Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Wygląda na to, że dev stojący za Rememer Me bankrutuje :(

a i kolejny dzień, kolejna zapowiedziana gra na PS4.

Ready to Run - Arcade RC car racer for PS4. coming 2014 Q2

xkedUsC.jpg

coś jak Motorstorm RC czy Micro Machines

Edytowane przez Figaro

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 747,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Nikt niestety o tej grze nie pamiętał.

Opublikowano

dokładnie, mnie remember me znudziło w połowie dema, potem jak była pelna wersja w plusie to nawet nie ściągałem

Ready to Run - Arcade RC car racer for PS4. coming 2014 Q2

coś jak Motorstorm RC czy Micro Machines

czyli troche bieda

MS RC to byla spoko gierka na godiznke zabawy, ale w ogolnym rozrachunku nic nie wnosiła :/

Opublikowano

Na Vicie grało się fajnie, ale brakowało multiplayera i to bardzo. Jak ta nowa gierka będzie coś podobnego do ReVolta, to super.

Opublikowano

Byłem dzisiaj w MM, pograłem chwilę w Knacka i powiem Wam, że te ścierające się analogi w DS4 to chyba powszechny problem - dwa pady na standzie i oba ze startą gumą na lewym analogu w dokładnie taki sam sposób.

Już nikt mi nie powie, że to XBOTY GRYZO ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

dokładnie, mnie remember me znudziło w połowie dema, potem jak była pelna wersja w plusie to nawet nie ściągałem

Bylo demo RM?

Opublikowano

w coś tam grałem wiec to chyba było demo, bo nie przypominam sobie ściagania fulla

Byłem dzisiaj w MM, pograłem chwilę w Knacka i powiem Wam, że te ścierające się analogi w DS4

często pady przy standach w marketach w ogole nie mają już gałek więc i tak nieźle :P

Opublikowano

nie wiem, ex na ps4, to wkleiłem

A planetside, everquest i tropico to exy ? Bo przy Titanfall'u mazz krzyczał, że to ex na XO, bo nie ma go na PS4, a przy niusie o pojawieniu się dwóch pierwszych gier na PS4 już twierdził, że to nie są exy,

Już się trochę w tym pogubiłem. Jak coś jest na XO (będąc również na PC) a nie ma na PS4 to jest exem, a jak jest na PS4 (będąc również na PC) a nie ma na XO to już nie jest exem ? Racja ?

Opublikowano

Jakbym zrobił taką gre jak remember me,to też bym zbankrutował.

Opublikowano

Byłem dzisiaj w MM, pograłem chwilę w Knacka i powiem Wam, że te ścierające się analogi w DS4 to chyba powszechny problem - dwa pady na standzie i oba ze startą gumą na lewym analogu w dokładnie taki sam sposób.

nom, w poznańskim saturnie też.

Bylo demo RM?

nie było.

Opublikowano

Sony wymienia wadliwe pady na nowe.

Opublikowano

Tez mi sie tak zdawalo Figaro.

Reszte zostawie bez komentarza.

Opublikowano

I z nowymi będzie to samo jeśli są tak samo robione i z tego samego materiału.

Opublikowano

Remember Me na pewno miało za sobą jakąś wizję - widoczki futurystycznego Paryża były świetne, tak samo jak i pomysł na grzebanie we wspomnieniach, ale widać że zabrakło talentu do zbudowania gameplayu na poziomie. Takie 5/10.

Opublikowano

Z tego co czytałem, to, że ficzer grzebania we wspomnieniach, którym reklamowano grę na trailerach, w samej grze przewinął się ze 3 razy :P

Opublikowano

Wczesniej czy pozniej uzyja lepszej gumy

Opublikowano

A planetside, everquest i tropico to exy ? Bo przy Titanfall'u mazz krzyczał, że to ex na XO, bo nie ma go na PS4, a przy niusie o pojawieniu się dwóch pierwszych gier na PS4 już twierdził, że to nie są exy,

Już się trochę w tym pogubiłem. Jak coś jest na XO (będąc również na PC) a nie ma na PS4 to jest exem, a jak jest na PS4 (będąc również na PC) a nie ma na XO to już nie jest exem ? Racja ?

Jak glosi ksiega Xbotyzmu, gdy tytul jest dostepny na XO i PC a nie na PS4, jest to ekskluzywna pozycja, jednak w przypadku gdy gra znajduje sie na PC i PS4 a nie na XO, to wtedy sytuacja jest zgola odmienna, niesprecyzowana, ale to nie ex.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Oby to zmienili i poprawili, bo co mi po tym, że mi w ciągu roku wymienia raz czy 2 razy pada, jak przez nastepne lata bede już musiał kupowac nowe ze swojej kasy, bo gwarancji już nie bedzie a guma dalej bedzie sie scierała.

To, że Sony wymienia poady bezproblemowo to super, ale niech poprawią jakość tej gumy, bo inaczej nie widzę przyszłości.

Opublikowano

Raczej nie sądzę, aby ciągle wciskali ten sam materiał, no chyba, że mają zapas na lata :D

Próbował ktoś tego ?

http://allegro.pl/nakladka-grip-na-pada-4-kolory-ps4-dualshock-4-i3929710431.html

tanie nie jest, ale wydaje mi się dobrej jakości i mam wrażenie, ze kciuk będzie się trzymać jeszcze lepiej i przy okazji zapobiegnie ścieraniu się gałek :)

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Czysta semantyka. Oficjalnie jest tak, że na 7 generacji SONY ustaliło, że exem jest tytuł niedostępny na żadnej innej platformie. Micro miało na ten temat inne zdanie i exem był tytuł niedostępny na żadnej innej konsoli (stąd określenie "konsolowy ex"). Sytuacja już wtedy była napięta, każdy twardo obstawiał na swoim. Wraz z nadejściem 8 generacji, sytuacja uległa lekkiej zmianie. Znaczna część obozu SONY doszła do wniosku, że "konsolowy ex" ma coś w sobie, że może Microsofiści nie byli tak daleko od esencji prawdy. Oczywiście sytuacja w obozie M$ również się skomplikowała. Za słona zupa, Bungie itp. Nic dziwnego, że schizofrenia zebrała swoje żniwo. Objawem najczęściej spotykanym, jest przyjęcie dominującego obecnie "konsolego exa", stąd TITANFALL jest exem. Z drugiej strony przejście na ciemną stronę mocy przy jednoczesnym cofnięciu się w czasie do 7 generacji (grubsza sprawa) i dlatego Planetside exem nie jest.

