Gość mate5 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Phantom Hourglass potrzebuje rimejku, z naprawionym sterowaniem Nie ma czasem fanowskiego moda, który je naprawia? Tak, wiem: tylko oficjalnie wersje gierek na konsoli, nic zmodowanego, bo przecież to niehonorowe, nieludzkie, nawet jeżeli wiąze się to z problemami. Tak jakby zarówna konsola jak i gra były dziełkiem sztuki, a nie gra = dziełko sztuki, konsola = sztaluga / płyta cd / marmur / papier książki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) PH zbudowany jest wokół dotykowego sterowania. Bez niego nie ma tej gry. Wiele mogę zarzucić tej grze ale sterowanie jest akurat ok. Inna sprawa, że najlepszym rimejkiem tej gry byłoby dla mnie spuszczenie całego nakładu w kiblu. Edytowane 25 Stycznia 2015 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Zeldy do długie gierki (stoją czasowo obok Okami)? Mam tu głównie na myśli TP i SS, a nie wersje na przenośne konsole. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 12 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Oj tak. TP mi zajęło 50 godzin. Starsze odsłony są trochę krótsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 To zależy, samo przejście gry to jakieś 20h przeważnie. Ale jeżeli chcesz zrobić dosłownie wszystko to średni czas wynosi wtedy 40-70h w zależności czy się śpieszysz czy powoli liżesz ściany i czy przechodziłeś daną część czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Tak, z tym, że np. taki SS to 20-30 godzinna gra rozwleczona do 50 godzin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 12 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 BTW patrząc z perspektywy czasu to TP to gra potężna, różnorodna, długa, genialna. Jak dla mnie druga najlepsza Zelda po Okarynie, ale jednak ex equo z Wind Wakerem. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 OoT z N64 jest do przejścia w dzisiejszych czasach? Na pewno rozumiecie o co mi chodzi. Czy ruszać tylko wersje z 3DS? Bo tak się zastanawiam czy może nie zaczać serii od tej najsławniejszej części... Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Ta gra to niezły hardkor jak na dzisiejsze czasy, Nie chodzi nawet o trudność przeciwników, tylko o zgadnięcie co zrobić dalej. Ta gra z pewnością nie trzyma za rączkę. Z drugiej strony warto zagrać w coś, co wielu ludzi uważa/ło za najlepszą grę w historii. Warto zrozumieć i zobaczyć czemu. Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Figaro Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Jak masz możliwość to graj na 3DS. Po co się męczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Tez uważam że lepiej ograć na 3ds, okaryna jest świetna ale czy najlepsza hmm jak dla mnie nie Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Jak zaczynasz przygodę z serią to Ocarina jest ok. Ale lepiej zacząć od Twilight Princess, która jest Ocariną XXL. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 No właśnie nie mam możliwości ogrania na 3DS stąd pytam. Także odpuszczam i czekam na TP HD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 No właśnie nie mam możliwości ogrania na 3DS stąd pytam. Także odpuszczam i czekam na TP HD. OOT podobnie jak MM dziś do ogrania tylko na 3DSie. już nie chodzi o poprawioną grafikę, ale bardziej o bardziej sensowne FPSy i wygodę sterowania jak będziesz miał okazję kupić 3DSa to IMO warto dla samych 3 (4) zeld. Cytuj Odnośnik do komentarza
_mike 318 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Jak zaczynasz przygodę z serią to Ocarina jest ok. Ale lepiej zacząć od Twilight Princess, która jest Ocariną XXL. Zgadzam się w 100%. Właśnie kończę Ocarinę na 3DS (po raz pierwszy w życiu), wcześniej grałem w TP ze dwa lata temu. No i Twilight Princess jest bardzo dobrą częścią do rozpoczęcia przygody z Zeldami (lub wznowienia po wielu latach, jak ja to zrobiłem). Gra jest super, bogata, ma spoko klimat i na tą chwilę, dla mnie jest lepsza od OoT. