Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

czym sie różni przegoniło (na piechotę) od wyprzedziło (samochodem)?

;)

Edyta: Jaki suchar :D

Synonim?

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

dominujący w tej generacji gatunek fpsów jest bardzo mało rozwojowy, z codami na czele.

no to poczekaj na S.T.A.L.K.E.R.2 , ktory najprawdopodobniej ukaze sie na next geny. Jest na to kilka jasnych wskazowek

jesli przypadlo ci do gustu skyrim, ale wolisz strzelac i zwiedzac tereny post-industrialne to raczej ci podejdzie, i to bardzo. okreslenie 'punk' chyba dobrze pasuje do takich gier.

apropo, ciekaw jestem czy kogos to zainteresuje

swinia_duzy.jpg

leshy_duzy.jpg

drewniak-duzy.jpg

drewniak2-duzy.jpg

Świetne, mam nadzieję, że kiedyś wyjdzie na jakiejś konsoli. Szkoda, że plan z PS3/X360 nie wypalił.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Don, od czego jest sklep Jerzego Torrenta ;D

Opublikowano

Fallout> Stalker tak apropo postapo

Opublikowano

Don, od czego jest sklep Jerzego Torrenta ;D

Chcesz powiedzieć, że Stalker 2 już wyszedł? :P

Opublikowano

Fallout> Stalker tak apropo postapo

nie gral ale oceniac moze ;-)

Mylisz się. Grałem w Stalkera

Opublikowano

Nie wiem, ale tam napewno będzie world premiere xD w dodatku mają super promocje jak muve że gry za darmo dają :D

Opublikowano

Chciałem raz odpalić Stalkera na moim laptopie i chodziło to to strasznie. Zatoka więc odpada :P

Opublikowano

Każdy normalny graczw Polsce z konsolą imo kupuje exy konsolowe, a resztę piraci na PC - tak robię ja i wszyscy moi znajomi z konsola. No sorry, ale jak mi wciskąją darmową kopię na siłę to nie będę odmawiał. Oczywiście konsolę można piracić, ale to już ruska ruletka.

btw jak tam te wyniki Xboxa w Polsce ?

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

E to dupa, czyli podali pewnie ze 2012 byl wzrost o 100 % ale nikt wie jakiej liczby. ? Bez sensu.

Sprawdzilem newsa, wychodzi na to że większość to casuale na Kinecta. MS się może cieszyć, ale na sprzedaż gier pewnie wpływ ma to zjawisko żaden.

Zaraz zaraz, wait, to są dane z Komputronika ? Media Expert ? Nigga please

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Bazujac na sponsorowanych wynikach komputronika i MediaExpert podali procenty wzorstu sprzedazy. Szkoda tylko ze nie podali chodzby bazy do tych procetów bo np 231% z niczego nie jest rowne 5% z 10 000

Zreszta można było sie spodziewac własnie takiej informacji. Gdyby wyskoczli z konkretna liczba np 200 000 to przy deklaracji Sony Polska( z nie wiem kiedy ale juz jakis czas mineło) , o 500 000 PS3 w Polsce to by ich tylko wysmiali

Edytowane przez Niewidoczny

Opublikowano

Bez liczby bazowej, to tylko pokazuje trendy, nic innego. Nic mocnego

Opublikowano

"Na dodatek, wreszcie między bajki można włożyć mit o dominacji Playstation 3 na naszym rynku. Sieć sklepów Komputronik poinformowała, iż w porównaniu do zeszłego roku przyrost sprzedaży konsol wyniósł aż 70%; prym wiedzie wyraźnie Xbox 360", jak mówi prezes zarządu firmy

Beka z xbota, nie podał ile jest x360 ale twierdzi że dominacja PS3 to mit. Wszystko dlatego że w komputroniku zamiast 1000 sprzedało się 1700 konsol. :rofl2:

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

"Na dodatek, wreszcie między bajki można włożyć mit o dominacji Playstation 3 na naszym rynku. Sieć sklepów Komputronik poinformowała, iż w porównaniu do zeszłego roku przyrost sprzedaży konsol wyniósł aż 70%; prym wiedzie wyraźnie Xbox 360", jak mówi prezes zarządu firmy – Wojciech Buczkowski.

Beka z xbota, nie podał ile jest x360 ale twierdzi że dominacja PS3 to mit. Wszystko dlatego że w komputroniku zamiast 1000 sprzedało się 1700 konsol. :rofl2:

Generalnie , w samym komputroniku zdanie moze byc prawdziwe. Np . w roku 2011 sprzedano tam 10000 sztuk PS3 i 2000 Sztuk X360. W tym roku 16000 PS3 i 4400 X360. Rynek urósł o 70% - tak prawda, X360 Urósł procentowo najwiecej - tak zgadza sie. Zdania są poprawne :)

Opublikowano

Wow, widzę że przyparte do muru xbox community ściąga swoich naczelnych generałów z różnych zakątków galaktyki. Nawet Zeratul aka "szolszolszolszol" wraca by wesprzeć upadłe morale posiadaczy Xboxa. MSPolska po raz pierwszy podaje dane sprzedażowe. Mamy koniec tygodnia, a w oddziale MSPL musi być poruszenie jak przy epidemii biegunki.

