Opublikowano 27 kwietnia 20251 r A potem skargi że im instalacje się wieszają i czasem się nawet plików skopiować nie da bo błędy wywala.
Opublikowano 30 kwietnia 20251 r Właśnie widziałem to nowe Retro na poczcie. Ale że była kolejka 6 osób i przez pierwsze 10 min jak tam stałem wszystkie okienka były zamknięte, postanowiłem nie wspierać patologii.I teraz nie mam gazetki na weekend bo PSXE niestety nie doszło.
Opublikowano 30 kwietnia 20251 r O kurde o tym nie pomyślałem że na poczcie może byc gazetka a szukałem wczoraj i u mnie we wiosce nigdzie nie było. Sprawdzę ta poczte dzisiaj.
Opublikowano 30 kwietnia 20251 r Na poczcie nie było jednak, ale dorwałem w empiku. Był jeden egzemplarz, nie wiem czy tak ludzie kupują czy mały nakład jest
Opublikowano 1 maja 20251 r Jak przeglądałem ostatnie cda tydzień temu w empiku, to poprzedniego Retro chyba z 10 egzemplarzy leżało.
Opublikowano 1 maja 20251 r Godzinę temu, PiotrekP napisał(a):Jak przeglądałem ostatnie cda tydzień temu w empiku, to poprzedniego Retro chyba z 10 egzemplarzy leżało.Retro uzupełniają co jakiś czas, ten magazyn sprzedają przez kilka miesięcy.
Opublikowano 1 maja 20251 r Powiem wam, że całkiem fajnie się to czyta, bałem się bo Star Wars to nie do końca mój ulubiony temat, ale wcale nie ma tam aż tak dużo SW a są też inne fajne artykuły. Mam nawet takie wrażenie że takie retro ma więcej sensu niż te specjale w których są recenzje których jakoś specjalnie nie chce mi się czytać bo ile można. Edytowane 1 maja 20251 r przez czapa
Opublikowano 1 maja 20251 r Retro nie jest monotematyczne to fakt ale mi siadają obie formuły. Jednak retro czyta się przyjemniej w długich sesjach. Kompletnie nie rozumiem dlaczego nie zaproszą starych autorów do udziału w retro. Była by to przyjemna nostalgia względem starego CDA.
Opublikowano 1 maja 20251 r Ja nigdy nie czytam tych czasopism od deski do deski. Wybieram tylko interesujące mnie artykuły. Te star warsy to tylko część poczytałem. Aż takim nerdem nie jestem!
Opublikowano 2 maja 20251 r https://gameonly.pl/recenzja/recenzja-ksiazki-game-story-jagged-alliance-2
Opublikowano 2 maja 20251 r Natłukli chyba tego Retro. Tylko w jednej galerii co właśnie byłem- w empiku 12 sztuk, a w dwóch salonikach w sumie 14. Pewnie liczą że star warsy przyciągną kupujących.
Opublikowano 3 maja 20251 r Szczególnie że teraz będzie May the 4th be with you, to zaplanowali idealnie.
Opublikowano 5 maja 20251 r W nowym retro znowu jeden list i gość sugeruje co by zmienił w retro. Np tematy się dublują. Że w czwartym numerze było o falloutach, a potem w siódmym znowu o falloutach. Argument smugglera jak zwykle z dupy: „Ale to rozumiem że o każdej grze mamy pisać tylko raz?”.Następnie gość sugeruje że poczytałby o modach w retro, jakieś przeróbki padów, ekranów w starych handheldach, obecne konwersje na dreamcasta itp. Masa pomysłów na co Smuggler odpisał:„Nie wiem, czy chciałbym czytać głównie o tym”. Po czym sklecił numer o Star warsach, gdzie jakieś 80% to Star warsy. Ja tego uniwersum nie trawię. Także ten numer nie dla mnie, ale śmieszy mnie ta sytuacja i ten jego argument. Ogólnie słabo to widzę. Kolejny numer za pół roku. To taka trochę zbieranina tekstów. Wiecie, kiedyś gówniarze pisali do kącików, zinów co chcieli, a teraz każdy pisuje o swoich grach do gazety. I nic dziwnego że tematy się dublują. Bo przez pół roku na pewno zgłosi się jakiś Gienek co chciałby napisać o final fantasy, a Jurek również by chciał o tym napisać.Zamiast wydawać retro co pół roku i CD-action co kwartał, wolałbym chyba cd-action jako dwumiesiecznik. Na lepszym papierze niż ten gazetowy.
Opublikowano 5 maja 20251 r Ale te Retro to myślałem, że w całości poświęcone danej tematyce. Chciałem wziąć Star Wars, ale tam chyba w maksie to 1/3 numeru, trochę zawód :/Smuggler lol, to jakiś ewenement, że jego toksyczne pyskówki w listach się utrzymują... Edytowane 5 maja 20251 r przez Badus
Opublikowano 5 maja 20251 r Ewenementem to jest to, że ktoś takiego śmiecia wspiera i kupuje to pismo
Opublikowano 5 maja 20251 r Krystian jak uważasz że zrobiłbyś pismo lepiej, bez Star Warsów - to zrob! Bo takie zaczepianie i wyzywanie Smugglera i aktorów tekstow - jest slabe. Zachowujesz sie jakbys pozjadał wszystkie rozumy. Zapominasz, że gazetki w Empiku kupują normiki i do nich trzeba dotrzeć poprzez okładkę i/lub temat nuneru: tutaj Star Wars; innym razem RPG-i, strategie, horrory, Fallouty itd. Tam ma być coś, co zawartością zachęci do zakupu zwykłego zjadacza chleba. A nie jakieś recenzje ekraników w handheldach czy o przeróbkach padów. 🤣 Takie coś to jest do nerdów twojego pokroju, a nie do zwykłego Jana Kowalskiego, który zajrzy do empiku i powie sobie w głowie "Ooo nowe retro jest o Gwiezdnych Wojnach! To kupuję!" Edytowane 5 maja 20251 r przez Danny85
Opublikowano 7 maja 20251 r Nie wiem tylko po co było to pitolenie że chcą zrobić z Retro kwartalnik, jak się będzie sprzedawał, skoro i tak planują 2 numery na rok. Jak chodzi o SW to w kwestii publicystyki trochę bieda, numer leci głównie recenzjami.
Opublikowano 12 maja 20251 r Te 3 strony o PSP w tym Retro to idealny przykład jak niczym wypełnić 3 strony. Jeden z najbardziej na odpier.ol zrobionych tekstów jakie tam były przez te numery.