dual Shock 3 ma bardzo dobrą jakość, sądząc po mojej naturalnej tendencji do molestowania sprzętów. Tyle co on przeżył, to ech :) I nadal wszystko w porządku. Sixaxis to była faktycznie kupa, kuzyn miał to mu się rozleciał. DS 3 to zupełnie inna bajka. Jasne, poprzednie DS-y były lepszej jakości obudowy, ale dzisiaj chyba każdy jedzie po kosztach gdzie może.

Tutaj nawet nie było rozmowy o wyższości jednej konsoli nad drugą tylko o magicznej lokacie, na którą ładujesz 130 zł i wyciągasz 10 zł miesięcznie z procentów :P

Tyle, że nikt (w tym ja) tak nie pisał, xbotom coś się ubzdurało - nie wiem skąd w ogóle pomysł by akurat z lokaty te 10 PLN wyciągać Oo' Ale cóż, xboty lubią się tak auto-failować, w sumie patrzę na to z dużą dozą rozrywki :]

Nemesis, zabawnie wygląda Twój wywód, który jest tuż pod niszczącym system trailerem Beyond: Two Souls, oraz w obliczu że od 2008 PS3 wygrywa w kwestii graficznej nagrody za najlepsze tytuły na VGA. Będę to powtarzał do skutku, aż każdy kto tu pisze zrozumie że to PS3 ma najładniejsze gry tej generacji, zaś multiplatformy stoją na porównywalnym poziomie (akurat ostatnio podejrzałem BF3 na Xboxie, gdzie niby tutaj lepsza jakość od PS3?). Ogółem takie to Twoje słodkie marudzenie.

Mnie tam cieszy, że jednak w Polsce i Europie (i Japonii) najlepiej ma się PS3 (nie licząc Wii i smartfonów), bo daje to ogromną bazę graczy, a także wysoką jakość usług na naszym podwórku (centrum pomocy, usługi dodatkowe, lokalizacje). Nie jest idealnie, wiem. Jest jednak na tyle dobrze, że PS3 pozostaje dla nas najbardziej rozsądnym wyborem jako główna konsola, za to Wii i X360 świetnie uzupełnią bibliotekę w zależności od gustu - bo to przecież bardzo dobre konsole. Cieszmy się więc bracia gracze, bo mamy naprawdę świetne lata pod względem hardware.

Opublikowano

Q: You mention Sony first-party, and they are sort of renowned for their studio system. You oversee the studios for Microsoft. I guess the knock on 360 is that you don't have as many first-party IP. It is a few select franchises in Halo, Forza and Fable. Gears of War is Xbox-exclusive but is Epic's IP. People say "how come Microsoft is not creating more IP or doing something to bolster the studio system?"

Phil Spencer: So that is two separate questions. We have always been about trying to create hits that really push our platform and reach millions of people. I've never looked at our first-party mandate as trying to simply pump out content that only a few select people will go out and buy. If you look at our top franchises in our first-party, they do incredibly well relative to other first-party franchises. If you rank our top four franchises against the other franchises, our top 4 outsell like the top 11 Sony franchises or something like that. In the end, it's about creating something to scale and something that matters.

Innymi słowy, po ch.uj się starać, lepiej doić 3 marki, zamiast próbować nowych projektów.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

najlepiej ma się PS3 ... nie licząc wii smartfonów, i konsol przenośnych - mistrzostwo świata :)

potrzebowałeś prawie 24 h aby się zorientować o co Ci chodziło w tymi % ... gratuluję bystrości umysłu ...

Opublikowano

Szkoda, że za to co chciałbym napisać Mendrkowi dostałbym warna.

Opublikowano

Czytając Mendrka Smerf Ważniak mi się przypomniał ;)

Mhm, a może napiszesz coś na temat? Nie umiesz? Oj, to widać.

Szkoda, że za to co chciałbym napisać Mendrkowi dostałbym warna.

A co argumenty się skończyły i chciałbyś mnie obrazić? Spoko, naturalna reakcja.

najlepiej ma się PS3 ... nie licząc wii smartfonów, i konsol przenośnych - mistrzostwo świata :)

Nigdzie nie napisałem o konsolach przenośnych. Chodziło mi o pewną kategorię, w której znajdują się m. in. X360 i PS3.

Innymi słowy, po ch.uj się starać, lepiej doić 3 marki, zamiast próbować nowych projektów.

Dlatego wolę Sony za ich starania by dostarczać większą liczbę wielogatunkowych ex'ów w najwyższej jakości :)

Opublikowano

Znaczy się, że nikt nie dostanie warna jak napisze, że masz kutasa w du.pie? Tak jak Ty to piszesz na lewo i prawo jako moderator? Cool :)

Opublikowano

A czy ja komuś napisałem że ma?

Czy personalnie napisałem konkretnie że jakiś użytkownik ma?