Aha, motyw z różnicami rynku kiedy panowało Sony i był monopol, a sytuacja która jest zupełnie inna obecnie, był wałkowany już tutaj.

@GregzPL - zgodzę się co do tego, że PS3 zapewnia ogromna różnorodność, ale do multiplayerowej siekanki i nawalania godzin też się nadaje - zobacz statystyki konsolowych BF-ów w Polsce, sam zresztą mam w tym setki godzin i to na PS3 :) Podobnie gram w bijatyki i nawet VF znany z szybkiego umierania sceny online, to na PS3 potrafi wykrzesać jeszcze jakieś granie, a nawet ostatnio zakończyła się ogólnoświatowa internetowa liga VFCircuit.

A co do grania - to przy obecnym dobrobycie, chyba trudno obsługiwać 3 konsole, nawet ogrywać wszystkie hity. Ja sam dzięki Plusowi ledwo nadążam na jednej konsoli ogrywać te tytuły, nawet jeśli nie wszystkie mnie interesują z tej oferty. Zauważyłem też wśród tych co mają trzy konsole, o ile na początku generacji grali na X360, obecnie szarpią na PS3 lub Wii jako głównej konsoli.

Mendrek, da się Maluchem pojechać na Dakar, co nie oznacza, że jest to optymalne rozwiązanie :)

Nie wiem co znaczy obsługiwać. Ja chcę zagrać w określone serie, tytuły. I trzy konsole mi to dają. Dwie by tego nie zrobiły. No bo co miałbym olać? Uncharted? Mariana? Gearsy? Niby dlaczego? Bo nie mam konsoli? Bez żartów

Opublikowano

Greg zadamy inaczej Pytanie.

Gdybys MUSIAŁ zrezygnowac z jakiejs konsoli - z czego bys zrezygnowal ? PS3 , x360 czy Wii? Musisz zrezygnowac bo Ci utna reke

Opublikowano

"Na dodatek, wreszcie między bajki można włożyć mit o dominacji Playstation 3 na naszym rynku. Sieć sklepów Komputronik poinformowała, iż w porównaniu do zeszłego roku przyrost sprzedaży konsol wyniósł aż 70%; prym wiedzie wyraźnie Xbox 360",

Retoryka godna Onetu.

Ciekaw jestem co dokładnie wczoraj ktoś z MS Polska powiedział chłopakom z Gram.pl, bo te pełne cytaty, które dzisiaj przedstawili na stronie delikatnie mówiąc odbiegają od tego co napisali wczoraj w newsie.

Opublikowano

Teraz? X360. Proste. Gdyby dzisiaj mi padła to nowej bym już nie kupił

Opublikowano

W sumie to praktycznie niczego nie dowiedzieliśmy sie o sprzedaży xboxa w Polsce. Żadnych konkretów(Sony Polska powiedzialo nam dokładnie ile sie pestrojek zeszło,a ms procentam)

Opublikowano

Czyli zgadzasz sie , że dla każdego nowego konsumenta , który chciałby konsole (nie biore swiadomego konsumenta pod uwage , który ma juz wyznaczone konkretne cele), najlepszym, najbardziej roznorodnym, spełniającym potencjalnie najwiecej mozliwych rozwiazan gatunkowych jest PS3

Wkoncu doszlismy do czegos

Opublikowano

Gdyby powiedzieli to zostaliby wyśmiani dlatego obsrali się i wypuścili marketingowy bełkot zamiast konkretnej liczby dostarczonych konsol do sklepów.

Opublikowano

Czyli zgadzasz sie , że dla każdego nowego konsumenta , który chciałby konsole (nie biore swiadomego konsumenta pod uwage , który ma juz wyznaczone konkretne cele), najlepszym, najbardziej roznorodnym, spełniającym potencjalnie najwiecej mozliwych rozwiazan gatunkowych jest PS3

Wkoncu doszlismy do czegos

No, doszedłeś do tego co by zrobił Greg.

Opublikowano

Oczywiście. Przyznałem to już spory czas temu. I kilka razy. Gdybym miał komuś polecić jedną konsolę to PS3. Chociaż ostatnio koledze poleciłem X360. Ale tam priorytetem były gry ruchowe. Do "normalnego" grania PS3. Chociażby ze względu na Plusa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.