Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Tak z ciekawości - gry na piecach wyciągają obecnie tyle FPS ile fabryka koni dała, czy może mają jakieś dziwne ograniczenia, np. do 60 FPS. Czasem rzuca mi się w oczy na gaffie jakiś temat w stylu "Game X capped at 60 FPS on PC" itp. i zastanawia mnie czy to jakiś nowy standard.

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

W niektórych grach klatki są blokowane, bo tak.

Opublikowano

Zazwyczaj framerate jest odblokowany, ale niektórzy geniusze przy portach blokują framerate. Taki Dark Souls miał capa na 30 fps, ale DSfixem można to zdjąć. Najlepszy jest nowy NFS, który ma czas w grze powiązany sztywno z FPS-ami i zdjęcie limitu fps przyspiesza całą grę i psuje fizykę :D. Ja bym takie praktyki nazwał trochę inaczej, niż "standard".

Opublikowano

Zależy. Albo ile koni dała, albo zablokowane.  Ja i tak włączam zawsze vsych żeby się obraz nie rozjeżdżał, co skutkuje zablokowaniem klatek do 60.

Zresztą żeby widzieć różnicę powyżej 60 to i tak trzeba mieć monitor powyżej 60Hz.

Opublikowano

W niektórych grach klatki są blokowane, bo tak.

Np. Need For Speed Rivals - blokada 30fps
Opublikowano

Np. Need For Speed Rivals - blokada 30fps

Najlepszy przykład na totalny debilizm przy tworzeniu wersji na PC.

Wystarczy przewinąć do 5:40

No ale za rok pewnie wyjdzie następny <ziew> NFS i pewnie ludzie zapomną, że był taki cudak jak Rivals. W końcu taśmociąg o nazwie serie od EA musi iść.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

A moim zdaniem, Rivals było dość dobre, tzn. na tle innych nowych NFS było naprawdę mocne. Oczywiście gra nie jest ideałem ale ma sporo plusów.

Opublikowano

Ktoś w tym zalewie tum rajderów wspomniał o Thief. Ostatni gameplay nie napawa optymizmem w kwestii SI (co momentami psuje klimat budowany przez fajny design). Grafa też nie wypala gałek, więc mam kolejne "przeciw" zakupowi nowej konsoli.

Opublikowano

Ostatni gameplay nie napawa optymizmem w kwestii SI

To pewnie po to by się taki masowy gracz nie przemęczył zbytnio i nie zestresował :teehee:

Opublikowano

Mi w Thefie maksymalnie podoba się eksploracja, przemieszczanie się, no i same misje mam nadzieję będą coś a la ten zakon zabójców z Obliviona, do dziś miło wspominam to. Ekwipunek z tego co widzę jest rozbudowany i jeśli gra się sprawdzi mamy hit. Oczywiście wiele zależy od stylu gry.

No i przede wszystkim dobrze że Thief odżył.

Opublikowano

No i przede wszystkim dobrze że Thief odżył.

Nazwa na pudełku to jedno, a ile zostało z prawdziwego Thief'a to się okaże po premierze.

Opublikowano

polska-dane-statystyczne.jpg

Polska dalej stoi pcebulą - konsole tylko dla elit.

Opublikowano

Ktoś w tym zalewie tum rajderów wspomniał o Thief. Ostatni gameplay nie napawa optymizmem w kwestii SI (co momentami psuje klimat budowany przez fajny design). Grafa też nie wypala gałek, więc mam kolejne "przeciw" zakupowi nowej konsoli.

Nie działające dobrze AI w serii, gdzie grała ona kluczową rolę przekreśla to cudo w moich oczach. Najwiecej frajdy w poprzednikach dawała możliwość gry z przeciwnikiem w "ciuciu babkę". Biorąc pod uwagę małe levele, wbijanie strzał z liną w tylko określone miejsca( bo po co dać graczowi możliwość kombinowania), to szykuje się niezły potworek. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że to tytuł crossgenowy, a małe lokacje wskazują na to, że poczciwe X360 i PS3 były platformami docelowymi. Obecne konsole dostaną to samo co PC, czyli podbicie do FullHD i lepsze tekstury otoczenia. Taki to właśnie next-gen.

Opublikowano

Biorąc pod uwagę perypetie jakie gra przechodziła, jej wydanie powinno cieszyć. A tego że jest pisana pod past geny nikt nie neguje, przecież developing wystartował dawno temu.

Opublikowano

polska-dane-statystyczne.jpgPolska dalej stoi pcebulą - konsole tylko dla elit.

Jaką cebulą, skoro do poprawnego działania gier jest potrzebny PC za 10 kafli? Prawda?

Opublikowano

Do gier na poziomie konsol tak, ale nie do najpopularniejszych na pc gier bez grafiki - lolów, dotów, minecraftów i mmo przeglądarkowych.

Opublikowano

Ładna ta Lara.

1601447_578805135530104_598015394_n.jpg

1535509_578804625530155_1110427212_n.jpg

xrRmPJf.jpg

Może faktycznie trochę jej oczy popsuli, ale to nic.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Drugi skrin jak zrzyna z U2 bosz.

Opublikowano

Drugi skrin jak zrzyna z U2 bosz.

No cala gra to taki copy paste z zimną paletą barw. Nie wiem czym ludzie się tak podniecają. 

Opublikowano

Dziwne, że tego jeszcze nie było(albo było, ale przegapiłem):

http://www.youtube.com/watch?v=FrzpGFleZXA&feature=youtu.be

PÓŁ GODZINY Z BANDERASEM

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Sprzedaż niektórych exów na ps3 wliczjąc dystrybucje cyfrową.

We have gotten ourselves sell-through numbers for some ps3 games, courtesy of an SCE employee. These sell-through numbers take digital sales into account alongside the brick-and-mortar transactions. The numbers are as of December 27, 2013. The numbers are all denoted in millions.

Gran Turismo 5 - 11.65

God of War Ascension - 2.70

God of War 3 - 6.14

Resistance 1 - 4.38

Resistance 2 - 2.59

Resistance 3 - 1.86

Heavenly Sword - 2.0

Motorstorm 1 - 4.12

Motorstorm : Pacific Rift - 1.90

Killzone 2 - 3.50

Killzone 3 - 3.04

Killzone : Shadowfall (PS4)* - 1.45 ( number is as of January 22,2014, best selling next-gen exclusive) *includes bundles

Heavy Rain -3.0

Uncharted 1 - 5.21

Uncharted 2 - 6.75

Uncharted 3 - 7.36

http://insiderp.com/ltd-numbers-of-ps3-games.html

Opublikowano

Nie dziwne że porzucili Resistance, niesamowity spadek.

Ascension prawie 3 mln ? No to nieźle się to rozbiega z danymi serwisów.

Uncharted niesamowicie mocne.

Opublikowano

Mocne zaskoczenie, że taki spadek przy Resistance. No i zaskoczenie przy nowym GoW. Reszta raczej bez niespodzianek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.