Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Szykują się najlepsze czasy dla graczy konsolowych od czasu ery ps2. Skoro na ps3 wyszło tyle wspaniałych exów mimo iż sprzedaż konsoli była słaba i sony było w ogromnych tarapatach finansowych to ps4 będzie rajem dla graczy.  Dzięki dużej ilości PS4 studia wewnętrzne jak Naughty Dog,  Santa Monica, Polyphony, Sucker Punch, Media Molecue, Japan studio, Evolution Studio, Guerilla Games, Quantic Dream dostaną kasę na większe projekty. Do tego wszystkiego dojdą exy o japońskich developerów i gry od niezależnych twórców. Wszyscy na forum znowu będziemy jedną rodziną playstation czego wam i sobie życzę.

original.gif

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 785,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

c69610844fb55c184f172c17451986de_origina

Good guys Wii U, Xbone i PC, probuja schlodzic PS4.

Opublikowano

Jakościowo Sony mocno zadbało o ten sprzęt i nie ma w tym żadnej przesady. W mniejszym opakowaniu umieściło lepsze podzespoły niż XOne a do tego ma mniejszy wiatrak (dość ryzykownie) a pierwsze testy sugerują, że konsolka radzi się z odprowadzaniem ciepła zayebiście. Digital Foundry testowało sprzęt w pokoju z temperaturą 23 stopni i w odległości metra praktycznie konsolki nie słychać. Nie wiadomo jeszcze jak to będzie wyglądało latem ale do tej pory na pewno Sony coś ogarnie w tej kwestii. 

PeCetowe komponenty, dobry wygląd, przyzwoita cena i konsolowy charakter - to nie mogło się nie udać. 

No nie zgodzę się, że bardzo zadbało. Bardziej niż XONE, to fakt, ale przecież na tle poprzednich generacji skok w powerze wsadzonych bebechów jest sporo mniejszy, zwłaszcza patrząc na czas trwania ostatniej.  Mamy oczywiście BAAARDZO tani sprzęt na którym mamy grać przez następne lata, ale właśnie dlatego oczekiwałem czegoś co nie będzie wymagało Naughty Dog, żeby za rok-dwa móc jarać się kosmiczną grafą, a co dopiero za 5 lat.

Opublikowano

Wielki szacunek dla Xbox 360, ktory podjął równorzędną walkę z PS. Szli na fali po szokujących błędach włodarzy Sony. Kiedy wreszcie Sony zrozumiało gdzie popełniali szkolne błędy i z impetem uderzaja z PS4 biorąc za wzór i cel PS2 i PSX, a nie PS3 to MS nie ma najmniejszych szans na wygranie tej generacji. Wielki szacunek dla MS za chęć i przede wszystkim próbę walki z legendarna Sony Playstation.

Edytowane przez pop

Opublikowano

@pajgi: Procesor jest bardzo solidny, GDDR5, sporo RAMu i w czym jest to krok wstecz? Nie zapominajmy o najlepszym dotychczas kontrolerze DS4. 

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Sony zwaliło ostatnią generacje glownie cena konsoli i tym że wyszła z takim opoznieniem, nie byli przygotowani na tak szybka premiere x360. Odrobili straty przez te lata, wprowadzili takie fajne rzeczy jak plus. Teraz to działa magia playstation. Obstawiam że w tej generacji rynek nie bedzie tak rowno podzielony miedzy sony i microsoft.

Opublikowano

Monopol jednej marki to też nie do końca słuszna sprawa. Ja tam chcę, żeby i XOne dawał sobie radę i zawsze był ten wybór dla graczy.  

Opublikowano

Nie mowie o monopolu, tak sobie wroze z fusow. Jednak jesli faktycznie ps4 bedzie mialo ladniejsze multiplatformy i nizsza cene, to nie widze opcji zeby rynek sie podzielil tak jak ostatnio.

Opublikowano

Sony zwaliło ostatnią generacje glownie cena konsoli i tym że wyszła z takim opoznieniem, nie byli przygotowani na tak szybka premiere x360. Odrobili straty przez te lata, wprowadzili takie fajne rzeczy jak plus. Teraz to działa magia playstation. Obstawiam że w tej generacji rynek nie bedzie tak rowno podzielony miedzy sony i microsoft.

Nie zapominajmy też o The Last Guardian.