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Dzisiaj 30 lecie obchodzi The Legend of Zelda. Niesamowite, że po tylu latach dalej jest tak ważna. I do dzisiaj bawi nie tylko młodych, ale i starszych. Seria łącząca pokolenia. Niektórzy pamiętają dzieciństwo pokonywania dungeonów w pierwszej Zeldzie na NESa, inni z rozrzewnieniem wspominają granie w Link's Awakening podczas wycieczek, a ktoś jeszcze młode lata wiąże z kultową Okaryną i problemami z Water Temple. Nawet na forumku są tacy, którzy daną część Zeldy wiążą z pewnym etapem życia. Jednemu Zelda TP pomogła przy zerwaniu z dziewczyną, mi Wind Waker pomógł w smutnych czasach. Sam nie wiem dlaczego tak bardzo lubię tę serię. Nie można tej grze odmówić uroku przygody. Jesteś młodym, poczciwym chłopkiem stawiającym czoło wielkiemu złu. Bardziej przygodowo być nie może. W międzyczasie poznajesz gamę nietuzinkowych postaci, wysilasz szare komórki podczas dungeonów i z godziny na godzinę coraz bardziej wiążesz się ze swym avatarem. Mam nadzieję, że seria dalej będzie trwać. Przez następne 30 lat. Jeśli będę musiał przedstawić synowi jakąś grę, na pewno jedną z nich będzie któraś Zelda. Wspólnie będziemy przemierzać Hyrule, razem rozwijać zagadki i dobrze się przy tym bawić. Osobiście najbardziej cenię Wind Waker. Sam art style sprawia, że japa się cieszy. Ale nic nie pobija faktu i klimatu, że zaczynasz grę jako dzieciak w piżamie. Chwilę potem dostajesz łódkę i nagle cały świat staje przed Tobą otworem. Ta idea chłopca z łódką od zawsze mnie pociągała. I to pływanie w nieznane. Eksplorowanie dzikich wysepek, szukanie skarbów głęboko w oceanie. Chyba żadna gra nie ujęła tego tak cudownie. Odpalając ten tytuł czuję się znowu młodo i radośnie.... ... a na pewno dużą zasługą w tym jest cudowna muzyka. Żadna seria nie ma tylu kawałków zapadających w pamięci. Także zapraszam wszystkich do posłuchania składanki utworów z różnych części, wspominając przy tym cudowne chwile spędzone przy tej pięknej serii. A jaka jest wasza ulubiona odsłona Zeldy? Czego oczekujecie od Zeldy U? Edytowane 21 Lutego 2016 przez Figaro 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elanczewski 63 Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Nie grałem we wszystkie Zeldy, ale ulubionymi pozostaną chyba Oracle of Ages i Oracle of Seasons. Jedne z niewielu gier, które miałem jako dzieciak na GBC. To były piraty, dwie gry na jednym karcie, ale wtedy raczej nie zwracałem na to uwagi No i to były dobre tytuły dla kogoś, kto nie zna angielskiego, bo nie bardzo to przeszkadzało. Bardzo mi się podobało zmienianie pór roku i czasu. Nadal wolę Zeldy w 2D, bo drugą na liście jest A Link Between Worlds. Od Zeldu U oczekuję tylko tego, by nie była za bardzo otwarta. Żeby się nie rozmemłała gdzieś w połowie, gdzie będziemy szukać jakichś śmieci zamiast kolejnej świątyni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 U mnie numerem 1 jest Skyward Sword. Bardzo podeszło mi Metroidowe prowadzenie gameplayu, świetne miejscówki (tę z zabawą czasem po prostu kocham), ciekawe przedmioty. Dodatkowo oprawa, zwłaszcza audio, kopała zad. Bardzo chciałbym zagrać w remake. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 wind waker lepszy na GC czy wiiu?zepsuli coś w rimejku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zdecydowanie lepszy na Wii U. Nie zepsuli nic a dodatkowo poprawili chyba wszystkie wtopy oryginału związane z technicznymi aspektami i ogólnie pierwotnymi pomysłami. (lepszy żagiel, mnie uciążliwe bieganie z Triforce Shard). No i na Wii U tytuł wygląda po prostu obłędnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 graj na Wii U. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 9 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 (edytowane) Może kogoś zainteresuje, postanowiłem opisać w "paru słowach" proces powstania pierwszej Zeldy http://www.ppe.pl/publicystyka/2618/historia-gier-nintendo-the-legend-of-zelda.html pewnie błędów od pierona... Edytowane 9 Lipca 2016 przez Rayos Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 W Virtual Console dziś dodali Skyward Sword. Koszt 20$, ile w polskim eshopie nie wiem. Niesamowicie mnie to cieszy, bo cena wersji US jest zaporowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 80zł jak każda inna gra z Wii w Virtual Console. Jeżeli jednak ktoś kupi New Play Control Pikmin to Zeldę dostanie za połowę ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 i na odwrót, przy zakupie SS, pikmin za 50% ceny. IMO SS w VC to dobra okazja dla ludzi by zagrać sobie w tę zeldę, nie jest aż tak zła jak wszyscy mówią, jasne, wedlug mni to najgorsza 3d zelda, ale nadal dawala mase frajdy. Gdyby tylko usunac irytujaca Fi z niej, to by ocena w moim mniemaniu od razu skoczyla o oczko, dwa do gory Może kogoś zainteresuje, postanowiłem opisać w "paru słowach" proces powstania pierwszej Zeldy http://www.ppe.pl/publicystyka/2618/historia-gier-nintendo-the-legend-of-zelda.html pewnie błędów od pierona... ktos sie tym w ogole zainteresowal? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi