Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ja na Genesisa mialem zalosnie mala biblioteke, bo po prostu dostep byl rownie zalosnie maly, mialo sie kilka lat i wszystko bylo piekielnie drogie. Na Pegasusa nie pamietam, bo gralem we wszystko co zalatwli ojciec albo brat.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Sprzedaż konsol z zeszłego tygodnia:

3DS-logo.png     141,550

PS4-logo.png     140,308

PS3-logo.png      59,176

XOne-logo.png      53,670

PSV-logo.png      37,113

WiiU-logo.png      36,033

X360-logo.png      29,507

PSP-logo.png      16,169

Wii-logo.png       3,064

returnoftheking.jpg

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

swoją drogą raven opowiadający o dyskietkach, to takie klasyczne, przecież on wtedy miał 3 lata

Ow yeah, wiedziałem, że zaraz pojawi się jakiś bóldu,powiec ze swoim "ty nie możesz tego wspominać, gów,niarzu!!"

Miszyn akompliszd.

Opublikowano

Sprzedaż konsol z zeszłego tygodnia:

3DS-logo.png     141,550

PS4-logo.png     140,308

PS3-logo.png      59,176

XOne-logo.png      53,670

PSV-logo.png      37,113

WiiU-logo.png      36,033

X360-logo.png      29,507

PSP-logo.png      16,169

Wii-logo.png       3,064

returnoftheking.jpg

Po e3 bedzie taki nokaut ze bedzie mozna zamknac temat.
Opublikowano

A co dopiero, jak zaczną wydawać jakieś gry.

Opublikowano

obrodzilo plotkami ze na next geny zmierza sequel lub reboot Outcasta od oryginalnych autorow - jaram sie, jakby serio to sie potwierdzilo to day one zakup, oryginal byl GENIALNY

http://youtu.be/889VL3GxmoU

MevTgKo.jpg

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Demo Duka było na 4 dyskietkach 1.44 z tego co pamiętam. Nie ma bata na księcia na dyskietce 8 calowej.

Racja, o tych dyskietkach wspomniałem bo takie były jeszcze używane na tych starszych maszynkach w tej pracowni ale Duke i reszta na nich nie śmigały. Sry, że nie sprecyzowałem.

Pamiętam jakie było szaleństwo jak nauczyciel infy miał najbardziej wypasiony piecyk z kolorowym (!!!) monitorem i jak miał dobry humor to można było sobie pyknąć w F22 Raptor od Novalogic :D

Opublikowano

MevTgKo.jpg

gimby kupujcie na gogu bo klasyk pierwszego sortu

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Pod koniec miesiąca dostaję wypłatę i kupuję next gena. Co wybrać? Obydwie konsole mają zalety i wady.

PS4

plusy: lepiej wyglądające multiplatformy, polska dystrybucja

minusy: beznadziejna jakość wykonania, konsola jest droższa niż jej wartość nominalna

XOne

plusy: świetna jakość wykonania, genialny pad, lepsze gry na tą chwilę

minusy: gorzej wykonane multiplatformy, brak polskiej dystrybucji

Koniec końców i tak kupię obydwa sprzęty, pytanie co kupić na dzień dzisiejszy. Wydaje mi się, że lepszym wyborem jest XOne. PS4 wydaje mi się niedopracowana sprzętowo, są ogromne problemy z jakością. W przypadku XOne takich problemów nie ma. Exów nie ma i tu i tu, więc kwestia jest pogrania w kilka multiplatform. Jest aż tak znacząca różnica pomiędzy konsolami pod tym względem?

Nie chodzi mi o wojenki, bo i tak kupię obydwie konsole. Chodzi mi o rozsądny wybór

Opublikowano

Słyszałem wiele dobrego o tym Outcast, tylko przy mojej liście gier do ogrania to na razie się nie pakuję w kolejną. Pół biedy, że na GoGu jest więc może przy najbliższym promo weźmie się na zapas.

Opublikowano

genialny jest outcast - fabula, wykreowane swiaty, muzyka, klimat - open world przewspanialy, ta gra wg mnie wyprzedzila wtedy epoke pod wieeeloma wzgledami.

Opublikowano

Pod koniec miesiąca dostaję wypłatę i kupuję next gena. Co wybrać? Obydwie konsole mają zalety i wady.

PS4

minusy: beznadziejna jakość wykonania, konsola jest droższa niż jej wartość nominalna

XOne

Koniec końców i tak kupię obydwa sprzęty, pytanie co kupić na dzień dzisiejszy. Wydaje mi się, że lepszym wyborem jest XOne. PS4 wydaje mi się niedopracowana sprzętowo, są ogromne problemy z jakością. W przypadku XOne takich problemów nie ma. Exów nie ma i tu i tu, więc kwestia jest pogrania w kilka multiplatform. Jest aż tak znacząca różnica pomiędzy konsolami pod tym względem?

