Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

nie mogę się doczekać 20 lutego,ojj ten temat w najbliższych tygodniach będzie przechodzić renesans jeśli faktycznie zapowiedzą PS4.Wreszcie będzie jakaś odskocznia od walki nawiedzony Mendrek vs normalna reszta świata

Opublikowano

Ja tam wolę pierwsze informacje o Wieśku i Cyberpunk, zapewne mocno powiązane z next-genami.

Opublikowano

Zmiana tematu, pierwszy screen z Wiedźmina 3 (może?)

20130201131526.jpg

Konferencja chyba we wtorek, długo czekać na potwierdzenie nie będziemy.

Opublikowano

Cyberpunk będzie powiązany z nextgenami bo wyjdzie w 2015 roku.

Opublikowano

Jaranko na Wieska 3. Obecnie gram w 2 na komputerze i im dalej w las to coraz lepiej. Trochę nie mogę sie przestawić na sterowanie mycha+klawiatura. Brakuje pada :(

Opublikowano

To podłącz pada?

Opublikowano

No to kup pada od MS na kablu, co za problem.

Opublikowano

Albo lepiej podłącz pada od ps3 do usb : O

Opublikowano

Ja bym chciał kiedyś Kratosa zobaczyć w dzisiejszych realiach. Np. bogowie greccy odżywają i zaczynają odbijać świat z rąk ludzi, ale i również Kratos powstaje i zabawa zaczyna się od nowa - pośród budynków Nowego Jorku ;)

Pomysł wydaje się dziki i kwaśny, ale niby gdzie by jeszcze mogli umieszczać tą serię? ;)

A moze bys tak trojke skonczyl najpierw?

Co do typa czepiajacego sie o Furie to chyba drugi medrek i tez nie gral w GoWa. To nigdy nie byla gra stricte trzymajaca sie mitologii. Kazdy kto gral w pierwsza czesc i machal ostrzem Artemidy a potem zadal sobie trud i sprawdzil ta boginie na wiki dawno to skumal. Ze o puszcze pandory nie wspomne.

20.02 - Sony oglosi PS4. Oczywiscie grafika Ultra HD 8k., 16 rdzeni, nowy nosnik 100GB i 1TB dysk w wersji FAT. Bardzo latwa w progrmowaniu. Po wypuszczeniu konsoli okaze sie, ze nikt tego nie potrafi dobrze zaprogramowac. Unreal Engine 4 wyciaga max 1080p rozdzielczosci bo 12 z 16 rdzeni zostaly stworzone pod megafpi.zdubajery i nikt tego nie ogarnia. Oczywiscie all w 30 klatkach. Wersja FAT zajmowac bedzie powierzchnie mniej wiecej wielkosci bagaznika od malucha wiec jak ktos takowy pojazd posiada bedzie mial latwiej z przenoszeniem konsoli. Na szczescie mozna zachowac dobiorniki Full HD. Gry nadal beda sie instalowac na dysku a konsola zawieszac i przegrzewac.

Oczywiscie zawsze istnieje nadzieja i pocieszenie, ze Sony przeniesie cale PS4 w chmure.

Nie czekam na nic od Sony. Mam dosc PS3 i ich obietnic z du.py. Chu.jowa konsola i niech (pipi)ja.

Opublikowano

@bluber

Nie ma na mój system MotionJoya,który mi umożliwi granie na padzie od PS3 :D Jakoś przeboleje to "dzikie"sterowanie" albo po prostu kupie tego pada na kablu xboxowego.

Apropo samej gry. To wszystkim posiadaczom PS3 polecam kupno Xboxa360 nawet dla samego Wieska bo warto,albo upgrade kompa.

Opublikowano

@bluber

Nie ma na mój system MotionJoya,który mi umożliwi granie na padzie od PS3 :D Jakoś przeboleje to "dzikie"sterowanie" albo po prostu kupie tego pada na kablu xboxowego.

Apropo samej gry. To wszystkim posiadaczom PS3 polecam kupno Xboxa360 nawet dla samego Wieska bo warto,albo upgrade kompa.

A bo ty jesteś homouserem apple xD

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

A moze bys tak trojke skonczyl najpierw?

No właśnie jestem w trakcie, geez ta gra nie jest AŻ taka krótka ;) Wtedy z wszystkich GoW-ów zostanie mi już tylko Duch Sparty na PSP do przejścia i tyle jeśli chodzi o Twoje przesłanki pt. "Mendrek nie grał w żadnego GoW-a".

Nie czekam na nic od Sony. Mam dosc PS3 i ich obietnic z du.py. Chu.jowa konsola i niech (pipi)ja.

Na szczęście sprzedało się globalnie lepiej niż X360, i z tego można wnioskować że większość ma inne zdanie, a twoje jest tak samo słabe jak Ty w VF5: FS.

