Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dark Souls II

Featured Replies

Opublikowano

Do studni możesz pózniej kupic drabinę, do jamy lizardow drzwi otworzysz kluczem. A jak tak bardzo jest Ci żal tych kilku dusz na pierścień kota to najedz sie cebuli, dopakuj hp i metodą prób i błędów szukaj najdogodniejszych spotów (ale tylko w jamie jaszczurow bo w studni nie przeżyjesz) do skoku.

Edytowane przez ornit

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 368,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Niektóry mają wy*ebane czy to polski czy nie polski bo nie sprawdzają bez przerwy na wiki byle gówna 

• Ogniska tuż przed bossami są bez sensu dla mnie. Zabija to większość emocji i strachu podczas walki. Świadomość tego, że będziesz musiał od nowa przedrzeć się przez zastępy przeciwników oraz że znowu

• Jak ja raz rozpieprzyłem beczkę na działce, rozsypały się deski i uciekły z niej 2 małe pająki. Żadnych gemów ani złota tam, nie było.

Opublikowano

Tylko pamietaj ze te jaszczurki sa konkretnie mocne jak cie trafia.

Edytowane przez Ma_niek

Opublikowano

Czy przesd tym koliesiem Velstad Królewska tarcza jest jakis npc co moze pomoc?. Bo troche mnie on wkurza.

Opublikowano

Velstad to dla mnie mega rozczarowanie. Glupi, wolny i za prosty. Zwlaszcza jak kleka i daje sie lac jak baba. Nie ma chyba NPC.

lol "królewska tarcza".

Opublikowano

Jeszcze mi powiedzcie, jakie są najwazniejsze staty dla warriora. Jestem zaraz przed walka z pursuerem i nie wiem w co wpakuje dusze jak go rozwale. Na razie idzie troche gladko, mam 220 obrazen z fire sworda, tarczy prawie nie uzywam ze wzgledu na 85% physical cap, ale internety mówią ze po pursuerze, jest tarcza ze stówką, wiec pewnie zaczne blokować jak poebany.

PS. gra jest swietna, inna  niz wyszstkie. Po nabraniu troche cierpliwosci i ograniu sie (mam 8 godzin a jestem jeszcze w majuli), dochodze do wniosku, ze czeka mie mega przygoda.

Opublikowano

Dasz rade tym razem bez glitcha na klonowanie dusz?

Opublikowano

Z PvP na 120SL jest jeden problem - mianowicie w tej części nie ma dobierania graczy po SL tak jak w jedynce :P Liczy się tylko Soul Memory - były nawet testy i bez problemu można się łączyć postacią SL1 z SL800 jeżeli tylko mają zbliżone SM. Tak więc zostając na 120SL i pakując jednocześnie SM w końcu będzie się trafiać na graczy z coraz większymi levelami. Rozwala to mocno randomowe PvP, bo pewnie większość nie będzie się trzymać jakiegoś ustalonego SL tylko wpakuje to co zechce i wszyscy będą latać ze wszystkim. 

Opublikowano

Dasz rade tym razem bez glitcha na klonowanie dusz?

Tak. Dopiero teraz sie w soulsy wczułem, bo zrozumialem co to za gra. Wczesniej na jana lecialem zeby zaliczyc i odstawic.

Edytowane przez Andżej

Opublikowano

Z PvP na 120SL jest jeden problem - mianowicie w tej części nie ma dobierania graczy po SL tak jak w jedynce :P Liczy się tylko Soul Memory - były nawet testy i bez problemu można się łączyć postacią SL1 z SL800 jeżeli tylko mają zbliżone SM. Tak więc zostając na 120SL i pakując jednocześnie SM w końcu będzie się trafiać na graczy z coraz większymi levelami. Rozwala to mocno randomowe PvP, bo pewnie większość nie będzie się trzymać jakiegoś ustalonego SL tylko wpakuje to co zechce i wszyscy będą latać ze wszystkim. 

SM podobno nie ma wplywu na PvP w NG+ i NG++ co coraz wiecej graczy potwierdza.

Opublikowano

Tak się wydawało na początku ale jak się okazało wynika to z tego, że kolejne przedziały SM są większe, więc można się łączyć z graczami, którzy mają większe różnice. Po przekroczeniu 12M SM można się już łączyć ze wszystkimi, którzy przekroczyli tę wartość i działa to już w NG:

http://www.gamefaqs.com/boards/693331-dark-souls-ii/68910270

http://www.gamefaqs.com/boards/693331-dark-souls-ii/68923661

Opublikowano

Witam wszystkich. Nie będę pisał, że mam problem, bo najwyżej pójdę sobie gdzie indziej, ale intrygują mnie trzy sprawy.

Dwie z nich związane są z lokacją Doors of Pharros - jaki Covenant odpowiada za przyzywanie mnie do świata innych graczy w postaci Grey Phantoma i jak tego uniknąć? Bo nie ukrywam, że jest to dość upierdliwe - człowiek chciałby sobie poeksplorować a tu co rusz info o summonie.

Druga sprawa to ten szczurzy boss koło ogniska Ordeal's End - czy w tej lokacji kiedykolwiek pojawią się jakieś znaki, bym mógł załatwić go w co-opie? Po siedmiu nieudanych próbach solo, chciałbym mieć choć głupiego NPCa do pomocy - zwierzak jest trochę przegięty.

Trzecia sprawa dotyczy Great Souls - wiadomo, że są cztery, tak? Lost Sinner, Old Iron King, Rotten i...? Do tej pory myślałem, że Duke's Dear Freja (ta pajęczyca), ale po jej ubiciu otrzymałem całkiem zwyczajną duszę (choć było chyba info o Great Soul, ale wygląda jak każda inna a te pomarańczowe mam nadal tylko 3) - WTF?

Opublikowano

1) Bellkeepers, może masz na sobie ich pierscień dlatego Cię przyzywają

2) Nie da się tam nikogo summonować z tego co mi wiadomo.

3) Ja się nad tym nie głowiłem, może jakis bug graficzny bo kiedy ją zabijasz pokazuje komunikat, że great soul aquired czy cos w tym stylu

btw Ten filmik dedykuję osobom twierdzącym, że nie da się grać casterem pvp na 125 sl. Mistrz jak widać w formie :P

Opublikowano

Witam wszystkich. Nie będę pisał, że mam problem, bo najwyżej pójdę sobie gdzie indziej, ale intrygują mnie trzy sprawy.

Dwie z nich związane są z lokacją Doors of Pharros - jaki Covenant odpowiada za przyzywanie mnie do świata innych graczy w postaci Grey Phantoma i jak tego uniknąć? Bo nie ukrywam, że jest to dość upierdliwe - człowiek chciałby sobie poeksplorować a tu co rusz info o summonie.

Druga sprawa to ten szczurzy boss koło ogniska Ordeal's End - czy w tej lokacji kiedykolwiek pojawią się jakieś znaki, bym mógł załatwić go w co-opie? Po siedmiu nieudanych próbach solo, chciałbym mieć choć głupiego NPCa do pomocy - zwierzak jest trochę przegięty.

Trzecia sprawa dotyczy Great Souls - wiadomo, że są cztery, tak? Lost Sinner, Old Iron King, Rotten i...? Do tej pory myślałem, że Duke's Dear Freja (ta pajęczyca), ale po jej ubiciu otrzymałem całkiem zwyczajną duszę (choć było chyba info o Great Soul, ale wygląda jak każda inna a te pomarańczowe mam nadal tylko 3) - WTF?

Freia to great souls.

Opublikowano

Cały czas trzymaj się pod jego brzuchem i go dziabaj. Zobaczysz że zrobi się o wiele prościej. Walka w sumie podobna do tej z Sifem z jedynki. Tylko że on był trochę urodziwszy ;)

Opublikowano

Cały czas trzymaj się pod jego brzuchem i go dziabaj. Zobaczysz że zrobi się o wiele prościej. Walka w sumie podobna do tej z Sifem z jedynki. Tylko że on był trochę urodziwszy ;)

Też mi się tak skojarzyło, ale Sif był łatwiejszy - łatwiej było uniknąć jego szlagów mieczem - tutaj jest problem, ale spróbuję tak jak mówisz.