Sam "ex" nic nie znaczy, ważne jest przez kogo oraz w jakich okolicznościach jest używany.

Opublikowano

Oby to zmienili i poprawili, bo co mi po tym, że mi w ciągu roku wymienia raz czy 2 razy pada, jak przez nastepne lata bede już musiał kupowac nowe ze swojej kasy, bo gwarancji już nie bedzie a guma dalej bedzie sie scierała.

To, że Sony wymienia poady bezproblemowo to super, ale niech poprawią jakość tej gumy, bo inaczej nie widzę przyszłości.

Jeśli naprawa polega na wymianie, to gwarancja leci od nowa:

Art. 581. 211) § 1. Jeżeli w wykonaniu swoich obowiązków gwarant dostarczył uprawnionemu z gwarancji zamiast rzeczy wadliwej rzecz wolną od wad albo dokonał istotnych napraw rzeczy objętej gwarancją, termin gwarancji biegnie na nowo od chwili dostarczenia rzeczy wolnej od wad lub zwrócenia rzeczy naprawionej. Jeżeli gwarant wymienił część rzeczy, przepis powyższy stosuje się odpowiednio do części wymienionej.

Jeżeli te pady są wymienianie przez Sony na nowe, to jeśli nie poprawią ich jakości, to będą je wymieniać do przysłowiowej "Us*anej śmierci" ;) W sumie to nawet nie muszą na nowe, wolnym od wad może być jakiś inny wcześniej naprawiony.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jeśli naprawa polega na wymianie, to gwarancja leci od nowa:

Art. 581. 211) § 1. Jeżeli w wykonaniu swoich obowiązków gwarant dostarczył uprawnionemu z gwarancji zamiast rzeczy wadliwej rzecz wolną od wad albo dokonał istotnych napraw rzeczy objętej gwarancją, termin gwarancji biegnie na nowo od chwili dostarczenia rzeczy wolnej od wad lub zwrócenia rzeczy naprawionej. Jeżeli gwarant wymienił część rzeczy, przepis powyższy stosuje się odpowiednio do części wymienionej.

Jeżeli te pady są wymienianie przez Sony na nowe, to jeśli nie poprawią ich jakości, to będą je wymieniać do przysłowiowej "Us*anej śmierci" ;) W sumie to nawet nie muszą na nowe, wolnym od wad może być jakiś inny wcześniej naprawiony.

no i git :) Co prawda guma u mnie na razie bez szwanku, ale zawsze będę mógł spać spokojnie wiedząc, ze sony zawsze wymieni mi pada.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Z tego co czytałem, to, że ficzer grzebania we wspomnieniach, którym reklamowano grę na trailerach, w samej grze przewinął się ze 3 razy :P

4 :sorcerer:

Opublikowano

Jak glosi ksiega Xbotyzmu, gdy tytul jest dostepny na XO i PC a nie na PS4, jest to ekskluzywna pozycja, jednak w przypadku gdy gra znajduje sie na PC i PS4 a nie na XO, to wtedy sytuacja jest zgola odmienna, niesprecyzowana, ale to nie ex.

No i tutaj wychodzi największy "paradygmat" tego tematu (czyli każdy ma swoją teorie jak na wygladać konsolowa wojna) bo jak tylko ktoś wspomni o graniu na PC (głownie użytkownik raven_raven) to jest "idź pan w chui z tym swoim piecem za 5k nie będę tyle wydawał a jeszcze nowy taboret trzeba kupić!' plus wcześniej, mniej więcej do 2012 roku kiedy to wyszło Journey jako jedyny godny ex na ps3 w tamtym roku i tak nieszczęśliwe się złożyło, że była to ~2 godzinną gra indie z cyfrowej dystrybucji, którymi wcześniej fani ps3 gardzili, ale jednak trochę musieli się z tym pogodzić i jak pokazuje przykład vity i ps4 konsole sony stały się ważnym bastionem gier indie (ch.uj, że to konwersje z PC'ta i to w niewielkiej ilości) to od wtedy przyjmujemy, że to są prawie równoważne gry jak te z pudełek i z tymi które są pierdyliard x A (bo bez tego gra nie może być grą!), ale w momencie kiedy gra nie ukazuje się na konsole sony tylko na konsole ms (wiedźmin, alan wake, titanfall, pierwszy mass effect) oraz PC to nagle każdy tutaj zapomina o tym, że na nowego PC trzeba ponad 5k i jednak każdy jest w stanie na niego tyle wydać i ograć daną grę (nie żeby taniej wyszło kupić po prostu konsole konkurencji, nie, nie, nie - zasady muszą być xboxa trzeba je.bać - tak zostałem wychowany) i wtedy zaczyna się gadka 'panie kupiłem tego anal łejka za 2zł na sztimie, titanfalla ogram napewno w 1080p a nie wy 720p xDDDD" Jak coś nie ukazuje się na ps4 to wtedy granie na PC wcale nie jest takie złe. 

Edytowane przez _Be_

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.