Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ja na Genesisa mialem zalosnie mala biblioteke, bo po prostu dostep byl rownie zalosnie maly, mialo sie kilka lat i wszystko bylo piekielnie drogie. Na Pegasusa nie pamietam, bo gralem we wszystko co zalatwli ojciec albo brat.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 795,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Sprzedaż konsol z zeszłego tygodnia:

3DS-logo.png     141,550

PS4-logo.png     140,308

PS3-logo.png      59,176

XOne-logo.png      53,670

PSV-logo.png      37,113

WiiU-logo.png      36,033

X360-logo.png      29,507

PSP-logo.png      16,169

Wii-logo.png       3,064

returnoftheking.jpg

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

swoją drogą raven opowiadający o dyskietkach, to takie klasyczne, przecież on wtedy miał 3 lata

Ow yeah, wiedziałem, że zaraz pojawi się jakiś bóldu,powiec ze swoim "ty nie możesz tego wspominać, gów,niarzu!!"

Miszyn akompliszd.

Opublikowano

Sprzedaż konsol z zeszłego tygodnia:

3DS-logo.png     141,550

PS4-logo.png     140,308

PS3-logo.png      59,176

XOne-logo.png      53,670

PSV-logo.png      37,113

WiiU-logo.png      36,033

X360-logo.png      29,507

PSP-logo.png      16,169

Wii-logo.png       3,064

returnoftheking.jpg

Po e3 bedzie taki nokaut ze bedzie mozna zamknac temat.
Opublikowano

A co dopiero, jak zaczną wydawać jakieś gry.

Opublikowano

obrodzilo plotkami ze na next geny zmierza sequel lub reboot Outcasta od oryginalnych autorow - jaram sie, jakby serio to sie potwierdzilo to day one zakup, oryginal byl GENIALNY

http://youtu.be/889VL3GxmoU

MevTgKo.jpg

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Demo Duka było na 4 dyskietkach 1.44 z tego co pamiętam. Nie ma bata na księcia na dyskietce 8 calowej.

Racja, o tych dyskietkach wspomniałem bo takie były jeszcze używane na tych starszych maszynkach w tej pracowni ale Duke i reszta na nich nie śmigały. Sry, że nie sprecyzowałem.

Pamiętam jakie było szaleństwo jak nauczyciel infy miał najbardziej wypasiony piecyk z kolorowym (!!!) monitorem i jak miał dobry humor to można było sobie pyknąć w F22 Raptor od Novalogic :D

Opublikowano

MevTgKo.jpg

gimby kupujcie na gogu bo klasyk pierwszego sortu

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Pod koniec miesiąca dostaję wypłatę i kupuję next gena. Co wybrać? Obydwie konsole mają zalety i wady.

PS4

plusy: lepiej wyglądające multiplatformy, polska dystrybucja

minusy: beznadziejna jakość wykonania, konsola jest droższa niż jej wartość nominalna

XOne

plusy: świetna jakość wykonania, genialny pad, lepsze gry na tą chwilę

minusy: gorzej wykonane multiplatformy, brak polskiej dystrybucji

Koniec końców i tak kupię obydwa sprzęty, pytanie co kupić na dzień dzisiejszy. Wydaje mi się, że lepszym wyborem jest XOne. PS4 wydaje mi się niedopracowana sprzętowo, są ogromne problemy z jakością. W przypadku XOne takich problemów nie ma. Exów nie ma i tu i tu, więc kwestia jest pogrania w kilka multiplatform. Jest aż tak znacząca różnica pomiędzy konsolami pod tym względem?

Nie chodzi mi o wojenki, bo i tak kupię obydwie konsole. Chodzi mi o rozsądny wybór

Opublikowano

Słyszałem wiele dobrego o tym Outcast, tylko przy mojej liście gier do ogrania to na razie się nie pakuję w kolejną. Pół biedy, że na GoGu jest więc może przy najbliższym promo weźmie się na zapas.

Opublikowano

genialny jest outcast - fabula, wykreowane swiaty, muzyka, klimat - open world przewspanialy, ta gra wg mnie wyprzedzila wtedy epoke pod wieeeloma wzgledami.

Opublikowano

Pod koniec miesiąca dostaję wypłatę i kupuję next gena. Co wybrać? Obydwie konsole mają zalety i wady.

PS4

minusy: beznadziejna jakość wykonania, konsola jest droższa niż jej wartość nominalna

XOne

Koniec końców i tak kupię obydwa sprzęty, pytanie co kupić na dzień dzisiejszy. Wydaje mi się, że lepszym wyborem jest XOne. PS4 wydaje mi się niedopracowana sprzętowo, są ogromne problemy z jakością. W przypadku XOne takich problemów nie ma. Exów nie ma i tu i tu, więc kwestia jest pogrania w kilka multiplatform. Jest aż tak znacząca różnica pomiędzy konsolami pod tym względem?