Czekając na odpowiedź polazłem do Shrine of Winter - faktycznie, dusza Freiji to jakiś glitch, bo brama stanęła otworem.

Teraz jednak napotkałem na problem - doszedłem do wrót Drangleic Castle i nie wiem, co dalej, a z lewej strony w nieskończoność wysypują mi się rycerzyki. Zgaduję, że ma to związek z tymi dwoma olbrzymami przed wejściem, bo widziałem, że akurat ten z lewej się ruszał, jak ubijałem kuszników - "jak żyć panie premierze"? ;)

@Ma_niek - próbowałem dwukrotnie, ale nie zdążyłem i porzuciłem ten pomysł - mówisz, że skuteczny? Spróbuję, dzięki :D

Edytowane przez WrednyPL

Opublikowano

Fajny filmik. Troche innego buidu bym uzywal ale i tak niezle.

edit:

@Wredny - zabij potwory PRZY statule.

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Podobno na ps3 był glitch z tym związany i dusze nie leciały do statuł. Nie wiem czy to naprawili czy nadal jest obecne, Niektórym osobom uniemożliwiło do kontynuowanie gry.

Opublikowano

Coś w tym jest. Będąc tam pierwszy raz, ubiłem tylko kilkunastu gości i drzwi się otworzyły. Za drugim razem zabijałem ich bez końca. Gdy skończyły mi się trzy miecze, wróciłem do ogniska. Po powrocie zabiłem tylko kilku i było po wszystkim.

Edytowane przez anarom_pl

Opublikowano

Vendrick naklepany, Darklurker tez. Czyszcze wszystko co sie da i zbieram sie do NG+ a potem NG++ bo trzeba ta platyne wbic.

Edytowane przez Velius

Opublikowano

Czyszcze wszystko co sie da i zbieram sie do NG+ a potem NG++ bo trzeba ta platyne wbic.

Ja mam podobnie - staram się włazić wszędzie i wycisnąć z pierwszego przejścia co się tylko maksymalnie da - platynka musi być... kiedyś....:) Co prawda czasu ostatnio mało, ale metodą małych kroczków, próbuję pokonywać bossa albo jakąś konkretną lokację dziennie. Choć trochę odbiłem się od Drangleic Castle i  pomieszczenia z tymi skamieniałymi halabardnikami - trochę przegięli z ilością nieprzyjemności wyskakujących zza drzwi, więc po kilku zgonach postanowiłem ubić Gargulce na Belfry Luna - za czwartym razem się udało :D

Najgorsze jest, że nawet jak jesteś w odpowiednim covenancie i nosisz pierścień to nie chroni Cię to przed atakami obrońców wieży i najazdami szarych fantomów - trochę nielogiczne zagranie.

Opublikowano

Ja dzis przeszedłem w końcu tą grę (późno bo grałem w diabolo 3). Nie wiem jak Wy ale może ja jestem już za stary ale ta gra sprawiła mi dużo problemów, więcej niż DS1 i wiele razy korzystałem z pomocy innych graczy (własciwie to kiedy tylko się dało :) ).Teraz jeszcze chcę załatwić inne sprawy zanim przejdę na NG+ (może z moimi dłońmi paralityka uda mi się przejsć). Bawię się też w inwazje. Mam 2kk SM a mimo to bez trudu znajduję ludzi w np. Huntsman Copse czy Drangleic Castle. Pojedynki na arenach też sprawiają mi kupę radochy. Szkoda tylko, że aren tak mało.

btw za(pipi)isty filmik, ciekawe jaki SL ma gosciu.

słodkie parowanie :)

Opublikowano

Ja nie mialem jakis wiekszych problemow z gra (dzis skonczylem NG). Czasami poszly przeklenstwa na jakies rzeczy typu "TA NO JASNE", ale ogolnie gra nie jest jakas trudna. Chce sprobowac ubic ancient dragona zanim przejde do NG+.

Opublikowano

Jeszcze 2 filmiki o upgradzie broni.