Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Przykro nam za twoich znajomych.

Ja nie mam żadnego pirata w "friend-liście".

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Nie kolego. To, że na X360 sprzedaje się dużo gier, to jest fakt w przeciwieństwie do twoich wydłubanych z nosa obserwacji. Np. co roku wszyscy wydawcy podają procentowo ile gier sprzedali na jakie platformy. Twierdzenie poparte źródłem możliwym do stwierdzenia.

A ja mam 2 znajomych z X360 i żaden nie piraci, wniosek? Nikt nie piraci na X360. <---- twój tok rozumowania.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ratio sprzedanych gier na X360 jest wyższy niż na PS3 i na Wii. To jest fakt. Więc nie wiem dlaczego ma to niby być argument z tyłka. Argumentem z tyłka jest to, że Twoi kumple piracą, więc piraci prawie 20 miliona użytkowników konsoli.

Oczywiście faktem jest, ale udowodnij, że ma to bezpośredni wpływ na ilość przerobionych konsol na rynku.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Ok, udowodnię. Ale najpierw poproszę o dane ile tych konsol na rynku jest. Udokumentowane dane, oczywiście

Opublikowano

Ratio sprzedanych gier na X360 jest wyższy niż na PS3 i na Wii. To jest fakt. Więc nie wiem dlaczego ma to niby być argument z tyłka. Argumentem z tyłka jest to, że Twoi kumple piracą, więc piraci prawie 20 miliona użytkowników konsoli.

Oczywiście faktem jest, ale udowodnij, że ma to bezpośredni wpływ na ilość przerobionych konsol na rynku.

Ty tak na poważnie ... a UDOWODNIJ że DESZCZ w Wenezueli nie ma wpływu na Sprzedaż PSczy w Kongu!

Opublikowano

No widzisz, ty mi zarzucasz argumentację z odbytu, a sam na podstawie swoich robisz dokładnie to samo. Nigdy nie udowodnisz mi, że sprzedasz gier ma wpływ na ilość przerobionych konsol na rynku. Dla mnie to jest typowy argument z tyłka.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

ale istnieję zasada domniemania, skoro sprzedają się ogrinalne gry to razej na nie przerobionej konsoli, bo mało jest osob kóte kupią gre za 200 (zamiast za 1,5) i zaryzykują BAN bo będą grac na przerobionym sprzęcie ...

Opublikowano

A wiesz, że kumaci i wytrawni piraci mają dwie konsole? Jedna do grania na piratach a drugą do kilku tytułów online?

Opublikowano

a 3 cia do dvd, 4 jako kaloryfer ...

gdyby tych giereczek się na PSczy więcej sprzedawało to ok, Twój argument miał by jakąś wartośc ... ale tak nie jest więc pierdzielisz jak potłuczony

Opublikowano

No widzisz, ty mi zarzucasz argumentację z odbytu, a sam na podstawie swoich robisz dokładnie to samo. Nigdy nie udowodnisz mi, że sprzedasz gier ma wpływ na ilość przerobionych konsol na rynku. Dla mnie to jest typowy argument z tyłka.

Wymień mi moją argumentację z tyłka. Palcem mi ją pokaż. Dlaczego mam Ci nie udowodnić, że sprzedaż gier ma wpływ na ilość przerobionych konsol na rynku? Bo Ty nie potrafisz? Za to potrafisz walić danymi z dupy. Na przykład o dwóch konsolach piratów. Podaj mi ile tych konsol jest przerobionych, to Ci powiem to o co pytasz. Trzasnąłeś 1/4, czyli niecałe 20 milionów. Tyle ich jest? To teraz to albo udowodnij, albo przyznaj, że (pipi) głupoty

Opublikowano

A ja mam 2 znajomych z X360 i żaden nie piraci, wniosek? Nikt nie piraci na X360. <---- twój tok rozumowania.

Nie mam żadnego znajomego z Xboxem, znaczy, że nikt nie ma Xboxa ;]

Opublikowano

[dixi mode on] Z tych 70 mln sprzedanych Xboksow 65 milionow to konsole przerobione, bo 99% ze wszystkich 2 moich znajomych z forum g.ejzera ma przerobionego xklocka. Prosty wniosek odnosnie kont xbl - jest ich 25 (sztuk). Tymczasem 100% gospodarstw domowych, z ktorymi mam do czynienia (dom mamy, taty, brata oraz jego zony i ich pieciorga dzieciakow) gra na nieprzerobionej konsoli ps3. Wniosek jest oczywisty - na ps3 zjawisko piractwa w ogole nie istnieje. Ponadto Halo 4 i Forza Horizon nie sa exami z prawdziwego zdarzenia, bo to to samo tylko z nowym tytulem. Nie to co nowy god of war, ktory tak naprawde jest zupelnie nowym IP, zatem 2012 rok jak kazdy od 1983 roku nalezy do PS3.