Opublikowano

Ja również życzę PS4 jak największej sprzedaży, MS dostanie po łbie za kretyński patent z przecenionym bundlem z Kinectem, kiedy zobaczy słupki sprzedaży to przyjmie do wiadomości że nie ma ważniejszego czynniku w kupnie sprzętu niż cena i wyda normalnego XONE bez kamerki za 350-400$ :)

Opublikowano

Ja również życzę PS4 jak największej sprzedaży, MS dostanie po łbie za kretyński patent z przecenionym bundlem z Kinectem, kiedy zobaczy słupki sprzedaży to przyjmie do wiadomości że nie ma ważniejszego czynniku w kupnie sprzętu niż cena i wyda normalnego XONE bez kamerki za 350-400$ :)

xone bez kinekta to bedzie calkowita porazka. 

kinekt i gry na niego to aktualnie jedyny atut xone

Opublikowano

No te skuterki np sam eksajtowales.

Opublikowano

Raczej nie ma szans, żeby MS miał taki start jak PS4. Konsolka Sony jako pierwsza zaczyna nową generację i ludzie rzucili się do sklepów. W tej bitwie Sony zwyciężyło i można to już oficjalnie ogłosić. Musiałby zdarzyć się cud aby było inaczej. Chociaż premiera w Stanach za tydzień...

Opublikowano

Zgadzam się ze Szpicem, wielki sukces X w Polce to tylko zasługa dwóch rzeczy, na początku łatwego piracenia i właśnie kinecta 

Opublikowano

@pajgi: Procesor jest bardzo solidny, GDDR5, sporo RAMu i w czym jest to krok wstecz? Nie zapominajmy o najlepszym dotychczas kontrolerze DS4. 

Jak by wsadzili jakiś gorszy komponent niż w PS3, to by były spore jaja, więc raczej nie o tym mowa ;). Z czysto technicznej strony PS3 i X360 robiły w swoim czasie większe wrażenie (grafika, procek) niż PS4, a co dopiero XO. Wiadomo, że są studia robiące cuda na 7 letnim sprzęcie, ale od 3 lat widać, że jest ich baaaardzo mało, a 95% wydawanych gier stanowią multiplatformy, więc efekt zmęczenia generacją może przyjść jeszcze szybciej niż ostatnio.

Jedynym ratunkiem jest, tak jak pisze Andrew21, zwiększenie nakładów na studia wewnętrze, wypuszczanie większej ilości gier robionych specjalnie na dany system. Jest na to spora szansa w przypadku obu maszynek, właśnie ze względu przez różnice w mocy, wymuszające innowacyjność. Ta generacja była taka, jaka była w sporej mierze, właśnie przez praktycznie takie same bebechy obu konsol. Poprzednie systemy zawsze się różniły potencjałem siedzącym w hardwarze i zawsze to rodziło rywalizacje na exy.

Wiadomo, że teraz XO=szrot, PS4=nadkonsola, ale jak będzie za 2-3 lata, to tego jeszcze nie wiemy, teraz znamy tylko specyfikacje, a ta moim zdaniem mało mówi o przyszłości.

Opublikowano

Zgadzam się ze Szpicem, wielki sukces X w Polce to tylko zasługa dwóch rzeczy, na początku łatwego piracenia i właśnie kinecta 

insane.gif

Zamiast kinecta chciales chyba napisac CENA konsoli.

Opublikowano

Bullshit. Dobra promocja, eventy, gry, cena, wcześniejsza premiera to były składowe dopiero po jakims czasie ogarneli piracenie (jakby na ps3 nie było tego :teehee: )

Opublikowano

Raczej nie ma szans, żeby MS miał taki start jak PS4. Konsolka Sony jako pierwsza zaczyna nową generację i ludzie rzucili się do sklepów. W tej bitwie Sony zwyciężyło i można to już oficjalnie ogłosić. Musiałby zdarzyć się cud aby było inaczej. Chociaż premiera w Stanach za tydzień...

W jaki sposób to odnosi się do tego co napisałem? lol

tak szpic, Dance Central i skuterki to jeydny atut XONE, co ja czytam xD

Opublikowano

Wcale nie :)  pod koniec 2012 r. był nawet artykuł jaki sukces odniósł MS z konsolą w Polsce i nikt w nim nie ukrywał faktu, nawet przedstawiciele polskiego oddziału że zawdzięczają go Kinectowi 

Opublikowano

Wystawiałem ostatnio PlejSzrota 3 na allegro, i otrzymałem około 10 wiadomości z pytaniem o model/czy jest przerobiona.

Przypadek? Nie sondze. No ale na xboxie tylko się kradnie, wiadomix.

Opublikowano

Wystawiałem ostatnio PlejSzrota 3 na allegro, i otrzymałem około 10 wiadomości z pytaniem o model/czy jest przerobiona.

Przypadek? Nie sondze. No ale na xboxie tylko się kradnie, wiadomix.

same here, chociaż nie było aż tylu pytań.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.