Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

8 Gb ramu w konsoli? Uwierzę jak zobaczę. 4 Gb to już będzie dużo bo 8x więcej niż obecnie.

PS. Artykuł na temat sytuacji Sony z przytoczonymi danymi na temat środków finansowych, długu, wartości rynkowej itp.

- Wartość firmy mierzona ceną akcji: 2000 r. - 100 mld $ / 2012 r. - 11 mld $

- Sony ma więcej długu niż Microsoft, Google i Apple razem wzięte - 135 mld $

- Środki płynne po odjęciu wszystkich zobowiązań wynoszą ok. 11 mld $ i spada - artykuł chyba jeszcze nie uwzględniał ostatniego ruchu Sony, który polegał na upłynnieniu aktywów za 1.5 mld $ w celu spłaty niektórych długów.

Nie chce się wierzyć, że przez 12 lat władze firmy systematycznie ją wykańczały i dopiero po 11 latach zaczęli robić coś w kierunku zmiany trendów. Ciężko uwierzyć, że taka niekompetencja przechodziła przez dekadę w prywatnej korporacji - zrozumiałbym gdyby to było jakieś przedsiębiorstwo państwowe.

co za bzdury, przecież wszystko jest ok, bo Mendrek ma darmowe gry z PS+.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

MaZZ: Jakiś link do tych rewolucji o 12 Gb devkitach? B3D?

Opublikowano

8 Gb ramu w konsoli? Uwierzę jak zobaczę. 4 Gb to już będzie dużo bo 8x więcej niż obecnie.

PS. Artykuł na temat sytuacji Sony z przytoczonymi danymi na temat środków finansowych, długu, wartości rynkowej itp.

- Sony ma więcej długu niż Microsoft, Google i Apple razem wzięte - 145 mld $

- Środki płynne po odjęciu wszystkich zobowiązań wynoszą ok. 11 mld $ i spada - artykuł chyba jeszcze nie uwzględniał ostatniego ruchu Sony, który polegał na upłynnieniu aktywów za 1.5 mld $ w celu spłaty niektórych długów.

Nie chce się wierzyć, że przez 12 lat władze firmy systematycznie ją wykańczały i dopiero po 11 latach zaczęli robić coś w kierunku zmiany trendów. Ciężko uwierzyć, że taka niekompetencja przechodziła przez dekadę w prywatnej korporacji - zrozumiałbym gdyby to było jakieś przedsiębiorstwo państwowe.

Edyta: Dane są zaktualizowane - w artykule są liczby z czerwca.

No jest źle, sam ten artykuł wklejałem tutaj już z miesiąc temu. Ale Sony ma szanse - ich smartfony zaczynają wreszcie się sprzedawać i są faktycznie dobre, z filmami też nie jest aż tak źle. Ruch z PS Mobile pozwala na pozyskiwanie rynku w segmencie mobilnym. Oczywiście wszystko zależy od TV, bo to największa kotwica, ale plotki, które sie pojawiły mówią o tym, że Sony planuje podpisać umowę na dostarczanie tańszych komponentów do smartfonów i TV by móc obniżyć ceny i konkurować z innymi. Ale jak będzie - zobaczymy. Fakt faktem, poprzednie lata były kompletnym dawaniem dupy w prawie każdym aspekcie.
Opublikowano

- Sony ma więcej długu niż Microsoft, Google i Apple razem wzięte - 145 mld $

Edyta: Dane są zaktualizowane - w artykule są liczby z czerwca.

Same patenty Sony są warte jakieś 30 miliardów $

Opublikowano

Nom, niech sprzedadzą swoje patenty i będą dłubać patykiem w litej skale :P

Opublikowano

No dobra, ale póki gałąź gier staje się jedną z priorytetowych, to jako gracze nie musimy się martwić. Martwią się oddziały z telewizorami i może jacyś fanboje telewizorów Sony. Więc dla nas to takie strachy na lachy i kolejna woda na młyn dla spekulantów na giełdzie.

Grunt to zacząć robić dobre kroki, wtedy prędzej czy później dojdzie się do celu.

Ciekawi mnie co się stanie z Nintendo, gdy Wii U nie wypali. Zaczną robić true next gena, a może przerzucą się tylko na handheldy i to głównie w Japonii?

Opublikowano

Nom, niech sprzedadzą swoje patenty i będą dłubać patykiem w litej skale :P

Chodzi mi oto że nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą wartością firmy mierzoną przez ceny akcji. Wszędzie tak podają ale gdyby np Sony sprzedało wszystkie swoje fabryki i pateny to wyszłaby suma grubo ponad 100 miliardów $. Gdyby Sony było warte 11 miliardów $ to microsoft kupiłby ich od razu dla patentów i fabryk. w ten sposób pozbyłby sie konkurencji. Chyba w zeszłym roku microsoft miał około 10 miliardów $ czystego zysku.

