Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dawne (i dzisiejsze) pisma o grach poza PE (PSX Fan, P+, OPSM, i inne)

Featured Replies

Opublikowano

Koso zmienił okładke książki o szaraku, nowy projekt

Przechwytywanie.JPG

• Odpowiedzi 4,7 tys.
  • Wyświetleń 405,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Porządkami tego nie nazwę, bo zaraz większość z powrotem wyląduje w szafie, ale wspomnienia z dzieciństwa obudziły się we mnie dość mocno. Część pism sobie zachowam, ale Secret Service czy Bajtki musz

• Marzy mi się zrobienie konkurencji dla PSX Extreme:   Tak wziąć te posty i wkleić w "pismo", zrobić 100 stron, przecież to byłby hit (dla forumowiczy na pewno). A dział "właśnie ukończ

• Odwiedzając rodziców postanowiłem posegregować moje stare magazyny: wiele Playów, trochę CD-Action, jeden egzemplarz Neo i Neo+... oczywiście szmatławca najwięcej. Gdzieś poginęły mi Mangazyny i Game

Opublikowano

Nie napisałeś o najważniejszym, wysyłki będą w połowie października a nie koniec września :/ ale na otarcie łez komiks śledzia. Kurła znowu ten śledziu, to był moment by dać komiks ktomaczasu, Kleja a nie śledzia znowu. W secret service tym nowym też mam komiks śledzia, nie widzę kultowości, śmieszności ani fajnej kreski. Dawać Kleja!

Ps okładka zajebista, ciekawe jakie inne projekty były, tą podobno zasugerował wspierający.

Opublikowano

Grzybiarz czy już zamówiłeś na zrzutce kompendium psx? Jak to wygląda z płatnością? Można zamówić za pobraniem? Żeby nie było że znowu kasa zniknie. 😪 Ktoś wie czy będą w Empikach te kompendia?

Opublikowano

Jak kasa znowu zniknie? A znikła już Ci kiedyś?

Ja zamówiłem i wpłaciłem od razu. Na tym polega zrzutka, że zrzucasz się wcześniej na projekt.

Opublikowano

Mnie Łapusz wyleczył z wszelakich zrzutek.

Wyjdzie, będzie dostępne, cena nie będzie przesadzona, to się zamówi, a jak przesadzą, to się odpuści

Opublikowano

A o ci chodziło ze zbiorką łapusza i kartonowymi amigami?

Ile trzeba zapłacić za to kompendium na zrzutce?

Opublikowano

Serio ciężko odpalić link i zjechać na dół? Nie trzeba nawet nic przeklikiwać xd

image.png

I jeszcze kilka innych opcji.

Opublikowano

Rozumiem gdyby to była jakaś firma krzak, ale to wydawnictwo Kosa, ktore ma już chyba ponad 20 publikacji, a te książkę jeszcze pisał z Rogeremreggie

Zestawianie ich z alkoholikiem jest niesmaczne.

Opublikowano

Wiem, troszkę na wyrost napisane, ale te przeboje z firmami, gdzie wykładasz kasę, później czegoś brakuje, terminy 10 razy przesuwane - nie, to nie dla mnie

Przeżywałem to z Łapuszem, przeżywałem również przy jakichś planszówkach

Na Allegro ze smartem wleci.

Opublikowano

A no właśnie Łapusz nie dosłał tych kartonowych Amig a już przecież były wydrukowane xd

Opublikowano

Ile kosztuje to kompendium? dużo osób to zamawia

Opublikowano
W dniu 16.09.2025 o 20:16, Szwed napisał(a):

Serio ciężko odpalić link i zjechać na dół? Nie trzeba nawet nic przeklikiwać xd

image.png

I jeszcze kilka innych opcji.

Kurde masz wyżej taki post, a dalej pytasz o cenę.

(To nie do Ciebie Szwed, tylko cytat robię)

Opublikowano
W dniu 15.09.2025 o 20:53, grzybiarz napisał(a):

Nie napisałeś o najważniejszym, wysyłki będą w połowie października a nie koniec września :/ ale na otarcie łez komiks śledzia.

Komiks? A nie plakat czasem ?

Opublikowano

Kurde w extrimie sto lat temu był Zgrentgen, czyli omawianie przez kilku zgredów jakiejś niedawnej premiery, a w cda mamy „opcje dialogowe”

IMG_4556.jpeg

Ciekawe czy to ich pomysł czy zerżnęli?

W dniu 18.09.2025 o 19:53, AdiCarrion napisał(a):

Komiks? A nie plakat czasem ?

A możliwe lapka

Opublikowano
  • Dzień dobry, poproszę Clicka, Psx Extreme i Playa.

• Razem będzie 14,20

• Dzięki, dowidzenia.

IMG_4579.jpeg

Opublikowano

Kiosk w którym kupowałem PE, PlayerStation Plus i Neo plus obok mojej podstawówki już nawet nie istniejerayos

Opublikowano

A gdzie się jeszcze kioski ostały? Chyba tylko w miastach przy przystankach i to nie każdym. Na Marszałkowskiej w Rzeszowie były kiedyś 2 saloniki i 5 lub 6 kiosków- od lat nic nie ma, a ostatni salonik rok temu zamknęli.