Opublikowano

Na szczęście sprzedało się globalnie lepiej niż X360, i z tego można wnioskować że większość ma inne zdanie, a twoje jest tak samo słabe jak Ty w VF5: FS.

Geez a z tego co piszesz o PS3 (i co inni tluka ci do lba) mozna wnioskowac, ze jestes debilem a takich (jak radzi pewne internetowe warzywo) sie banuje. Ukio wez sie w koncu za to. Zaraz dodam ankiete zeby zobaczyc czy wiecej osob tez tak sadzi bo wg. tego co piszesz wiekszosc ma racje.

I jeszcze w postach zwracasz sie do kogos wielka litera...

PS3 ch.uj ale mozesz juz pobiec na VFDC i przypucowac sie userom jakim to ty nie jestes znawaca VF i jak oni dobrze graja ale chyba mieli zly dzien bo z toba przegrali ;( Taka sama beka jak twoje gadanie o PS3.

Edytowane przez Mejm

Opublikowano

Ten teaser sprzed trzech dni okazał się dotyczyć aktorskiego trailera GoW: A . Cóż, to było do przewidzenia, choć może nadzieje były inne. ACZ trailer kozacki ;)

http://www.youtube.com/watch?v=6esc5q08_gY&

Całość z początku bardzo w stylu filmu "300" ;)

Opublikowano

"choć może nadzieje były inne"

No chyba tylko Ty się nie zorientowałeś, że chodzi o GoW:A...

Opublikowano

Zastanawiam się tylko skąd ta pewność o PS4 u niektórych. Jeszcze niedawno Kaz mówił w wywiadzie, że woleliby by to MS pierwszy wyłożył karty odnośnie nowej generacji. Na dodatek mają zapowiedziane 3 gry na PS3, i co, miesiąc przed nowym GoWem zapowiedzą nowy sprzęt?

Kompletnie nie rozumiem tego argumentu, a już go parę razy słyszałem, więc może faktycznie ja go nie pojmuję. Ale jak niby zapowiedź nowego sprzętu ma wpłynąć na sprzedaż gry na obecną generację?? Co, ktoś sobie pomyśli: "nie kupię tego God of Wara'a (czy tam Girsów) w marcu, bo przecież pod koniec roku wychodzą nextgeny. będę grzecznie czekał przez te kilka miesięcy, a obecne konsole wyrzucę na śmietnik bo po co mi one"?? W ogóle idąc tym tokiem rozumowania, to na E3 również nie mogliby zapowiedź nextgenów, bo przecież GTAV wychodzi dopiero we wrześniu i jeszcze broń Boże by się gorzej sprzedała.

Bardziej dziwne byłoby jakby wydawali jakiegoś dużego exa na PS3 po premierze następcy - chociaż przykład God of War II pokazuje, że nawet to nie wpływa zbytnio negatywnie na sprzedaż gry czy konsoli.

Żebyście się nie zdziwili że to coś odnośnie PS+ albo Gaikai.

Tak, na pewno organizują specjalną konferencję, aby zapowiedzieć jakie gierki będą wychodzić w plusie w nadchodzących miesiącach :P .

A co do Gaikai - to właśnie tu wydaje mi się, że zapowiedź możliwości odpalenia exów z PS3 na pc/tabletach/telewizorach negatywnie wpłynęłaby na sprzedaż gier na PS3, jak i samej konsoli - bo w końcu po co ktoś miałby się interesować PS3, jak wystarczyłby mu jakiśtam abonament w "gaikai". Dlatego sądzę, że właśnie gaikai zostawią sobie na e3, czyli po premierze największych exów na PS3, a w lutym będziemy cieszyć się prezentacją PS4.

I mam nadzieję, że na zapowiedź nowego x'a też nie będziemy musieli czekać aż do e3.

Opublikowano

zobaczymy, PS3 też miało być niesamowite, wszystkie gry miały chodzić w 1080p w 60 klatkach, trolowali renderami, a wyszło jak wyszło. także niektórzy niech wyluzują bo później będzie płacz i obrona ''magicznej mocy'' PS4.

Opublikowano

Jeżeli obie konsole będą dawały przynajmniej te 8x większe możliwości niż obecne to bez różnicy czy jedna będzie faktycznie 8x mocniejsza, a druga 10x. Normalni ludzie kupią co będą chcieli i będą grać.

Opublikowano

No nie no utwór to mogli dać bardziej emocjonujący.

Nie jednak jest dobrze dobrany.

Dobrze, że to "sobie" wyjaśniliście :P

Opublikowano

Major ma rozdwojenie jaźni :D

bez obrazy ofkorz

Opublikowano

Console Wars przechodzi na wyższy stopień. kłótnia o konsole których jeszcze nawet nie zapowiedziano.

Ta lepsza, nie moja lepsza, nie bo moja. Ja pier.........

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.