Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

amsterdream to też jakiś alter i moderacja nic z tym nie robi. Czyżby klapki wspierały klapków? ;)

Edytowane przez suteq

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

21eqpfp.jpg

Dzisiaj w niemieckim MM. PS4 oczywiście brak, tymczasem XOne widoczna paleta (koło 50 sztuk) zestawów za 529 z ulubioną grą casuali i kupka kilkunastu gołych konsol w innym miejscu.

Opublikowano

Trzeba dać im cynk że w Szczecinie ps4 zalegają, mają dość blisko.

Opublikowano

Czuje pewien dreszczyk podniecenia patrząc na ten stos xboxów. Zamieniam się w xbota, co ten temat wyprawia z ludźmi. 

Opublikowano

pop poleciał, to teraz pora na daddiego

Opublikowano

pop poleciał, to teraz pora na daddiego

za co niby ?

Opublikowano

chyba wrzucił spojler z harrego pottera xD

Opublikowano

Czuje pewien dreszczyk podniecenia patrząc na ten stos xboxów. Zamieniam się w xbota, co ten temat wyprawia z ludźmi. 

Ja z kolei jakoś nie miałem ochoty wracać z jednym z pudeł do domu. PS4 robi mi większego smaka, nawet mimo beznadziejnej baterii w padzie (jeśli kupię, szykuje się powrót do grania na kablu po jakiś 7 latach, czyli od kiedy nabyłem aku do pada od 360) i tych wycierających się niektórym gałek. Tak samo obawiam się o awaryjność samej konsoli. No i gier na razie mało.

Ale kurde płacić więcej golda przez Kinecta, którego nie chcę i znosić gorszą grafikę w multiplatformach :confused:

Z mojego punktu widzenia, obie konsole mają niestety poważne wady. A wystarczyło żeby MS wyciągnął ile mocy się da z konsoli za 500 euro, olał sterowanie głosem i skakanie przed TV i sprawa by była prosta. Kurde, ciekawe jaki mogliby dać procek i ile pamięci zamiast Kinecta.

Chyba zaczynam rozumować jak pececiarz.

Opublikowano

Nie, rozumujesz jak ktoś komu nie podoba się kinect. Widocznie za mały odsetek graczy było wypiętych na kinecta, bo olłejs onlajn i blokowanie używek nie ma, a kinect jest. Przypominam, że w nazwie M$ ukryty jest "$", a nie :sorcerer: .

Opublikowano

A co jest ukryte w nazwie Sony? Zawsze mam bekę z tego "M$". Tak trochu gimnazjum to trąci.

Opublikowano

A ja myślę, że system już był zbyt mocno związany z kinectem i dlatego jest w zestawie (sterowanie głosem, ruchami rąk, włącznie konsoli za pomocą komendy głosowej itd.). Co więcej uważam, że gdyby konsola się słabo sprzedawała to wraz z nową wersją systemu poprawili by (ułatwili) poruszanie się po menu konsoli za pomocą samego pada i wydali tańszy zestaw xone bez kinecta. Jednak patrząc się na wyniki sprzedaży można o tym niestety chyba zapomnieć ;/

Opublikowano

A ja myślę, że system już był zbyt mocno związany z kinectem i dlatego jest w zestawie (sterowanie głosem, ruchami rąk, włącznie konsoli za pomocą komendy głosowej itd.). Co więcej uważam, że gdyby konsola się słabo sprzedawała to wraz z nową wersją systemu poprawili by (ułatwili) poruszanie się po menu konsoli za pomocą samego pada i wydali tańszy zestaw xone bez kinecta. Jednak patrząc się na wyniki sprzedaży można o tym niestety chyba zapomnieć ;/

MS zawsze pozostaje ten ruch przy spadku sprzedazy gdzie wyrzucaja Kinecta i cena spada o 100 dolcow. Moim zdaniem zrobia to dopiero po premierze Halo i innych wielkich hitow - narazie same gry napedzaja sprzedaz. Jezeli chodzi o dasha to Micro pewnie go przemodeluje w pewnym momencie tak jak mialo to miejsce na 360.

Opublikowano

MS zawsze pozostaje ten ruch przy spadku sprzedazy gdzie wyrzucaja Kinecta i cena spada o 100 dolcow. Moim zdaniem zrobia to dopiero po premierze Halo i innych wielkich hitow - narazie same gry napedzaja sprzedaz. Jezeli chodzi o dasha to Micro pewnie go przemodeluje w pewnym momencie tak jak mialo to miejsce na 360.

Podobno właśnie wywalenie Kinecta nie dałoby im dużego pola do obniżki ceny.

Opublikowano

To co jest w tej konsoli wartego 500 dolcow? Czy az tyle Micro zarabia na jednej sztuce?

Opublikowano

W ogóle dla mnie to kruszenie kopii o te 100 dolarów jest troche dziwne skoro i tak w polsce za jedną i drugą konsole to jest ponad 2k (mówie o stanie obecnym) więc 200 w tą czy w drugą stronę w momencie kiedy kupujesz sprzęt na lata jest smieszną ceną i nie kumam wielkiej spiny. Róznica była jak X360 był za 1599 a ps3 za 2499, ale nie teraz.

@haven 

z tego co mi wiadomo to jakość wykonania też swoje kosztuje

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

To co jest w tej konsoli wartego 500 dolcow? Czy az tyle Micro zarabia na jednej sztuce?