Opublikowano
1 minutę temu, PiotrekP napisał(a):

A gdzie się jeszcze kioski ostały? Chyba tylko w miastach przy przystankach i to nie każdym. Na Marszałkowskiej w Rzeszowie były kiedyś 2 saloniki i 5 lub 6 kiosków- od lat nic nie ma, a ostatni salonik rok temu zamknęli.

W Gdyni sobie niektóre całkiem dobrze radziły w strategicznych miejscach, ale pewnego dnia prezydent wymyślił, że każdy kiosk ma wyglądać tak samo. Płacisz 60 tysięcy za taką budę, albo zwijaj biznes i prawie wszystkie kioski zniknęły. Kojarzę chyba 3 co jeszcze dają rade.

Przechwytywanie.JPG

Opublikowano

Jeszcze kilka lat temu jeden był u mnie na dworcu, teraz nie ma żadnego. Za to widziałem jeden na rynku w mieścinie 20km ode mnie

IMG_20250923_110055.jpg

Opublikowano

Jak panowie z wysyłką SS?

Dotarły czy milczenie oznacza faktycznie strach przed nie otrzymaniem swojego egzemplarza?

Opublikowano

Dotarły. @Lipa

numeru drugiego na pewno nie kupię, ten wziąłem jako ciekawostka, ale tym razem niby już był gotowy, a poprzednie top secrety kupiłem u nich i też już niby miały być gotowe. A nie były.

W ogolę czuję już przesyt tymi pismami.

Niby w kiosku nie ma gazet, ale mamy na necie obecnie:

• reedycje od Retronics, mam psx fany, które będę zbierał, mam top secrety 20 numerów, Sikreta odpuszczam. Za dużo czekania, za drogi i sam nie mam sentymentu.

• Psx extreme, tutaj od następnego miecha biorę prenumeratę za trochę ponad 200 zł, a rezygnuję z patrona za 50zl na miecha. Trochę kasy już tak wydałem, a i tak jestem w tyle z czytaniem. Albo czytam na szybko coś nie tak jak kiedyś, nie ma zbytnio czasu, ani też zajawki na gry :/

• CD action, rezygnuję całkowicie. Mam wszystkie numery, ale nie chce wspierać lgbt w piśmie o grach - chociaż ostatnio się uciszyli. Nie mam czasu tego czytać, dużo artykułów sponsorowanych, to już wolę opinie forumowiczy. Przynajmniej nieopłacone.

• Retro, raczej będę zbierał. Może 2 numery wyjdą w 2026 roku. Tematyka mi odpowiada, wspominki działają nostalgicznie.

• Wydania specjalne psx extreme - tutaj wszystko planuję kupować i czytam od deski do deski. Ale też czuję że tych numerów jest już sporo.

• Wydania specjalne CD action, nie planuję tego kupować

• Game again, pismo internetowe, stylizowane na stare gazetki. Pierwszy numer za free, drugi za piątkę i to tylko cyfrowo no ale chyba będę wspierał.

A czy dziś byłoby miejsce na nowe pismo, albo taki Game Again w wersji papierowej? Myślę że fora i grupki na fejsie wygrywają w poszerzaniu wiedzy. W prasie zmieniło się sporo, teraz są felietony, jakieś analizy, a mnie chyba bardziej ciekawiła scena homebrew z 2001 roku i przegląd platformówek w 1998 roku, niż analiza fabuły. Zdjęcia były realne, realne screeny, a dziś foty konsol są z Wikipedii plus te bulshoty, co to po nich nie wiadomo o czym jest gra. Nie wiem panowie, może to chwila słabości ale czuję przesyt.

Opublikowano

5 minut temu, grzybiarz napisał(a):
  • Psx extreme, tutaj od następnego miecha biorę prenumeratę za trochę ponad 200 zł, a rezygnuję z patrona za 50zl na miecha. Trochę kasy już tak wydałem, a i tak jestem w tyle z czytaniem. Albo czytam na szybko coś nie tak jak kiedyś, nie ma zbytnio czasu, ani też zajawki na gry :/

• CD action, rezygnuję całkowicie. Mam wszystkie numery, ale nie chce wspierać lgbt w piśmie o grach - chociaż ostatnio się uciszyli. Nie mam czasu tego czytać, dużo artykułów sponsorowanych, to już wolę opinie forumowiczy. Przynajmniej nieopłacone.

• Wydania specjalne psx extreme - tutaj wszystko planuję kupować i czytam od deski do deski. Ale też czuję że tych numerów jest już sporo.

• Wydania specjalne CD action, nie planuję tego kupować

Grzybiarz? Zawsze szanowałem.

Opublikowano

Kontrolnie - do mnie SS jeszcze nie dotarł. No ale ja szkaluje więc nic dziwnego.