Opublikowano

Czyli wychodzimy z założenia, że jak obrażamy wszystkich to jest ok i wypada moderatorowi pisać o kutasach i waleniu w dupę. Dobrze wiedzieć Mendrosławie :D

Ciekawe tylko, że ja jako szary użytkownik forum dostawałem warny i bany zarówno za obrazy personalne jak i skierowane do ogółu. No ale ja nie jestem moderatorem. Moderator może być burakiem bez ponoszenia konsekwencji :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Po pierwsze - ogółem tak, jest większa swoboda przy pisaniu do szerszych grup, oczywiście o ile nie nosi to jakiś szczególnych znamion np. razismu, chociaż od tego są pewne wyjątki na dosyć cienkiej granicy np. w Jokesach. W przeciwnym wypadku musielibyśmy karać za to, że ktoś napisał np. źle o wyborach PO/PiS, kibicach tej czy innej drużyny, czy o samych graczach.

Po drugie - liczy się to co chcieliśmy przekazać. W moim stwierdzeniu chodziło nie o obrażenie niezdecydowanych przyszłych graczy, lecz o dobitne pokazanie że przyglądając się XBL! Gold można jasno wysnuć że jest to typowe dojenie kasy :)

Czy teraz już rozumiesz, czy powinienem na PW wytłumaczyć Ci to raz jeszcze bardziej przystępnie?

Ps. Donsterydo, przejrzałem Twoją historię ostrzeżeń i nie widzę tam żadnych za obrażanie jakiś konkretnych grup. Jedynie warny jak za obrażanie, to konkretnych użytkowników.

A teraz wracajmy do tematu.

Opublikowano

Aj tam smar... to zwykły pot i para wodna powstające od zaciętego grania, zmieszane z kurzem i pyłem "eksploatacyjnym". Fakt, jak tak dłużej się pogra i nie przeciera pada to się tego nazbiera i wygląda to jak smar.

W padzie od klocka (ja miałem tego co był dodawany do pierwszych Arcade w 2008 roku, nie wiem czy potem się zmieniały) było zaś tak, że od tarcia analogiem po krawędzi po prostu kruszyła się biała obudowa, a później jak już się bardziej wyrobiło to kółeczko to nawet szarpało momentami niestety.

Opublikowano

synek ile Ty razy pisałeś personalnie do kogoś kto ma Xboxa że jest ruchany w d.upę/ma kutasa w du.pie itp .....?! prawie dziennie w ostatnim czasie takie coś się pojawiało, nie wspominając przekleństw itp.

Opublikowano

Aj tam smar... to zwykły pot i para wodna powstające od zaciętego grania, zmieszane z kurzem i pyłem "eksploatacyjnym". Fakt, jak tak dłużej się pogra i nie przeciera pada to się tego nazbiera i wygląda to jak smar.

W padzie od klocka (ja miałem tego co był dodawany do pierwszych Arcade w 2008 roku, nie wiem czy potem się zmieniały) było zaś tak, że od tarcia analogiem po krawędzi po prostu kruszyła się biała obudowa, a później jak już się bardziej wyrobiło to kółeczko to nawet szarpało momentami niestety.

Tylko cały pic w tym, że jak się używało tego pada, to nic takiego nie było :D Dopiero jak się go odłożyło na te 2 miesiące, to wytwarzało się smarowidło i to mnie najbardziej ciekawiło - dlaczego z padem stale używanym tego nie było. Może dlatego, że wycierało się to na bieżąco.

Opublikowano

Mendrek, a jakie jest nietypowe dojenie kasy? :)

Opublikowano

Prawda, sam mam 2 DS3 i używam jednego cały czas (od 3 lat, niezniszczalny skur.wysyn, przeżył ponad 30 platyn, w tym wszystkie CoD'y i Fifę), a jak czasem podłączę drugiego to widzę, że trzonki od analogów mają jakieś mazivo na sobie :).

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Czytając Mendrka Smerf Ważniak mi się przypomniał ;)

Mhm, a może napiszesz coś na temat? Nie umiesz? Oj, to widać.

Najpierw sam zadajesz pytanie, potem nie dając żadnej możliwości na nie odpowiadasz.

Ale odpowiem:

Smerf Ważniak jest jednym (jak nie jedynym, Maruda nie jest taki zły, a Smerfetkę i tak wszyscy lubią) z najbardziej nielubianych rezydentów Wioski Smerfów ze względu na jego wprost niesłychaną zarozumiałość i chęć podporządkowania sobie wszystkich Smerfów przez stosowanie często nieetycznych (jak na Smerfy ma się rozumieć) metod. Ważniak uważa się też za prawą rękę Papy Smerfa bez uzyskania od niego odpowiednich uprawnień, co prowadzi często do kłótni , w którą są wciągane wszystkie Smerfy bez wyjątku, za co są często przez Papę Smerfa niesłusznie karane.

Nikt o tym nie wie, ale obok Gargamela i Klakiera jest to jeden z czarniejszych charakterów uniwersum Smerfów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.