Chcieliscie faktow to macie. [dixi mode off]

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Przestań się bawić w pseudo eksperta bazującego na danych bo mimo, że chcesz zabłysnąć wiedzą w temacie to i tak słabo to wygląda w twoim wykonaniu. Nie uważam się za "wielkiego eksperta" jak ty i paru innych tutaj w temacie, ale na tyle długo siedzę i obserwuję rynek od nastu lat by mieć o pewnych rzeczach swój pogląd. Twoje argumenty, że PS2/PSX było łatwiej złamać niż XO i właśnie to rzekomo ma wpływ na ilość przerabianych konsol od M$ jest tak słabe, że szkoda o tym gadać. Jeżeli dla ciebie, osoby, która ma swoje lata i jest w pewnym sensie "kumata" konsola, która na rynku od dobrych 5 lat jest w pełni złamana, mało tego w dobie NETU, pełnej darmowej dostępności do gier jest niczym nadzwyczajnym i nie odgrywającym dużej roli w sprzedaży to o czym my mamy rozmawiać? Wiesz, że konkretnych danych ci nie podam ile jest przerobionych konsol na rynku, ale doskonale wiesz ile osób ten proceder uprawia i jaki to ma wpływ przy wyborze konsoli dla wielu osób. Nie udawaj z jednej strony wszech wiedzącego eksperta, a z drugiej biednego małego dziecka we mgle. Doskonale wiesz o czym mówię.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

u mnie w mieście chyba tylko ja kupowałem oryginalne gry na xboxa

Opublikowano

U mnie w warszawie wszyscy kupowali org gry na Xa, a nikt na ps3.

Opublikowano

u mnie w mieście chyba tylko ja kupowałem oryginalne gry na xboxa

pewnie żyjesz w polsce B :(

Opublikowano

Czekajcie bo nie rozumiem.

X360 jest piracony i wielu ludzi kupiło kloca właśnie z tego powodu - to źle.

Ale jak PS3 zostanie złamane i dzięki temu sprzedaż ruszy z kopyta i prześcignie X360 - to dobrze?

Opublikowano

v7xx7k.jpg

Halo-dzieciarnia mnie nie dziwi wcale, skoro całe uniwersum wygląda jakby robione było pod action figures i zabawki sprzedawane w Wallmartach. Te ESRB 17+ to raczej wabik niż kryterium.

No ale co ja będę tu truizmami rzucał...

dfe4654b75.jpg

Opublikowano

v7xx7k.jpg

Halo-dzieciarnia mnie nie dziwi wcale, skoro całe uniwersum wygląda jakby robione było pod action figures i zabawki sprzedawane w Wallmartach. Te ESRB 17+ to raczej wabik niż kryterium.

dfe4654b75.jpg

Klocki sa w Tesco na stalowej <love> żona juz wie co ma mi kupic na mikołaja!!

Opublikowano

Czekajcie bo nie rozumiem.

X360 jest piracony i wielu ludzi kupiło kloca właśnie z tego powodu - to źle.

Ale jak PS3 zostanie złamane i dzięki temu sprzedaż ruszy z kopyta i prześcignie X360 - to dobrze?

Nie musisz tak tego analizować. Po prostu konsola, która jest długo na rynku z możliwością "piracenia" zawsze ma bonusa podobnie jak wcześniej PSX/PS2.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

Dixi, rzucasz liczbami. Nie masz potwierdzenia źródła/potwierdzenia? To jesteś trollem. I choćbyś napisał jeszcze milion zdań bełkotliwego żalu nic to nie zmienia. Jeżeli chcesz się przerzucać wyzwiskami - proszę bardzo. Nie jesteś w stanie mnie obrazić. Ale jak chcesz rozmawiać o liczbach to rozmawiaj o liczbach. Nie podpieraj nimi swoich bełkotów, bo się ośmieszasz. Tyle w temacie, nie musisz mi odpisywać

+ Dodał MODERATOR
Dixi i Czezky nic nie napiszą tu przez 3 dni. Musiałem ich rozdzielić jakoś, by się nie pozabijali. I proszę wrócić do dyskusji o grach, a nie o tym kto komu co zrobi.
Opublikowano

@Moderator

Jakie pozabijali? oni ledwo zaczęli wymieniać poglądy, może nie był to poziom dyskusji akademickiej, ale od tego jest CW.

+ Dodał MODERATOR
Uważasz, że pisanie że ktoś komuś chce obić maskę, i umawianie się na "ustawki" w Warszawie to rzecz normalna i tak naprawdę powinniśmy się wszyscy gdzieś spotkać i zakończyć tą wojnę totalnym napier.dalańskiem? Sorry, ale ktoś musi wchodzić jeszcze potem na to forum :(
Opublikowano

dfe4654b75.jpg

Klocki są spoko. :)

Dzięki za cynk, nawet nie wiedziałem, że coś takiego jest.

megabloks-warthog-resistance-97011-2003.jpg

unsc-falcon-landing-pad-96940-1381.jpg

megabloks-forward-unto-dawn-97117-2583.jpg

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

dfe4654b75.jpg

Klocki są spoko. :)

Dzięki za cynk, nawet nie wiedziałem, że coś takiego jest.

megabloks-warthog-resistance-97011-2003.jpg

unsc-falcon-landing-pad-96940-1381.jpg

megabloks-forward-unto-dawn-97117-2583.jpg

Za(pipi)iste.

Jaka gra od PS3 doczekała się takich bajerów?

Opublikowano

Dobrze że moderacja szybko reaguje na e-zaczepki. Nasza polska mentalność nie pozwala odpuścić komuś o odmiennych poglądach, więc jestem w stanie uwierzyć w prawdziwą walkę na gołe klaty :)

Wracajcie do Halo.

Przypominam - dziś wieczorem wielka zapowiedź GTA V w GI.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.