Nie chodzi mi o wojenki, bo i tak kupię obydwie konsole. Chodzi mi o rozsądny wybór

Z racji tego iż szykuje się powrót dominacji sony podobny jak za czasów ps2 to lepszym wyborem w tej chwili jest ps4. Jeśli microsoft nie poprawi sprzedaży xbox one to niedługo developerzy third party zaczną tworzyć exy na PS4. Microsoft na e3 na 100% zapowie wersje xbox one bez kinecta za 400$ albo po prostu obniży cene zestawu.  Xboxa one też planuje kupić dla halo ale gdy konsola stanieje do 300 $.

Opublikowano

PS4

XOne

Z racji tego iż szykuje się powrót dominacji sony podobny jak za czasów ps2 to lepszym wyborem w tej chwili jest ps4. Jeśli microsoft nie poprawi sprzedaży xbox one to niedługo developerzy third party zaczną tworzyć exy na PS4. Microsoft na e3 na 100% zapowie wersje xbox one bez kinecta za 400$ albo po prostu obniży cene zestawu.  Xboxa one też planuje kupić dla halo ale gdy konsola stanieje do 300 $.

hahaha, no na bank, xone sprzedaje sie dobrze i bedzie dalej dobrze, to nie wii u, od czasow ps3/x360 zapomnijcie o exach od third party na jakikolwiek sprzet o ile sony lub microsoft nie wylozy na to kasy - za duzo gry obecnie kosztuja w produkcji by zamykac sie na jedna platforme tym bardziej jak obie technologicznie sa bardzo podobne

Opublikowano

PS4

XOne

Osobiście uważam że póki co lepszym wyborem jest xbox one,sam miałem przez 3 tyg ps4, ogralem killzone, bf, nfs i w sumie mehh

Xbox one na świetnego pada, zróżnicowane póki co exy;

ryse ( skończyłem 2 razy, jeżeli przymkniesz oko na głupoty to fun z gry jest duży)

dead rising 3 - za mną 9h i nie odczuwam nudy, fajna sieczka zombi i o dziwo nie ma spadków fps ( dr2 nie byłem w stanie skończyć bo mnie znudziło )

forza 5 - klasa sama w sobie, mikroplatnosci niestety sa obecne ale nie trzeba z nich korzystać by zarobić hajs na dobre fury,

Titanfall - jeden z lepszych onlinowego fps, po rozegraniu 7 meczy jestem naprawdę pod dużym wrażeniem

jedyny problem póki co to multiplatformy, ale tak jak juz pisałem, trzeba czekać na prawdziwego multiplatformowrgo next gena chyba bedzie to the division , żeby zobaczyć czy faktycznie różnica jest tak duża,

z czasem zakupie ponownie ps4 bo to kawał porządnego sprzętu, tylko poczekam na premiere jakiejś dobrej gry, mimo tych paskudnych pasów, trzymam kciuki za the order bo settling jest świetny i z tego co zaprezentowali klimat bedzie pierwsza klasa

aha no i pad w xbox one trzyma 30-40h a w ps4 6h

Edytowane przez kubson

Opublikowano

W perspektywie kilku lat wiem, że PS4 skosi exami. Ale mi chodzi o rok, półtorej. Nie chcę się bawić w wymianę konsoli Sony, bo pierwsza wersja okaże się bublem. Chyba, że przesadzam, a z konsolą Sony nie jet tak źle. I tak jak mówię: czy kupię jedną, czy drugą konsolę i tak kupię tą brakującą jak się pojawią odpowiednie gry

Opublikowano

PS4

XOne

Jezeli M$ bedzie chcial walczyc to bedzie musial wydac xboxa bez kinecta i kto wie moze z 1TB dyskiem w cenie 399€, do tego czasu xbox powinien byc juz dostepny w Polsce wiec i z gwarancja lepiej, na chwile obecna poza Titanfallem nie ma zadna gra podanej daty premiery...