Opublikowano

Kolejny tytuł exclusive na Playstation 3. Warto zaznaczyć, że tytuły exclusive są tymi, które czynią bibliotekę danej konsoli wyjątkową na tle innych.

http://www.ppe.pl/news-19694-Sequel_One_Piece_%28PS3_Vita%29_z_trailerem!.html

Przy One Piece: Pirate Warriors możemy bawić się w Europie od września 2012 roku. Tytuł okazał się na tyle popularny, że pomyślano o stworzeniu jego kontynuacji. Sprawdźcie zajawkę nowej przygody Luffy'ego! Namco Bandai potwierdziło już, że gra zjawi się na Starym Kontynencie.

One Piece: Pirate Warriors cieszyło się wyjątkowo dobrą sprzedażą, przede wszystkim w Japonii - jak podaje trailer gra rozeszła się na całym świecie w ilości 1,2 mln sztuk (w czym z pewnością pomogły bundle-packi z PS3 w Japonii). Tym razem sequel Pirate Warriors pojawi się również na Vicie. Zainteresowani? Gra wyląduje na Starym Kontynencie w sezonie wakacyjnym 2013 roku.

Na X360 jak wiadomo wychodzi tylko 1 większy tytuł exclusive (Gears of War: Judgement robione przez polskie studio People Can Fly).

Opublikowano

Dlaczego głównie w Japonii ? Przecież 3DS wszędzie sie dobrze sprzedaje.

Dlaczego głównie w Japonii ? Przecież 3DS wszędzie sie dobrze sprzedaje.

Mendrek uwaza, ze konsola przenosna, ktora nie opiera sie na portach ze stacjonarek nie ma szans na innych rynkach :potter:

Opublikowano

Kolejny tytuł exclusive na Playstation 3. Warto zaznaczyć, że tytuły exclusive są tymi, które czynią bibliotekę danej konsoli wyjątkową na tle innych.

http://www.ppe.pl/ne...trailerem!.html

Przy One Piece: Pirate Warriors możemy bawić się w Europie od września 2012 roku. Tytuł okazał się na tyle popularny, że pomyślano o stworzeniu jego kontynuacji. Sprawdźcie zajawkę nowej przygody Luffy'ego! Namco Bandai potwierdziło już, że gra zjawi się na Starym Kontynencie.

One Piece: Pirate Warriors cieszyło się wyjątkowo dobrą sprzedażą, przede wszystkim w Japonii - jak podaje trailer gra rozeszła się na całym świecie w ilości 1,2 mln sztuk (w czym z pewnością pomogły bundle-packi z PS3 w Japonii). Tym razem sequel Pirate Warriors pojawi się również na Vicie. Zainteresowani? Gra wyląduje na Starym Kontynencie w sezonie wakacyjnym 2013 roku.

Na X360 jak wiadomo wychodzi tylko 1 większy tytuł exclusive (Gears of War: Judgement robione przez polskie studio People Can Fly).

21902522.jpg

Opublikowano

Masz rację, pisanie że na PS3 wychodzi kolejny "ex" jest jak pisanie że Ziemia jest okrągła. Nikogo to już nie rusza, brane jest to za część rzeczywistości która nas otacza.

Za to gdyby okazało się, że nagle zapowiedziano jeszcze jakiegoś "exa" na X360, to niektórzy myśleliby że im się to śni, albo że jakiś błąd Matrixa. No ale może to i dobrze. Jak wyszły po roku 2 jakieś ex'y na 8+, to fanboje X360 robiły tu festiwal jakby X360 wygrywał właśnie generacje, a tak jest cisza i spokój, od czasu do czasu zakłócana zawistnymi hejtami w stronę konkurencji.

Opublikowano

Dobrze, masz rację, myślę że to kolejny gwóźdź do trumny (aż dziwne że jest jeszcze miejsce na kolejne gwoździe) Xboxa 360, kolejny po filmie Cage'a i God of War z nastawieniem na (zyebane) multi.

Opublikowano

Rozumiem, że Mazzeo grałeś już w jakąś wersję multi GoW: A, że piszesz że ma "zyebane multi" ? :)

Opublikowano

Migasz się jak wtedy gdy pytam o to czy znalazłeś już wady i błędy które MS popełniło przy okazji konsol tej generacji :)

Spoko, to tylko Tobie wystawia świadectwo :) Nie pierwsze takie i pewnie nie ostatnie.