Nie pamiętam już, mniej inteligentne złożenie konsoli plus esram plus coś tam coś tam. Jeszcze stara pamięć już nie będzie tanieć więc i tu nie będzie pola do obniżki z upływającym czasem (gdzie u Sony GDDR5 będzie tylko tanieć i to prędko). Ale dokładnych informacji nikt Ci nie poda.

Opublikowano

A co jest ukryte w nazwie Sony? Zawsze mam bekę z tego "M$". Tak trochu gimnazjum to trąci.

Ale czy ja piszę o SONY? Chodzi mi o kwestie życzeniowe jakie przejawia część niezadowolonych z tego, że mali i mięcy nie dali samych bebechów za 500$, a woleli wrzucić kamerkę. Mają swoją biznesową wizję (wiadomo, że zmodyfikowaną względem pierwotnej), a że jest w niej druga odsłona kamerki, która była sprzedażowym hitem? No wielkie zdziwienie...

Opublikowano

a innych raczej bym nie chciał w coopie (np TLOU - chciałem powoli chłonąć świat i nie chciał bym żeby mi drugi gracz biegal przed nosem i robił sobie jaja) , ale w obu pryzpadkach są świtne gry które mają wybitnego singla albo wybitne multi czy coop

Co-op prawie zawsze pieprzy zagadki w przygodówko-strzelaninach. Najlepiej gdyby gry miały podział na 2 kampanie. Np Resident Evil 7 - choć szczerze nie wierzę że ta seria przestanie być taka głupia (vide mega groteskowe mutacje, które biją na głowę wszystko z czasów psx/ps2 i kompletna "nie straszność)";

Ta główna na 12 h - samotna przygoda, z duzą ilością ekspoloracji, ciekawymi zagadkami itp. 

Ta dodatkowa pod co-op dla 2 osób, trwajaca 5-6 h pełna akcji, małej ilości prostych zagadek.

Do tego tryb Marcineries/ inny tryb co-op nie posiadający fabuły.

Wilk byłby syty i owca cała. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

100 dolcow za jakos wykonania? Serio? Ja rozumiem ze MS sciaga od Apple ktore sprzedaje Iphony z bebechami za 200-300 dolcow dwa razy drozej ale zeby tak dokladnie kopiowali? Jestem pelny podziwu.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Nie pamiętam już, mniej inteligentne złożenie konsoli plus esram plus coś tam coś tam. Jeszcze stara pamięć już nie będzie tanieć więc i tu nie będzie pola do obniżki z upływającym czasem (gdzie u Sony GDDR5 będzie tylko tanieć i to prędko). Ale dokładnych informacji nikt Ci nie poda.

Chyba jednak nie, już nie raz mówiono że Kinect 2 jest jedną z droższych części zestawu

Two days ago, a confirmed Microsoft Xbox One developer did an Ask Me Anything (AMA) session on Reddit in which he dropped a number of tidbits on the console’s design, Microsoft’s plans for the project, internal opinion on the always-on DRM fiasco, and how Microsoft had interpreted the feedback from that event. One of the startling facts of the session was his claim that the Xbox One’s Kinect sensor is nearly as expensive as the console itself.

If true, that explains quite a bit about the $499 price that’s led to a lot of grumbling in gamer circles. We don’t know what the Xbox’s bill of materials will look like, or if Microsoft is selling the system at a loss, but the $100 differential between Xbone and the PS4 implies that Microsoft isn’t gouging customers — it’s recouping at least part of the total cost of the system. That, in turn, means that quick price cuts are less likely and Kinect-less systems aren’t going to happen.

http://www.extremetech.com/gaming/161365-xbox-one-dev-claims-kinect-costs-almost-as-much-as-primary-console

więc żeby obniżyć cenę to najłatwiej wydać sprzęt bez kinecta. Z tym, że trzeba by było usprawnić interfejs by poruszanie się po nim za pomocą pada było łatwiejsze, a to nie nastąpi szybko ergo wersja bez kinecta nie sądze by zawitała w 2014, chyba że sprzedaż mocno siądzie i PS4 będzie się oddalać.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

100 dolcow za jakos wykonania? Serio? Ja rozumiem ze MS sciaga od Apple ktore sprzedaje Iphony z bebechami za 200-300 dolcow dwa razy drozej ale zeby tak dokladnie kopiowali? Jestem pelny podziwu.

No w skrajoności jakies wpadasz kinect plus jakość wykonania plus ten esram i 100 dolarów pęka szybko. 

Opublikowano

Hmm, teraz myślę, że było coś, że produkcja jednego Xboxa kosztuje 90 dolarów więcej od PS4, a zrobienie Kinecta kosztuje 7 dych.

Opublikowano

Aha, czyli mogli wydać konsolę za pół ceny albo sporo mocniejszą, ale przez dobrą sprzedaż tego niepotrzebnego w normalnych grach badziewia dla casuali wyszło jak jest.

No nic, w obecnej sytuacji po prostu wybitnie nie jestem ich targetem.

Swoja drogą, jakby One był wstecznie kompatybilny też miałby u mnie większe szanse, pewnie wtedy sprzedałbym 360 i miał już One.

Opublikowano

Wiesz co mustang wydaje mi się, że po spędzeniu całej generacji na X360 będziesz pragnął mieć XO (chociażby dla swojego konta z aczikami) ;] Ja np siebie już nie widzę na konsoli sony, skutecznie obrzydzili mi osobnicy pokroju popka czy innego eksajta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.