W przypadku Sony dostajesz dodatkowo swietna oferte PS+, i prawie kazda multiplatforma bedzie lepsza graficznie od tej na XO, szkoda zeby Twoj Panas sie marnowal :)

Opublikowano

Konsoli nie kupuje się dla tytułów startowych bo można się przejechać jak na dreamcascie. Trzeba patrzeć 

hahaha, no na bank, xone sprzedaje sie dobrze i bedzie dalej dobrze, to nie wii u, od czasow ps3/x360 zapomnijcie o exach od third party na jakikolwiek sprzet o ile sony lub microsoft nie wylozy na to kasy - za duzo gry obecnie kosztuja w produkcji by zamykac sie na jedna platforme tym bardziej jak obie technologicznie sa bardzo podobne

Deep Down, Final Fantasy XIV

Opublikowano

W perspektywie kilku lat wiem, że PS4 skosi exami. Ale mi chodzi o rok, półtorej. Nie chcę się bawić w wymianę konsoli Sony, bo pierwsza wersja okaże się bublem. Chyba, że przesadzam, a z konsolą Sony nie jet tak źle. I tak jak mówię: czy kupię jedną, czy drugą konsolę i tak kupię tą brakującą jak się pojawią odpowiednie gry

No to tym bardziej xbox one, przez półtorej roku sony moze sie ogarnie i naprawi pada, bo ps4 jako konsola jest świetna + jak oni byli w stanie umieścić zasilacz w środku konsoli ?! super sprawa

Opublikowano

Ten rok na PS4 nie będzie gorszy od Xbox One. Na PS4 z fajnych exów masz Kilzone, The Order, Infamous, Drive Club i może Uncharted oraz Deep Down. Wyjdą jeszcze wspaniałe multiplatforym jak Destiny, MGS5, Witcher 3. Mało kto będzie miał wystarczająco ilośc czasu i pieniędzy żeby ograć fajne gry w tym roku. Poza tym skoro ma być obniżka xboxa one jesienią to po co przepłacać. Jeśli chodzi o awaryjność to wątpie że PS4 i Xbox One będą się psuły jak poprzednicy. Spodziewa się raczej awaryjności na poziomie 5 -10%. Sony musi być pewne konstrukcji Ps4 skoro umieścili zasilacz w środku. Awarie pierwszej partii PS4 i Xbox One wynikały raczej ze składania na szybko niż z błędów w architekturze konsoli jak w przypadku xboxa 360. 

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

PS4

XOne

A cóż to za bzdura z jakością wykonania? :woot: Przecież jedyny to puste w środku, skłądane na zatrzaski pudło wykonane z dość kiepskiej jakości plastików. Wygląd to kwestia gustu, ale jeśli chodzi o solidność, sztywność, jakość wykonania samej konsoli, to PS4 zdecydowanie ma przewagę.

Wg mnie kupowanie teraz X1 to nieporozumienie. Multiplatformy - porażka, exy za moment się skończą. Taką konsolę można brać za 3-4 lata za ~800 złotych, żeby ograć te kilka wartych uwagi gier.

Opublikowano

Deep Down i FFIV to gry japonskich devow i oba oparte na mikroplatnosciach, a jak wiemy microsoft ma o wiele wieksze restrykcje jesli chodzi o te systemy platnosci na swoich konsolach niz sony - to nie zaden wyznacznik zatem tego ze beda exy od zewnetrznych - ea,acti,ubi czy glowne serie capcomu to dalej beda multiplatformy

Opublikowano

Greg no jak chcesz grać teraz w multiplatform to wybór może być jeden.

Co do najbliższych gier to chyba nie przepadasz za strzelaniem w multi, więc Titanfall odpada dla Ciebie, a Infamousa i jego singiel pewno sprawdzian z większą przyjemnością.

Opublikowano

PS4

XOne

A cóż to za bzdura z jakością wykonania? :woot: Przecież jedyny to puste w środku, skłądane na zatrzaski pudło wykonane z dość kiepskiej jakości plastików. Wygląd to kwestia gustu, ale jeśli chodzi o solidność, sztywność, jakość wykonania samej konsoli, to PS4 zdecydowanie ma przewagę.

Wg mnie kupowanie teraz X1 to nieporozumienie. Multiplatformy - porażka, exy za moment się skończą. Taką konsolę można brać za 3-4 lata za ~800 złotych, żeby ograć te kilka wartych uwagi gier.

robaczku, ale póki co wiecej exow jest na xbox one i zapowiedziane exy sa bardziej zróżnicowane niż te na ps4, no ale co ty możesz wiedzieć klapki na oczach

Opublikowano

PS4

XOne

Mylisz sie, xbox one jak i pad jest duzo lepiej i z lepszych jakosciowo plastikow wykonany.

Opublikowano

Iras zawsze miał problem z tym jak ktoś uważał inaczej niż on. 

Panowie powtarzam to wybitne gry sprzedają konsole, jeżeli takich nie zabraknie to nie ma co i jednej i drugiej konsoli spychać na dalszy plan, trzeba jedynie wybrać którą kupi się najpierw.

Ja osobiści kupię pewno obie prędzej czy później bo jestem fanem dobrych i zacnych gier a nie hejtrem konsoli która w pewnych aspektach jest lepsza od tej drugiej etc.

No bo jak tu odpuścić sobie nowe Halo czy nowe Gearsy no jak ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.