Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

A tak btw interesuje się ktoś The Banner Sagą twórców ludzi od KOTORA ? Taki trochę misz masz FFT czy nawet Valkyrie Profile. Premiera już w styczniu.

chyba jaja sobie robisz, nie ma strzelania i trzeba ruszyc glowa? nie ma szans na sukces

+ only PC więc tu  NIKOGO*

*do czasu ewentualnej wersji konsolowej 

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Może dlatego, że wielu tutaj nie gra na Pececie? Co jest w tym takiego dziwnego?

Opublikowano

Każdy wie, że dopóki gra nie jest na konsole Sony to nie jest interesująca. Pewnie jakby Mass Effect został na X360 to też byłyby "laserki blasterki" ;/ itd.

Opublikowano

Może dlatego, że wielu tutaj nie gra na Pececie? Co jest w tym takiego dziwnego?

Nic po prostu odpisałem na pytanie :sweat:

Każdy wie, że dopóki gra nie jest na konsole Sony to nie jest interesująca. Pewnie jakby Mass Effect został na X360 to też byłyby "laserki blasterki" ;/ itd.

Z Titanfall jest podobnie nie którzy stękają dla zasady a jak się okaże że 2 wyjdzie na PS4 to część zmieni nagle zdanie vide sytuacja z Mass Effect

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Ja bym zagrał w wiele strategii PCtowych gdyby były na konsolach (z tym touchpadem w DS 4 może byłoby łatwiej grac). Taka Cywilizacja 5, przyjąłbym na klatę. Ale pewnie mi nie pójdzie, albo mam za starego windowsa, albo coś tam, coś tam. Beek, odechciewa się zawracac sobie tym głowę. Więc mi pasowałaby konwersja na te chuyowe kąsole.

Opublikowano

Kolejny ktory czyta co dwa slowa. Napisalem cokolwiek o fabule w MGS3 ? Nie ? Łojezu jak to mozliwe, bo z twojego posta mozna wywnioskowac. ze olalem wszystko i skupilem sie na technikaliach. Beton ?

Hehehe. Rozumowanie , że jak jest dobra gra to nie ma prawa się zobaczyć czy w ogóle pisać o wprost z.j.ebanym frameracie. Szczególnie filmiki w MGS3 to taki "ślimak", że odbiera radość z oglądania. Podczas gry już stabilniej, chociaż pamiętam , że w jednym miejscu podczas walki z The Endem padłem przez okropny slow - motion, chyba tam gdzie taki wodospad był.

Trzeci filmik od góry : 

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-tech-analysis-metal-gear-remastered

grałeś w ogóle cebulaku w tą gre? na ps2? miałeś jakieś sapy wtedy do klatek? czy dopiero teraz gdy wyszła edycja remastered dla ludzi którzy niedawno wyszli z jaskini?

w TĘ grę jak już geez

Przeciez ta gra jest tak samo rzenujaco prosta jak Uncharted,a do tego prostacka.

rzenujący to jesteś ty, ale gta szanuj

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

z gta to jest wogóle tak, że te gry mają całe armie fanów, ale tylko ułamek z tego wychwyci wszystko i doceni. na przykład bazylion odniesień do wydarzeń na świecie i popkultury jest niedostrzegalne dla statystycznego gracza. przecież tu leciały opinie, że GTA4 jest zbyt poważne, co samo w sobie było już niepoważne. 

warto też zauważyć, że GTA jest niepodrabialne. nie jeden wydawca chciałby wypuścic dobrego klona GTA, no ale chcieć, to se może, jeszcze nikomu się to nie udało od dobrych kilkunastu lat.

nie no naprawde, GTA należy szanować  jak mało co i wcale nie dlatego, że ma taką ogromną bazę fanów, bo wiekszość z nich, to i tak ignoranci.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Ja bym zagrał w wiele strategii PCtowych gdyby były na konsolach (z tym touchpadem w DS 4 może byłoby łatwiej grac). Taka Cywilizacja 5, przyjąłbym na klatę. Ale pewnie mi nie pójdzie, albo mam za starego windowsa, albo coś tam, coś tam. Beek, odechciewa się zawracac sobie tym głowę. Więc mi pasowałaby konwersja na te chuyowe kąsole.

Takie porty, raz że byłyby uproszczone ( strategie wymagają mnóstwo RAM ), dwa, że komfortowego sterowania nie ma na konsolach do takich typu gier. Już parę razy kombinowali i chyba tylko strategia z uniwersum Halo dawało radę, a tak to jakieś sterowanie głosem i inne cuda na kiju.

Odnośnie PS4 i touchpada, to daje pole manewru, ale do tej pory strategie sprzedawały się słabutkio na konsolach ( Bitwa o Śródziemie II na X360 okupuje najgorsze top10 sprzedaży, a każdy kto grał zgodzi się ze gra jest wybitna ).

z gta to jest wogóle tak, że te gry mają całe armie fanów, ale tylko ułamek z tego wychwyci wszystko i doceni. na przykład bazylion odniesień do wydarzeń na świecie i popkultury jest niedostrzegalne dla statystycznego gracza. przecież tu leciały opinie, że GTA4 jest zbyt poważne, co samo w sobie było już niepoważne. 

warto też zauważyć, że gta jest niepodrabialne. niejedno wydawca chciałby wypuścic dobrego klona GTA, no ale chcieć, to se może, jeszcze nikomu się to nie udało od dobrych kilkunastu lat.