Nie chodzi mi o wojenki, bo i tak kupię obydwie konsole. Chodzi mi o rozsądny wybór

Z racji tego iż szykuje się powrót dominacji sony podobny jak za czasów ps2 to lepszym wyborem w tej chwili jest ps4. Jeśli microsoft nie poprawi sprzedaży xbox one to niedługo developerzy third party zaczną tworzyć exy na PS4. Microsoft na e3 na 100% zapowie wersje xbox one bez kinecta za 400$ albo po prostu obniży cene zestawu.  Xboxa one też planuje kupić dla halo ale gdy konsola stanieje do 300 $.

Opublikowano

PS4

XOne

Z racji tego iż szykuje się powrót dominacji sony podobny jak za czasów ps2 to lepszym wyborem w tej chwili jest ps4. Jeśli microsoft nie poprawi sprzedaży xbox one to niedługo developerzy third party zaczną tworzyć exy na PS4. Microsoft na e3 na 100% zapowie wersje xbox one bez kinecta za 400$ albo po prostu obniży cene zestawu.  Xboxa one też planuje kupić dla halo ale gdy konsola stanieje do 300 $.

hahaha, no na bank, xone sprzedaje sie dobrze i bedzie dalej dobrze, to nie wii u, od czasow ps3/x360 zapomnijcie o exach od third party na jakikolwiek sprzet o ile sony lub microsoft nie wylozy na to kasy - za duzo gry obecnie kosztuja w produkcji by zamykac sie na jedna platforme tym bardziej jak obie technologicznie sa bardzo podobne

Opublikowano

PS4

XOne

Osobiście uważam że póki co lepszym wyborem jest xbox one,sam miałem przez 3 tyg ps4, ogralem killzone, bf, nfs i w sumie mehh

Xbox one na świetnego pada, zróżnicowane póki co exy;

ryse ( skończyłem 2 razy, jeżeli przymkniesz oko na głupoty to fun z gry jest duży)

dead rising 3 - za mną 9h i nie odczuwam nudy, fajna sieczka zombi i o dziwo nie ma spadków fps ( dr2 nie byłem w stanie skończyć bo mnie znudziło )

forza 5 - klasa sama w sobie, mikroplatnosci niestety sa obecne ale nie trzeba z nich korzystać by zarobić hajs na dobre fury,

Titanfall - jeden z lepszych onlinowego fps, po rozegraniu 7 meczy jestem naprawdę pod dużym wrażeniem

jedyny problem póki co to multiplatformy, ale tak jak juz pisałem, trzeba czekać na prawdziwego multiplatformowrgo next gena chyba bedzie to the division , żeby zobaczyć czy faktycznie różnica jest tak duża,

z czasem zakupie ponownie ps4 bo to kawał porządnego sprzętu, tylko poczekam na premiere jakiejś dobrej gry, mimo tych paskudnych pasów, trzymam kciuki za the order bo settling jest świetny i z tego co zaprezentowali klimat bedzie pierwsza klasa

aha no i pad w xbox one trzyma 30-40h a w ps4 6h

Edytowane przez kubson

Opublikowano

W perspektywie kilku lat wiem, że PS4 skosi exami. Ale mi chodzi o rok, półtorej. Nie chcę się bawić w wymianę konsoli Sony, bo pierwsza wersja okaże się bublem. Chyba, że przesadzam, a z konsolą Sony nie jet tak źle. I tak jak mówię: czy kupię jedną, czy drugą konsolę i tak kupię tą brakującą jak się pojawią odpowiednie gry

Opublikowano

PS4

XOne

Jezeli M$ bedzie chcial walczyc to bedzie musial wydac xboxa bez kinecta i kto wie moze z 1TB dyskiem w cenie 399€, do tego czasu xbox powinien byc juz dostepny w Polsce wiec i z gwarancja lepiej, na chwile obecna poza Titanfallem nie ma zadna gra podanej daty premiery...