--- --- ---

Mimo cebulaków takich jak Fenikz, którzy kupowali za 1 $ , to jednak HB od THQ zarobiło całkiem dobrą sumę, ponad pięciu milionów dolarów.

http://gamezilla.kom...ilionow-dolarow

Akcja Humble THQ Bundle okazała się wielkim sukcesem. Gry zdecydowało się kupić prawie 900 tysięcy (a dokładnie ponad 885 tysięcy), którzy łącznie zapłacili za produkcje THQ aż 5,097,476.23 dolarów. Co ciekawe, jeszcze na dzień przed zakończeniem akcji organizatorzy mogli liczyć na nieco ponad 4,5 mln dolarów - jak widać ostatni dzień przyciągnął jeszcze kilku niezdecydowanych.

Oczywiście należy pamiętać, że nie wszystko leci do kieszeni THQ. Część tej sumy trafi też pewnie na akcje charytatywne. Nie zmienia to jednak faktu, że wydawca i tak będzie na sporym plusie, co w ich sytuacji jest bardzo dobrą wiadomością. THQ w trakcie akcji nie ponosiło żadnych kosztów, tylko dodatkowo zarabiało na grach, które wydało już znacznie wcześniej. Same korzyści.

A to może oznaczać, że na podobny ruch zdecydują się też inni wydawcy, niekoniecznie będący w kryzysie. Zawsze to szansa, by na konto trochę "grosza" wpadło, a przy okazji zyskuje się też w oczach graczy. Warto też zaznaczyć, że promocje w stylu "zapłać ile chcesz" przestały obowiązywać tylko w tego typu akcjach i powoli wkraczają do sklepów z cyfrową dystrybucją. Tak gog.com sprzedawał paczkę gier Interplay, a Muve Digital S.T.A.L.K.E.R.: Zew Prypeci.

Opublikowano

Rozumiem, że Mazzeo grałeś już w jakąś wersję multi GoW: A, że piszesz że ma "zyebane multi" ? :)

Kolejna gra z multi wrzuconym na siłę. Pół roku od premiery GOWa serwery będą wyglądać tak

pustynia_0352.jpg

Opublikowano

Moze i zero, ale zagral super role w grze o tron.

Opublikowano

Przykro mi, ale wyrosłem już z grania na komputrach, więc promocja HB mnie nie dotyczy ;(

Na szczęście dzięki P+ i tak za niewielką kasę mam grania, a grania. Parę dni temu bonusową (poza rotacyjną) grę dali na PS3 i PSV w Plusa, ot taka niespodzianka. Żadna ponoć rewelacja (ale obczaję dzisiaj), ale skoro poza zawodami, to darowanemu koniowi :)

Opublikowano

Przykro mi, ale wyrosłem już z grania na komputrach, więc promocja HB mnie nie dotyczy ;(

Na szczęście dzięki P+ i tak za niewielką kasę mam grania, a grania. Parę dni temu bonusową (poza rotacyjną) grę dali na PS3 i PSV w Plusa, ot taka niespodzianka. Żadna ponoć rewelacja (ale obczaję dzisiaj), ale skoro poza zawodami, to darowanemu koniowi :)

Widac jak czytasz co ma byc w P+. Gra nie byla niespodzianka.

Opublikowano

Widac jak czytasz co ma byc w P+. Gra nie byla niespodzianka.

pewnie strona na ktorej pisali o tej grze nie dziala w przegladarce na ps3.

Opublikowano

No cóż gdzieś mi widocznie umknęło, więc dla mnie niespodzianka :) Mnie interesują głównie duże gry w Plusie, ale skoro dają dodatkowo jeszcze np. Rock of Ages czy Retro/Grade, to nie zamierzam narzekać :)

Tak czy owak nie ma chyba sensu spierać się o jej statut, jest więc jest.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

http://www.ppe.pl/ne...trailerem!.html

co to to one piece, a srendek nie podkresliłes gdzie sie tak extra sprzedało tak to nie Polska to kraj gdzie laski wolą osmiornice od kolesi czyli Japan, myslałem że jarasz sie tylko rynkiem Ukraińskim i Polskim ale jak widać jesteś coś nieogar w temacie.

Edytowane przez FlashGordon

Opublikowano

co to to one piece, a srendek nie podkresliłes gdzie sie tak extra sprzedało tak to nie Polska to kraj gdzie laski wolą osmiornice od kolesi czyli Japan, myslałem że jarasz sie tylko rynkiem Ukraińskim i Polskim ale jak widać jesteś coś nieogar w temacie.

confused.jpg

Niezla skladnia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.