Nie każdy ma ponad 200 mln na grę. Zazwyczaj rząd  liczb jest mniejszy 10 x. Śmieszne, ale budżet GTA bije na głowę zyski jakie osiąga przeciętna gra.

A co do kopowiania pomysłów, to jest to powszechne w braży gier video. Tak samo podrabiali Coda, Gearsy, itp.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

A co do kopowiania pomysłów, to jest to powszechne w braży gier video. Tak samo podrabiali Coda, Gearsy, itp

no dobra ale o co chodzi ?

Nie każdy ma ponad 200 mln na grę. Zazwyczaj rząd  liczb jest mniejszy 10 x. Śmieszne, ale budżet GTA bije na głowę zyski jakie osiąga przeciętna gra.

no to przecież mówię o najbogatszych. raczej nie zastanawiałbym się, dlaczego jakieś 30 osobowe studio nie umie zrobić drugiego GTA.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

A co do kopowiania pomysłów, to jest to powszechne w braży gier video. Tak samo podrabiali Coda, Gearsy, itp

no dobra ale o co chodzi ?

Tak sobie wtrąciłem by zaznaczyć że nie tylko z GTA zżynają.

no to przecież mówię o najbogatszych. raczej nie zastanawiałbym się, dlaczego jakieś 30 osobowe studio nie umie zrobić drugiego GTA.

No właśnie ci najbogatsi ( czyli gra AAA ) to średnio 20 mln - 30 mln.

Opublikowano

aha. no powrzechnie wiadomo, że od wymyślenia koła i pierwszych narzędzi, ludzie zrzynają wszystko od wszystkich.

Opublikowano

yyy.... naprawde ?

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

Czyli rozczarowanie, xbona przecież miał nikt nie kupić.

a brytyjski rynek nie byl zdominowany przez 360tke ?

Opublikowano

Czyli rozczarowanie, xbona przecież miał nikt nie kupić.

Chyba niedawno X360 prześcignął tam nareszcie Wii, ale jeśli mowa o PS360 to przewaga 360 jest duża.

Ludziom od tego hype pomieszało się w głowach, wynik PS4 na równi z Xbox One w jego matecznikach - USA i UK - to ogromny sukces. Patrząc realistycznie ofc.

Opublikowano

łał, jak sprawnie atakuje. żeby tylko nie wyszło jak z farbowanym lisem jaczesem.

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

heheszky, ale bedzie beka z xbotów, jak teraz zmienią śpiewkę i będą powtarzac mantrę, że nie chodzi o rozdzielczośc czy jakies tam dropy animacji w multiplatformach, tylko że exy sie liczo, choc jeszcze rok temu mówili bekowo, że większosc gra i tak w multiplatformy i exy nikoqo xDDddsaassasas

Opublikowano

Należy chwalić się tym, co do chwalenia się nadaje. Na ten moment exami wygrywa X1, a PS4 multiplatformami właśnie. Czyli trend z poprzedniej generacji został, możliwe że na krótko, odwrócony. A co będzie dalej się zobaczy, nie dziel skóry na niedźwiedziu.

Co kto mówił wcześniej nie ma znaczenia.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

nie mów mi easye że sprzedaż ma dla ciebie znaczenie, w końcu masz Vitę iksde

Pytam, bo z tego co pamietam to 360tek tam sprzedalo sie od za(pipi)ania w porownaniu z PS3.

Jeżeli tak, to sytuacja wyglada tam tragicznie. Mnie to akurat nie dziwi ze MS zrzail wiekszosc gracze swoja (pipi)owa polityka, podejsciem do klienta i marnym marketingiem.

Co do wygladu gier - MS już zanim w ogole nowa generacja wystartowala przybokiwal, ze nie zalezy im na grafice i w ogole sie na tym nie skupiaja przy Next Genie.

Zobaczymy jak bedzie dalej, bo beka z 720p moze da im do myslenia, ze jednak graczom zalezy... :confused:

Edytowane przez easye

Opublikowano

no widze, ze nie do konca rozumiesz. Skoro PS3 na tamtym rynku praktycznie nie istnialo, a obecnie Sony sprzedalo prawie 2 razy wiecej sztuk PS4, to jednak marketing MS daje ciala, cnie ?

Dla kazdej firmy byloby to rozczarowaniem, na pozostalych rynkach roznice beda znacznie wieksze (szczegolnie na tych, ktore MS ma gleboko w (pipi)e. :sorcerer: )

Zastanawia mnie po co MS ostatnie lata wlozyl tyle staran w rozpowszechnianie marki, po co liveleague w naszym kraju, fun day'e, pokazy, imprezy polskiego oddzialu MS, skoro przy starcie nowej generacji pokazuje znowu nam fucka. Nie ograniam zbytnio takiej polityki.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.