W przypadku Sony dostajesz dodatkowo swietna oferte PS+, i prawie kazda multiplatforma bedzie lepsza graficznie od tej na XO, szkoda zeby Twoj Panas sie marnowal :)

Opublikowano

Konsoli nie kupuje się dla tytułów startowych bo można się przejechać jak na dreamcascie. Trzeba patrzeć 

hahaha, no na bank, xone sprzedaje sie dobrze i bedzie dalej dobrze, to nie wii u, od czasow ps3/x360 zapomnijcie o exach od third party na jakikolwiek sprzet o ile sony lub microsoft nie wylozy na to kasy - za duzo gry obecnie kosztuja w produkcji by zamykac sie na jedna platforme tym bardziej jak obie technologicznie sa bardzo podobne

Deep Down, Final Fantasy XIV

Opublikowano

W perspektywie kilku lat wiem, że PS4 skosi exami. Ale mi chodzi o rok, półtorej. Nie chcę się bawić w wymianę konsoli Sony, bo pierwsza wersja okaże się bublem. Chyba, że przesadzam, a z konsolą Sony nie jet tak źle. I tak jak mówię: czy kupię jedną, czy drugą konsolę i tak kupię tą brakującą jak się pojawią odpowiednie gry

No to tym bardziej xbox one, przez półtorej roku sony moze sie ogarnie i naprawi pada, bo ps4 jako konsola jest świetna + jak oni byli w stanie umieścić zasilacz w środku konsoli ?! super sprawa

Opublikowano

Ten rok na PS4 nie będzie gorszy od Xbox One. Na PS4 z fajnych exów masz Kilzone, The Order, Infamous, Drive Club i może Uncharted oraz Deep Down. Wyjdą jeszcze wspaniałe multiplatforym jak Destiny, MGS5, Witcher 3. Mało kto będzie miał wystarczająco ilośc czasu i pieniędzy żeby ograć fajne gry w tym roku. Poza tym skoro ma być obniżka xboxa one jesienią to po co przepłacać. Jeśli chodzi o awaryjność to wątpie że PS4 i Xbox One będą się psuły jak poprzednicy. Spodziewa się raczej awaryjności na poziomie 5 -10%. Sony musi być pewne konstrukcji Ps4 skoro umieścili zasilacz w środku. Awarie pierwszej partii PS4 i Xbox One wynikały raczej ze składania na szybko niż z błędów w architekturze konsoli jak w przypadku xboxa 360. 

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

PS4

XOne

A cóż to za bzdura z jakością wykonania? :woot: Przecież jedyny to puste w środku, skłądane na zatrzaski pudło wykonane z dość kiepskiej jakości plastików. Wygląd to kwestia gustu, ale jeśli chodzi o solidność, sztywność, jakość wykonania samej konsoli, to PS4 zdecydowanie ma przewagę.

Wg mnie kupowanie teraz X1 to nieporozumienie. Multiplatformy - porażka, exy za moment się skończą. Taką konsolę można brać za 3-4 lata za ~800 złotych, żeby ograć te kilka wartych uwagi gier.

Opublikowano

Deep Down i FFIV to gry japonskich devow i oba oparte na mikroplatnosciach, a jak wiemy microsoft ma o wiele wieksze restrykcje jesli chodzi o te systemy platnosci na swoich konsolach niz sony - to nie zaden wyznacznik zatem tego ze beda exy od zewnetrznych - ea,acti,ubi czy glowne serie capcomu to dalej beda multiplatformy

Opublikowano

Greg no jak chcesz grać teraz w multiplatform to wybór może być jeden.

Co do najbliższych gier to chyba nie przepadasz za strzelaniem w multi, więc Titanfall odpada dla Ciebie, a Infamousa i jego singiel pewno sprawdzian z większą przyjemnością.

Opublikowano

PS4

XOne

A cóż to za bzdura z jakością wykonania? :woot: Przecież jedyny to puste w środku, skłądane na zatrzaski pudło wykonane z dość kiepskiej jakości plastików. Wygląd to kwestia gustu, ale jeśli chodzi o solidność, sztywność, jakość wykonania samej konsoli, to PS4 zdecydowanie ma przewagę.

Wg mnie kupowanie teraz X1 to nieporozumienie. Multiplatformy - porażka, exy za moment się skończą. Taką konsolę można brać za 3-4 lata za ~800 złotych, żeby ograć te kilka wartych uwagi gier.

robaczku, ale póki co wiecej exow jest na xbox one i zapowiedziane exy sa bardziej zróżnicowane niż te na ps4, no ale co ty możesz wiedzieć klapki na oczach

Opublikowano

PS4

XOne

Mylisz sie, xbox one jak i pad jest duzo lepiej i z lepszych jakosciowo plastikow wykonany.

Opublikowano

Iras zawsze miał problem z tym jak ktoś uważał inaczej niż on. 

Panowie powtarzam to wybitne gry sprzedają konsole, jeżeli takich nie zabraknie to nie ma co i jednej i drugiej konsoli spychać na dalszy plan, trzeba jedynie wybrać którą kupi się najpierw.

Ja osobiści kupię pewno obie prędzej czy później bo jestem fanem dobrych i zacnych gier a nie hejtrem konsoli która w pewnych aspektach jest lepsza od tej drugiej etc.

No bo jak tu odpuścić sobie nowe Halo czy nowe Gearsy no jak ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.